Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Jedyne co moze nam wyjsc na ''dobre'' po prezentacji Xboxa Dynia to PS5 z mozliwie najlepszymi bebechami za 500$. Ryzen + normalne GPU, a nie zabawy w jakies laptopowe APU czy inne polsrodki.

Wtedy exy wygladaly by lepiej niz zycie :fsg:

Ale po co, skoro Sony udało się wygrać generację pecetowym lołendem w dobrej cenie? To nie będzie wielki wyczyn wypuścić za rok-dwa konsolę, która będzie mocniejsza od XOX, a będzie kosztować od niego mniej (bo np. zaoszczędzą na plastiku i hiper-turbo chłodzeniu). W gruncie rzeczy SONY poszło po rozum do głowy i zainwestowało w eksiorki, a tak się wygrywa w dłuższym odcinku czasu generację. Przynajmniej tak jest do tej pory. 

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 504,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Jeśli Sory wypuści PS5 w 2019 r z naturalnie lepszymi niż X0X wnętrznościami to Mikroszafot najdalej za pół roku później wypuści X0X-a Pro, który nad PS5 będzie miał powiedzmy 20% przewagi jeśli chodzi o moc. W listopadzie 2017 definitywnie i raz na zawsze  zakończy się era przewagi Sory na Mikroszafotem odnośnie sprzętu.

Gry to rzecz ciemna zupełnie inne zagadnienie...

Edytowane przez Czezare

Opublikowano

A gry ciagle beda wygladaly jak z 360 xd.

Opublikowano

xDDD

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Jedyne co moze nam wyjsc na ''dobre'' po prezentacji Xboxa Dynia to PS5 z mozliwie najlepszymi bebechami za 500$. Ryzen + normalne GPU, a nie zabawy w jakies laptopowe APU czy inne polsrodki.

Ale po co, skoro Sony udało się wygrać generację pecetowym lołendem w dobrej cenie? To nie będzie wielki wyczyn wypuścić za rok-dwa konsolę, która będzie mocniejsza od XOX, a będzie kosztować od niego mniej (bo np. zaoszczędzą na plastiku i hiper-turbo chłodzeniu). W gruncie rzeczy SONY poszło po rozum do głowy i zainwestowało w eksiorki, a tak się wygrywa w dłuższym odcinku czasu generację. Przynajmniej tak jest do tej pory.

Pajgi nie gadaj glupot. Generacje wygrywa sie marketingiem na popularne marki jak cod, FIFA czy teraz destiny.

Ale przynajmniej nie jak klony tlou :potter:

Opublikowano

Ale to już na rynku konsolowym koniec rywalizacji o to kto ma lepsze gry do zaoferowania. Teraz liczy się moc, usługi i koegzystencja z konkurencją. Tak powiedział Phil w wywiadzie po E3.

Opublikowano

Niesamowite ile forumowiczów nie grało w ten tytuł. Zaraz się okaże że połowa forum nie grała w Okami albo RE4.

Nie grałem w ICO, Sotc, Okami i RE4 :reggie:

Ubolewałem nad nieograniem Kolekcji na PS3, w sumie to już w doopie miałem te gry. 

Teraz must have day one preorder. Dziękuje Sony

Jak można nie odróżniać remake'a od remastera xd

gracz sony

Opublikowano

Cieplutki jaki podgracz xd dlatego jaral sie horyzontem

Opublikowano

Pajgi nie gadaj glupot. Generacje wygrywa sie marketingiem na popularne marki jak cod, FIFA czy teraz destiny.

Ale przynajmniej nie jak klony tlou :potter:

skoro wygrywa sie marketingiem na coda i fife to xbox po 3 latach powinien byc liderem

Opublikowano

Ale to już na rynku konsolowym koniec rywalizacji o to kto ma lepsze gry do zaoferowania. Teraz liczy się moc, usługi i koegzystencja z konkurencją. Tak powiedział Phil w wywiadzie po E3.

Niech on już odejdzie. Matrick był lepszy od niego.

