Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Feel the power of X :xboss:

choo choo

gLyBhvD.gif

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 504,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Ktoś serio myślał że będą jakieś masakryczne różnice między Pro a XoX? Pro jest ponad 2 razy mocniejsze od zwykłego PS4 i jakiegoś mega przeskoku w multi-kulti nie ma. Pewnie - ogólnie gry działają lepiej, jest to ala 4k, niektóre pozycje faktycznie mają 4K, trochę AA i efektów. I to wszystko.

Czy XoX jest 2x mocniejsze od Pro? 

Myślę że "exy" na XoX coś tam mogą pokazać ale na multiplatformy nie napalał bym się zbytnio.

Opublikowano

Masakryczne roznice nie, ale jak chwalili sie haselkami reklamowymi typu 'true uncompromised 4k' albo 'true 4k gaming machine' rzucajac teksty ze Pro to jest konkurencja dla Xboxa S a nie X, no to jednak smiesznie to wyglada jak pojawiaja sie teraz newsy ze na XD bedzie dynamiczne skalowanie w asasynie a przy Destiny 2 nie moga na te chwile potwierdzic natywnego 4k, mimo ze na Probece jest juz zagwarantowane.

Opublikowano

Chyba nikt serio nie myślał że ci nieudacznicy z ubi zrobią jakąkolwiek fajną wersję na pro/X xd

Unity to była ultra wtopa na jakimkolwiek sprzęcie powinniśmy się cieszyć, że Origins chodzi w tych 30 klatkach.

Opublikowano

Nie wspominając, że Sony w tym roku nadal wyda lepsze gry niż M$ na nowego Xboxa XD.... Jak można tak zepsuć start nowego modelu konsoli? W sumie to dla M$ ta generacja rozpocznie się parametrowo dopiero przy przemierzę xo X.

Opublikowano

Masakryczne roznice nie, ale jak chwalili sie haselkami reklamowymi typu 'true uncompromised 4k' albo 'true 4k gaming machine' rzucajac teksty ze Pro to jest konkurencja dla Xboxa S a nie X, no to jednak smiesznie to wyglada jak pojawiaja sie teraz newsy ze na XD bedzie dynamiczne skalowanie w asasynie a przy Destiny 2 nie moga na te chwile potwierdzic natywnego 4k, mimo ze na Probece jest juz zagwarantowane.

Marketing :) :lapka:

Nauczyli się... Nagadali na targach parę lat temu że nie będzie używek, będzie always online i niektórzy do tej pory tak myślą.

To teraz nagadali że będzie true 4K na tej samej zasadzie.

Opublikowano

Forza 7 wysoko na liście, a takiego Gran Turismo nie ma w ogóle. Beka.

To zobaczysz wyniki sprzedaży pod koniec roku xD Nie ma lepiej sprzedających się ścigałek od GT i Mario Kart.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Feel the power of X :xboss:

choo choo

gLyBhvD.gif

Destiny 2: 4K resolution confirmed only on PS4 Pro, no promise for Xbox One X

http://n4g.com/news/2069726/destiny-2-4k-resolution-confirmed-only-on-ps4-pro-no-promise-for-xbox-one-x

:dynia: :dynia:  :dynia:

I jeszcze coś dla zeratula

Destiny 2: PS4 Exclusive Content will Never Arrive on Xbox One and PC, Luke Smith says

http://n4g.com/news/2069706/destiny-2-ps4-exclusive-content-will-never-arrive-on-xbox-one-and-pc-luke-smith-says

GOLIĆ FRAJERÓW :kaz:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Będzie w 2018 Yeti

Opublikowano

Forza 7 wysoko na liście, a takiego Gran Turismo nie ma w ogóle. Beka.

Bo było pewnie wysoko w 2016?

Opublikowano

Gracze konsolowi masowo będą kupować konsole bez exow za $500, bo będzie ram CoD w 4k, gdzie konkurencja tańsza, z większą ofertą gier, ale tylko w 2k. Naprawdę, nie wydaje mi się, ze ta konsola odniesie sukces, nie wygrywa się TYLKO grami multiplatformowymi, zwłaszcza ze Sony na umowę na ekskluzywne dodatki do CoD czy Destiny. Musi być jakieś (pipi)niecie, jak za czasów pierwszych girsow.

