Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Jasne, że układ w PS4 będzie miał odkręcony zegar, aczkolwiek jest to kwestia do opanowania.

Co do 4K/24.....albo ludzie nie czytają, albo nie umieją :) Będzie 1080p/60 i jest możliwa opcja wrzucenia 4K/30 jako "wyboru". W takim GTA V np. detale VERY HIGH 1080p/60 i HIGH 4K/30.....to nie jest opcja niemożliwa, a dla posiadaczy TV 4K jest to zresztą ciekawa alternatywa.

Natomiast przyjmijmy Twoją wersje, że będzie to RX470....gdzie w grach póki co nie ustępuje szczególnie RX480 (choć na papierze to robi)

untitled-18.png

O kurczę! O dwa FPSy więcej niż moja obecna karta na PC.

Czyli jeżeli mam super kompa, to ta konsola będzie megasuper!!!11!!11

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 222,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wróciłem ! Kaganiec embarga sprzedażowego i pilnowania założono mi skutecznie i tak trochę było nieprzyjemnie, ale żyje.   Montuje kilka materiałów na YT, mam nadzieje się wyrobić na jutro, choć pracy

• NIE SLUCHAJ HEJTEROW   Zakladaj kominiare i graj na Pro  

• To nie jest takie proste. Dawniej gry były dużo mniej skomplikowane a algorytmy nimi rządzące mogła opanować jedna osoba (tak jak np. Miyamoto przepisał Pokemony praktycznie od zera bo pierwsza ekipa

Opublikowano

Oczekiwania na 4k plus możliwość ustawiania detali i tysiąc oczekiwań a za miesiąc płacz, że (pipi). Pamiętajcie, że to tylko konsola a nie monstrum za 5 kafli więc radzę ostudzić zapał bo póki co jest kłopot z hd i 30 fps. Więcej bym się spodziewał po scorpio bo w okolicach jego premiery mają wyjść te hiper czipy sripy na których się nie znam. Swoją drogą Spencer półtora roku przed wyjściem scorpio już zapowiedział najmocniejszą konsolę a ms i sony doskonale wiedzą co robi konkurencja bo zamawiają sprzęt z tego samego źródła, biorą gry u tych samych deweloperów więc pewniakiem jest to, że ps neo będzie słabsze i szans na cuda nie ma co oczekiwać. Myślę, że w multiplatformach dodadzą jakieś detale/ładniejszą grafikę a exy trochę bardziej odpicują plus klatki dołożą, a 4k to w odtwarzaniu filmów itp.

Edytowane przez simonldz

Opublikowano

Dam sobie rękę uciąć ze nie bedzie w każdej grze 1080p60fps xD a tutaj rozkminy o 4k i stałych 30 klatkach :yao:

Opublikowano

Cudem bedzie full hd i 60 klatek a tu jakies brednie o 4k, chyba na netlfixie

Opublikowano

Ale kto mówi o ustawieniach detali? w NiOh mamy do wyboru 1080/30 i 720/60 i tyle. W The Last of Us można mieć lepsze cienie i 30fps a gorsze i 60. Proste sprawy.

Zoptymalizowanie dwóch trybów to żaden problem. Potem jak masz TV 1080p to gra Ci się odpala tylko w 1080p, a jak masz 4K to do wyboru dostajesz - 1080/60 i 4K/30 . Nie widzę tu nic problematycznego. 

Scorpio w temacie ma jeszcze większy potencjał :)

Opublikowano

Niech on juz zamknie jape.

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

Zobacze jeszcze jedna tabelke i posty o jakis radeonach to pozabijam. :[

Nie dogadaliscie sie przez 2 strony to sie nie dogadacie. Wystarczy.

Opublikowano

4K/60FPS? Czemu nie od razu 8K/120FPS? :obama:

Opublikowano

Zapomnijcie o nowych grach 3xA w 4K. 

