Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tych książek nie tykać!

Featured Replies

Opublikowano

.

Edytowane przez emwusc

• Odpowiedzi 60
  • Wyświetleń 31,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• DamianGrecky
    DamianGrecky

Dawno nie czytałem żadnego kryminału (a tym bardziej takiego, który nie pochodzi od Jonusza Nesbo), więc skuszony wysokimi ocenami sięgnąłem po pierwszy tom trylogii poświęconej Igorowi Brudnemu, czyl

• :)))

• Władca Pierścieni - Dwie Wieże, najnudniejsza książka w moim życiu. Porzuciłam 30 kartek przed końcem - tego się nie dało przeczytać.

Opublikowano

Jedno muszę przyznać - "Puc Bursztyn i goście" to była jedna z moich ulubionych książek z dzieciństwa, tuż obok "Dzieci z Bullerbyn". Po prostu podobało mi się opisywanie przygód psów i nowo przybyłych gości (lalusia pinczera Tjusdeja i hardego pekińczyka Mikado - to do dziś pamiętam!). Ale ogólnie z narracją i argumentami tego osobnika się nie zgadzam. Niech jednak każdy ma zdanie takie jakie uważa. Forumek, jego ludzie oraz reputacja wszystko osądzą ;)

Opublikowano

Silmarillion faktycznie zgodzę się jest mało wciągający, Hobbit to powieść-bajka dla 13 latków a LOTR czytany po 20roku życia nie robi już takiego wrażenia

Z tym co powyżej, w pełni się zgadzam I chciałem tylko dodać, że "Silmarillion", to nie jest zła książka, ale jednak nudnawa.

Co do Wiedźmina, to nie patrz na niego przez pryzmat Słowiańszczyzny, bo to nie o to chodzi, poza tym, jest tam I oparcie o mitologię germańską I o mity arturiańskie, jednego I drugiego nienawidzę, ale to nie ma nic do rzeczy, bo Sapkowski czerpie z tych mitologii różne imiona I nazwy, oraz pojęcia, ale nie opiera on fabuły Pięcioksięgu o te mitologie, poza zakończeniem ostatniego tomu, gdzie Ciri wyraźnie przenosi się do świata króla artura.

Opublikowano

.

Edytowane przez emwusc

Opublikowano
19 godzin temu, grzybiarz napisał:

@ZAKARION czemu pogrubiasz czcionkę? 

Tak mi się bardziej podoba wygląd tekstu I nic poza tym.

16 godzin temu, Okie from Muskogee napisał:

Kompleksy.

Nic mi o tym nie wiadomo, więc ani nie potwierdzę, ani nie zaprzeczę.

Pozdrawiam obu Panów!! :-)

Opublikowano
W dniu 14.05.2021 o 20:38, ZAKARION napisał:

Aż strach pomyśleć, co byś mi zrobił, jakbym okazał się osobą [...] z jakąkolwiek niepełnosprawnością

To wiele by wyjaśniało.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

"Achaja". Wydaje się jakby pisało tę książkę dziecko. Przebrnąłem przez 1 tom, ale dalej już nie dam rady. Myślałem że będzie na poziomie Inkwizytora, ale byłem w wielkim błędzie.

• 3 lata później...
Opublikowano

A se kupiłem książkę ale tłumaczenie chyba robiło jakieś AI:

„(…) jest bardzo fajna”

nie no źle się to czyta, ale jest dużo obrazków :niki:

IMG_1937.jpeg

IMG_1936.jpeg

Opublikowano

Nie wierzę, że zrobili ten sam fakap co przy pierwszej edycji Wielkiej Księgi Mario...