Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
4 minuty temu, easye napisał:

Ale nie patrz na wszystkich przez pryzmat swojej kieszeni. 

wybacz, patrzę przez pryzmat tego

mhpw2lw.png

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

No i? Ludzie sprzedają gry która przeszli/scalakowali. 

Ktoś widział Sea Of Thieves na pchlim? Nie, bo pudełko kupił chyba tylko asax xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

trochę dystansu, jesteśmy w CW ;) 

Opublikowano

Nie wiem skąd takie dziwne przekonanie botów że oni to kupują gry first party. A spójrzmy na sprzedaż tak chwalonego sunseta, quantum break, alan wake, te gry miały problem z dobiciem do 1 miliona sprzedanych kopii. Nic dziwnego że microsoft nie tworzy nowych ip na xboxa. Dlatego też pewnie phill spencer skasował scalebound, gra wymagała pewnie ze 20 milionów $ na dopracowanie a pewnie sprzedaż nie pzekroczyłaby 2 milionów. W ogóle to dziwny jest zachwyt na ty kolesiem skoro przez ponad 4 lat rządzenia doprowadził do takiego stanu line up first party xboxa. 4 lata to wystarczający czas żeby założyć chociaż jedno mocarne studio developerskie i wydać exa. A phil ostatnio w wywiadzie powiedział że potrzebuje czasu

Opublikowano
5 minut temu, Andrew21 napisał:

Nie wiem skąd takie dziwne przekonanie botów że oni to kupują gry first party.

sunseta

quantum break, alan wake

Od kiedy inSomniac i Remedy są studiami 1st pary, dzbanie?

Opublikowano

Geez, ale ten temat zrobił się nudny. Kiedyś wyrównana walka motywowała mnie do szukania haków, a teraz to mi się nie chce, bo Xbox postanowił zabić się sam, a PC tkwi w tym samym szambie co od dawna.

NIech MS pokaże już te indyki na E3, pośmiejemy się ostatni raz, wypijemy toast z blue curacao i pójdziemy grać na PS4 ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Mendrek napisał:

i pójdziemy grać na PS4 ;)

w Overlocza XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano
25 minut temu, Mendrek napisał:

Geez, ale ten temat zrobił się nudny. Kiedyś wyrównana walka motywowała mnie do szukania haków, a teraz to mi się nie chce, bo Xbox postanowił zabić się sam, a PC tkwi w tym samym szambie co od dawna.

NIech MS pokaże już te indyki na E3, pośmiejemy się ostatni raz, wypijemy toast z blue curacao i pójdziemy grać na PS4 ;)

A medrus dalej w swiecie ''Nikt nie gra na pc''

Global_Games_Market_2018.png

Opublikowano

Qwa, mobile game aż tyle? To jest tragedia.

Edytowane przez Faka

Opublikowano

Browser pc games :rotfl: 

To jak odpale kurnik.pl to juz jestem blacharzem? 

Opublikowano
3 minuty temu, hav7n napisał:

To będzie ta sama kategoria co pasjans na Windowsie - family & social games. 

Opublikowano
1 minutę temu, Faka napisał:

Qwa, mobile game aż tyle? To jest tragedia.

Samo acti 1 miliard w Q1 zarobilo na grach mobilnych. 

1 minutę temu, hav7n napisał:

Browser pc games :rotfl: 

To pewnie chodzi o gierki na FB. 

