Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

"Film niedostępny, przepraszamy za usterki" bardzo dobre podsumowanie PC gamingu.

Tymczasem na maszynie reklamowanej jako real 4k:

https://www.ea.com/pl-pl/games/titanfall/titanfall-2/news/frontier-news-network-16-pl

Gra Titanfall 2 będzie dostępna na Xbox One X. To oznacza zwiększoną szczegółowość obrazu i wsparcie dla dynamicznego skalowania do rozdzielczości 4K.

Edytowane przez Observer

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

No np takie Dishonored 2 dopiero po 3-4 miechach na PC działało jak trzeba a na konsoli day one.

Przesuwając suwaki na medium i blokując fps na 30 klatkach czyli poziom mniej więcej konsol Dishonored 2 był grywalny od dnia premiery. Problem zaczynał się kiedy chciałeś coś więcej niż konsolową jakość, nie bronię deva czy tam ludzi odpowiedzialnych za port który był schrzaniony, ale nie mówmy że jakaś gra nie działała na pc w dniu premiery tylko dlatego że gra nie działała w 1080p+/60fps.

Prey parę miesięcy później już działał elegancko.

Na PRO śmigałem w lepszej jakości niż Ty na swoim smoku, wytłumacz mnie proszę co z tego, że mogę grać na SMOKU w detalach na mid i w 30fps?

Nie po to kupiłem PC, żeby bawić się w ograniczenia, bo gra ma problem...

Lepszej jakości  :yao: Szachownica symulująca 4k, tekstury na medium i pływające 30 klatek to nazywasz jakością?

Grałeś na PRO? czy tylko tak pierdzielisz bo lubisz?

Opublikowano

Ja grałem na PRO i dobrego PC nie zmiecie.

Xboksa One owszem, ale porządną blachę? Nie ma startu...

Opublikowano

"Film niedostępny, przepraszamy za usterki" bardzo dobre podsumowanie PC gamingu.

https://www.ea.com/pl-pl/games/titanfall/titanfall-2/news/frontier-news-network-16-pl

Gra Titanfall 2 będzie dostępna na Xbox One X. To oznacza zwiększoną szczegółowość obrazu i wsparcie dla dynamicznego skalowania do rozdzielczości 4K.

Haha jaka incepcja, nawet filmy o pc master race nie działają na premierę, tak samo jak porty z konsol :yao:  Ping mistrzu trollingu, robisz to dobrze ;)

Opublikowano

Haha jaka incepcja, nawet filmy o pc master race nie działają na premierę, tak samo jak porty z konsol XDDDDDDDD Ping mistrzu trollingu, robisz to dobrze ;)

Film był ustawiony na prywatny, a miał być 'niepubliczny'. Mea culpa.

Opublikowano

Ja grałem na PRO i dobrego PC nie zmiecie.

Xboksa One owszem, ale porządną blachę? Nie ma startu...

No na premierę grał sobie na medium i w 30 fpsach.

Opublikowano

A jakie cuda mozna w d2 na myszce wyczyniac paaaanie

Opublikowano

No np takie Dishonored 2 dopiero po 3-4 miechach na PC działało jak trzeba a na konsoli day one.

Przesuwając suwaki na medium i blokując fps na 30 klatkach czyli poziom mniej więcej konsol Dishonored 2 był grywalny od dnia premiery. Problem zaczynał się kiedy chciałeś coś więcej niż konsolową jakość, nie bronię deva czy tam ludzi odpowiedzialnych za port który był schrzaniony, ale nie mówmy że jakaś gra nie działała na pc w dniu premiery tylko dlatego że gra nie działała w 1080p+/60fps.

Prey parę miesięcy później już działał elegancko.

Na PRO śmigałem w lepszej jakości niż Ty na swoim smoku, wytłumacz mnie proszę co z tego, że mogę grać na SMOKU w detalach na mid i w 30fps?

Nie po to kupiłem PC, żeby bawić się w ograniczenia, bo gra ma problem...

Lepszej jakości  :yao: Szachownica symulująca 4k, tekstury na medium i pływające 30 klatek to nazywasz jakością?

Grałeś na PRO? czy tylko tak pierdzielisz bo lubisz?

Wcale nie mówię że gra źle wygląda na ps4 pro, ale nie wmówisz mi że prezentuje się lepiej niż na pc. Poza tym zawsze 60fps>30fps nie zależnie od jakości oprawy graficznej a tego na konsoli nie uświadczysz.

Opublikowano

Jakby w 2013 roku kupić PC za 1500 euro(xo+xos+xox) to obecnie spokojnie by się grało we wszystko w 1080p/60fps.

