Skocz do zawartości

Zewnętrzny dysk twardy do One

Featured Replies

Opublikowano

jakieś konkretne modele? :)

edit

teraz tak patrzę, że mam 2 dyski zewnętrzne do plikow (kopie zapasowe i bzdety)

czy jak podłącze do X1 to trzeba formatować dysk, w sensie nie bede mogl trzymac troche gierek z X1 trochę plikow z pc?

• Odpowiedzi 99
  • Wyświetleń 14,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wytrzymał bez problemów, a moment ten nadszedł, bo nabyłem właśnie zewnętrzny SDD Samsung T5 1TB. Ponieważ celem zakupu było jak największe polepszenie czasów wczytywania gier, zdecydowałem się na prz

• Nie zauważyłem żeby menu działało zauważalnie szybciej, może lista gier nieco lepiej działa (ale to może być wrażenie). Tak samo nie wiem czy SSD ma jakiś wpływ na samo działanie gry poprzez szybsze w

• W koncu wzialem ten sam dysk co Wiesława tj WD 1,5 TB i który był od poczatku moim faworytem: http://www.ceneo.pl/26293519#tab=spec U mnie wyglada on tak: Kosztowal mnie 319 zeta wraz z ortaliono

Opublikowano

Najważniejsze żeby był USB 3.0, dysk się formatuje tylko pod XO

hm, czyli "pół na pół" się nie da zrobić.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie

czy dysk WD My Passport X 2TB bedzie w porzadku? :) 

Opublikowano

Jaki dysk kupisz jest praktycznie bez znaczenia. Oby to tylko nie był jakiś chiński nołnejm z alliexpres ;)

Opublikowano

Raczej chodzi mi o to, czy nie jest jakoś specjalnie drogi i/lub wolny, ngidy w dyskach nie siedziałem przenośnych więc obce mi są prędkości przesyłu i odbioru danych ;) Dziewczyna chce mi kupić na urodziny i się mnie pyta czy taki może być. Ale dobra, znalzlem recenzje na necie i chyba jest ok :D 

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

W Xboxie siedzi dysk o predkosci 5400 wiec jezeli kupisz 7200 to bedzie lepiej i szybciej ;)

Opublikowano
  • Autor

Panowie

czy dysk WD My Passport X 2TB bedzie w porzadku? :)

Będzie cacy. Najważniejsze, że ma USB 3.0, bo tylko taki interfejs jest kompatybilny z XOne...

Opublikowano

No to jest dysk dedykowany X1 wiec raczej ma wsio ok ;) Dzięki za rady, już zamówiony :obama: nareszcie nie bede musial usuwac co chwila gierek 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ktoś z Was próbował podłączyć dysk 2,5 cala SSHD? jest deko szybciej niż zwykły dysk 5400?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, krótka piłka.

Jest dedykowany dysk 2tb Seagate do One. Ale to pewnie pic na wodę?

One obsługuje każdy dysk na usb 3.0 i przynajmniej 240gb?

Czyli taki seagate expansion portable 2tb, też będzie ok? Zapis 600mb/s, będzie ok?

Opublikowano

Ok, dzięki. A czy One wszystkie porty usb ma w 3.0?

PS. Jak zrobić ludzi w (pipi)a i sprzedać im to samo drożej?

O tym dedykowanym dysku napisałem wcześniej. Natomiast zakupiłem ten w czarnej obudowie, nie dedykowany.

Jak się okazuje w obu obudowach siedzą te same dyski Samsunga.

Profit? Zapłaciłem prawie 100 zł mniej. A dopłacać prawie 100 zł tylko po to by mieć zieloną obudowę z logo xbox? Cóż, frajerów nie brakuję ;)

Edytowane przez Emtebe

• 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

https://www.morele.net/dysk-zewnetrzny-seagate-expansion-portable-1tb-usb-3-0-stea1000200-1120294/

Oplaca się kupić taki dysk pod konsolę? Mam okazję kupić za niższą cenę ale nie orientuję się w ogóle w tym temacie.

Niższą tzn jaką? Ja kupowałem po trzy stówki, ale pojemność 1,5 TB.
Opublikowano

Dysk jak dysk bedzie śmigał jak szalony, ja mam tego seagate ale 2TB konsola od zawsze Instant on dysk podpięty tez cały czas i wszystko hula

Opublikowano
  • Autor

150 zl z drugiej ręki i niby nie używany. Tyle czy poradzi sobie z konsolą.

Będzie hulać. Najważniejsze, że dysk ma USB 3.0. To warunek konieczny. Reszta jest mało w sumie istotna.