Opublikowano

Szkoda że grafika nie pokazuje, które gry powodują ten wynik. Wielokrotnie takie dane były tutaj miażdżone gdy okazywało się, że połowa to jakieś chińskie MOBY i inne p2w-nowe MMO, a gdzieś tam jeszcze świtał patologiczny hazardem skrzynkowym CS:GO. Tak samo jak miliony razy wklejałem tutaj skalę cheaterstwa, piractwa i płatnych alfa gier o zbieraniu garnków na głowę i strzelaniu do zombie. Nie wiem czy jest sens dyskutować z podgraczami pokroju Wolfiego, Ocelota czy innego UberAdiego - którzy po prostu siedzą w szambie i udają że to szampan. Szamban to nie szampan, zapamiętajcie pc-towe karaluchy, a może kiedyś dostąpicie chwały konsolowej elity ;)

Opublikowano
Godzinę temu, hav7n napisał:

w Overlocza XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

A na czym niby mam grać w Overwatcha? Na Switchu - nie ma, na PC - cheaterstwo na skalę kosmiczną, na Xboxie - znacznie mniejsza społeczność (bo konsola się ch*jowo sprzedaje). Wychodzi, że najlepiej po prostu grać w tę grę na PS4. To samo odnosi się do innych gier polegających na online. PS4 - najlepsze do ex'ów, najlepsze do multiplatform. Nie rozumiem zarzutu ;)

Opublikowano

Panie moderatore, proszę nie warnować, ale pięści same się zaciskają jak się czyta te mendrkowe pi.erdolenie.

edyta: w sumie nie było to potrzebne, w życiu realnym nie uderzyłbym schizofrenika, a takim niewątpliwie jest mendrek.

6 minut temu, Mendrek napisał:

A na czym niby mam grać w Overwatcha?

Zasadnicze pytanie jest nie "na czym" tylko "po co w ogóle"?

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Panie moderatore, proszę nie warnować, ale pięści same się zaciskają jak się czyta te mendrkowe pi.erdolenie.

Zluzuj poślady, widzę że boli cię ta prawda, ale pamiętaj że sam stałeś się frajerem na własne życzenie gdy obrałeś stronę zielonych przegrywów. Zamiast bezsensownej agresji, proponuję Ci rozejm na takich zasadach: 

- przestajesz przez miesiąc grać na Xboxie (to akurat proste, bo w sumie i tak nie ma w co)

- ładnie i publicznie przepraszasz że naganiałeś ludzi na xszrota

- zmieniasz avatar na logo PlayStation

- obdarzasz wielką miłością konsolę Sony i cieszysz się z grania na niej we wszystkie multiplatformy i ex'y na 80 i 90 na MC

- brawo, jesteś teraz dorosły i umiesz wybrać porządnie, stałeś się graczem który wie co dobre. Nie musisz dziękować ;)

Opublikowano

Nie żebym tu @Mendrek bronił czy coś ale ja rozumiem, że CW, że umysł niedomaga ale ludzie skoro gość ma PS4 i może na nim grać w dla przykładu niech już będzie OVERWATCH to przecież nie pobiegnie do sklepu po koksa czy hiperuber PC by w tego OVERWATCH pograć. Nie spotkałem się z sytuacją by posiadając jeden system kupować 2gi by grać w gry, które są rownież dostępne na moim systemie ergo kupować koksa posiadając PS4 (bądź na odwrót) tylko po to by grać w fife.

PS.

Ktoś wspomniał o Alan Wake. Fenomenalna giera i dla mnie prywatnie jedna z TOP gier poprzedniej generacji. Mega klimat TwinPeaks (dopóki nie zagrałem w Deadly Premonition, które klimatem zjadło Alanka) tylko szkoda, że finalnie gra nie była tym czym na początku zapowiadali. No i smutne to, że na Xie sprzedaje się HALOFORZAGIRSY a później ludzie się dziwią, że brak nowych IP. Alanek się sprzedał marnie, że bundle z konsolą nawet wliczano (a i tak marny wynik).

PS2. 

Spencer ja nadal czekam. To twoje ostatnie E3 by pokazać nowe Battletoads. Inaczej zabieraj majdan przeproś za konsole Mattricka i w 2021 wydaj lepiej konsole z grami wartymi uwagi.

