Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Next geny nie będą kosztowac 399, przygotuj się na 500 dolkow.

No wlasnie wszystko wskazuje na to, chociazby sprzedaz One jak byl o 100 dolcow wyzej niz PS4, ze producenci beda starali sie jak najnizej zawiesic prog wejscia.

Biznesplan konsol sie zmienil, zarabiaja na sklepikach itp, najwiecej kasy np. Xbox daje teraz z LIVE.

pozdrawiam frajerów którzy kupili ten śmieciowy kask od Sony :czesc:

no akurat Sony na PGW mocno wsparlo VR, jesli jakis kask ma odniesc sukces to chyba tylko ten, najnizsza cena i najlepszy line up gier.

Choc wolalbym, zeby zamiast tego poszerzyli line up gier na PS4, ale taka maja polityke i tyle.

wydawanie odświeżonych wersji Pro/X po 2-3 latach.

na 100 % bedzie nie oszukujmy sie, z takich samych powodow jak wyzej.

Opublikowano

nie bedzie duzej roznicy mocy w next genach wzgledem current genow, next geny beda uruchamiac gry z tej generacji, next geny beda tanie na start, za dwa - trzy lata od premiery next genow wyjda wersje pro, czyli bedzie powrotka z tego co jest w tej generacji - czemu? bo to sie firmom zayebiscie sprawdzilo w tej 

Opublikowano

no to ja podziękuję i od IX generacji odczekam do premiery pro x wersji, wcześniej wspierając na premierę jedynie niszowe gierki/ gatunki

3 lata na spokojne nadrabianie zbierającego się backlogu z różnych platform brzmi bardzo spoko

Opublikowano

jestem jak najbardziej za ulepszonymi wersjami konsol wydawanymi co 3 lata.

Oczywiście w rozsądnej cenie cenie. Ja swojego starego One sprzedałem, za 650 zł+ drugi pad 120 zł +kilka gierek i w sumie połowę sumy na XoXa już mam. Nie ma tragedii.

Edytowane przez chris85

Opublikowano

no to ja podziękuję i od IX generacji odczekam do premiery pro x wersji,

Ja rowniez to planuje, w nastepnej generacji napewno wszystkie gry od momentu premiery beda robione juz pod wersje Pro Koks na zas, nie zdziwilbym bym sie gdyby GPU/CPU byly latwo skalowalne, czyli na start np. slaby Ryzen, w Pro mocny Ryzen.

Ja swojego starego One sprzedałem, za 650 zł+ drugi pad 120 zł +kilka gierek i w sumie połowę sumy na XoXa już mam. Nie ma tragedii.

lipa troche, ja pogonilem za 900, ale faktycznie zeszly strasznie z ceny xboxy.

Opublikowano

Ja nawet nie wiem czy swojego X opłaca mi się w ogóle sprzedawać. Niby to biała wersja ale dużej różnicy w cenie raczej nie zrobi.

Sami daliśmy producentom opcje na wypuszczanie dopakowanych modeli konsol co trzy lata. Tak już zostanie bo zdecydowaliśmy portfelami.

Opublikowano

Ja nawet nie wiem czy swojego X opłaca mi się w ogóle sprzedawać. Niby to biała wersja ale dużej różnicy w cenie raczej nie zrobi.

Sami daliśmy producentom opcje na wypuszczanie dopakowanych modeli konsol co trzy lata. Tak już zostanie bo zdecydowaliśmy portfelami.

Jak sprzedawac to teraz. Nie wiem co bedziesz robil z pudlem obok TV, moze jakis prezent czy cos ale ciezko cos innego doradzic.

Nie ma sensu narzekac na ulepszone modele, podpialem na chwile 360 pod moj 4K TV i obraz wyglada jak psu z gardla, konsole na start szly po 1500zl a nie 2400, wszyscy sie cieszyli, jak ktos siedzi na zwyklym FHDTV to PS4 spokojnie wystarczy.

Jak juz pisalem wyzej, napewno przyszle ulepszone modele beda mialy lepszy CPU do lepszego framerate bo strasznie yebia producentow wszyscy za to,bedzie system rodem z PC,i dobrze bo tak patrzac trzezwo to taki One X, Pro ma straszliwego bottlenecka w postaci CPU, jakby dzieciak skladal komponenty.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Zawsze się opłaca. Ja już dawno temu wyleczylem się, ze zbieractwa. Jak czegoś nie używam to sru do Żyda.

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Ze strony M$ to 2020 najwcześniej. Jedynie Sony może wypalić z PS5 ale PS4/Pro nabija im teraz za dużo kasy, więc nikomu się nie spieszy.

Amd się nie wyrobi, oni prognozują optymistycznie 2020 rok na wydanie nowego układu.
Opublikowano
Amd się nie wyrobi, oni prognozują optymistycznie 2020 rok na wydanie nowego układu.

AMD%20CPU%20roadmap.jpg

AMD%20GPU%20roadmap.jpg

Te tabelki sugeruja, ze jest inaczej, procek w 7nm ma byc gotowy w 2018, a na pewno do konsol nie wrzuca najnowszego modelu na ulepszonej architekturze, gdyz bedzie on drozszy niz sama konsola.

Jak w PS5 bedzie Navi, i uposledzony Zen 2 to bedzie dobrze.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Przecież z tej grafiki wynika jasno, że końcówka 2020 jest najbardziej prawdopodobna. Dlatego też obie firmy wydały midgeny.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

oni prognozują optymistycznie 2020 rok na wydanie nowego układu.

Odnosilem sie do tego, 7nm bedzie wczesniej niz 2020, napewno do konsol nie wsadza najnowszych ukladow, zeby bylo 7nm to bedzie super, bo ladny przeskok mocy + bardzo dobre perspektywy na rozwoj w postaci Pro itp.

Na przyklad, procesor w PS4 to jest pierwsza generacja GCN, z 2011.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Ja mysle ze PS5 prędko nie ujrzymy. Ilu jest posiadaczy PS4? Mnóstwo. A Sony ma teraz chęć wejsc w mikrotransakcje i inne "usługi". Im wiecej osób ma wykupione konsole, wiecej mozna zebrac na mikro, wiec takiej kury znoszacej zlote jaja sie nie zabija, przynajmniej dopoki konkurencja na to pozwoli (MS).

Bedą próbowali doić ile wlezie za pomoca PS4, nie spieszy im sie zbytnio i z marketingowego punktu widzenia nie ma narazie sensu wydawania nowej konsoli, zwlaszcza ze technologia nie idzie juz tak szybko jak kiedys do przodu i wystarczy wydawac edycje PRO, DELUXE, PRO GAMER tej samej konsoli z lekko podrasowanymi bebechami.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Bedą próbowali doić ile wlezie za pomoca PS4, nie spieszy im sie zbytnio i z marketingowego punktu widzenia nie ma narazie sensu wydawania nowej konsoli, zwlaszcza ze technologia nie idzie juz tak szybko jak kiedys do przodu i wystarczy wydawac edycje PRO, DELUXE, PRO GAMER tej samej konsoli z lekko podrasowanymi bebechami.

Ze beda doic to wiadomo, ale nie zgodzie sie ze stwierdzeniem ze technologia nie idzie az tak do przodu.

PS4 z 2013 ma proces fabryczny 28nm, a Pro z 2016 16nm, to jest tak jakby pominelibysmy generacje 22nm, jak im sie uda w 2020 zrobic PS5 w procesie 7nm to bedzie to oznaczac, ze w 7 lat rozmiar pudelka PS4 mozna zmniejszyc 4 razy.

Opublikowano

no to ja podziękuję i od IX generacji odczekam do premiery pro x wersji,

Ja rowniez to planuje, w nastepnej generacji napewno wszystkie gry od momentu premiery beda robione juz pod wersje Pro Koks na zas, nie zdziwilbym bym sie gdyby GPU/CPU byly latwo skalowalne

w sumie już w tej zrobiłem coś podobnego. tew, transistor i obcy na premierę i czekanie rok do zakupu zwykłej ps4 z bloodbornem, a w tym czasie backlog z pc i 3dsa.

#ZaradnośćIWspieranieBranży

Opublikowano

Teraz jest zasada a kto bogatemu zabroni ? takze wszelkie dyskusje o racjonalnosci zakupow zostaly uciete.

Zreszta obstawiam, ze line up gier na pierwszy rok nie zachwyci, bedzie battefield, asasyn i cod, kilka portow i pare benchmarkow jak Shadow Fall i tyle.

Opublikowano

Jak już skandal wybuchł to chyba najwyzsza pora by mazzeo i  reszta oskarżyła Phila i poprzedników o dymanie ich od 2 generacji bez znieczulenia. Na kanapie,  na podłodze, na stojąco, w kuchni,  w salonie,  w sypialni, rano ,  popołudniu, wieczorem ,w  nocy, po  alko, po  trawie, po  herbacie, z przykryciem i  bez, z kaloszem i  bez. Kto napisze za Czezara?

Edytowane przez milan

Opublikowano

No nie wiem co dodali  do tej waty cukrowej ale podoba mi  sie

Opublikowano

Zreszta obstawiam, ze line up gier na pierwszy rok nie zachwyci, bedzie battefield, asasyn i cod, kilka portow i pare benchmarkow jak Shadow Fall i tyle.

Zachwycajacy lineup w pierwszym roku...ino nintendo switch

Opublikowano

w pe pisza, że switch ma ch,ujowy lineup i ja im wierze

Opublikowano

Konsolometr jaki? Xd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.