Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Sony mistrzowie PR. 399 euro za Google VR, kij z tego że trzeba dodatkowe akcesoria, w świat idzie wiadomość, że to najtańsze gogle do wirtualnej rzeczywistości.

A MS? Gry z One na PC, kij z tego że tylko na W10, tylko z Windows Store i nie wszystkie eksy, w świat idzie wiadomość, że gry z One odpalimy na PC.

Spencer krulu ucz się.

Dokładnie, a taki oculus

Oculus rift is $599 with camera, xbox controller and 2 games

Droższy to fakt, ale ma wszystko, a dodatkowo jest wydajniejszy od googli Sony. Od lat firmy zarabiają głównie na akcesoriach i tak będzie i w tym przypadku.

Jeszcze raz wrzucam z ubolewaniem, bo myślałem że Sony rozwiąże to jak z hzm.

qiKDYG5.jpg

Edytowane przez Starh

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

PS4vs Xone nie ma sensu, jak przecież PSNotWork co chwila leży to co to za zmagania XD

Fajnie będzie rozjeżdżać walcem niebieskie robactwo no ale serwery Sorry z Kambodży nie wyrobią przy XBL  :)

Division jest gites  a to że SF V się nie sprzedał to kogo niby dziwi?

Nikogo nie dziwi, tak się sprzedają exy ps4, zaraz znowu ten z crapcomu będzie żebrał na twiterze do zielonej szlachty że warto kupić ps4 dla sfv  :kaz:

Opublikowano

Na koniec konfy dodali, że Uncharted, Last Guardian i Horizon Zero Dawn wyjdą w tym roku :hi:

Serio tak powiedzieli czy trollujesz?

Tym razem nie trolluje  :hi:

Opublikowano

PSVR-GDC-2016-379.JPG

JAKI NOKAUT ZIELONYCH PARCHÓW! HAHAHA, Nawet mi was nie żal!!!

Cóż za piękny rok, dominacja jak za czasów PS2. Na Nadkonsoli od stycznia nawałnica gier, a na x-tryplu zero gier, przepraszam, są najgorsze wersje multiplatform i "exów", hahah ale was Knur wydymał. Szlachta w tym roku gra min. w Uncharted 4, Ratchet Clank, Horizon, Perosn 5, Nier, Ni Oh, mesjasza generacji TLG, czy QB I Girsy 4 na laptopie z podpiętym DS4, a zielone karaluchy guwno rozmazana w 900p chodzące w 20fps, hahahahah.

Do tego od października Sony rozpoczyna monopol na rynku VR, gdzie niszczy konkurencje ceną i grami. Już widzę jak microsyf zamyka dział xboxa, Knur przyjmuje się do Sony na stanowisko "podcieracza dupy Kaza", a wolnych chwilach szorowanko kibli :kaz:

Zapomniałem, że microsyf ma jeszcze jednego asa w rękawie

https://cdn0.vox-cdn.com/thumbor/Tlvwq_YVfz-Akvi-CUCIiGDmt7k=/cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/3782352/oculus-xbox.0.gif

Co za kretyni muszą tam pracować :dynia::yao::dynia::yao:

Opublikowano

Perosn 5, [..] mesjasza generacji TLG, 

Dwa największe rodzyny. XD

Opublikowano

Perosn 5 gotg

TLG mesjasz generacji. Dwie temu. więc faktycznie dominacja jak za PS2 :obama:

ale okej, akurat beka zawsze i na zawsze z wirtualnego pokoiku na którym można sobie zagrać w Forze :dynia:

Opublikowano

Będzie grane w Person, a w 2017 Ni No Kuni 2 :banderas:

A na x-taczerze jakie jrpg? Hahahah, to tak jakby spytać jakie tam eksy, zero, Xbox Zero, to właściwa nazwa dla tego złomu.