Edytowane przez Mani

Opublikowano

Mendrek gra w overwatcha, a nier: automata pokazuje 1 trofik czyli tak jak przewidywałem jakiś czas temu. :kaz:

Opublikowano
7 minut temu, Mendrek napisał:

Zluzuj poślady, widzę że boli cię ta prawda, ale pamiętaj że sam stałeś się frajerem na własne życzenie gdy obrałeś stronę zielonych przegrywów. Zamiast bezsensownej agresji, proponuję Ci rozejm na takich zasadach: 

- przestajesz przez miesiąc grać na Xboxie (to akurat proste, bo w sumie i tak nie ma w co)

- ładnie i publicznie przepraszasz że naganiałeś ludzi na xszrota

- zmieniasz avatar na logo PlayStation

- obdarzasz wielką miłością konsolę Sony i cieszysz się z grania na niej we wszystkie multiplatformy i ex'y na 80 i 90 na MC

- brawo, jesteś teraz dorosły i umiesz wybrać porządnie, stałeś się graczem który wie co dobre. Nie musisz dziękować ;)

OK, ale ja posiadam PS4 i w przeciwieństwie do Ciebie ogrywam gry z tej konsoli, ale to nie zmienia faktu, że jesteś dzbanem i hiperbolizujesz sytuację pozostałych platform. Community Overwatch na wszystkich platformach jest na tyle duże, że nie ma najmniejszych szans, że spotkasz każdego z graczy przynajmniej raz, więc po co grać na tym upośledzonym padzie od PS4 z tym koszmarnie nieprzystosowanym pod gry sieciowe OS-em skoro można zagrać w 4K/60 na XOne w najlepszej jakości, najlepszej usłudze sieciowej i na najlepszym padem do shooterów.

Opublikowano
28 minut temu, Mani napisał:

Nie żebym tu @Mendrek bronił czy coś ale ja rozumiem, że CW, że umysł niedomaga ale ludzie skoro gość ma PS4 i może na nim grać w dla przykładu niech już będzie OVERWATCH to przecież nie pobiegnie do sklepu po koksa czy hiperuber PC by w tego OVERWATCH pograć. Nie spotkałem się z sytuacją by posiadając jeden system kupować 2gi by grać w gry, które są rownież dostępne na moim systemie ergo kupować koksa posiadając PS4 (bądź na odwrót) tylko po to by grać w fife.

ale wszystkie klapy mają już PC/laptopy z kosmosu i grają na nim w exy Microsoftu!

ohh wait :reggie:

Opublikowano

Poza halo, gears i forza exy na xboxa słabo się sprzedają z powodu niechęci microsoftu do zaryzykowania i zainwestowania pieniędzy w dany tytuł. Przez średniej wielkości budżet wychodzą exy na 8 z potencjałem na dużo więcej. Przecież gdyby sypnęli kasę na takiego Alana Wake lub Quantum Break to tyle lat nie trzeba byłoby czekać i efekt em mogłoby być nowe ip na miarę girsów. Nawet takie sea of thieves ma dobre podstawy do wspaniałej gry ale oczywiście według microsoftu to gracze muszą sami  tworzyć przygody w oczekiwaniu na update. 

W ogóle to śmieszna sprawa z microsoftem bo sam nie potrafi stworzyć rewolucyjnego nowego ip. Halo zostało stworzone przez Bungie, Girsy przez Epic a microsoft wykupił ekskluzywność tych gier. W ogóle te gry nie miały aż takich kosmicznych budżetów w porównaniu do sprzedaży. Pierwsza część girsów miała budżet zaledwie 12 milionów. Microsoft w przeszłości miał dużo szczęścia i chyba nadal myśli że za 20 milionów stworzy nowe mocarne ip. Na xboxie one już im się nie udało. Także skoro teraz phil spencer mówi że potrzebuje czasu na stworzenie nowych gier to niestety zobaczymy je na następcy xboxa one.

Opublikowano

Wedlug przeciekow koles od Windowsa ktory zostal niedawno wyyebany zydzil kasy na gierki bo sie nie znal, a teraz Filipek ma pelna kontrole i wiekszy budzet wiec xbox w 2022 juz napewno was zayebie!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.