Skocz do zawartości

Death's Gambit

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawe czy to będzie kolejna gierka z typu walczymy stylistyką, ale gameplay będzie czerstwy do kwadratu. 

• Odpowiedzi 94
  • Wyświetleń 38,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie wiem czy już było, detale klas i bonusów z nimi związanych     ja chyba pocisnę sentinelem na start

• S&S to praktycznie Soulsy w 2d, nie wyobrazam sobie lepszego przelozenia formuly na 2d. Jak ma sie refleks to mozna nawet strzaly mieczem parowac, system walki to jest taki maly jezusek.  

• Kolejny indyk do ogrania po Dead Cells. Nie odpalałem konsoli od marca praktycznie, z ostatniej takiej przerwy wyrwał mnie Hyper Light Drifter, więc mam nadzieje, że znowu indyk przywroca mi chec do g

Opublikowano

EITR ponoć również tym roku, ale szczerze w to wątpię. Dali by chociaż jakiś early access na steam i by się pograło, chyba najbardziej czekam na tą gierkę właśnie. 

a ten trailer wyżej żałuję że obejrzałem bo więcej tam spolierów niż w gameplayu z komentarzem twórców, ale tak czy siak będzie grane premierowo 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Już to chcę.

Opublikowano

Matko, ale będzie indykowanie w sierpniu, bo powinno być więcej czasu na gierki. I pieniędzy. W ogóle jakie ja mam zaległości w tym temacie :mog: Czy ta gra będzie metroidvanią ?

Opublikowano

Tak.

Opublikowano

Zakup obowiązkowy w dniu premiery :) Tego typu gierki (2D/2.5D) zdecydowanie bardziej mnie interesują niż "kolosy AAA" np; God of War.

Opublikowano

Na switcha to póki co TBA jest, no ale jak będzie to wjedzie jak złoto.

Opublikowano

Jakoś dziwnym trafem dopiero przed chwilą ujrzałem powyższy trailer...

2zO5Akq.gif

Ależ to będzie sztosiwo!:obama: Czas na odgruzowanie PS4.

Opublikowano

Kolejny indyk do ogrania po Dead Cells. Nie odpalałem konsoli od marca praktycznie, z ostatniej takiej przerwy wyrwał mnie Hyper Light Drifter, więc mam nadzieje, że znowu indyk przywroca mi chec do grania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy już było, detale klas i bonusów z nimi związanych

Spoiler

There are a total of 7 playable classes in our game. They determine starting stats, equipment, as well as certain unique gameplay mechanics. For reference, soul energy is a meter you build up to spend on abilities. Attacking enemies naturally awards soul energy, but most of the classes have an additional method.

• Soldier: Blocking enemy attacks awards soul energy.
  • Assassin: Dodging enemy attacks awards soul energy.
  • Wizard: Healing awards soul energy.
  • Sentinel: Equip weapons and shields at half the required stats. Parrying awards soul energy.
  • Noble: Gain access to a unique merchant. Using items awards soul energy.
  • Blood Knight: Regain a portion of lost health when dealing damage.
  • Acolyte of Death: Restore broken save points. Killing enemies awards soul energy.

ja chyba pocisnę sentinelem na start

Opublikowano

Jak ktoś jest zainteresowany wersją PC na GOG, to po wpisaniu kodu "oddgambit" można grę kupić za niecałe 65 zł.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie też na dysku już siedzi, ale kurde mam takie dziwne przeczucie, że to będzie gra na 6-7 maksymalnie :/

Opublikowano

Są jakieś inne starsze i dobre gierki w takich klimatach? Pograłbym , ale kompletne nie ogarniam tematu :dunno: @Rozi rzuć proszę jakimś tytułem, bo widzę, że jesteś koneser. 

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Salt & Sanctuary. Ale w to pewnie już grałeś.

Opublikowano

W sumie oprócz Salta to nie ma.

Opublikowano

Jest jeszcze Void Memory. Gameplay nie ta klasa co wymienione wyżej ale klimacik ma niezły:

Opublikowano
47 minut temu, Rozi napisał:

U mnie też na dysku już siedzi, ale kurde mam takie dziwne przeczucie, że to będzie gra na 6-7 maksymalnie :/

A ja wręcz przeciwnie - wyczuwam tu hit, w który wszyscy będziemy zagrywać się tygodniami. Takie pobożne życzenie...

Opublikowano

Btw mozna będzie juz po pólnocy grać?