Skocz do zawartości

Dead Cells

Featured Replies

Opublikowano

Nie widziałem jeszcze wzmianki o tej grze na forum, a wygląda mega ciekawie.

Gra jest podobno połączeniem roguelike'a i metroidvanii, doprawionym elementami souls-like. I jeszcze ta oprawa graficzna <3 Czytam opinie i praktycznie większość jest tylko pozytywna, a warto dodać że to dopiero early access.

Edytowane przez c0r

• Odpowiedzi 507
  • Wyświetleń 67,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Po pierwsze - nadciąga nowa wersja, a w niej: katana (zakładam, że schemat wypada z kraba), nowe mutacje, stroje oraz przeciwnik. malaise także przebudowano. Po drugie - kilka zdjęć z mojej

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

No dobrze. Przeszedłem najnowszy dodatek kilkanaście razy, zatem może kilka zdań na jego temat. Nikogo nie będę trzymał w niepewności - tak, jest kapitalny. Nie ukrywam, że od wielu lat, to wł

• Kapitalny trailer, świetnie oddający sens i charakter gry

Opublikowano

Wklejalem niedawno filmik do Teczy ale wszyscy olali wiec moze tutaj przekleje:

Troche jarango:

Ja sie jaram.

Pisalem tez do gosci na fejsie o wersje PS4 i dali znac ze pewnie za jakis rok, jak uwina sie z wersja PC w early access.

Giereczka ponoc mocno sztywniutka, sterowanie, system walki, grafika, muzyka no i 'f e e l i n g'

Opublikowano
  • Autor

Właśnie miałem wrażenie że gdzieś w Graczpospolitej mi się Dead Cells przewinęło, ale wyszukiwałem "cells" i nie dawało wyników ;/.

Ciekawe czy wyjdzie na switcha, na vitę nie liczę. Ale na steama kusi.

Opublikowano

No na switchu taka gierka by sie z pewnoscia sprawdzila, na Vite chyba nie ma szans, nie wiem czy by przyciskow starczylo.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Na fejsie napisali, że  w tym roku chcą wydać wersje na ps4. Mam nadzieję, że się pośpieszą, gra prezentuje się znakomicie.

Opublikowano

Oficjalnie jestem zaintrygowany :obama:

Po ZNAKOMITYM Axiom Verge mam ciągły niedosyt dobrych gier tego typu. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to oficjalnie juz wiadomo, że gra trafi na ps4/xbona/switcha

Opublikowano

Ech, ale kiedy...

Opublikowano

Gram w Early access i oderwać sie nie mogę, gra jest strasznie wymagająca każdy zgon i zaczynasz od nowa...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
4 minuty temu, estel napisał:

Na Switchu to bedzie ogien. Biore na premiere.

Na innych konsolach już nie?

Opublikowano

Na innych konsolach tez ;)

Chodzilo mi o to, ze gra to rogue like wiec powinno fajnie sie w to grac na konsoli przenosnej. Wydaje mi sie, ze nie ma tez jakiegos rozbudowanego komponentu multiplayer, wiec wersja na Switcha nie ucierpi.

Trzeba poczekac jeszcze na porownanie czy performance jest taki sam na wszystkich konsolach, ale jezeli tak to dla mnie wersja na Switcha wygra mobilnoscia.

Opublikowano

kurde ale ta gra sie prezentuje :obama: wiadomo kiedy premiera ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Slyszalem na streamie GameSpotu z ostatniego GDC (gdzie zapraszali indie), ze koncowka/Q4 tego roku.

Tak a propos tego streamu to polecam obczaic gierke. Za(pipi)ista stylistyka :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pudełko i cyfra na PS4 i Switcha w sierpniu tego roku :) 

Opublikowano
W dniu 26.02.2018 o 17:15, Shen napisał:
W dniu 26.02.2018 o 17:09, estel napisał:

Na Switchu to bedzie ogien. Biore na premiere.

Na innych konsolach już nie?

Będzie? Już jest.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dead Cells, Overcooked 2, Death's Gambit, Yakuza - masakryczny miesiąc będzie.

Opublikowano

Dajcie znać jak znajdziecie gdzieś preorder w pudle. Na chwilę obecną tylko amazon ale trochę drogo wychodzi.

Opublikowano

Na PSNie jest 80zł pre-order jak ma się ps plus a dobra żaden deal jak na windows storze jest za 63 :pawel: 

Edytowane przez _Be_