Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Raven, a jakie masz przeciwwskazania do podłączenia swojego smoka pod TV? 

Edytowane przez Starh

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

zwrot "większość graczy" obejmuje głównie każuli i i innych fanów coda i fifki, więc przyznaje że mógł być mylący.

gdyby sprzedażowo na #1 był właśnie x1, jeszcze rozumiałbym te kontrolowane podśmiechuyki dona, czy protesty havena. no ale kurfa nie jest. decyzja o wypuszczaniu w tym samym terminie, a nie np. miesiąc później QB na pc, to ladny selfie headshot w kolano dla bonera. ciekawe czy MS będzie tak samo tępy przy ogłaszaniu premiery Gearsów 4 i Scalebound.

Edytowane przez nobody

Opublikowano

Dobre były posty ravena o master race a potem zdjęcie tego monitorka, boże jak ja wtedy skisłem xDDDD tylko taboretu i plakatu z piłkarzami w kadrze zabrakło. :pawel:

Opublikowano

Może ujmę to inaczej nie z perspektywy klapa. Czemu ktoś zastanawiający się nad kupnem konsoli xbox one lub pc miałby wybrać pierwszą opcje? 

z tego samego powodu z którego ktokolwiek miałby kupić PS4. Zabawne jest, jak zawsze tak sforumułowane pytanie zadają klapy, którzy gardzą graniem na PC.

przecież to wystarczy spojrzeć na temat Rise of the Tomb Raider, gdzie od premiery gry na PC jedyny klap który wypowiedział się o grze to easye, gość który wykazuje jako takie zainteresowanie grami z Xboxa, bo reszta z niebieskich karakanów to od zawsze i na zawsze miała w (pipi)e gry z Xboxa ale są pierwsi do robienia beki z wydawania ich na PC.

Ten konsolowy flow, wkładasz płytę, siadasz z padem na kanapę po czym od razu tego pada odkładasz bo poza instalacją kilkudziesięciu gigabajtów czeka cię pobieranie tony łatek.

Co za pier.dolenie. Parunastu gigowe patche to może były pojedyncze przypadki, bo większość gier to co najwyżej ma jakiś update 1-2gb, co przy dzisiejszych łączach nie stanowi żadnego problemu, z resztą u mnie też a mam raptem 7-10 Mb/s. Ja wiem że to wielka drama jest, jak od razu po powrocie do domu i ściągnięciu butów nie można odpalić gry, ale jakoś można się na tyle zorganizować że tą jedną albo dwie godzinki czekania na instalacje przeczeka się robiąc co innego. Przy zakupowaniu cyfrowych wersji za to w ogóle tego problemu nie ma, bo pre-load zaczyna się przeważnie tydzień przed premierą, więc w dniu 0 nie muszę czekać na nic.

Poza tym taka sytuacja dzieje się tylko przy pierwszym uruchomieniu gry, nie wiem jak na szrocie ale na xone ja sobie ustawiam instant on i wszelkie apdejty gra ściąga w nocy albo kiedy jestem w pracy, więc jak wracam to wszystko jest gotowe.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

raven wymień tę bravię hd ready, to może w końcu odkryjesz 1080p w GT6, Okami HD, czy Wipeoucie 

Opublikowano

nobody - od dluzszego czasu o tym trabia - gry beda sie ukazywac w tym samym czasie na obu systemach - taka jest nowa polityka MS - tylko Windows 10 i ich smieszny sklepik!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Niby twierdza, ze gry beda sie ukazywac na obu sprzetach - dla mnie PS 4.5 to lekka porazka, ktora zabija konsolowy gaming.

Na tej generacji jeszcze gier nie wydali, a juz sie za nowe rewi.je biora! Dochodzi do tego jeszcze podzial graczy - poki co nie chce mi sie w to wierzyc.

Może ujmę to inaczej nie z perspektywy klapa. Czemu ktoś zastanawiający się nad kupnem konsoli xbox one lub pc miałby wybrać pierwszą opcje?

z tego samego powodu z którego ktokolwiek miałby kupić PS4. Zabawne jest, jak zawsze tak sforumułowane pytanie zadają klapy, którzy gardzą graniem na PC.

przecież to wystarczy spojrzeć na temat Rise of the Tomb Raider, gdzie od premiery gry na PC jedyny klap który wypowiedział się o grze to easye, gość który wykazuje jako takie zainteresowanie grami z Xboxa, bo reszta z niebieskich karakanów to od zawsze i na zawsze miała w (pipi)e gry z Xboxa ale są pierwsi do robienia beki z wydawania ich na PC.

Wiadomo, ze nie wszyscy poleca po nowe karty, PC - mimo wszystko to drozszy inters. Niby mozna zlozyc peceta za mniejsze pieniadze, ktory takze udzwignie grafike z konsol, na ustawieniach normalnych/wysokich, ale jak patrze na temat modernizacji sprzetu, to jak juz ktos zaczyna go skladac to zawsze chce miec wszytsko lepsze i zawsze wychodzi kolo 3 tys.

