Opublikowano 20 lipca 20168 l LS to ogien ze strikerem Ladowanie specjala ktory daje unlimited spirit gauge jest przekozackie. Ogolnie to patrzac na time triale, dla duzej czesci weaponow striker jest najlepszy.
Opublikowano 20 lipca 20168 l Pograłem wczoraj i dziś Gunlancą i ten skill z szybkim dostaniem się do potwora połączony z późniejszym full-burstem to jest świetna sprawa. Wreszcie nie muszę chować broni, iść do potwora i wyciągać jej ponownie. W dodatku ma ładowanie XS, więc mam go właściwie zawsze. Poza tym spróbowałem jeszcze młota i... niby nic się w Guild nie zmieniło, ale, może mi się wydaje, ale czy więcej potworów nie wystawia teraz łba do obicia? Jak walczyłem z Glavenusem, to sama przyjemność - powalony młotem, rozwalona czacha, potem jeszcze zafundowałem mu gwiazdki. Dla takich chwil warto w to grać Edytowane 20 lipca 20168 l przez Elanczewski
Opublikowano 20 lipca 20168 l Ja teraz też zabijam LSem na 6* wioska. Zrobiłem sobie ten z Glavenusa z ogniem i jeszcze zwyczajny mam obsidian i może se trzepne set z magali + evasion. Próbuje grać stylem bushido bo po 1 udanej rolce i counterze praktycznie od razu mamy naładowany level spirit gauge. Zrobiłem kilka questów kotami i jednak one też coś dają np zwiększyli mi limit posiadanych kotów.
Opublikowano 20 lipca 20168 l o właśnie, jak to robisz devilbot, że grając LS+bushido, udaje ci się trafić po uniku potwora, a nie powietrze? nie potrafię nigdy trafić potwora
Opublikowano 20 lipca 20168 l Niektóre potwory w ogóle nie mają takich ataków żeby dobrze rolke zrobić i skontratakować np na Lagicariusa czy jak mu tam to lepiej tego stylu nie brać. Ogólnie to trudny styl ten cały bushido i mi też nie zawsze udaje się trafić. Wydaje mi się, że jak zrobię set z evde to będę mógł robić bezpieczne rolki bardziej w kierunku moba i będę wtedy zawsze w zasięgu. edit: ale i tak tym stylem ładuję częściej spirit gauge niż zwyczajnym guild. Edytowane 20 lipca 20168 l przez devilbot
Opublikowano 20 lipca 20168 l Czy cephadrome zostal znerfiony? Walczylem wczoraj i co chwile na kilkanascie sekund stawal w miejscu i moglem go walic po pletwie grzbietowej.
Opublikowano 20 lipca 20168 l Niektóre potwory w ogóle nie mają takich ataków żeby dobrze rolke zrobić i skontratakować np na Lagicariusa czy jak mu tam to lepiej tego stylu nie brać. Ogólnie to trudny styl ten cały bushido i mi też nie zawsze udaje się trafić. Wydaje mi się, że jak zrobię set z evde to będę mógł robić bezpieczne rolki bardziej w kierunku moba i będę wtedy zawsze w zasięgu. edit: ale i tak tym stylem ładuję częściej spirit gauge niż zwyczajnym guild. Ale z tego co wiem stl Bushido juz ma Evade+3 wyjsciowo. Chyba nie ma sensu robic seta z evade?
Opublikowano 20 lipca 20168 l Może ktoś potwierdzić z tym evade +3? Bo jak ma to magala feelery pójdą na lance bo jeszcze nie zrobiłem seta.
Opublikowano 20 lipca 20168 l Zaczynam 4hr w wiosce i nadal zaden set mi nie przypadl do gustu. Nie wiem co skladac. Z wygladu narga ale skille raczej mi niepotrzebne.