$ony tak przez 3 lata goliło miliony frajerów o 180p więcej a co dopiero zrobi 2K więcej   :banderas:

No faktycznie ekskluzywna zbroja w Destiny i malowanie pistoletu w COD pozamiata, co z tego że gier nie ma ale będzie złota skrzynia xD Co te niebieskie przegrywy to ja nie wiem  :)

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Daddy tylko różnica 900p vs 1080p jest dość mocno widoczna i to naprawdę widać. 

Natomiast upscalowne 2k do 4k vs natywne 4K nie jest już jakoś widoczne. Musiałbyś siedzieć metr od TV i mieć obok dwa ekrany aby wyłapać jakieś subtelne różnicę. Ta moc powinna iść w dodatkowe efekty, rozbudowaną fizykę i efekty cząsteczkowe, a nie rozdzielczość. 

Opublikowano

Jakby DF nie napisalo o roznicach w rozdzialce to chuya byscie widzieli w obu przypadkach.

Opublikowano

Jakby DF nie napisalo o roznicach w rozdzialce to chuya byscie widzieli w obu przypadkach.

Akurat widzę - 1 przejście Nier w 900p na amatorze, następne w FHD na PRO. Różnicę widziałem od razu (wszystko dużo bardziej czystsze, ogólnie lepsza jakość obrazu), więc wchodzę w google i sprawdzam (wcześniej nie wiedziałem, ponieważ grą zbytnio się nie interesowałem), a tu faktycznie gierka hulała w 900p.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Daddy tylko różnica 900p vs 1080p jest dość mocno widoczna i to naprawdę widać. 

Natomiast upscalowne 2k do 4k vs natywne 4K nie jest już jakoś widoczne. Musiałbyś siedzieć metr od TV i mieć obok dwa ekrany aby wyłapać jakieś subtelne różnicę. Ta moc powinna iść w dodatkowe efekty, rozbudowaną fizykę i efekty cząsteczkowe, a nie rozdzielczość. 

MS dobrze wie, że targetem ich sprzętu są tacy jak Daddy itp., więc ma dla nich akuratną propozycję w postaci...

e3-2017-xbox-mine-craft-759.jpg

Opublikowano

gLyBhvD.gif

Pamietamy [*]

Opublikowano

Mnie smuci bardzo że ta Generacja próbuje na siłe wepchnąć te 4K w każdą grę.

Moim zdaniem robią to nie udolnie, i nawet XoX nie da rady. A mogli by dać, jak ktoś to wcześniej napisał

Full HD + 60 kl. i każdy gracz byłby zadowolony.

No ale odbiorniki TV by się nie sprzedawały.

Opublikowano

I tak by bzdury pisali. Klapers gonna klapers

Opublikowano

I tak by bzdury pisali. Klapers gonna klapers

Zeratul sum; xbots nihil a me alienum puto

Opublikowano

$ony tak przez 3 lata goliło miliony frajerów o 180p więcej a co dopiero zrobi 2K więcej   :banderas:

No faktycznie ekskluzywna zbroja w Destiny i malowanie pistoletu w COD pozamiata, co z tego że gier nie ma ale będzie złota skrzynia xD Co te niebieskie przegrywy to ja nie wiem   :)

Bzdura za bzdura bzdure pogania :D Sony golilo tak ze mocniejsza konsola byla tansza, pozniej nastapilo wyrownianie.

Przegrywem to jest Knur Spencer ktory porownuje Pro do Xbox One S, mimo tego ze zwykle PS4 jest duzo mocniejsze od niego. Ten sam poziom oderwania od rzeczywistosci.

Juz nie mowiac o reklamowaniu sprzetu do 4K jakimis yebanymi indykami ktore 5 lat temu wstyd by bylo wogole pokazac na takiej konferencji, i jeszcze sie tasowac do tego ze przez jakis czas beda tylko u nas :D 

Jakby goscie z MS byli by uczciwi to by pokazali konsole, Forze ( jedyny tytul w prawdziwym 4K ) i zamykamy impreze :D

Opublikowano

Powiedzmy sobie szczerze, patałachy od MS są tak nieudolni ze dopiero mając 6flopow będą tworzyć gry wyglądające jak na amatorze.

Opublikowano

Powiedzmy sobie szczerze, patałachy od MS są tak nieudolni ze dopiero mając 6flopow będą tworzyć gry wyglądające jak na amatorze.

Jeśli ich ex np. Cuckdown 3 na Xboxie Xd będzie wyglądał jak Horizon na amatorze to uwierzę. Żeby chociaż zbliżyć się do poziomu takiego Uncharted 4 czy Horizona to 50 teraflopów by tym rakom nie starczyło.

Edytowane przez Observer

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.