Ja mam pc'ta z 2012 i nie licząc kupna gtx 970 po sprzedaży gtx 770 na premierę wieśka 3 nic nie zmieniałem. Wszystko śmiga i nie spotkałem gry która by mi nie poszła fhd. No i te ekrany ładowania. Ping widziałes jakiś ekran ładowania większy niż 5 sekund?
Opublikowano

Absolutnie nie. Natomiast przez loadingi wysr.ałem się na Wieśka 3 - ta gra była totalnie niegrywalna. To samo z soulsami. Szkoda, że Bloodborne nie wyszło na PC.

Kosmos jest z tym, że po kliknięciu przycisku power podejdę do lodówki, wyciągnę piwko, otworze i już system jest gotowy do pracy, a konsola? około 15-20 sekund na rozruch + modły żeby się jakaś aktualizacja nie wyebała.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Można można, to fakt

Wcale nie mówię że gra źle wygląda na ps4 pro, ale nie wmówisz mi że prezentuje się lepiej niż na pc. Poza tym zawsze 60fps>30fps nie zależnie od jakości oprawy graficznej a tego na konsoli nie uświadczysz.

Jak ustawisz na PC wszystko na medium i dasz locka na 30 fps to gdzie to niby prezentuje się lepiej? Masz odbiornik 4K czy 1080p śmigasz? 

Oczywiście, że 60>30 ale jak nie masz takiej możliwości bo dev nie dał rady to co Ci po tym?

Opublikowano

Yebac jednoplatformowcow i boty

Opublikowano

Można można, to fakt

Jak ustawisz na PC wszystko na medium i dasz locka na 30 fps to gdzie to niby prezentuje się lepiej? Masz odbiornik 4K czy 1080p śmigasz? 

Oczywiście, że 60>30 ale jak nie masz takiej możliwości bo dev nie dał rady to co Ci po tym?

A jak byś miał możliwość grania na PC ze wszystkim na full i z 4K, a do tego zapinasz pada, to rozumiem, że wolałbyś grać na PS4 i płacić za grę więcej, by mieć gorszy jakościowo produkt?

Opublikowano

Lubię grać w gry na premierę a z tymi prawie zawsze jest problem na PC, takie Dishonored 2 do dziś nie chodzi tak jak powinno na smoku.

Opublikowano

Lubię grać w gry na premierę a z tymi prawie zawsze jest problem na PC, takie Dishonored 2 do dziś nie chodzi tak jak powinno na smoku.

Za to konsolowe wersje zawsze są grywalne w dniu premiery :dynia: 

Opublikowano

No D2 latało, że hej :banderas:

Opublikowano

Mam kupić rdzewiaka, a potem patrzeć jak jakiś blacharski kasztaniarz rozwala mi grę w multi stosując aimboty?! Masz Ty w ogóle rozum i godność człowieka, żeby mi coś takiego proponować!?  :lapka:

Raz włączyłem Destiny i przez słuchawkę nawija do mnie jakiś anglojęzyczny siedmiolatek, na szczęście nic o mojej mamie. Niemniej dla każdego coś miłego :)

Jak słyszysz guwniaka to go jednym przyciskiem wyciszasz, a aimbociarza wyciszysz/wyłączysz? No nie wyłączysz... :czesc:

Opublikowano

A co za problem kupić nową kartę jak obecna nie będzie spełniała wymogów?

To jest właśnie piękne - jeśli tylko chcesz, możesz mieć topową grafę w grach, bez czekania 7 lat na kolejną generację przestarzałego plastiku.

Zawsze znajdzie się wąskie gardło, karta graficzna to nie wszystko. Szanuje twój wybór, gdybym nie miał co z kasa robić to tez bym kupił pewnie sobie takiego mocarnego kompa. Dla exow i tak warto posiadać PS4 czy Switcha, tylko sensu zakupu Xboxa już nie ma.
Opublikowano

full hd i rock solid 60fps? mk8d, fast racing neo, splatoon2, arms, pewnie i mario odyssey

polecam taki styl zycia wolny od parcia na terafanki i to na konsoli przenosnej

Opublikowano

ping o pc w cw:

c5570d02dfc233b75bff57aca667d216.jpg

1803311-morlock1_super.jpg

Opublikowano

https://mspoweruser.com/titanfall-2-currently-goes-6k-resolution-xbox-one-x/

Opublikowano

Tak i tak, PC nie będzie miał sztosów jak horizon czy Uncharted 4...Jaranko że battlefield ma 124 klatki... Zawsze, jeżeli chodzi o naj naj exy to tylko Sony, i blacha może sobie tylko marzyć o takich sztosach. Dziękuję, cześć jak czapka.

Konosla ma swój urok, nawet jeżeli to są 60 klatek.. Tylko 60 klatek...

Edytowane przez czeskimaster

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.