Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Przeczytalem cały post Czezare czekajac na jakies sedno, ale sie nie doczekałem.

Sedno jest takie, że pc to chvj, a vita ma gry

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

A te gierki? Ja pier,dolę konsolorze się jarają remasterami/remake'ami gier z PS1 i Vity, a u wujka Gabena chyba tylko z ostatniego roku Hollow Knight, Planet Coaster, Hearts of Iron IV, Redout, GRIP, Tyrrany, PUBG, Dead Cells (i w piz,du innych o których konsolorze mogą pomarzyć) + gierki z PS4 + gierki z XBOX + multiplatformy w 8K.

Opublikowano

Mocny PC do multiplatform, PS4 dla exów i SWITCH jako hybrydowy handheld. To jest prawdziwy zestaw gracza a nie xbox one x z udawanym 4k w 30 klatkach i exami które ogram na pc w lepszej jakości.

Opublikowano

Mocny PC do multiplatform, PS4 dla exów i SWITCH jako hybrydowy handheld. To jest prawdziwy zestaw gracza a nie xbox one x z udawanym 4k w 30 klatkach i exami które ogram na pc w lepszej jakości.

giphy.gif

Co tu się dzisiaj wyprawia. Wystarczyło żeby PINGER kupił blachę :obama:

Opublikowano

Jak można lubić xboxa i nie lubić blachy. Boty to paradoks istnienia xd

Jeszcze pisze to Cezarek który gra na takim setupie

f37zuo.jpg

:dunno:

Opublikowano

ping, spróbuj  paint 3D,  rozyebie ci mozg

Edytowane przez milan

Opublikowano

Warte przypomnienia. Cezzare dobra rada zamiast xbox one x rozważ zakup pcta za 3,5k będziesz miał te same gierki co na xboxie i wiele więcej w lepszej jakości i 60 fpsach nie osiągalnych dla konsol obecnej generacji.

Opublikowano

giphy.gif

Co tu się dzisiaj wyprawia. Wystarczyło żeby PINGER kupił blachę :obama:

Wielu tego potrzebowało

Opublikowano

Chcesz mocy - kup pc.

Chcesz exow - kup PS4 i switcha.

Chcesz żeby wytykali cię palcami na ulicy - kup XOX.

Opublikowano

Dla mnie to co się dzieje z konsolami to bzdet totalny - na cele kolekcjonerskie się nie nadają, bo gry bez patchy z neta będą tylko plastikiem do wyje.bania, a patche ciągną się po 30gb. Wolę więc Steama, gdzie za tą samą grę zapłacę 1/3 ceny. Jak Steam padnie za 5-10-30 lat, to nagram sobie na bluraya scrackowaną wersję gry i nadal będę mógł w nią grać. A konsola? Jak Sony zbankrutuje, albo MS się wycofa? PS4/XBO bez neta, to obecnie bezużyteczne pudełka - wyłącznie router i spróbujcie tak poegzystować przez miesiąc.

Bomby prawdy zrzucone. Śmieszne jest to toczenie beki że na PC się gier tak naprawdę nie kupuje, kiedy na konsolach jest nawet gorzej :usmiech:

Oj kupujesz i to kupujesz na wieczność. O ile gra nie jest totalnie zepsutym balasem którego zdążysz zwrócić w ciągu pierwszych dwóch godzin w ramach steam refund, to jesteś skazany na gierkę na zawsze, a kasę wyrzuconą w błoto nie odzyskasz w żaden sposób. Na konsolach zawsze masz opcję zwrotu/sprzedaży/wypożyczenia. Dziwi mnie, że ci oświeceni pecetowcy którzy przecież tak bardzo lubią wszelkiego rodzaju wolność tak zgodnie godzą się na takie warunki.

ja rozumiem jak ktoś jest entuzjastą, hobbystą i wydaje ciężkie pieniądze na swoje zachcianki, nie rozumiem tylko jak można się godzić na dymanie przez święta trójcę Nvidia/AMD/Intel które trwa ile, 20 lat? Gdzie te firmy w zmowie z developerami tak nakręcają rynek hardware by wyciągnąć z graczy jak najwięcej kasy zasłaniając się "postępem". Przez wiele lat też myślałem że jestem mądrzejszy nie idąc na żadne konsolowe kompromisy, ale przestało mi się podobać że pecetowiec stał się obywatelem trzeciej kategorii (i słusznie bo przecież ta platforma nie daje tylko zysku co konsole), gdzie to ja muszę się dostosowywać za każdym razem sprzętem do gry a nie odwrót, gdzie na sprzęcie na który wydałem ciężkie pieniądze gra nie chodzi tak jak powinna albo z powodu niekompetencji guwnodevelopera albo z powodu takiego że nvidia sypnęła groszem na "optymalizację" co by łatwiej było im sprzedaż nowego dżiforsika.

