Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Ale na playstation wszyscy są byle kto.

No akurat Ty nie powinnies sie odzywac teraz.

Opublikowano

Czy to juz ostatni xbox w tej generacji?

Ostatni w ogóle, ten J.EB.ANY ŚMIEĆ bez gier.

najgorsza część posiadania plejstejszon to ta świadomość, że gdzieś tam na PSN jest yeti, mendrek, expert i inne jurasy :/

Lepszy yeti czytajacy w trakcie gry mein kampfa niz czezare.
Ostatnio Hitlerland, całkiem ok.
Opublikowano

YETI, lepiej napisz jak to jest być podbiedakiem?

Przedstawiam hierarchię:

1. Użytkownik KoX-a    -     Pan

2.        "           PS4 Pro -     biedak

3.        "           PS4       -      podbiedak

Opublikowano

Boty jak się podniecają Xbox XD, nie dość że wcześniej pisali że grafa się nie liczy, tylko gry (których nie ma), to teraz gadają jak blacharze, jaką ta konsola ma moc... Ten sam ekosystem, więc nie ma co się dziwić...Zaraz w zakupach, będą te same gry, co kiedyś kupili na xone i plusiki słodkie

Opublikowano

Community xboxa jest mniejsze więc Cezare musi nadrabiać swoją głupota za kilku klapkòw.

Opublikowano

Community xboxa jest mniejsze więc Cezare musi nadrabiać swoją głupota za kilku klapkòw.

Czasem się zastanawiam, kto jest bardziej zgniłą chorągiewą...ty czy Ficek?

Opublikowano

Jak tam Czarek, skończyłeś w końcu tą Yakuzę 0, czy brakło słownika?

Opublikowano

Czasem się zastanawiam, kto jest bardziej zgniłą chorągiewą

A to goscie z kompletem pudel pod TV to nie byli czasem swiatli gracze, z mozliwoscia wyboru i porownania ? 

Tak tylko pytam pro forma.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

nie ma takiej potrzeby.

Opublikowano

YETI, lepiej napisz jak to jest być podbiedakiem?

Przedstawiam hierarchię:

1. Użytkownik KoX-a    -     Pan

2.        "           PS4 Pro -     biedak

3.        "           PS4       -      podbiedak

Konsolorze to podbiedaki. Już wyjaśniam:

Generalnie większość konsolorzy skrycie marzy o bycie blacharą z najlepszą jakością GRAFY, no ale prowident nie wszystko udźwignie. Nowe rewizje starych konsol to dla takich osób zbawienie. Że niby to do PC trzeba co 2 lata nową grafę kupować? No to proszę bardzo, piękni kawalerzy będą co rok-dwa kupować nową konsolę... xD Xbox One, Xbox One S, Xbox One X - normalnie firmy wykminiły rynek i lecą z tematem jak apple. W sumie 80% biblioteki gier na takiego KoXa i PS4 to konwersje z telefonów komórkowych, tyle że w przeciwieństwie do komputera osobistego, gdzie takie tytuły są dostępne po kilka dolarów, tu trzeba zapłacić już podatek chłopski 14,99$/24,99$.

1. Użytkownik PC = pan. Ma najtańsze gry. Indyki to wręcz za darmo, a i tak ich nie chce. Gra od początku na najwyższych detalach.

2. Użytkownik XOX = marzący o byciu blacharą typ, który niestety ze względu na kondycję finansową może sobie pozwolić tylko na konsolę. W sumie przyznaję, XOX cenowo to świetna opcja, ale nie rozpyka nawet starego już GTXa 1070, a czas idzie do przodu. Teraz kilka gierek będzie ładnie działało, ale w przyszłym roku zaczną się kompromisy i znowu parity na rzecz konsolorzy.

3. Użytkownik PS4 = no nie skomentuje. Na pewno plusem jest szeroka gama japońskich gier (tyle że większość już wychodzi na PC...), ale nigdy nie zapomnę jak wciągnąłem PS4-kę jakieś kilka miechów po premierze. Odpaliłem sobie Asassins Creed 4, obok postawiłem laptopa (rok produkcji - koniec 2013 roku) ze średniej półki cenowej (~4k pln) również z zapuszczonym Assasinem, no i niestety konsola radziła sobie wyraźnie gorzej. Chuyowe to jest strasznie. PS1, a potem PS2 to były POTWORY na tamte czasy. Nie mówiąc już o niszowych w naszym kraju systemach typu NeoGeo (do dziś przecieram oczy jak widzę ile da się wycisnąć ze stareńkiej motoroli 68K i pierdziawki zwanej Zilog 80. To byli czasy. A teraz? Upośledzone konsole z portami z telefonów komórkowych.