Opublikowano 21 lipca 20168 l Może ktoś potwierdzić z tym evade +3? Bo jak ma to magala feelery pójdą na lance bo jeszcze nie zrobiłem seta. ja zawsze słyszałem że ma evade+1 a nie +3 (np na filmach gajin huntera) i po osobistym testowaniu też wydaje mi sie że nie ma tam +3, okienko nie jest aż tak ogromne w ogole druga sprawa czy skill evade sie stakuje z adeptem, bo być może okienko adepta nie zależy od tego skilla wcale, tego nie wiem ale to jest najważniejsze pytanie w tym wypadku Edytowane 21 lipca 20168 l przez Yano
Opublikowano 21 lipca 20168 l Kozacko ten armor wygląda, aż musiałem go sobie zrobić (konkretnie ten po prawej). Jeśli dobrze rozumiem, to przy zadawaniu sporej ilości ciosów rośnie affinity, co w sumie powinno się sprawdzić w Rapid Fire i Rapid Fire Rain. No i zawsze miło nie dostawać tak wiele gwiazdek, bo to chyba najgorszy status, jaki potwór może nałożyć na gracza...
Opublikowano 21 lipca 20168 l gwiazdki najgorsze? przecież można sie z tego bardzo szybko otrząsnąć, znam wiele gorszych statusów, chociażby to cholerne confusion albo blast, nie mowiąc już o frenzy
Opublikowano 21 lipca 20168 l O, skoro jest temat stuna- wciskanie jakichś klawiszy przyśpiesza otrząśnięcie? Bo mam wrażenie, że tak, ale nie wiem co i jak już mam wbity, to wciskam co popadnie.
Opublikowano 21 lipca 20168 l na wiki piszą żeby kręcic gałką i walić A, ja tak robie i nie raz ze stuna wychodze po pół sekundy chociaż prawdopodobnie są różne rodzaje stuna, niektóre lżejsze inne mocniejsze i dłuższe zależnie od powodu Edytowane 21 lipca 20168 l przez Yano
Opublikowano 21 lipca 20168 l Ja tam najbardziej nie lubię gwiazdek, bo w konfuzji idę gdzieś na bok, w blaście skoczę trzy razy, a frenzy jakoś tam zażeram. A tu stoję i jak jestem gunnerem to czasem kwestia życia i śmierci, nawet w Generations.
Opublikowano 21 lipca 20168 l jak dla mnie blast jest najbardziej niebezpieczny, tak bardzo że jako jedyny status zasłużył u mnie na zbroje ze skillem który go neguje o ile teostra i brach są do przeżycia to walka z czerwonym tigrexem wymagała dla mnie dopakowania anty blast do zbroi
Opublikowano 21 lipca 20168 l Mało gram i po zrushowaniu, tj. biciu tylko większych bestii, dotarłem do 4* i nargi. Strasznie znerfiona na low rank, wolna i nigdy nie udało jej się trafić mnie atakiem z obrotem. Trafić dosłownie, bo w czasie uników ani razu adept się nie aktywował. Pofarmię dla zbroi, notabene wyglądającej jak g-rankowa z 4U.
Opublikowano 21 lipca 20168 l pierwszy raz od czasu unite pograłem LSem ale miazga nieskonczony spirit gauge + darmowy level spirit z hunter arts
Opublikowano 21 lipca 20168 l Odblokowałem dzisiaj wózek jeżdżący po miód czy coś takiego w tym trade. Trzeba zrobić questy 3* kotem.
Opublikowano 21 lipca 20168 l mnie bardziej ciekawi miejsce masowego zdobywania niebieskich grzybów edit dobra juz wiem, wystarczy zrobic dwa kocie questy zeby dostać możliwość zamawiania grzybów u tradera Edytowane 22 lipca 20168 l przez Yano
Opublikowano 22 lipca 20168 l Ja jeszcze nawet mega potek nie uzywalem, a sporo wpadlo ich razem z miodem za save z mh4. No ale dobrze wiedziec, jeszcze nie robilem kocich questow.
Opublikowano 22 lipca 20168 l no ja meczylem do 4* w wiosce z poczatkowa zbroja i dopiero wtedy zdecydowalem sie zrobic tetsu gralo sie troche jak na slow mo granku lol, potwory nie byly ultra szybkie ale dostawalem 1/4, 1/3 zycia za kazdym razem skok z 11 defense do ponad 150 robi wrazenie, praktycznie nie uzywam nic wiecej poza first aid ze skrzynki