Mimo ze obecne konsole są mocno kapryśne to nigdy nie miałem z nimi tylu problemów co momentami z pecetem. Ostatni raz uprgade peceta zrobiłem w 2013 i choćby mnie łamali na kole i posypywali rany solą, nigdy w życiu więcej nie nabiję kabzy hardware'owym molochom i prędzej pójdę w tandem Mac do pracy/Nintendo Switch do grania w pokemony.

Opublikowano

Dla mnie to co się dzieje z konsolami to bzdet totalny - na cele kolekcjonerskie się nie nadają, bo gry bez patchy z neta będą tylko plastikiem do wyje.bania, a patche ciągną się po 30gb. Wolę więc Steama, gdzie za tą samą grę zapłacę 1/3 ceny. Jak Steam padnie za 5-10-30 lat, to nagram sobie na bluraya scrackowaną wersję gry i nadal będę mógł w nią grać. A konsola? Jak Sony zbankrutuje, albo MS się wycofa? PS4/XBO bez neta, to obecnie bezużyteczne pudełka - wyłącznie router i spróbujcie tak poegzystować przez miesiąc.

Bomby prawdy zrzucone. Śmieszne jest to toczenie beki że na PC się gier tak naprawdę nie kupuje, kiedy na konsolach jest nawet gorzej :usmiech:

Mimo ze obecne konsole są mocno kapryśne to nigdy nie miałem z nimi tylu problemów co momentami z pecetem. Ostatni raz uprgade peceta zrobiłem w 2013 i choćby mnie łamali na kole i posypywali rany solą, nigdy w życiu więcej nie nabiję kabzy hardware'owym molochom i prędzej pójdę w tandem Mac do pracy/Nintendo Switch do grania w pokemony.

piszesz jak dziecko, wojenka gówniane drogie pc vs  plug and play konsole już nie istnieje.

Opublikowano

PC daleko do ideału ale ma swoje zalety - Steam Summer Sale i jedziesz. Zawsze można wyrwać dużo fajnych gierek za dobrą cenę.

Na PC chociaż możesz tą cyfrę jeszcze zwrócić w te 2 h. M$ poszedł po rozum i wdrążył tą usługę zarówno platformie win10 i one ciekawe kiedy sony/ninny się obudzi.

Jeżeli chodzi o hardware to chyba ceny wszystkiego teraz skoczyły, dysków twardych, kart graficznych, ramu, etc. Każda duża ryba żeruje w jakiś sposób na konsumentach.

Opublikowano

piszesz jak dziecko, wojenka gówniane drogie pc vs  plug and play konsole już nie istnieje.

ty nie grasz w gierki w ogóle więc zamknij japę i zmykaj do wkp

Opublikowano

Rozumiem Mazzeo, że MS nie dyma?

XBO za 500 EUR, ok, bieremy.

Mija chwila czasu - XBO S - ok, trzeba kupić.

Teraz? XBO X - no, piękny kawalerze, 2200zł poproszę.

Zaraz mi napiszesz, że przecież nie trzeba kupować nowego modelu, że można grać na starym, ale uwaga - z PC jest tak samo, nie musisz kupować co roku nowej grafiki, na starej też będzie śmigać. O niebo lepiej niż na konsoli.

XBO na rynku od 2013, a już trzecia rewi.zja sprzętowa do kupienia :dynia:

Opublikowano

Ogrywam multiplatformy tylko  an pc,  ps4 słuzy  do exów.

Pomijajac UWide, ale po  co grac w gre brzydsza jak mozesz w łądniejsza.

Opublikowano

Jakby w 2013 roku kupić PC za 1500 euro(xo+xos+xox) to obecnie spokojnie by się grało we wszystko w 1080p/60fps.

Edytowane przez S(pipi)ix

Opublikowano

Ping ze swoim sprzętem może zainteresuj się w kopanie bitcoinów, teraz wartość skoczyła 200 % przeliczając w dolarach a ludzie masowo skupują GPU właśnie do tych celów.