Jest cień szansy na gry pokroju Resogun, chociaż i tak on miał tyle particli że PS4 się pociło. No i oczywiście remastery w 4K. To dopiero będzie trzepanie z kasy głupich graczy, którzy będą się nabierać na GTA SAN ANDREAS 4K. Grafika z PS2 upscalowana algorytmem do 4K xdddd

ehhh beka z konsol since '13

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

Swoją drogą warto by było aby Sony przywalilo jakimś exem na premierę neo(coś jak Killzone które pokazalo moc) a w najbliższym czasie się nie zapowiada. Czekam na bundle że spidermanem i wtedy biere!

Opublikowano

Spiderman to chyba 2018 wiec sobie troche poczekasz

Opublikowano

Jasne, że układ w PS4 będzie miał odkręcony zegar, aczkolwiek jest to kwestia do opanowania.

Co do 4K/24.....albo ludzie nie czytają, albo nie umieją :) Będzie 1080p/60 i jest możliwa opcja wrzucenia 4K/30 jako "wyboru". W takim GTA V np. detale VERY HIGH 1080p/60 i HIGH 4K/30.....to nie jest opcja niemożliwa, a dla posiadaczy TV 4K jest to zresztą ciekawa alternatywa.

Natomiast przyjmijmy Twoją wersje, że będzie to RX470....gdzie w grach póki co nie ustępuje szczególnie RX480 (choć na papierze to robi)

untitled-18.png

Ale dlaczego ty wklejasz tabelke oderwaną od rzeczywistości skoro te liczby dotyczą buildu opartego o X99 i 8 rdzeniowym procesorze Core i7-5960X, który kosztuje ponad 1000 USD? Bansai, czy mozesz banować ludzi którzy nie mają pojęcia o pc? Dziękuję.

Opublikowano

tyle piniendzy dałem za 970 i takie gónwo? 

Opublikowano

Podobno R* pojawi się na imprezie (RDR2?).

I ciekawy tekst od DF.

W teorii: czy Sony może jeszcze zmienić specyfikację PlayStation Neo?

W odpowiedzi na Scorpio.

http://www.eurogamer.pl/articles/2016-08-15-w-teorii-czy-sony-moze-jeszcze-zmienic-specyfikacje-playstation-neo

A wiesz że plotka o tym wyszła od gościa który przez lata dostarcza w necie newsy i ŻADEN SIĘ NIE SPRAWDZIŁ :), do tego założenie tematu o RDR2 gdzie źródłem jest ten człowiek grozi banem na reddit ? taka jego wiarygodność :)

Edytowane przez marekjw2523

Opublikowano

Generalnie rozmawiałem dziś z producentem Nordic Games ;) Generalnie SONY ociąga się z devkitami. Gry, które maja premierę do WRZEŚNIA nie muszą mieć opcji NEO na płycie, ale muszą mieć DAY ONE PATCH. Gry z premierą PAŹDZIERNIK+ muszą mieć NEO już na płycie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

400€ za Neo i po 300€ za Slimke??

Wydaje sie byc sprawiedliwa cena, co? Ciekawe, jak bedzie naprawde?

Opublikowano

Generalnie rozmawiałem dziś z producentem Nordic Games ;) Generalnie SONY ociąga się z devkitami. Gry, które maja premierę do WRZEŚNIA nie muszą mieć opcji NEO na płycie, ale muszą mieć DAY ONE PATCH. Gry z premierą PAŹDZIERNIK+ muszą mieć NEO już na płycie.

Obsuwa Finala XV?
Opublikowano

Na ppe plotka, że około 1800 zł, nie powiem ciekawa propozycja i chyba wezmę wcześniej niż później bo ostatnio coś opadł mi hype na vr.

Opublikowano

oby nic nie wyciekło, bo zero funu bedzie przy oglądaniu ;/

Opublikowano

bardzo fajna godzina transmisji popcorn.gif

Opublikowano

pajęcze zmysły podpowiadają mi ostrą bekę, jeszcze nie wiem z czego, ale beka będzie sroga

Opublikowano

mam nadzieje ze nie s(pipi)a wygladu konsoli

Opublikowano

Screen_Shot_2016_09_06_at_3_42_21_PM.png

ISWQQgZ.jpg

Gość z Bungie potwierdza R* i dobrą imprezę ;)

Edytowane przez YETI