Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 993,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Easy, ogarnij szok. Nawet lem Ci dogaduje.

Edyta: prawilnie przyznaję że na 360 też było piractwo, ale to nawet w kawałku nie jest to precedens na skalę plejstejszyn.

Przecież chyba każdy skumał, że pisałem o tobie. Przez kilka dni podnosiliście awaryjność PS4 do poziomu RRoD'a, a teraz próbujecie zmniejszać skalę piractwa na X360 :dynia: 95% botów-cebulaków z PL miało przerobioną konsolę - jedną, po banie drugą, czasem jedną przerobioną do singla i drugą czystą do multi. Ładnie tu próbujecie alternatywny świat kreować.

Opublikowano

izi rewelacyjna oferta plusa to byl jeden z planow ratunkowych dla vity - oni plusa dla vity dali juz w momencie kiedy vita sprzedawala sie dramatycznie, mysleli, ze sprzedaz ruszy jak w plusie zaczna wychodzic fajne gierki

wezyr go.wno wie a sie panoszy od kilku dni, na plusa vitowego masz min.

gravity rush

uncharted golden abyss

dragons crown

killzone mercenary

virtue last reward

wipeout2048

mortal kombat

lumines

mgs2 i mgs3 hd

velocity x2

rayman origins

street fighter x tekken

soul sacrifice

hotline miami

olli olli2

muramasa rebirth

txk

geometry wars3

i wiele innych, wezyr pewnie zaraz zacznie beke bo 95% tytulow nie zna bo przeciez na liscie nie ma halo, call of duty, gyrosow, forzy, gran turismo ani far cry

Opublikowano

Nie widziałem we Włoszech, ani w Polsce (tutaj zdecydowanie mniej 360) żadnego przerobionego X360. Za to praktycznie każde PSP, PSX i PS2 jakie widziałem było przerobione.

Oczywiście zaraz okaże się, ze Ty masz samych znajomych botów którzy to oprócz piracenia samo gonią gierki, a Twoje znajome klapy w życiu pirata nie kupili. No i PSN nie działa tylko nieszanującym markę. To samo z jakością sprzętu, który nie działa tylko botom i to pomówienie.

No i oszczędź mi tekstów o zakrzywianiu rzeczywistości, bo w manipulacji nie ma większych hipokrytów nad czołowych klapów. Brzydzisz mnie.

Opublikowano

xD przeciez poczatkowy okres x360 to byla plaga piractwa jak ps2 praktycznie, potem to sie ustabilizowalo jak juz wymagalo to troche techniki ale no kurcze poczatek ps3 vs x360 przynajmniej w mordorze i wsrod znajomych:

- czesc co wybrac ps3 czy x360?

- poyebalo cie chyba, serio wahasz sie nad ta konsole co kosztuje 3k, nie ma gier i nie ma przerobki, na x360 wkladasz i grasz jak na psx i ps2

- aha to wybor oczywisty

przeciez gieldy komputerowe czy regaly w sklepach z dwuwartwowymi verbatimami wrecz pekaly od nawalu chetnych

Opublikowano

Gardzę jednym i drugim piractwem. Pirat to pirat, nie ważne na czym gra.

Co do Vity: fajny sprzęt, czułem potencjał, a konsolę zarżnięto. Nie muszę mówić że Sony wydając pierwszego handhelda miało w garści Nintendo? A potem wszystko w...

Opublikowano

Mam dokładnie tak jak Wezyr,przerobiona 360widziałem raz,w lombardzie. Przerobione plejki pspki miał każdy znajomy który grał tylko na sprzetach od sony bo 200 za gre w głowe sie yebnij. Widocznie takie coś klapy maja w genach albo piraty albo sępienie na PS+  :reggie:

Opublikowano

Jak grałem swego czasu na x360 to 3/4 listy jechało na przerobionych konsolach. Przcież Ci co byli w czołówce polskiego rankingu gamescore, to jechali na piratach, że aż miło. 

Opublikowano

Czyli podsumowując konsole z marki xbox to sprzęty idealne: bezawaryjne, ze świetną biblioteką gier, a do tego oduczyły graczy piractwa.

Ta jasne, może jeszcze przepowiadają przyszłość :kaz:

Opublikowano

Jak grałem swego czasu na x360 to 3/4 listy jechało na przerobionych konsolach. Przcież Ci co byli w czołówce polskiego rankingu gamescore, to jechali na piratach, że aż miło.

Dowody czy przypuszczenie?

Sep, takie rzeczy tylko u Nintendo :banderas:

Edytowane przez WezyrBiałegostoku

Opublikowano

Rozmowy ustne przeprowadzone w latach 2007-2010 (czy jakoś tak) z graczami z owego rankingu i wieloma innymi starej gwardi gearsów, niestety ich nie nagrywałem, ponieważ nie widziałem takiej potrzeby, więc jako takiego 100% potwierdzenia moich słów, to nie ma   :gayos::lapka:

:cw:

Edyta: Musiałem wyrównać gayosa

Edytowane przez Metoda

Opublikowano

Komu M$ wyzerował konto GS, bo grał na piratach?  Pamiętam, że chyba płakał też tutaj,  na forum. 