MS straci takich klientow jak ja, bo sam po raz 2gi mialem brac Xa ostatnio - czy wielu jest takich klientow - pewnie nie.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jak straci klienta jak kupiłeś już Killer Instinct i masz zamiar kupić Quantum Break? Myślałeś ze zrobisz komuś na złość, a się okazało jesteś idealnym targetem Win10 Store i zarabiają na tobie.

Opublikowano

Masz racje - na grach zarabiaja, ale konsoli juz nie sprzedali.

Opublikowano

w sumie. Nawet jakby sie zastanowic to pomimo tego, ze na PC gry sa znacznie tansze, promocje sa o wiele bardziej atrakcyjne, to jak policzylem ostatni miesiac wydalem wiecej na gry cyfrowe, niz w poprzednim na pudelka PS4, ktore do tego jeszcze moglem odsprzedac!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jeśli do klasycznego szrota4 dadzą możliwość ulepszenia (?) na miarę szrota4k to nie widzę problemu a jeśli 40mln robali zostanie w dupie grając w dużo gorszej jakości to [*]

Dużo klapów może narzekać ale większość i tak pobiegnie do sklepu, ile osób jest na forum co kupowało kolejne konsole  bo poprzedni model chodził jak Ursus w polu xD.

Opublikowano

Na pewno nie bedzie opcji ulepszenia starej ps4, polowa lemingow i tak poleci po nowy sprzet, bo 1080p w battlefieldzie bedzie.

Opublikowano

Ale wiesz izi, że oni na konsolach praktycznie nic ni zarabiają biorąc pod uwagę jakie promocje muszą robić. Przeskoczyłeś na Win10, kupujesz w cenach konsolowych gry na PC w ich store których nie odsprzedasz... Jak myślałeś, że kogoś przerobisz, to przerobiłeś jedynie sam siebie i jeszcze po prośbie chodzisz w tematach Xone, no tak bardzo na złość im zrobiłeś XD

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

raven wymień tę bravię hd ready, to może w końcu odkryjesz 1080p w GT6, Okami HD, czy Wipeoucie

1080p w GT6? Jakiś remaster wyszedł?

Okami jest w 4K :fsg:

Wipeout ma dynamiczną rozdzielczość, ale fakt, wygląda godnie.

Szkoda, że wystarczy jedna ręka moderatora forum o gierkach wideo PSX Extreme żeby zliczyć te produkcje w FHD na PS3 xD.

Kupowanie telewizora? Panie a na ch,uj mie to? No chyba nie po to, żeby grać w gry xD. 21" do CRT idealnie się nadaje do grania w zbieranie gier.

Opublikowano

Ale wiesz izi, że oni na konsolach praktycznie nic ni zarabiają biorąc pod uwagę jakie promocje muszą robić. Przeskoczyłeś na Win10, kupujesz w cenach konsolowych gry na PC w ich store których nie odsprzedasz... Jak myślałeś, że kogoś przerobisz, to przerobiłeś jedynie sam siebie i jeszcze po prośbie chodzisz w tematach Xone, no tak bardzo na złość im zrobiłeś XD

Największą bzdura, która udało się wcisnąć konsumentom. Swoje zarabiają, inaczej konsol by nie produkowali, co do cen gier też nie masz racji, no chyba ze TR w okolicach premiery kosztował 36-90zł, Ryse kupiłem za 16, jedynie na KI się rzuciłem 9 dych. Do tego granie to moje hobby-towarzyszy mi całe życie, tymbardziej nie powiedziałbym, że sie przerobilem wybierając sprzęt, na którym dana gra wygląda najlepiej. Takiego TR w 60 fpsach zobaczysz na kolejnej generacji, mi czekanie i obiecanki się znudziły.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Człowieku, oni konsole produkują żeby software z wyższą marżą sprzedawać XD Przez ostatnie 20 lat żyłeś w jaskini?

Opublikowano

Nie zmienia to faktu, że i na konsolach zarabiają! (pipi), Sony rynek konsolowy ratuje firmę, a Don będzie się starał teraz wmówić, że MS do każdej sztuki jeszcze dokłada...

Opublikowano

Dobra, PlayStation 4 zakupione do tego od razu zakupiłem parę GOTY gierek

Bloodborne z dlc

Driveclub

kolekcja natana drejka

God of war 3 remastered

TLOU remastered

ALE BĘDZIE GRANIE, dobrze, że tego Xboxa sprzedałem :kaz:

Opublikowano

Izi jaki beton. No PS ratuje sony bo dziesiątki mln gier przedają, a każda kopia z bonusem dla sony. Konsole to nie telefony, że produkują je za kilkadziesiąt $ a w sklepie sprzedają po 500.

Opublikowano

Nie no tylko prawdziwy Steryd może ludziom wmawiać, że firmy produkujace konsole na nich nie zarabiaja!

Opublikowano

Don, ale niech zarobią 100dolców na każdej konsoli to masz 40mln x 100 dolarów = 4mld dolców :P Pewnie dla takiej korpo to nie tak dużo, ale to na pewno też jest jakiś dodatkowy zarobek, żeby było na reklamy dla lemingów #4thefrajers

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.