Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Ja przez Ciebie kupiłem ostatnio kolekcje dwójki na xsx i będzie ponownie grane.

• Odpowiedzi 216
  • Wyświetleń 36,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, skończyłem wczoraj moje pierwsze przejście (Veteran, czyli Normal, bez Ironmana, czas ok. 40 godzin, łącznie 33 misje i prawie 400 ubitych obcych; pod koniec gry miałem już cały świat w zasięgu

• Dodatek dodaje masę głębi i losowości, mamy tu sporo nowych mechanik między innymi:   - 3 nowe frakcje z unikatowymi klasami żołnierzy, mini osią fabularną - nowy system kart rozkazów p

• Nadeszła ta pora, że udało się kupić pełną wersję ze wszystkimi DLC. Swoją drogą niezłe cyrki, bo jesli ktoś ma na koncie wersję podstawową z PS+, to nie może kupić wersji Complete zawierającej wszyst

Opublikowano
42 minuty temu, smoo napisał:

Już myślami jadę kolejną rozgrywkę, tym razem oczywiście tryb z jednym zapisem, tylko waham się czy iść w poziom trudności Commander czy od razu Legend, gdzie gra się tak na prawdę zaczyna.

Przy okazji też muszę odpalić XCOM:EW na PS3 i trzasnąć platynkę, bo gra kupiona kiedyś na promce i zupełnie o tym zapomniałem (podstawka już dawno splatynowana).

Ale jesteś mocno wkręcony w tą serię. W sumie Ci się nie dziwię, bo sam niedawno "odkryłem" zajebistość gier z tego gatunku, a xcom to optimus prime bym powiedział.

Opublikowano

No biorąc pod uwagę zakończenie 2, to na bank będzie X3, pewnie nawiązujące do Terror from the Deep.

Niestety z grami of Firaxis jest ten problem, że nie warto ich kupować na premierę, bo zawsze wychodzi do nich pełno dodatków i poprawek na przestrzeni lat, a wersja podstawowa wypada na ich tle zawsze bardzo biednie. Więc X3 grane będzie raczej nieprędko.

Opublikowano

No ja fulla kupiłem za grosze.

( A i tak gram "czystą" dwójkę bez dlc :/ ).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kurde, gram na izi, a gra dalej momentami wydaje się trudna.

Ech, artretyzm robi swoje i palce już nie te, co kiedyś.

Opublikowano
3 godziny temu, Boomcio napisał:

Kurde, gram na izi, a gra dalej momentami wydaje się trudna.

A co konkretnie sprawia problem?

Co ciekawe, gra na wszystkich poziomach trudności oprócz najwyższego oszukuje... na korzyść gracza :D

Opublikowano

No zabijajo mnie i muszę wczytywać co chwila save przy niektórych oponentach, szczególnie "władcy" robiący turę poza kolejnością :/

Opublikowano

Na władców trzeba brać bomby mrożące, i nie aktywować ich bez przygotowania. Ewentualnie ktoś z wieloma strzałami na turę i doskonałym automatem w broni, potrafi zasadzić one hit killa ;).

• 1 rok później...
Opublikowano

Ej dobra postanowiłem w to pograć kolejny raz bo oczywiście za pierwszym razem spierdoliłem baze.
Jak ją budować? 
Mamy 3 kolumny w których można budować infrastrukture. Jaki jest w miare optymalny build bazy? 

Opublikowano

To zależy, jak Ci wylosuje pola z zasobami. Trzeba być elastycznym. Raczej nie ma tu co zepsuć, jedynie trzeba uważać, by się nie przyblokować z energią. Generatory, warsztaty i laboratoria warto budować parami, reszta budynków wystarczy pojedynczo i można je upychać gdziekolwiek. Oczywiście jeśli układ pól na to pozwoli to najlepiej połączyć jak najwięcej budynków tego samego typu (w pionie i poziomie), ale to jak pisałem zależy od układu zasobów w danej rozgrywce. Na początku nie spieszyć się z więzieniem dla obcych. Reszta zależy od sytuacji w grze i poziomu trudności.

Opublikowano

Mam nadzieję że gracie z dodatkiem war of chosen bo to game changer w tej części