XBO na rynku od 2013, a już trzecia rewi.zja sprzętowa do kupienia 

Z nowymi Volta od Nvidii prawdopodobnie zmiana sprzętu na piecu będzie teraz jeszcze rzadsza niż to było przez ostatnie lata. Takiego skoku wydajnościowego jeszcze na pctach nie było.

20_nvidia_volta_w_trzecim_kwartale_tego_

Opublikowano

Kopanie na takim sprzęcie się nie opłaca. Żeby to miało sens, trzeba wydać ~20k pln na koparkę. Wtedy zwrot jest po 3 miesiącach, zakładając, że nie zmieni się poziom trudności kopania, a kurs będzie stały (no i nie mówię tu stricte o bitcoinie tylko kopaniem innych crypto i obracaniem tym). To nie jest takie proste.

Pamiętam jak w 2012 kopałem litecoiny, wychodziły mi 4 dziennie na trzech PC-tach z GPU o wartości 700-800pln każdy. Dałem sobie spokój, a szkoda, bo gdybym tak przez dwa lata kopał, to ponad pół bańki PLN by się teraz przytuliło - koniec końców sprzedałem LTC po drodze za 3$/szt, a kopałem raptem miesiąc 8)

Opublikowano

No zaje,biście mazzeo, a teraz przeczytaj co napisał ping bo cała puenta Cię ominęła. Co mi po gierce na wieczność, jak nawet patcha nie da się ściągnąć (a dzisiaj terabajty paczy na dysku to codzienność, nie da się inaczej, gry często są po prostu niegrywalne na premierę albo z poważnymi problemami), połowa funkcji nie będzie działać bez połączenia z netem a na X1 nawet pucharki nie wyskoczą w trybie offline xd? Przyjdzie pan z MS/Sony wyciągnie wtyczkę od serwerów i do widzenia, masz stertę płytek z wersjami 1.0 gry które kasują save'y, mają spier.dolony framerate, bugi niepozwalające przejść któregoś momentu gry itd. Na PC to w takiej sytuacji ściągasz cracka/wersję DRM free a patche z jakiejś innej stronki i sobie instalujesz. Na konsolach pamiętam chyba tylko X360 pozwalał patche z pendrive'a instalować, na X1/PS4 nie zainstalujesz z oficjalnego kanału to nie zainstalujesz wcale :).

Opublikowano

Ale po co wy dyskutujecie z betonem? Mazzeo jest ograniczony umysłowo i mu się nie przetłumaczy.

Opublikowano

koniec końców sprzedałem LTC po drodze za 3$/szt, a kopałem raptem miesiąc  8)

Patrząc na obecny kurs szczerze żałuje, że nie zainteresowałem się tematem kilka lat temu. 

Przyjdzie pan z MS/Sony wyciągnie wtyczkę od serwerów i do widzenia, masz stertę płytek z wersjami 1.0 gry które kasują save'y, mają spier.dolony framerate, bugi niepozwalające przejść któregoś momentu gry itd.

Najlepsze, że nawet remastery remasterów mają teraz patche. Dzisiaj pobierało mi update do takiego KH 1.5+2.5 na ps4 xd

Opublikowano

Wsteczna na Xboxie jak najbardziej spoko ale caly czas mamy gry w 720p z grafa z 360. Na PC kupi się taki tytuł za dwa ojro, suwaki w prawo i gramy na ultra.

Gtx 1060 w zupełności już starczy do grania w fullHD na ultra. Wszystko co powyżej już jest dla ludzi co chcą grać w 4k.

Konsole dla wygody, grania w exy czy online z forumkiem, a tu wiadomo że istnieje tylko PlayStation :reggie:

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

Patrząc na obecny kurs szczerze żałuje, że nie zainteresowałem się tematem kilka lat temu.

Patrząc na kurs akcji Google żałuję, że nie zainteresowałem się tym wcześniej.

Patrząc na wyniki wczorajszego losowania lotto, żałuję, że nie skreśliłem zwycięskich numerów wcześniej ;).

To jest hazard. Jakbyś się zainteresował wcześniej to kupiłbyś pizzę za 15 000 BTC albo sprzedał za $10 ciesząc się, że zarobiłeś właśnie na gierkę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.