Gość Rozi Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Jest wersja elektroniczna na Chomiku, to sobie możesz sprawdzić sam. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 A w tym roku (oby jak najwcześniej) ma zostać wydany drugi tom opowiadań, z roboczym tytułem Przyszła na Sarnath zagłada. Opowieści niesamowite i fantastyczne. Zacieram ręce. Ja ten kce. I to jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Właśnie kończę Zgrozę w Dunwich i już nie umiem się doczekać dnia, w którym obok postawię nowe, piękne tomisko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Czytał ktos ten necronomicon? Ale ten pradawny bluźnierczy tom obłożony ludzką skórą? Ja czytałem. Kiedys w Empiku. Takie se. Jak masz więcej niż 16 lat to nie warto. Edytowane 18 Lutego 2016 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Właśnie kończę Zgrozę w Dunwich i już nie umiem się doczekać dnia, w którym obok postawię nowe, piękne tomisko. Dzisiaj skończyłem W górach szaleństwa i zdecydowanie jest to jego najtrudniejsze opowiadanie, jakie czytałem do tej pory. Ilość opisów wręcz przytłacza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Kur.wa, zdjęcia 'ludzi' z Innsmouth jakie znalazłem w necie, są tak przerażające, że wyglądają na prawdziwe XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 https://www.youtube.com/watch?v=z5R3viJnolE Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Kolejny wspaniały tom opowiadań Howarda już prawdopodobnie 5 lipca: http://www.hplovecraft.pl/2016/05/17/przyszla-na-sarnath-zaglada-okladka-i-data-premiery/ 23 opowiadania, więc będzie wielkie tomisko. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Na tą informację czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 (edytowane) Bierę na premierę. Zgroza w Dunwich i inne przerażające opowieści w twardej oprawie to mój najlepszy książkowy zakup. Edytowane 22 Maja 2016 przez Czappi Cytuj Odnośnik do komentarza
decoyed 707 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Juz mozna zamawiac jak cos. 632 strony. Premiera 20 lipca. Odliczam dni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Preorder zamówiony, ale żeś mi chłopie umilił życie tym newsem! edit: dlaczego jak się napisze kol.orem, to zmienia na kosrolm? XDDD kosrolm kolorem kolorem wtf Edytowane 9 Czerwca 2016 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 854 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Bo jest lo.re Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Aaaaaa, fakt xd Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 No i dotarło. Teraz poczeka z pół roku aż najpierw Przeczytam "Oczy Smoka", "Bastion" i "Ziemiomorze". 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Już? Na poprzedniej stronie pisali o 20 lipca. Kupię wkrótce, dodatkowo widziałem fajne wydanie Draculi, też od Vesper, kupi się oba. Może i kupię pierwszy zbiór w twardej oprawie, mój już trochę przeżył. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 @up Z Vesper także jest genialne wydanie Poego, w jednym, albo w trzech tomach. Polecam gorąco Oczywiście mój egzemplarz już już jest: Nawet przerwałem czytanie Ranta (chociaż nie lubię przerywać, ale tutaj głód Lovecrafta był za duży). Osobiście bardziej lubię opowiadania dziejące się w 'realnym' świecie, ale i tutaj takie dostałem. Rycina w starym domu <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 McDrive mi wskazał- zbiór Poego w twardej też kupiłem(chociaż mam dwa mniejsze tomiki z tego zbioru, kupione w jakichś tanich książkach we Wrocku), Sarnath oczywiście w twardej, a oprócz tego zamówiłem jeszcze siedem innych książek w ich sklepie na allegro, zamykając się w 215zł z wysyłką. Pochwalę się w odpowiednim temacie, bo same klasyki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Też się czaję na skompletowanie Poego, Draculę i Frankensteina. Bo powiedzmy sobie szczerze - Maciej Płaza dał nową jakość tłumaczeniom. Nie wiem jak jest w pozostałych tytułach, ale lovecraftowskie rzeczy czytajmy tylko tłumaczone przez niego. Dunwich mam w miękkiej, to Sarnath też takie wziąłem. Dbam o książki, więc zniszczeń się nie boję. Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Właśnie Draculę i Franka wziąłem, oprócz tego Jekylla i Hyde'a, Golema(niewiadoma, ale opis na lubimyczytac.pl zachęca), Doriana Graya i parę lektur szkolnych, które uznałem za warte przeczytania, może nawet lepiej, że teraz. Swoją drogą Vesper wydaje bardzo ładnie te lektury, od nich mam też Przygody Barona Muchausena, które chyba pozostaną w mym topie najbardziej pozytywnie porytych książek. Edytowane 29 Czerwca 2016 przez gkihdghdhj Cytuj Odnośnik do komentarza
decoyed 707 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Co do Poego to sposob jego pisania niszczy. Jestem w trakcie czytania zbioru opowiadan wydanych przez Vesper. Nie wierze, ze on nic nie bral. Pomysly i sam sposob opisu sytuacji budzi groze. Na nowy zbior opowiadan Lovecrafta troche musze poczekac. Nie bede ich czytal na raz. Jutro ide po odbior 2 egzemplarzy. 1 to wymarzony prezent dla wroga, zeby mu psyche zryc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokugawa1982 95 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zabieram się za dwa tomy twórczości Poego kupione za parę złotych na allegro(czarna okładka z chrabąszczem)Jest tam prawie wszystko co ważne w jego twórczości(brak Berenice).Mam w planach odświeżenie sobie Conana R Howarda(wydaw.Rea) Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Akurat Conana (i Howarda w ogóle) to polecam brać z Rebisu, książki mają miękką oprawę i chyba więcej historii (w Rei dają chyba tylko te, które zostały wydane za życia Howarda, a Rebis też szkice, niewydane i zredagowane przez innych ludzi) + każda ma mistrzowskie ilustracje od ludzi zajmujących się komiksami. Na plus Rei oczywiście cena, ich pustak (bo na cegłę to za duże w formacie i grubości) kosztuje tyle co jeden z trzech tomów Rebisu, ale za to od tych drugich można kupić też do kompletu zbiory o Kullu (protoplaście Conana) i Solomonie Kane'ie. Taka moja opinia, mam oba wydania (Rei pierwsze, z mieczem na okładce, od Rebisu wszystko Howarda) i jednak uważam, że Rebis>Rea, a gdyby wydali w twardej, to to by nie była opinia, a fakt. A żeby nie było totalnie offtopu- był już jeden temat o Lovecraftcie: http://www.psxextreme.info/topic/60688-atomowy-chaos-i-osmiornice-z-glebin/ Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Nigdy nic nie czytałem tego pana, tak wiem ;-) ale mnie naszło żeby to nadrobić. Można zacząć od tego zbioru Przyszła na Sarnath zagłada czy coś innego polecacie? Czy to bez większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Dużo historii dzieje się w tym samym (tak myślę) uniwersum, jednak są ze sobą niepowiązane. Sarnath dopiero przede mną, natomiast Zgrozę w Dunwich absolutnie polecam, jest tam dużo tekstów powszechnie uznawanych za najlepsze w dorobku autora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi