Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

przeciez scorpio nawet z natywnym 4k bedzie miec problem w bardziej wymagajacych gierkach, ta generacja to w ogole powinna zostac na stale w full hd, wtedy to przynajmniej te terafanki na cos konkretnego moze bylyby uzyte

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 563,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

To które gry są w 60 fps na XOX?

Forza, coś jeszcze?

Opublikowano

Akurat Sunset to nawet oczko wyżej może półtora od infamousa ostatniego. Gameplayowy miazgator, dużo humoru. Ogólnie mocno niedoceniona gra.

Dla mnie obok Bloodborne i Ori najlepsze nowe IP poprzedniej generacji. A z Bayonetta 2 święta trójca tej generacji. 

Opublikowano

Za 500 dolców kupi się kompa co uciagnie 4k/60fps?

Minicraft chyba pójdzie, czyli dokładnie jak na Skorpionie 

Opublikowano

To które gry są w 60 fps na XOX?

Forza, coś jeszcze?

Ori :lapka:

Opublikowano

I indyki w 4k/60 jakby to był dealbreaker dla zielonych karakanów XD

Opublikowano

xd

Opublikowano

A za 500 dolców kupi się konsole co uciągnie 4k/60fps? Z tego co widzę nie ma takiej konsoli nawet zapowiedzianej . Jeżeli jedyna różnica między pro a xox to natywne 4k a podciągnięte to każdy zdrowo myślący gracz wybierze ps4 pro . Nie wiem może jestem wyjątkiem ale wole ogrywać 1080p/60fps na pc niż lecieć na siłe w 4k.

Tak Fm7 śmiga 4k/60fps na nowy x, więc kupisz taka konsolę, brak wam podstawowych informacji co owocuje pisaniem głupot :)

Opublikowano

No ale to jest 1 gra poki co, ktora patrzac na to jak dziala Apex moze miec taki silnik, ze i na PC z tym 4 k nie bedzie problemow.

No ciekawe ile łatwy wytrzyma jak okaże się, nowy x jednak pokaże różnicę. Ja w listopadzie osobiście porównam pro z Xbox one x :)

No ja listopadzie pewnie wezme Destiny 2 (na Xie nadal 30 fpsow :dynia:), FIFE (ktora teraz dziala w 4k i 60 fpsach), NBA 2K (tez 4k/60fpsow/HDR), a MS chce mnie przekonac bym kupil ich konsole dla 2 kolek w Forzy i Crapdawna z grafika z 360tki i 30 fpsach.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ja wam powiem czemu warto 100$ więcej dorzucić do Xbox one X niż za pro

- 40% więcej mocy

- lepsza jakość sprzętu

- napęd ultra blu ray

- chłodzenie wodne

- lepszy pad

- community bez yetiego, mendrka, heavy deszcza, yakubu, ofiego i innego talatajstwa

Już sam ostatni punkt sprawia ze warto dorzucić 100 doljarow

Pozdrawiam serdecznie

a gdzie się to przekłada na gry? Sorry, klapy są żenujące, ale NIE MA ŻĄDNEGO argumentu, który przemawia za xboxem

Brak mendrka ci nie wystarcza? 

Opublikowano

piszesz tak bo jestes klapem i nie masz z kim grac na xbox live

Opublikowano

Jeszcze ze wsteczną z xboxa. Oni mają zamiar tylko robić cały czas te wsteczne i tym zachęcić januszy? Gdzie dla pierwszego lepszego kowalskiego będzie to szokiem, qwa, co to za grafika, co to za drewniane sterowanie, ja się nie tego spodziewałem po najlepszej konsoli świata z 6-ma terafankami XD

Edytowane przez Faka

Opublikowano

Pececiarze na kompach za 2,5 kafla od premiery ogrywają Forze Horizon w 60 fpsach, ale MS dla graczy konsolowych ma najpotężniejsza konsole swiata, ktora podniesie im rozdzialke xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jeszcze jakby dali opcje z wyborem 4k/30fps a 1080/60 to była by super sprawa kupić x-a pod multiplatformy ale nie jestem w stanie zrozumieć czemu jeszcze pare dni temu było 4K/60fps a teraz okazuje się że nawet na premiere żadna multiplatforma nie jest w stanie ogarnąć tego. 

Opublikowano

A za 500 dolców kupi się konsole co uciągnie 4k/60fps? Z tego co widzę nie ma takiej konsoli nawet zapowiedzianej . Jeżeli jedyna różnica między pro a xox to natywne 4k a podciągnięte to każdy zdrowo myślący gracz wybierze ps4 pro . Nie wiem może jestem wyjątkiem ale wole ogrywać 1080p/60fps na pc niż lecieć na siłe w 4k.

Tak Fm7 śmiga 4k/60fps na nowy x, więc kupisz taka konsolę, brak wam podstawowych informacji co owocuje pisaniem głupot :)

Plus lista gierków ktore bedą w 4k 

Ashen
Assassin's Creed: Origins
Code Vein
Crackdown 3
Dragon Ball FighterZ
The Elder Scrolls V: Skyrim
Fallout 4
Final Fantasy 15
Forza Horizon 3
Forza Motorsport 7
Gears of War 4
Halo Wars 2
Killer Instict 2
Metro Exodus
Middle Earth: Shadow of War
Minecraft
Ori and the Will of the Wisps
Sea of Thieves
Resident Evil 7
State of Decay 2
Super Lucky's Tale
Titanfall 2
Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands
The Witcher 3: Wild Hunt

cześć z nich też będzie w 4k/60 jak Titanfall 2 czy Killer Instinct :cool: A ten Wiedzmin co zaora aż bedzie sie chcialo grac jeszcze raz.
Opublikowano

Jeszcze jakby dali opcje z wyborem 4k/30fps a 1080/60 to była by super sprawa kupić x-a pod multiplatformy ale nie jestem w stanie zrozumieć czemu jeszcze pare dni temu było 4K/60fps a teraz okazuje się że nawet na premiere żadna multiplatforma nie jest w stanie ogarnąć tego.

A skąd wiesz ze nie będzie? To kwestia dewelopera co zrobi z ta mocą, nie ma czegoś takiego jak obligatoryjne 4k

Opublikowano

Ale wiesz, że z tymi 60fpsami to wszystko zależy od developera? Jak gra na stare faty oraz Ski oferują multiplayer w 30 fpsach to nie bedą dzieli komjunity na osranych biedaków i userów premium. To samo masz na Prosiaku. 

Opublikowano

cześć z nich też będzie w 4k/60 jak Titanfall 2 czy Killer Instinct :cool:

xDDDDDDDDDDDDD 'Czesc z nich' - 2 xD

Z tego Titanfall 2 juz dzisiaj na Pro lata w wyzszej rozdzialce niz FullHD i w 60 fpsach, a KI na PC ma takie wymagania, ze chyba nawet slynny "GTX 960" by go w 4k odpalil.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No ale nie lata Titanfall 2 w 4k więc siad płaski i morda :cool: 

Opublikowano

U botow jaka zmiana, przez 4 lata rozdzielczości sie nie liczyła, tylko gry, których może było z 3 (ten wspaniały SO ze średnia jak crapowaty inFamous). Teraz rozdzielczości stawiają na pierwszym, bo przecież nie gry, których nie ma.

Także ciężki wybór, konsola za $500 bez gier ale z 4k, czy PRO, które ma exy z grafiką zapewne do osiągnięcia dla developerów microsoftu na następnej generacji i tylko 2k upscalowane do 4k, gdzie jak pisze DF porównując TR na pro i pc, różnice sa minimalne.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

ciekawe czy pogrzeb tego yebanego xboxa bedzie w 4k  :daddy:

Opublikowano

U botow jaka zmiana, przez 4 lata rozdzielczości sie nie liczyła, tylko gry, których może było z 3 (ten wspaniały SO ze średnia jak crapowaty inFamous). Teraz rozdzielczości stawiają na pierwszym, bo przecież nie gry, których nie ma.

Także ciężki wybór, konsola za $500 bez gier ale z 4k, czy PRO, które ma exy z grafiką zapewne do osiągnięcia dla developerów microsoftu na następnej generacji i tylko 2k upscalowane do 4k, gdzie jak pisze DF porównując TR na pro i pc, różnice sa minimalne.

AYAYYAYAYA JAKI DAMAŻ KONTRORU bo jak je.bany osrany biedak będziesz w 900p grał xdddddddddddddddddd aż dwa razy z worda przekleił

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Tego Spidermana serio robi Insomniac do Sunset Overdrive, czy raczej ci goście od Untul Dawn?

Niesamowity downgorad względem genialnej mechaniki z Sunseta. Wygląda to tak jakby pewnego deszczowego dnia do studia Insomniac przyszli smutni panowie w garniturach od sony i wymusili cinematic experience bo to teraz się sprzedaję. Szkoda zmarnowanego potencjału

Ty te posty piszesz dla żartu, czy naprawdę jesteś przyjebany jak paczka gwoździ?

ty grałeś w sunseta czy siedzisz tu bo jestes gruby?

Opublikowano

ciekawe czy pogrzeb tego yebanego xboxa bedzie w 4k :daddy:

W 4k z dopiskiem Z xboxem jeszcze nigdy nie było tak dobrze. Superduper.

A kalafior nadal myśli ze mnie rusza to 900p w bf2, nawet nie wiem czy to kupie.

Oczywiście w dniu premiery XD czekam na zdjęcie konsoli i twojego tv 4k jak grasz w maincrafta, a nie jak jakiś biedak w full hd.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

A skąd wiesz ze nie będzie? To kwestia dewelopera co zrobi z ta mocą, nie ma czegoś takiego jak obligatoryjne 4k

No wydaje mi się że jeżeli konsola jest reklamowana TRUE 4K i nagle devi zaczną wykładać lachę i robić 1080p to chyba coś nie halo(hehe napewno nie halo 6 hehe) . Nikt nie obroni faktu że było mówione 4K/60FPS a jest 30fps , liczyłem mocno na konferencje m$ bo jak pisałem chciałem kupić XOX na premierę dla 60 klatek w grach ale wolę raz na 2 lata wymienić karte (stara do żyda dorzucam te 400euro i mam nówke) w kompie i mieć te 60 klatek. Teraz tylko niech jeszcze raz dadzą jakieś dobre promo na XoneS by mieć do serii Halo .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.