Opublikowano

Wiadomo, że marketing sprzedaje konsole, ale "wygranie" w tym wypadku nie dotyczy samej sprzedaży. Ja sam wolałem X360, bo bardziej (do pewnego) momentu leżały mi ich eksy (gyrosy, Kameo, bioshock, lost planet, mass effect itd.) + lepsze multiplatformy (a w ogóle na początku, różnice w tym względzie pomiędzy X360 a PS3 bywały OGROMNE), czyli dokładnie to co ma teraz SONY. 

Opublikowano

Na ps4 teraz same spin offy. Gow, days gone, uncharted 4, wszystko spin offy tlou xd

xD

Spin-off jakiejkolwiek gry Sony wyglądałby po stokroć lepiej niż najciekawsza gra na XO:

HZ8AnU2.jpg

State of Decay 2, jakby co.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

cameo laski z gow 4

Opublikowano

Kermit przecież w tej generacji tylko sony deal na coda. Teraz przejęli fife to nic tylko czekac az peknie 100 mln sprzedanych konsol

Pajgi roznicy między ps4 a xo nie ma ogromnych. To nie casus Bayonetty na ps3

Opublikowano

No to szkoda, że MS nie skorzystał mając przez tyle lat Ea Access, umowy z FIFA itp.

Opublikowano

Kermit przecież w tej generacji tylko sony deal na coda. Teraz przejęli fife to nic tylko czekac az peknie 100 mln sprzedanych konsol

Cod, fifa, battlefeotn i w szczególności Destiny.
Opublikowano

Lel a ci dalej pyerdolą o majkroshicie, pomimo tego, że w niedziele zarżnęli markę. Macie jednak ostre sklonności do nekrofilii. Weźcie ogarnijcie dałna.

Opublikowano

del

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Wiem, że nie ma, ale nadal zostają eksy. Micro ma może kilka dużych tytułów, które nie wyszły na innych platformach, a i te mnie w ogóle nie grzeją (halo, wesoły klon nudnego Infamousa).

A przyszłość w tym względzie wygląda wręcz tragicznie. Zostaną tylko i wyłącznie lepsze multiplatformy, tylko przez ile rok-dwa, zanim nie wyjdzie PS5? Pisałem to już zapowiadali obecną generację: moc, szroc, Xbox dałby radę gdyby Micro postawił na za(pipi)iste gierki, a nie odcinanie kuponów z blednących marek. To jest różnica pomiędzy Niny a Micro, że 30 Marian czy Zelda potrafią definiować gatunek na nowo, a 5-6 część haloforzagyrsy wyglądają jak zbiór DLC do jedynki. Do tego niedorastający jej do pięt. No i po co komu do tego terafanki? 

Opublikowano

Żeby gry wyglądały jak życie, nie widziałeś na konferencji E3!?!?!?

Oh wait....

Opublikowano

Nie tak dawno przepowiadano, że Nintendo, by przetrwać, będzie musiało publikować swoje gry na innych konsolach. Obecnie bardziej  prawdopodobne jest, że za kilka lat zobaczymy aplikację o nazwie Xbox na sprzętach Sony i Ninny xD

Opublikowano

Nie tak dawno przepowiadano, że Nintendo, by przetrwać, będzie musiało publikować swoje gry na innych konsolach. Obecnie bardziej  prawdopodobne jest, że za kilka lat zobaczymy aplikację o nazwie Xbox na sprzętach Sony i Ninny xD

Najbardziej prawdopodobne to jest to, że za kilka lat gry konsolowe będą czymś jak steam dla PC. Już teraz masz przymiarki w postaci PS Now on PC. Jakby tak było, Sony zaoszczędziłoby 20 groszy na sztuce przy produkcji konsolek

Opublikowano

Zawsze mnie zastanawiają takie analizy, bo są opierane na pewnych trendach i zakładają, że za X lat będzie dokładnie ta sama liniowa koniunktura. Np. gdzieś tak od 20 lat czytam o tym, że granie na PC umiera i przyszłość to konsole vs obecny czas kiedy granie na PC przynosi więcej kasy niż granie na konsolach, które obecnie bardziej przypominają PC niż niegdysiejsze maszynki do grania. Niny znowu pokazuje faka analitykom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.