Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Kiedy Sony ujawniło pierwsze osiem gier z PlayStation 2, w które można pograć na PS4, wykorzystując m.in. Share Play i Remote Play, można było się ucieszyć. Złą wiadomością była jednak słona cena takich starych produkcji, z które trzeba dać na PS Store dać 63 lub 42 zł. Shuhei Yoshida, szef Sony Worldwide Studios jest bombardowany przez cały weekend w związku z tym faktem pytaniami od graczy. Na szczęście Yoshida szybko zaczął odpowiadać na swoim profilu Twitter. Okazało się, że nie możemy mówić w przypadku PS4 o wstecznej kompatybilności. Sony będzie po prostu co jakiś czas wypuszczać kilka tytułów z PS2 na PS Store, po lekkim przystosowaniu ich do działania na PS4. Gry w każdym przypadku będą przeskalowywane do 1080p i będą obsługiwać Trofea oraz system Remote Play, Share Play itd. Można to nazwać mini-remasterami.

Zaorane, kolejny raz.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 986 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

na xbonie nie tylko najlepsze gry ale tez xboty najbardziej utalentowane, filmik by mazzeo pure epic

Ja to sie wczoraj malo co nie pohaftowalem z beki :rofl:

Opublikowano

Kiedy Sony ujawniło pierwsze osiem gier z PlayStation 2, w które można pograć na PS4, wykorzystując m.in. Share Play i Remote Play, można było się ucieszyć. Złą wiadomością była jednak słona cena takich starych produkcji, z które trzeba dać na PS Store dać 63 lub 42 zł. Shuhei Yoshida, szef Sony Worldwide Studios jest bombardowany przez cały weekend w związku z tym faktem pytaniami od graczy. Na szczęście Yoshida szybko zaczął odpowiadać na swoim profilu Twitter. Okazało się, że nie możemy mówić w przypadku PS4 o wstecznej kompatybilności. Sony będzie po prostu co jakiś czas wypuszczać kilka tytułów z PS2 na PS Store, po lekkim przystosowaniu ich do działania na PS4. Gry w każdym przypadku będą przeskalowywane do 1080p i będą obsługiwać Trofea oraz system Remote Play, Share Play itd. Można to nazwać mini-remasterami.

Zaorane, kolejny raz.

No raczej...?

Ciężko nazwać to emulacją, bo jakby tak było, dostaliśmy stare tytuły w 20 fpsach, bez trofeów i bez niczego

Opublikowano

A co ma sony do produkcji finala parówo?

Opublikowano

Nie no nic nie ma, zrobili wielki hype na konfie, pokazali wszystko pięknie, a taki wielki tytuł pocięty na kawałki.

Nomura: "Jeśli poświęcilibyśmy się wydaniu gry w formie kompletnej, dużo fragmentów rozgrywki zostałoby pominiętych. Musielibyśmy wyciąć pewne fragmenty gry. Dodatków byłoby wtedy naprawdę mało. Dlatego zdecydowaliśmy się nie wydawać gry w formie jednej publikacji, ale zrobić kilka części.

Kitase: "W trailerze widać Sektor 1 i 8 w Midgar. W samych tych obszarach widać dużą gęstość. Kiedy odtwarzasz całość pierwowzoru w tak wysokiej jakości, jest niemożliwe by pomieścić to w jednym wydawnictwie".

Edytowane przez czeskimaster

Opublikowano

No ale to chyba nie ich gra zyebie, wiem że nie każdy bot/blacha jest taki niedorozwinięty no ale z tobą nie jest zbyt kolorowo.

Opublikowano

Ludzie kojarzą tą grę z marką sony, czekają z wywieszonym jęzorem, a zrobili z tego modę na sukces.

Opublikowano

pawcio jaki rage z rana :obama: 

Opublikowano

No bo widzisz co on wypisuje  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

Pozdrowienia z łóżka blant :lapka:

Edytowane przez Pawcio

Opublikowano

Pawcio spokojnie po co ta agresja. Wiem poniedziałek i trzeba było wcześniej wstać ale bez przesady. :)

Opublikowano

FF7 remake pocięty to na pewno nic dobrego, ale rozsadnie zaczekac na wiecej info w jakiej formie chca to wydawac.

