Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Rudiok napisał(a):

Łomatulu, a co to się stanęło z tym Squid Game. Przecież ten trzeci (czy też 2.5) sezon to jest balas jakich mało. Dwa ostatnie odcinki to męczarnia porównywalna do samego uczestnictwa w tych grach. Nic tu się nie klei, wątki są wrzucane tylko po to żeby być i nijak nie przynoszą rozwiązania (jak szukanie wyspy). Cały wątek gracza 222* niewiele zmienia, a finałowe starcie jest odarte z wszelkiej dramaturgii i zagrane jak teatr telewizji. Rozumiem kapitalistyczną potrzebę dojenia krowy do ostatniej kropli mleka, ale tutaj ewidentnie zrobiono więcej złego niż dobrego nie kończąc tego na 1 sezonie.

Same gry są całkiem spoko zrealizowane, ale to ci się dzieje pomiędzy nimi to niestety jest kurwa dramat. A finał to już w ogóle, i chyba miał być o zgrozo dłuższy, bo ewidentnie tam powycinali parę rzeczy pomiędzy scenami.

Pierwszy sezon 7+/10

Drugi 6/10, trzeci 5/10.

• Odpowiedzi 7,2 tys.
  • Wyświetleń 587,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• xD  nikt normalny nie miał 

• raven_raven
    raven_raven

jest już polska czołówka nadchodzącego mesjasza - Neon Genesis Evangelion  

• Sabrina drugi sezon ? dziękuje postoje nie zniosę więcej tego lewackiego gówna wciskanego co każdy odcinek.

Opublikowano

Pierwszy sezon był lepszy, bo tam gry jednak stanowiły główną atrakcję, w 2 i 3 jest za dużo zapychaczy: masa zbędnych scen na łodzi, śledztwo w sprawie kapitana statku, bunt, spacerki do kibla, a ten wątek z ziomkiem co miał pójść na organy i jego laską to już w ogóle nie wiem po co tutaj, bo serial na luzie by się bez niego obył. Jeszcze ten bobas turned

Mam też problem z tym jak przedstawiono samych graczy. Ok, wiadomo że zebrano tu sporo szumowin i ludzi tonących w długach, część z nich jest mocno zdesperowana, a zdobycie głównej nagrody to dla nich "być albo nie być", w dodatku sam charakter gier ma za zadanie, żeby odczłowieczyć ich jeszcze bardziej... no ale kurva bez przesady. Gdyby fabuła była chociaż trochę realistyczna, to większość z nich zagłosowałaby, żeby już po drugiej grze się stąd ulotnić, bo szanse na przeżycie są po prostu zbyt niskie i żadna nagroda nie jest warta takiego ryzyka. No i nie są to jacyś mordercy, gwałciciele czy psychopaci, większość z nich nie ma żadnego człowieka na sumieniu, to tylko zwykłe szaraki na krawędzi, więc naprawdę mam uwierzyć, że tak łatwo zdecydowaliby chociażby

spoiler 2 i 3 sezon

o tym, żeby zrobić krwawą sieczkę przy użyciu widelców albo żeby ZABIĆ NIEMOWLAKA? Błagam...

Tak wiem, że to tylko serial, ale dla mnie to jest zbyt przerysowane, wyolbrzymione i mało wiarygodne. Dużo bardziej niż w 1 sez bo tam z racji tego, że głosowanie odbywało się tylko raz, to wszyscy musieli grać dalej i nie walczyli tylko o nagrodę, ale też o przetrwanie.

Edytowane przez Josh

Opublikowano
4 godziny temu, ginn napisał(a):

Po serialu zagłębiłem sie w temat i faktycznie, nawet cała trylogia z tego wyszła.

Filmów jest 6 na chwile obecną, serial jest rozciągniety jak guma w starych gaciach i musialem przzewijać. Pierwszy cztery filmy dobre, dwa najnowsze mocny zjazd

Opublikowano
2 godziny temu, Josh napisał(a):

Tak wiem, że to tylko serial, ale dla mnie to jest zbyt przerysowane, wyolbrzymione i mało wiarygodne.

Takie jest koreańskie kino, jak cierpią to do bólu, jak są weseli to skaczą z radości, wszystko jest tu ekstremalne.