Edytowane przez chris85

Opublikowano

:dynia: :dynia: :dynia:

Zakrzywiajcie ile chcecie, ale fakty wyglądają tak:

7cd22eef89ca31edfcc8330df7654ea5.jpg

Posiadacze PlayStation mogli piracić w czasach PS2, ale później przesiedli się na oryginały. Boty - kiedy po X360 odebrano im piractwo - wyginęły (albo udają masterrejsów i dalej ciągną gry z zatoki).

Opublikowano

:dynia: :dynia: :dynia:

Zakrzywiajcie ile chcecie, ale fakty wyglądają tak:

Posiadacze PlayStation mogli piracić w czasach PS2, ale później przesiedli się na oryginały. Boty - kiedy po X360 odebrano im piractwo - wyginęły (albo udają masterrejsów i dalej ciągną gry z zatoki).

Mieliśmy z tego beczunie, a potem okazało się że wersja na xo dużo lepiej działa  :pawel:

Co do monologu Ficusia - monologu, bo nikt nie podjął polemiki, to muszę się zgodzić ze wszystkim argumentami oprócz śmierci Vity w Japonii. Tam sprzęt sprzedaje się nawet dobrze, a gier wychodzi sporo. Prawda jest jednak taka, że Sony było tak w (pipi)e z $, że na wypuszczenie Vity nigdy nie było ich stać. Ba myślę, że gdyby wypuścili tę konsole teraz to sprzedawałby się 100% razy lepiej na fali ps4.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

o (pipi)a, sami dwie generacje zapierdalali na tedekach i verbatimach i mają czelność komukolwiek coś zarzucać

oto życie klapka na przestrzeni paru generacji

era psx - granie na verbatimach

era ps2 - granie na verbatimach

rok 2005-2009 - tymczasowy zwrot ku x360 bo można było grać na verbatimach

rok 2009-2013 - powrót na ps3 bo można było "legalnie" kupować gierkę na 5 osób

2013-dziś - agonia z braku gier i nie ma gdzie uciekać bo na sztimie nie spiracisz, a xone i ps4 niezłamane

ach ci szlachetni fani playstation, główni sponsorzy firm produkujących płyty

Opublikowano

ach ci szlachetni fani playstation, główni sponsorzy firm produkujących płyty

Gdybym był chamem to bym odpisał coś o cenach gier w Polsce i płacach, no ale niektórzy nawet mimo to wspierali Polski rynek growy.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Takie 100% prawdy, że te setki pudełek na PS4 to chyba boty kupują.

Opublikowano

no i chuj z tego że gry były drogie? co to ma do rzeczy?

Napisałem Ci przecież, że mimo cen i (pipi)owej płacy w Polszy ludzie i tak kupowali oryginały, więc nie oskarżaj tu każdego. 

Opublikowano

sprzedaje sie w kkw hmmm porzadnie, walki z 3ds nigdy tam nie podjala vita, najwiekszy hit sprzedazowy vity w kkw w calym swoim zywocie (freedom wars) sprzedal tam sie gorzej niz taki yo-kai watch czy moster hunter4 w tydzien, jedyny plus kkw to fakt, ze gry na vite tam sie tworza w sporych ilosciach

oni mieli stracana walke z 3ds w kkw jak pisalem - w momencie stracenia umowy z capcom na MH, sony zamiast robic wszystko by miec dalej ten deal albo zaklepywac cos innego (np ekskluzywnego finala jak swego czasu crisis core) z niewyjasnionych i nielogicznych powodow (tlumacze to tym kryzysem i po prostu ich nie bylo stac na to) woleli zaklepac kilka swoich klonow MH jak soul sacrifice, freedom wars czy toukiden myslec/ludzac sie, ze to sama formula sprzeda te gry i konsole

ogolnie cala sytuacja sony i vity pokazuje jak ta firma wtedy byla nieprzygotowana do tej konsoli, cala para poszla w premiere, pierwszy lineup exow, drugiej fali exow nigdy sie nie doczekalismy, podobnie jak dlugotrwalej promocji, sony chyba liczylo, ze uruchomi sniezna kule, a inni sami pojda ta droga bo to przeciez konsola sony, na pozniejsze akcje ich nie bylo po prostu stac

ostatnie 2 lata to juz w ogole beka, oni ta konsole tak schowali by nie daj boze nikt sie o niej nie dowiedzial poza KKW i nie daj boze by jej nie promowac bo jeszcze sprzedaz ruszy i wtedy nie bedzie wymowki czemu nie ma gier od sony - takie odnosilem wrazenie, vita ofiara sytuacji finansowej w sony, zreszta "dzieki vicie" nie mamy teraz chociazby liverpool studio czy zipper'a

vita wypuszczona teraz? ta sama sytuacja, dalej exow od sony by nie bylo bo kazde studio robi exa na ps4, nie wierze ze sony by pozwolilo komus w zamian robic cos na vite, ios i android jest jeszcze mocniejsze niz te 4 lata temu, smartfony maja juz moc porownywalna wiec wow parametry vity juz nie robia - byloby to samo

Opublikowano

Przestalem czytac po ''sprzedaje sie w kkw''.

Edytowane przez hav3n

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.