PS. Jeżeli ktoś grał w ICO i SOTC, to wie że TLG to będzie top 3 tej generacji, gdzie oprócz TLG będą zapewne 2 inne eksy z PS4, bo przeciez nie z X-taczera, bo wiadomo tam eksów brak. xDDDDDDDDDDD

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Thumper+PS VR= :obama:

Do tego FEZ na VR... SONY <33333333333333

Wyobrażacie sobie WipEouta na VR? :obama: :OBAMA: :obama:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

PSVR-GDC-2016-379.JPG

Czyli 3 duże exy na szrocie4 bez gier w tym roku, uncharted3.1 w 900p, gra ze szczurem z ps3 i horizon od kolesi którzy jeszcze nie zrobili dobrej gry xD  widać Sorry znowu dyma na dwa baty frajerów  :)

btw. wchodzę do tematu project morpheus a tam połowa postów to spamujący yeti, tak bardzo nikogo najgorsze VR na smyczy  :daddy:

Opublikowano

Czy kogoś jeszcze obchodzi xbąk w tym temacie? Myślę że temat można by zamknąć na jakiś czas bo zieloni już sami się tak zaorali, że sami już nie wiedzą czym bronić swoją piękna konsole, która zdechla w tym i następnym roku na rynku konsolowym.

Także Xbox - #nikogo

Nawet mi was nie żal

Edytowane przez oFi

Opublikowano

no już, spokojnie synek, to nie wina XO że na szrocie4 nie ma gier a VR Sorry nikogo  ;)

Opublikowano

Pre-ordery na Google w największych sklepach zach juz sie rozeszły xD

Opublikowano

Kiedy ten tryhard od Sony wychodzi?

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

PSVR-GDC-2016-379.JPG

Cóż za piękny rok, dominacja jak za czasów PS2. Na Nadkonsoli od stycznia nawałnica gier, a na x-tryplu zero gier, przepraszam, są najgorsze wersje multiplatform i "exów", hahah ale was Knur wydymał. Szlachta w tym roku gra min. w Uncharted 4, Ratchet Clank, Horizon, Perosn 5, Nier, Ni Oh, mesjasza generacji TLG, czy QB I Girsy 4 na laptopie z podpiętym DS4, a zielone karaluchy guwno rozmazana w 900p chodzące w 20fps, hahahahah.

Do tego od października Sony rozpoczyna monopol na rynku VR, gdzie niszczy konkurencje ceną i grami. Już widzę jak microsyf zamyka dział xboxa, Knur przyjmuje się do Sony na stanowisko "podcieracza dupy Kaza", a wolnych chwilach szorowanko kibli :kaz:

https://cdn0.vox-cdn.com/thumbor/Tlvwq_YVfz-Akvi-CUCIiGDmt7k=/cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/3782352/oculus-xbox.0.gif

3ffb45bdcae79a05c7dbd2a1219d433b,62,37.j

Opublikowano

PSVR-GDC-2016-379.JPG

3ffb45bdcae79a05c7dbd2a1219d433b,62,37.j

tumblr_n6r7owHBpd1qzk2apo1_500.gif

Opublikowano

Sony mistrzowie PR. 399 euro za Google VR, kij z tego że trzeba dodatkowe akcesoria, w świat idzie wiadomość, że to najtańsze gogle do wirtualnej rzeczywistości.

A MS? Gry z One na PC, kij z tego że tylko na W10, tylko z Windows Store i nie wszystkie eksy, w świat idzie wiadomość, że gry z One odpalimy na PC.

Spencer krulu ucz się.

Nie ujal bym tego lepiej. Sony malo co obchodzi co zrobicie z wyjaca ps4, bateria na 5h, lampa alladyna na padzie i scierajacymi sie analogami, najwazniejsze ze day1 bylo 400 dolarow i games games games tak samo teraz z VR malo co ich obchodzi co zrobicie jak po kumpnie okaze sie ze trzeba jeszcze kamerke, dildosy dla lepszego experience, a po 20min z grami z androida obrzygacie sobie spodnie. Wazne ze najtansze VR i 200 gier w produkcji.

