Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mafia III

Featured Replies

Opublikowano

Poyebane troche, ze mozna wydac 209 by miec ten sam efekt co zakup za 26 zl xd

• Odpowiedzi 842
  • Wyświetleń 94,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, pograłem jakieś 5-6 godzin i myślę że wstępne wrażenia mogę jak najbardziej napisać. Zacznę od aspektów technicznych żeby Fanek nie musiał całości czytać zniechęcony ale z nadzieją że może gdzi

• Chłopaki trollują, bo chcą na siłę pokazać, jaka to Mafia II była "zyebana, uboga i ogólnie hooyowa" w stosunku do swojej "idealnej" poprzedniczki. Ja tam mam w d... takie gadanie, bo wiem, że Mafia

• Jak dla mnie killer  

Opublikowano

Z pierwszym Kingdom Come była chyba podobna akcja całkiem niedawno - podstawka w pełnej cenie, a GOTY z dodatkami za jakieś 17zł.
Tzw "czeski błąd" kaz

Opublikowano

Yep, tylko tam różnica jest taka, że to dwie osobne pozycje w PSN - mam kupiony Royal z DLC, a podstawkę mogę kupić raz jeszcze osobno, z tego co widzę.

Mafia 3 też niby osobne, ale kupno definitywki (tańszej) odblokowało obie red

Dziś sobie odświeżam Mafia 2 DE, bo widzę, że mam z PS+. Stare, proste, fajne, nieprzeładowane znajdźkami póki co.

Opublikowano

Zrobiłem ciągiem Mafie Old Country, potem M2:DE i teraz M3:DE.

Gameplayowo pod kątem strzelanin i walki M3 gniecie wszystkie części. Soczyste strzały, ciała reagują jak szmaciane lale po serii, a Lincoln zajebiscie zasadza takedowny. W Old country to klepanie w kwadrat by dusić to mechanika rodem z MGS na PS1.

Szkoda tylko, że Mafia 3 to grind dzielnic i typowa arcadówka, chociaż fabuła zaczynała się nieźle. Chcę tylko dojsc do miejsca, kiedy odpalą sie DLC i zobaczę czy dociągnę wątki główne i podbijanie miasta.

Opublikowano

Mi się również 3 podobała mimo że jakby miała inny tytuł nigdy bym jej nie skojarzył z tą marką. Natomiast te klimaty voodoo były fajnym powiewem świeżości, parę dni temu skończyłem Mafie OC i też dobrze się bawiłem natomiast zgadzam się że strzelanie było okropne. Mafie 3 ogrywałem jakiś czas temu i chętnie ogram ponownie za jakiś czas wraz z DLC jednak wciąż uważam że daleko jej do genialnej 2 części.

Opublikowano

Ja ostatnio wróciłem do Mafii III i po latach (oraz słabiutkim Old Country) jeszcze bardziej doceniam tę część.
Świetny klimat, genialne stacje radiowe, zajebisty model jazdy, naprawdę żyjące miasto, przywiązanie do szczegółów, idealnie oddany klimat epoki, wyraziste, zapadające w pamięć postacie, dialogi pisane przez dorosłych ludzi i odgrywane przez profesjonalistów, świetne cut-scenki, brutalność, rasizm, cycki...

1757020277067-min.png

No i ta swobodabanderas
Niby nic nadzwyczajnego, ale po sycylijskim symulatorze chodzenia po sznurku tutaj człowiek czuje, że może odetchnąć pełną piersią i wreszcie czuję, że gram, a nie tylko słucham pierdolenia, idąc za kimś na smyczy.
Nawet ta powtarzalność już mnie tak nie dobija, jak kiedyś, bo jestem oswojony z myślą, że tak to wyglądało i jakoś się pogodziłem z tym faktem.
W sumie tylko techniczne bolączki kładą się dla mnie cieniem na tej bardzo dobrej produkcji - ten silnik ma mega problemy z artefaktami na krawędziach, w odbiciach czy z oświetleniem - im w grze ciemniej tym lepiej, bo czasem następuje takie prześwietlenie, jakby miało matrycę w TV wypalić.
Oprócz tego tip top i aż trochę się wkurzam, że nowe gierki wychodzą, bo znów musiałem odstawić przygody Lincolna (grę przeszedłem w okolicach premiery, ale teraz zaliczam powrót w celu zdobycia platyny i zapoznania się z DLC), a naprawdę zajebiście mi się grało.

Opublikowano

Do tego graficznie niedomaga z tą pogodą i szkoda że nie dało się kolekcjonować wszystkich aut. Widać też było że inne stroje dodane po premierze i nie ogarnęli tych cutscenek (które są dobre i lepsze- Donovan) gdzie Clay jest w kurtce pomimo zmiany wdzianka.

Ale fakt że klimatem tytuł robił robotę. O tym przejmowaniu biznesów pisałem wcześniej (ale nie w tym temacie) -pistolet z tłumikiem i po cichu najlepiej to robić.

Opublikowano

Wiem, że może to śmieszne, ale 'trójka' mimo bardzo złej konstrukcji lepiej mi smakowała od najnowszej, mega nudnej odsłony.

Opublikowano

Nic w tym śmiesznego, pisałem to już w temacie The Old Country - trójka jest dużo lepsza grą pod każdym względem, może oprócz graficzki.

Opublikowano

Aż człowieka naszło, na trzecie przejście...tylko ten grind dzielnic boszee

Opublikowano

W kwietniu przechodziłem i świetnie się bawiłem. Ale ten tytuł to zmarnowany potencjał. Mogli pójść bardziej w styl GTA, a zrobili po swojemu. Dlatego genialna mapa to zmarnowany potencjał na misje poboczne, zamiast których dostaliśmy to przejmowanie biznesów.

Opublikowano

Czy jest opcja 'new game plus'?

Opublikowano

W końcu doszedlem do momentu odblokowania DLC. Bez kitu, tak jak dodatki do Mafii 2 były beznadziejnymi arkejdówkami, to tu DLC dają więcej frajdy niz główny wątek. Zacząłem od Gaz do Dechy - nowa część mapy, pościgi, rasistowski szeryf. Skoncze wszystkie DLC i na tym chyba zakończę tę część, bo nie ma uja że będę wybijał te wszystkie dzielnice.

Takedowny w tej części to majstersztyk - zza każdej przeszkody wygladaja naturalnie. Jak gliniarza przerzuciłem schowany za schodami to normalnie nie wierze, ze zrobili najlepsze mechaniki w całej serii, żeby potem dać takie drewno w Old Country.

Opublikowano

Gaz do dechy szkoda że takie krótkie. A szkoda, bo aż się prosiło w nim o więcej misji.

Opublikowano

W ogóle odnośnie "rasistowskiego" to Nolan North jebnął tu chyba swoją drugą najlepszą rolę w życiu, jako Remy Duvall - genialne są te jego radiowe audycje.

Opublikowano

Zabijanie każdego z tych głównych złoli jest w cholerę satysfakcjonujące - Lincoln to yebany Punisher, każda egzekucja ma osobisty feelingbanderas

Opublikowano

Szkoda, że nie pokusili patcha 60 fps na konsolach.