Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Rudiok napisał(a):

Łomatulu, a co to się stanęło z tym Squid Game. Przecież ten trzeci (czy też 2.5) sezon to jest balas jakich mało. Dwa ostatnie odcinki to męczarnia porównywalna do samego uczestnictwa w tych grach. Nic tu się nie klei, wątki są wrzucane tylko po to żeby być i nijak nie przynoszą rozwiązania (jak szukanie wyspy). Cały wątek gracza 222* niewiele zmienia, a finałowe starcie jest odarte z wszelkiej dramaturgii i zagrane jak teatr telewizji. Rozumiem kapitalistyczną potrzebę dojenia krowy do ostatniej kropli mleka, ale tutaj ewidentnie zrobiono więcej złego niż dobrego nie kończąc tego na 1 sezonie.

Same gry są całkiem spoko zrealizowane, ale to ci się dzieje pomiędzy nimi to niestety jest kurwa dramat. A finał to już w ogóle, i chyba miał być o zgrozo dłuższy, bo ewidentnie tam powycinali parę rzeczy pomiędzy scenami.

Pierwszy sezon 7+/10

Drugi 6/10, trzeci 5/10.

• Odpowiedzi 7,2 tys.
  • Wyświetleń 588,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• xD  nikt normalny nie miał 

• raven_raven
    raven_raven

jest już polska czołówka nadchodzącego mesjasza - Neon Genesis Evangelion  

• Sabrina drugi sezon ? dziękuje postoje nie zniosę więcej tego lewackiego gówna wciskanego co każdy odcinek.

Opublikowano

Pierwszy sezon był lepszy, bo tam gry jednak stanowiły główną atrakcję, w 2 i 3 jest za dużo zapychaczy: masa zbędnych scen na łodzi, śledztwo w sprawie kapitana statku, bunt, spacerki do kibla, a ten wątek z ziomkiem co miał pójść na organy i jego laską to już w ogóle nie wiem po co tutaj, bo serial na luzie by się bez niego obył. Jeszcze ten bobas turned

Mam też problem z tym jak przedstawiono samych graczy. Ok, wiadomo że zebrano tu sporo szumowin i ludzi tonących w długach, część z nich jest mocno zdesperowana, a zdobycie głównej nagrody to dla nich "być albo nie być", w dodatku sam charakter gier ma za zadanie, żeby odczłowieczyć ich jeszcze bardziej... no ale kurva bez przesady. Gdyby fabuła była chociaż trochę realistyczna, to większość z nich zagłosowałaby, żeby już po drugiej grze się stąd ulotnić, bo szanse na przeżycie są po prostu zbyt niskie i żadna nagroda nie jest warta takiego ryzyka. No i nie są to jacyś mordercy, gwałciciele czy psychopaci, większość z nich nie ma żadnego człowieka na sumieniu, to tylko zwykłe szaraki na krawędzi, więc naprawdę mam uwierzyć, że tak łatwo zdecydowaliby chociażby

spoiler 2 i 3 sezon

o tym, żeby zrobić krwawą sieczkę przy użyciu widelców albo żeby ZABIĆ NIEMOWLAKA? Błagam...

Tak wiem, że to tylko serial, ale dla mnie to jest zbyt przerysowane, wyolbrzymione i mało wiarygodne. Dużo bardziej niż w 1 sez bo tam z racji tego, że głosowanie odbywało się tylko raz, to wszyscy musieli grać dalej i nie walczyli tylko o nagrodę, ale też o przetrwanie.

Edytowane przez Josh

Opublikowano
4 godziny temu, ginn napisał(a):

Po serialu zagłębiłem sie w temat i faktycznie, nawet cała trylogia z tego wyszła.

Filmów jest 6 na chwile obecną, serial jest rozciągniety jak guma w starych gaciach i musialem przzewijać. Pierwszy cztery filmy dobre, dwa najnowsze mocny zjazd

Opublikowano
2 godziny temu, Josh napisał(a):

Tak wiem, że to tylko serial, ale dla mnie to jest zbyt przerysowane, wyolbrzymione i mało wiarygodne.

Takie jest koreańskie kino, jak cierpią to do bólu, jak są weseli to skaczą z radości, wszystko jest tu ekstremalne.

Opublikowano

Trzepanie kalmara s.3 obejrzane do końca. W sumie nie wiem o co chodzi z tą krytyką, mi się końcówka podobała, nawet lekko zaskoczyła w jednym momencie

spoiler jak hooj

śmierć Seonga

Na pewno sezony 2 i 3 trzeba traktować jako całość, pewnie gdybym oglądał je tak jak Wy, to miałbym mniej pozytywne odczucia, ale że weszły płynnie jeden po drugim, to i wrażenia z oglądania miałem lepsze. Najlepsze giereczki: zabawa w chowanego > skakanka > "pięciobój" > mingle > platformy > lalka.

Fajnie, że długo nie trzeba będzie teraz czekać za kolejnym zestawem zwyrodniałych konkurencji, bo we wrześniu wlatuje nowe Alice in Borderland banderas

Opublikowano

Czekam na ten ostatni sezon, drugi odpuściłem jak się dowiedziałem, że cliffhangerem się kończy. Musze odświeżyć pierwszy i drugi pocisnąć przed premiera trzeciego.

Opublikowano

Ten drugi dosyć ładnie spinał całą historię, aż się zdziwiłem że ma być jeszcze jeden.