Opublikowano 6 września 20186 l Nie wiem, dla mnie eng dub w tej grze wydaje się również bajkowy. Różnica taka, ze jest po amerykańsku. Aha i gra jest jak film animowany, w żadnym przypadku nie jest realistycznie [emoji4]
Opublikowano 6 września 20186 l Realizm w tym przypadku to Peter Parker i New York - w takim zestawieniu słabo brzmi polski język. Dla mnie to część tzw "immersji" - Wiedźmin po polsku, ale tutaj musi być english.
Opublikowano 6 września 20186 l Nie ma co dłużej ciągnąć dyskusję odnośnie który dubbing lepszy.Najwyżej przedstawicie sobie konsole na język angielski i będzie git.
Opublikowano 6 września 20186 l 4 minuty temu, Kolos28 napisał: Nie ma co dłużej ciągnąć dyskusję odnośnie który dubbing lepszy. No tutaj nie ma dyskusji, zawsze jest lepsza oryginalna sciężka dźwiękowa i tyle
Opublikowano 6 września 20186 l Kwestia nie tyle oryginału co doboru aktorów. W Polsce większość gier na konsole wciąż sprawia wrażenie dubbingowanych jak pod bajkę.
Opublikowano 6 września 20186 l Często polskie filmy, zwłaszcza komedie również brzmią inaczej niż amerykańskie odpowiedniki. Kiedyś sam nie lubiłem polskiego kina bo tylko amerykańskie kino brzmiało super ale obecnie uważam, ze to kwestia przyzwyczajenia. Ja Was doskonale rozumiem bo amerykański zawsze brzmi doskonale zarówno w grach jak i filmach ale ten spiderman dla mnie brzmi gites.
Opublikowano 6 września 20186 l Ja słyszałem ze spider man to ogólnie jest na faktach i lepiej grać z oryginalnym dub
Opublikowano 6 września 20186 l myślałem, że to żarty z tym dubbingiem ale faktycznie nie można ustawić eng dub + pl napisy xd ale sraka poleciała po nogawkach sony 2008 się przypomniał
Opublikowano 6 września 20186 l Troche to poku.rwione, tak samo jak Titanfall2 i Doom. Ale przeciez to gra dla dzieci o superbohaterze, wiec mnie to nie dziwi.
Opublikowano 6 września 20186 l Czytanie napisów w spiderman jest większą abstrakcją niż granie z polskim dubbingiem. Jestem ciekawy jak można wykonywać akrobację pająkiem i w tym samym czasie czytać dialogi [emoji16]
Opublikowano 6 września 20186 l Ja zazwyczaj robie to tak że wykonuje akrobacje i czytam dialog. A że nie mam 6 lat to obydwie rzeczy idą mi dość sprawnie.
Opublikowano 6 września 20186 l 31 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Kwestia nie tyle oryginału co doboru aktorów. W Polsce większość gier na konsole wciąż sprawia wrażenie dubbingowanych jak pod bajkę. Nie no stary, nawet najlepszy aktor dubbingowy nie będzie miał tego efektu w post produkcji jak oryginalna scieżka. Chodzi o motion capture tez mord, lip sync wszystko to wszystko lepiej wypada w oryginale i cięzko mi o immersje grając w gierke o pająku z jakimś Boberkiem. I tak jak Wredny mówił, Metro gram po rusku z napisami bo po prostu lubie sluchać oryginalnej formy, filmy też wole w oryginale (bajki zwłaszcza)
Opublikowano 6 września 20186 l Zapewne masz zmysł pająka. Mnie o wiele lepiej idzie słuchanie i wykonywanie akrobacji Ja zazwyczaj robie to tak że wykonuje akrobacje i czytam dialog. A że nie mam 6 lat to obydwie rzeczy idą mi dość sprawnie. [emoji4]
Opublikowano 6 września 20186 l 6 minut temu, Kalel napisał: Ja zazwyczaj robie to tak że wykonuje akrobacje i czytam dialog. A że nie mam 6 lat to obydwie rzeczy idą mi dość sprawnie. Ja się zatrzymuj na dachu i czekam piterem az przeczytam dialog, przynajmniej gra starczy na dłużej
Opublikowano 6 września 20186 l 27 minut temu, Słupek napisał: faktycznie nie można ustawić eng dub + pl napisy Nawet przy przestawieniu całego systemu ps4 na język angielski?
Opublikowano 6 września 20186 l Rozi włącza grę w celu sprawdzenia dla kolegów z forumka czy da się ustawić ang/pl... mija kilka godzin latania pajączkiem po nowym yorku... rozi idzie spać zapominając o e-kolegach, którzy nie mają jeszcze swojej kopii
Opublikowano 6 września 20186 l 34 minuty temu, Słupek napisał: teraz to w ogóle fajnie by było dostać eng wersję gry bez znaczka Ja dokładnie taką wyrwałem. Anglik bez znaczka PL. To samo miałem z God of Warem Ci co mają - też wam tak długo instaluje? Patch Day 1 ma 4 GB i pobrał się migiem, a instalacje pokazuje mi 45 minut :|
Opublikowano 6 września 20186 l Nieee, instaluje się długo, tak jak Voytec powiedział. O języku zaraz napiszę, wrażenia ogólne wieczorem