Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil Cinematic Universe

Featured Replies

Opublikowano
Tak, jasne. Cieszmy się, że nie rendery z Amigi. Do premiery zostało jeszcze troche czasu, miejmy nadzieje, że do tego czasu nieco nam ten Res wypięknieje.

Mojej estetyki to nie drażni, bo jestem przyzwyczajony do renderów z PS2 :). Co ja na to poradzę? :P

• Odpowiedzi 497
  • Wyświetleń 72,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Poszedłem do kina nie nastawiając się na wiele, ale po seansie wyszedłem zadowolony. Od razu umówmy się: ten film jest lepszy od każdego gówna, które wypuścił Anderson (nawet ta sławetna "dobra" jedyn

• Obejrzałem. Dla mnie mocne 8/10 bo mocno obniżyłem moje oczekiwania. Po latach obsrywania się na markę Resident Evil przez panią Jovovich nareszcie otrzymałem film, który pokazuje jasno że to jest Hor

• Poszłam do kina spodziewając się crapa a jestem bardzo zadowolona. Klimat, miejscówki, jump scary, smaczki dla fanów, Claire i Chris, no aż się chciało więcej. Zakładam, że więcej się nie dało ze

Opublikowano

nie razi mnie to w oczy - wczesniejsze trailery były brzydsze.

Ale serio jara mnie ten film - dawno nie wyczekiwałem filmu tak intensywnie (ostatnio na SH i FF:AC).

będzie kewl ;]

Fajny tekst w trailerze :

Do Leona - "Do you have some sort of a plan ?!", Leon : "Shoot them in a head"

;]

Opublikowano

No, ja też muszę przyznać, że z niecierpliwością czekam na ten film. Kwestie grafiki nawet się przeboleje (po Advent Children i tak każdy film w CGI wydaje się brzydki), grunt żeby fabuła nie dała dupy. Ciekawe czy wykorzystają oryginalny soundtrack z RE2?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli ktoś nie może się doczekać to zdradzę że filmik jest już na necie. Właśnie oglądam.

Opublikowano

a w dobrej to jest jakości?

Opublikowano

Znalazłem DVDRip'a, zabieram się za ściąganie i w weekend sobie obejrze :slinotok: .

Opublikowano

i co, widzial juz ktos te bajke? Warte to cokolwiek? Jest gore?

Opublikowano

na imdb pisza, ze jak narazie najlepszy resident ;] swoja droga poprzeczka wysoko zalozona nie byla .

Opublikowano

skonczylem ogladac, super film.

Opublikowano

Film jest świetny, czuć w nim klimat gry, nie to co w tych beznadziejnych crapach z Jovovich. :twisted:

Opublikowano

Troche brzydka jak na produkcje Capcom'u i Sony... (Wyglada jak filmik z RE:R na GC sprzed kilku lat) No i ten dubbing... Ale film ogolnie pierwsza klasa (polecanie glownie dla fanow RE). :)

Opublikowano

Film extra zaje*ista animacja trzyma klimat :D niektore akcje sa niezle bez porownania do tych wczesniejszych crapow.

Opublikowano
Troche brzydka jak na produkcje Capcom'u i Sony... (Wyglada jak filmik z RE:R na GC sprzed kilku lat) No i ten dubbing... Ale film ogolnie pierwsza klasa (polecanie glownie dla fanow RE). :)

Dubbing jest ok, btw głos pod Leona podkłada ten sam kolo, co w RE 4. 8)

Opublikowano

Właśnie głosy nie są takie złe, ale animacja jest strasznie nierówna. Raz świetnie wyanimowane twarze, raz krzywe ryje z przyklejonymi do glacy włosami.

Opublikowano

Eno, ogólnie zaje'bisty. Ma posmak klasycznego RE (

laboratorium i takie tam, choć mało tam zombie

), jest kilka scen mocnych (

ucieczka Leona z zapadającego się poziomu

), kilka niedociągnięć (

suche i idealnie ułożone włosy Leona i Angeli po nurkowaniu

), wykonanie w sumie nierówne, ale przymykam oko, bo wreszcie wyraźnie czuć, że to RE.

Opublikowano

A mi sie dla odmiany nie podobal. Grafa nie równa, zero gore, minimum krwi, zero klimatu grozy. Bajka po akcji na lotnisku staje sie tak monotonna, ze zdawalo mi sie, ze juz 3 godzina leci. 4/10 :)

Opublikowano

No środek rzeczywiście nieco siedzi pod względem tempa, ale jakoś da się przeboleć.

Opublikowano

własnie obejrzałem - to dopiero jest "film" z klimatem RE. generalnie świetnie sie oglądało - klimat gry, muza growa i archaizmy growe(no to na minus).

Usmiałem się jak

Claire wyszła na zombiaki z parasolką Umbrelii

;D

była scena żywcem wyjęta z dwójki -

moment jak leon spotyka Claire i każde jej się schylić, a nastepnie strzela w zombiaki za nią

.

Betonem dla mnie jest

jak Curtis wciągnął G wirus, zmienił się(juz pomijam, że jego design to Ripoff Birkina z RE2...), dostał milion kulek ołowiu na klate i zginął od strzału w głowe... no weeeeeź.

grafika strasznie nierówna, bo niektóre sceny fajne były, a czasami jak oglądało sie postacie to na myśl przychodziły filmiki z RE2.. W sumie po FF:AC to teraz chyba długo nie będzie tak ładnego filmu w CGI.

jestem zadowolony i moge iśc na to do kina. z senstymentu do RE nawet.

Opublikowano
Usmiałem się jak

Claire wyszła na zombiaki z parasolką Umbrelii

;D

zart polegał na tym ze to byla zwykla parasolka, co po angielsku znaczy Umbrella

Opublikowano

Graficznie jest roznie - raz lepiej, raz gorzej ale patrzac na rok 2008 to te animacje wygladaja jak w grze sprzed 5 czy wiecej lat. Film FF powstal w 2000r i prezentowal zdecydowanie lepszy poziom, nawet Disneyowe animacje sa lepsze. Film fajny, mozna obejrzec.

nWo -

mi sie wydaje ze miala parasolke w kolorach logo Umbrelli http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d...ration_logo.gif

Opublikowano
nWo -

mi sie wydaje ze miala parasolke w kolorach logo Umbrelli http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d...ration_logo.gif

Pewnie, że w barwach logo Umbrelli ale tak jak mówi nWo - to było przypadkowe - taka kolorystyka parasolek jest przecież często spotykana.

A co do samego filmu to nie przeszkadzało mi to, że graficznie nie było za dobrze - wolę obejrzeć filmowy RE z kiepską grafą niż jakiekolwiek hollywoodzkie g**no w stylu Shreka czy innego Nemo. Rzekłem.

Opublikowano

Obejrzałem wieczorem i animacja skutecznie mnie zniecheciła do tej produkcji. Obok mamy PS3, x360. Najnowsze PCy renderuja jeszcze lepszą grafikę, a oni dają nam jakość z wczesnych lat PS2. Plus za klimat gry. Minus za głupoty rodem z gry. Osobiście bardziej podobał mi się RE1 z Milą, jak jeszcze nie miała mocy Jedi, a i wolę bajki Pixara.

Opublikowano

Filmik ujdzie, ale bez rewelacji. Graficznie wypada dosyć słabo, do tego jest zbyt kolorowo. Oglądałem po północy ze zgaszonym światłem i nie było mowy o jakimkolwiek strachu. Fabularnie, do bólu standardowo. Ogólnie pozycja obowiązkowa dla fanów serii ale reszta może się rozczarować. Moja ocena 6/10.