Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

Opublikowano

Proponuję przez apke w telefonie. Ale prawda jest taka, że problem istnieje od dobrych kilku miesięcy. Raz zaskoczy a raz nie. Pomaga na telefonie w przeglądarce zmiana widoku na komputerowy.

Ale nie ma reguły, bo raz zaskoczy na konsoli, innym razem w apce lub na telefonie w przeglądarce. Nie mam pojęcia jaki jest klucz :dunno:

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano

Zagrałem dziś w SWOSa online i wróciły wspomnienia!!! Gałki to joy ale i tak było nieźle. Niestety musiałem po pół godzinie wyłączyć ale jest ruch online więc trzeba komuś wbić 5:0 póki okazja :) Serwery chyba rwą, no i lamusy też same wychodzą. Mam boska gra.

Opublikowano
17 minut temu, Matriks_1111 napisał:

Proponuję przez apke w telefonie. Ale prawda jest taka, że problem istnieje od dobrych kilku miesięcy. Raz zaskoczy a raz nie. Pomaga na telefonie w przeglądarce zmiana widoku na komputerowy.

Ale nie ma reguły, bo raz zaskoczy na konsoli, innym razem w apce lub na telefonie w przeglądarce. Nie mam pojęcia jaki jest klucz :dunno:

Apka xbox na tel widzi gry na 360? Myslalem, ze tylko na xo mozna na niej dodwac.

Opublikowano

Rozumiem że nie da rady pograć w SWOS na XO :/?

Opublikowano
53 minuty temu, dee napisał:

Rozumiem że nie da rady pograć w SWOS na XO :/?

Jak nie jak tak :) wszystko co w goldzie działa we wstecznej na XO

Opublikowano

Ja pyerdole, nie wierzę, że Microsoft to tacy partacze w kwestii softu. Ktoś na Reddicie znalazł co jest problemem przy zakupie gier na 360 przez przegladarkę. Otóż chodzi o... przecinek. W stanach separatorem dziesietnym jest kropka, a te bęcwały prawdopodobnie nie zadbaly, żeby uwzglednić przecinek w javascripcie xD W ogóle przejrzałem sobie konsolę przegladarki i strona wywala różne errory. Boże, chyba pajety im to pisaly, tak jak psn dla sony.

Opublikowano

Jak dodać tego swos? Z poziomu konsoli nie można go w ogóle znaleźć ... Pokazuje tylko jakieś knoghts of pen i przez przeglądarkę też...

Edytowane przez czapa

Opublikowano

Pokazuje że bezpłatne, ale jak kliknę potwierdzam to kręci sie w kółko i nic...co za masakra

Opublikowano

Przez zakładkę Xbox Live Gold w dashu konsoli, choć niekoniecznie musi się udać bo w poprzednich miesiącach miałem podobne problemy i w końcu gier z 360 nie dodałem do biblioteki. Ze Swosem się udało :)

Yr1MA7K.jpg

Opublikowano

Musisz mieć inny region niż PL bo w PL nie ma tej gry w sklepie :potter:

EDIT: dobra dodałem przy pomocy tego skryptu z reddit, ja (pipi)e

Edytowane przez czapa

Opublikowano

To ja już nie wiem o co chodzi. Ważne że dodałem :)

EDIT: ale i tak nie widze tego na xbox one... pisze do supportu xd

EDIT2: gościu twierdzi ze gra jest tylko na x360 ale popchnie sprawę do jakiegoś wyższego supportu xd

Edytowane przez czapa

Opublikowano
1 godzinę temu, czapa napisał:

To ja już nie wiem o co chodzi. Ważne że dodałem :)

EDIT: ale i tak nie widze tego na xbox one... pisze do supportu xd

EDIT2: gościu twierdzi ze gra jest tylko na x360 ale popchnie sprawę do jakiegoś wyższego supportu xd

Bosze support nie ogarnia? Mi zawsze support Xboxa pomógł - tylko angielski. Nie wiem nawet czy jest polski. Na XOne SWOS działa oczywiście, grałem wczoraj i dziś. Tylko nie wiem co czy Live zrywa czy cieniasy wymiękają?

Opublikowano

nie ma polskiego :) nadal czekam, mieli się odezwać mailowo i póki co cisza. Jak mi będę mógł ściągnąć już tą grę to chętnie pogram :)

Opublikowano

A dlaczego nie możesz pograć? Nie ściąga Ci? Może zrób hard reset konsoli jak ją masz stale w trybie czuwania. Ewentualnie ściągnij ponownie.

Opublikowano

nie widzę jej wcale w bibliotece ani w store. Robiłem juz reset z tym typkiem z supportu. Właśnie dostałem odpowiedź:

Cytat

Hello Lukasz
i have checked your case about the game you want to download  ( Sensible World of Soccer )and it is showing that this game is a an xbox 360 game only therefor you will not be able to download it in the xbox one .
thank you for contacting the technical support.

ja (pipi)ie

EDIT: widze że nie tylko ja mam taki problem:

https://answers.microsoft.com/en-us/xbox/forum/all/swos-not-available-on-xbox-one/e5f01dc1-d04a-4621-b293-22eb3a869f76

EDIT2: dobra dodałem ja przez instalacje zdalne ze strony microsoftu a nie marketplace ale tak czy siak nie widze jej w bibliotece na konsoli

a support nic nie wie, moze jutro zadzwonię na tą infolinie :D

Edytowane przez czapa

Opublikowano
W dniu 2.05.2020 o 22:04, 20inchDT napisał:

Ja pyerdole, nie wierzę, że Microsoft to tacy partacze w kwestii softu. Ktoś na Reddicie znalazł co jest problemem przy zakupie gier na 360 przez przegladarkę. Otóż chodzi o... przecinek. W stanach separatorem dziesietnym jest kropka, a te bęcwały prawdopodobnie nie zadbaly, żeby uwzglednić przecinek w javascripcie xD W ogóle przejrzałem sobie konsolę przegladarki i strona wywala różne errory. Boże, chyba pajety im to pisaly, tak jak psn dla sony.

Dziękuję pięknie. Skrypt pomógł. Nie wiem tylko (bo nie umie w skrypty) ile mnie to kosztowało :philosoraptor:

Opublikowano
Teraz, JeDaj napisał:

Dziękuję pięknie. Skrypt pomógł. Nie wiem tylko (bo nie umie w skrypty) ile mnie to kosztowało :philosoraptor:

Nic ciebie nie kosztowało, bo wszelkie transakcje pieniężne są robione na backendzie. Sam skrypt jest bezpieczny, bo podmienia tylko cenę z przecinkiem na 0 w html. Ja też u siebie zrobiłem coś podobnego, ale bez tego rozszerzenia tampermonkey na przeglądarkę, a ręcznie pozmieniałem w devtools chroma.

Opublikowano

Nie miałem czasu żeby odpalić konsolę w weekend, więc nawet nie miałem okazji sprawdzić czy wszystko poszło dobrze z zakupem. Na marketplace x360 w przeglądarce pokazuje, że gra została kupiona, ale nie ma jej w library > all owned games na konsoli. Sprawdzałem też znowu library > games with gold i nie ma kafelka ze swos. Sklep oczywiście też nie znajduje. W menu głownym dodałem zakładkę z xbox live gold i tu kafelek z grą jest. Gra była "zakupiona" i właśnie ściągam.  Słabo Ms, tyle pier.dolenia się, żeby dodać grę.

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano

Aby pobrać Sensible Soccer wystarczy na chwilę zmienić region na np. Wielką Brytanię.