Racjonalnie zastanowic sie, cala gre robiliby pewnie ze 3 lata z pełną zawartością, celuja pewnie w rocznice na 2017.

Z ciekawości - ktoś wie ile czasu robili oryginalny FF7 na PSX?

Opublikowano

No bo widzisz co on wypisuje  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

Pozdrowienia z łóżka blant :lapka:

No wiem, jego posty w tematach o gierkach to pytania o rozdzielczość. :lapka: 

Opublikowano

No ale to chyba nie ich gra zyebie, wiem że nie każdy bot/blacha jest taki niedorozwinięty no ale z tobą nie jest zbyt kolorowo.

ale sony i square ręce sobie myją wzajemnie tym remakiem, że takie yeta miały mokre majty a tutaj okazuje się, że remake ff7 będzie w epizodach jak jakaś gra od telltale xd

Opublikowano

Co ma sony do produkcji VII? Klapy chyba żartują.... Sama zapowiedz remakeu sprzedała w ostatnich miesiącach więcej ps4na zachodzie niż zapowiedz jakiekolwiek innej gry na trójnoga. Wystarczy na yt zobaczyć filmiki z reakcją ludzi na tamten zwiastun i okrzyki "god bless sony and square".

Dlc, pocięte gry, dymanko na kursie dolara, dymanko na cenach exow, dymanko w ps+, dymanko pod postacią emulacji (xD)

W następnej gen chyba zaczną wypuszczać wszystkie gry w odcinkach bo jelonki i tak kupią :yao:

Gracze sami sobie zgotowali ten los...

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

W epizodach xD

FF VII - PROLOGUE

FF VII - I

FF VII - II

FF VII - CHOCOBO FARM I

FF VII - III

FF VII - GOLD SAUCER I

FF VII - IV

FF VII - GOLD SAUCER II

FF VII - CHOCOBO FARM II-1

FF VII - V

FF VII - VI

FF VII - CHOCOBO FARM II-2

FF VII - VII

FF VII - ENDING

FF VII - EPILOGUE

15 odcinkow po 60$: 900$ ale wersja cyfrowa bundle season pass na psn 1199$.

Opublikowano

30 klatek, grafa spartolona.

Wersja na na androidzie lepiej działa.

Zaorać.

okazało się że to nie jednak nie wsteczna kompatybilność gier ps2 dla szrota4 ale remastery za 60złociszy, nie będzie WK na ps4 xDDDD a złodzieje z $ony chcą kolejny raz kasę za dodanie pucharków.

Tak to się robi:

https://www.youtube.com/watch?v=tzg5iSOCAZo

FF7 podzielony na odcinki   :dynia:

Dwie atomówki z rana prosto w mrowisko niebieskich robali!

Opublikowano

Ile czasu robili FF7 na PS1 ktoś wie?

Opublikowano

Ale jak to FFVII podzielony na epizody,mogę prosić linkdo tego newsa?

Sorka ale takie dymanie graczy w bani mi sie nie mieści i uwierzyć w to nie mogę..ta jakosć eksów sony tylko na plejstejszonu 4.

FF VII w epizodach co sie ...rwa odpiernicza :dafuq:

A juz w 2018 na PSN Final Fantasy VII HD Remake/Remaster Edition Complete Season Pass Bundle jedyne 1299zł+vat

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Ile czasu robili FF7 na PS1 ktoś wie?

2-3 lata. Ale nawet tym argumentem ich nie wybronisz xD

Opublikowano

Nikogo nie bronie, ale poczekam na wiecej info poki co, moze nie bedzie tak zle

Opublikowano

"Jesteśmy Januszami Playstation..." :dynia: 

Sorry chłopaki dopiero teraz filmik zobaczyłem. Mazz weź je wszystkie nagraj na DVD i BR i zacznij sprzedawać -> Profit.

Opublikowano

To, że ten remake będzie dobry jest tak samo pewne jak świetne multi w uncharted

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.