Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Metal Gear [*]
Castlevania [*]
Suikoden [*]
Silent Hill [*]

Oby zbankrutowali i prawa do marek wpadły w ręce odpowiednich ludzi :(

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 985,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Jedynie szkoda castlevania, ale ostatnia dobra gra z serii wyszła na DS wiec niech zdychają

Japonia wstaje :yao:

Opublikowano

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-09-18-konami-konczy-z-produkcja-duzych-gier-na-konsole-poza-pes-raport

Udostępnij: Facebook Twitter4 Wykop

Autor: Daniel Kłosiński Data: 18/09/2015

Konami wstrzymuje dalsze prace nad dużymi grami konsolowymi typu „AAA”, z wyjątkiem kolejnych odsłon serii Pro Evolution Soccer i nie ma planów na większą odsłonę Metal Gear - wynika z informacji opublikowanych nieoficjalnie przez serwis Gameblog i zweryfikowanych przez Eurogamer.

Firmę opuścił podobno także dyrektor techniczny Julien Merceron. Kluczowy twórca silnika Fox Engine ma być niezadowolony z tego nowego kierunku działalności, stawiającego na produkcje mobilne.

Poza debiutującym niedługo komponentem sieciowym Metal Gear Online do Metal Gear Solid 5 oraz wydanym już Pro Evolution Soccer 2016, konsolowe plany Konami świecą pustkami. Firma ma jednak licencję na Mistrzostwa Europy w piłce nożnej, z czego zapewne zamierza skorzystać.

Problemy japońskiej korporacji zdają zaczynać się wraz z odejściem Hideo Kojimy i zamknięciem Kojima Productions. Legendarny twórca serii Metal Gear miał popaść w konflikt z zarządem, który nie chciał dłużej finansować rosnącego budżetu The Phantom Pain. Gra kosztowała podobno 80 milionów dolarów (czyli tyle samo, co Wiedźmin 3 - razem z marketingiem).

Inne kłopoty w firmie to ostatnie doniesienia japońskiej gazety Nikkei, piszącej o pogarszającej się „kulturze pracy”: przenoszeniu pracowników pomiędzy działami, monitorowaniu przerw obiadowych czy ograniczaniu komunikacji z mediami.

KONAMI kona mi

hehe

to trochę wyjaśnia braki w nowym metal garze

Opublikowano

Jedynie szkoda castlevania, ale ostatnia dobra gra z serii wyszła na DS wiec niech zdychają

tej ale lords of shadow było sponio

Opublikowano

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-09-18-konami-konczy-z-produkcja-duzych-gier-na-konsole-poza-pes-raport

Udostępnij: Facebook Twitter4 Wykop

Autor: Daniel Kłosiński Data: 18/09/2015

Konami wstrzymuje dalsze prace nad dużymi grami konsolowymi typu „AAA”, z wyjątkiem kolejnych odsłon serii Pro Evolution Soccer i nie ma planów na większą odsłonę Metal Gear - wynika z informacji opublikowanych nieoficjalnie przez serwis Gameblog i zweryfikowanych przez Eurogamer.

Firmę opuścił podobno także dyrektor techniczny Julien Merceron. Kluczowy twórca silnika Fox Engine ma być niezadowolony z tego nowego kierunku działalności, stawiającego na produkcje mobilne.

Poza debiutującym niedługo komponentem sieciowym Metal Gear Online do Metal Gear Solid 5 oraz wydanym już Pro Evolution Soccer 2016, konsolowe plany Konami świecą pustkami. Firma ma jednak licencję na Mistrzostwa Europy w piłce nożnej, z czego zapewne zamierza skorzystać.

Problemy japońskiej korporacji zdają zaczynać się wraz z odejściem Hideo Kojimy i zamknięciem Kojima Productions. Legendarny twórca serii Metal Gear miał popaść w konflikt z zarządem, który nie chciał dłużej finansować rosnącego budżetu The Phantom Pain. Gra kosztowała podobno 80 milionów dolarów (czyli tyle samo, co Wiedźmin 3 - razem z marketingiem).

Inne kłopoty w firmie to ostatnie doniesienia japońskiej gazety Nikkei, piszącej o pogarszającej się „kulturze pracy”: przenoszeniu pracowników pomiędzy działami, monitorowaniu przerw obiadowych czy ograniczaniu komunikacji z mediami.

KONAMI kona mi

hehe

DMC5

MGR2

NG4

:smutas:

Opublikowano

ale tylko pierwsze LoS, bo sequel to guwno obesrane

Suikoden juz martwy od dawna byl, wiec nie boli az tak, ale brak metal gearow, zwlaszcza kiedy seria postanowila zacznac odchodzic od fabuly i stawiac na gameplay, smuci

no i silent hill nowy zapowiadal sie na mesjasza horrorow uj

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano

tej ale lords of shadow było sponio

Ale kontynuacja już nie była sponio.
Opublikowano

skoro gierki tasiemce z dlc to raki to jak nazwac calkowita rezygnacje z gierek AAA na rzecz komórek?

Opublikowano

Wszedłem do tego tematu aby napisać coś o konami, ale zobaczyłem ostatnią stronę i wybuchnąłem śmiechem. 

Ficek jak foczka, po bombach prawdy...

giphy.gif

Edytowane przez Starh

Opublikowano

czyli już nie mamy co marzyć o lepszym pesie, nic piątki nie pobije

dopóki jakieś randomy nie zrobią projektu nowej piłeczki na kickstarterze to wyczuwam padake w tej materii

Opublikowano

Missclick.

A z tą foczką, to nawet śmiechłem. :notbad:

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Metal Gear [*]

Castlevania [*]

Suikoden [*]

Silent Hill [*]

Oby zbankrutowali i prawa do marek wpadły w ręce odpowiednich ludzi :(

Pójdą do EA, Ubi i Acti. :kaz:

Opublikowano

Pięknie tam ktoś zarzadzał, ze w kilka lat z jednej z najwiejkszych firm produkującej świetne gry skonczyc na tabletach i komórkach.

Pes

Silent Hill

Suikoden

:((

Edytowane przez Ma_niek

Opublikowano

Metal Gear od Ubisoftu? 

:fsg:

a nie czekaj, Ubu  już ma lepszy klon tej chińskiej gierki 

Opublikowano

chciałeś chinczyków to masz hehe

Opublikowano

Przecieź dwójeczka, z normalnym czasem developingu to byłoby coś niesamowitego. Co za porażka. Yebane nowe szefostwo Konami.

In the meantime

wurIRqX.jpg

Opublikowano

Figaro znowu za duzo na gafie siedzi i powtarza wszystko co tam zobaczy

Opublikowano

tak kończą firmy robiące gierki na xbona w 720p

Opublikowano

Telefon mi umarł i w ogóle nie przeglądam :pawel:

Ale teraz wszedłem i mnie rozbawiło. To wkleiłem. Beka z blacharzy.

Opublikowano

granie w PES-a xDDDDD

gurwa robią jakiś gów,nom jak GoW III remastery, a nie mogliby wydać PES 6 w HD na PS3 i zdechnąć?

Opublikowano

granie w PES-a xDDDDD

ale blubera nie obrazaj, pojechal swoim emo rowerem do sklepu jeszcze przed premiera, on hejtuje slabe gierki wiec musi byc goty

Opublikowano

granie w PES-a xDDDD

ten damaż kontrol bo na pc jest wersja z ps3 xD

Jeżdżenie rowerem po gierki :banderas:

No gdybym miał jechać autem to bym sto razy utknął w korkach dlatego :fsg:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.