Preordery na oculusa tez zeszly szybciutko pierwszego dnia wiec az tak bardzo bym sie tym nie podniecal.

Z drugiej strony trudno obwiniac sony ze cala generacje maja leb na karku i tworza sprzet najbardziej nastawiony na masowa sprzedaz dla masowego klieneta. Takie Ps4 moze i skrzeczy, plastik strzela, pady pekaja ale jednak to jest najprostrzy sposob na granie w 1080p i nawet jezeli za 400 czy 500 dolcow mozecie zlozyc Pcta o takiej samej wydajnosci to przecietnemu klientowi nie bedzie sie chcialo z tym yebac i szukac czesci na wysypiskach smieci tylko pojda i kupia sobie ps4. Tak samo bedzie z VR, moze i Oculus i to cos od HTC technologicznie niszczy PSVR, moze i dzieki blaszce za tysiace euro mozna grac na tym w Skyrima ale nikomu nie bedzie sie chcialo znowu z tym yebac.

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

Wyobrażacie sobie WipEouta na VR? :obama: :obama: :obama:

Wyobrażać sobie można różne rzeczy, ale w chwili obecnej trudno akurat wyobrazić sobie wipeouta, skoro zapowiadane tytuły na VR oferują grafę rodem z humble bundle. Nikt nawet nie sili się na benchmarki w klasycznym stylu SONY, które później okażą się być.... benchmarkami. Trochę to świadczy o potencjale tych gogli co nie?

Do tego ta rozdzielczość. MOCNO w dół lecą standardy graficzne kiedy chce się być wirtualnym klapem. Osoby spodziewające się zobaczyć U4 itp. z pełną obsługą VR lekko się zawiodą. Jak to mówią o ludzikach przepłacających za mocno niedopracowany produkt? Testerzy? No chyba, że sama obecność w rozmazanym jak gufno virtualnym świecie ma komuś robić dobrze dłużej niż kilka-kilkanaście godzin bez późniejszego zwinięcia kilku metrów kabelków i wpakowania sprzętu do szuflady. Nie wiem co jest w tym pudełeczku, ale spoglądając na wymagania VR, standard gier na PS4 (można pomarzyć o 60k/s i 1080p), a później na te zapowiadane tytuły oraz cenę, to raczej nie znajdziemy tam tytana ex. Chyba, że o czymś nie wiem, a chętnie bym poczytał.

Nie twierdzę, że VR nie ma potencjału, ale nie na obecnym poziomie technologicznym, a zwłaszcza nie na tak ograniczonym sprzęcie. Płaćcie i płaczcie.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Wyobrażacie sobie WipEouta na VR? :obama: :obama: :obama:

Świetlisty żuczek języczkiem u wagi w wojnie systemów VR!!

To jest nawet śmieszniejsze od dałno-selfi-totemów!

:yao:  :yao:  :yao:  :yao:  :yao:  :yao:  :yao:  :yao:  :yao:  :yao:

Opublikowano

Najlepiej jakby Microsoft odpuścił sobie te całe VR i porządnie przygotował się do E3/Gamescomu. Dominacja Sony (jak za czasów PS2), paradoksalnie, bardzo dobrze wpływa na kondycję software'ową Xboxa: świetne promocje (dwupak Metro za 25zł) i większe wsparcie od azjatyckich twórców. Sytuacja sprzedażowa jest jasna, ale to Xbox ma tytuł sprzętu dla gracza core'owego, więc niech z tego skorzysta.

Opublikowano

Człowieku wrzuć to w spoiler. :defaq: errata corrige: tapatalk coś szwankuje.

Wezyrku, ale w spoilerze jest od samego początku :o

Edit:

wrzuciłem na ppe

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Te kable to chyba bedzie sie kupywalo na kilogramy. HDMI chyba idzie do ps4 wiec nie zabiera dwoch na TV ale czy ja dobrze widze zewnetrzny zasilacz do tego pudeleczka?

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

Tak, ma zasilacz zew

EE3KqjA.jpg

Edytowane przez Starh

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.