:fsg:

Edytowane przez ping

Opublikowano

jak wyzej

1. Rynek konsol miazdzy pod wzgledem kapitalowym  rynek PC, nowe procki i karty graficzne wychodza co rok ale przeskok w jakosci gier to zawsze nowa generacja konsol. Powazny gaming to domena konsol.

2. Zdecydowania wiekszosc graczy PC gra w gorszej jakosci niz Pro/X. Nawet zwykle PS4 to wyzsze stany srednie.

3. Porty na PC to wynik polityki MS i laptopowe CPU w PS4. Porty gier na PC, najczesciej niedomagaja.

4. Jesli porownujesz sprzet za 1.5 do sprzetu za 4, to ja gratuluje. Oczywiscie nie porownany gier na lapku z 2013 za nawet 2kola, bo one sie po prostu nie uruchomia, nieprawdaz ?

5. Od bitych 5 lat gry sa pisane pod konsole.

6. Nie skomentuje w jakie gry najwiecej sie gra na PC, po co kopac lezacego.

7. Konsolowe exy AAA zarowno MS,Sony jak i Nintendo to grupa gier o najwyzszej sredniej ocen.

Jedyna rzecz ktora z ktora moge sie zgodzic to zalew cienizny, najczesciej z indykow. Przydalaby sie bardziej restrykcyjna polityka.

edit - najtansze gry na PC, to sobie obczaj promke dla posiadaczy PS Plus teraz. Zreszta sam PS Plus i Gold zbija argument o nizszej cenie, ale juz nie bawmy sie w szczegoly.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

1. Rynek konsol miazdzy pod wzgledem kapitalowym  rynek PC, nowe procki i karty graficzne wychodza co rok ale przeskok w jakosci gier to zawsze nowa generacja konsol. Powazny gaming to domena konsol.

Niestety tu się muszę w dużej mierze zgodzić - parity nie pozwala na dużo więcej niż lepsze tekstury, lepszy framerate, wyższą rozdziałkę i lepsze efekty.

2. Zdecydowania wiekszosc graczy PC gra w gorszej jakosci niz Pro/X. Nawet zwykle PS4 to wyzsze stany srednie.

No to chyba wśród pryszczatych nastolatków, którzy muszą liczyć na rodziców w kwestii zakupu sprzętu.

3. Porty na PC to wynik polityki MS i laptopowe CPU w PS4. Porty gier na PC, najczesciej niedomagaja.

'Porty' na PC to były czasy PS2/częściowo PS3 i klepania autorskich silników pod architekturę konsoli. Teraz działa to w drugą stronę. Nawet większość małych devów nie bawi się w optymalizację. Zobacz sobie jak śmigają pod konsolą gierki działające na Unity.

4. Jesli porownujesz sprzet za 1.5 do sprzetu za 4, to ja gratuluje. Oczywiscie nie porownany gier na lapku z 2013 za nawet 2kola, bo one sie po prostu nie uruchomia, nieprawdaz ?

No generalnie konsola też nie kosztuje 2 koła na premierę, bo trzeba mieć jeszcze odbiornik telewizyjny, w przeciwnym wypadku nie wyświetlimy obrazu. Lapek za 4 koła, to wydatek taki jak konsola i TV z niskiej/aspirującej do średniej półki.

5. Od bitych 5 lat gry sa pisane pod konsole.

Co? :dynia:

Opublikowano

>2017 rok

>oni nadal myślą że udaję :kaz:

Opublikowano

Nie myślę, że jestem zabawny, natomiast myślę, że mogę wyrażać swoją opinię skoro nawet robale co to nawet nie zaznały starych dobrych czasów panoszą się tutaj niczym ludologowie co przemielili tysiące solidnych produkcji.

Opublikowano

3.Porty' na PC to były czasy PS2/częściowo PS3 i klepania autorskich silników pod architekturę konsoli. Teraz działa to w drugą stronę. Nawet większość małych devów nie bawi się w optymalizację. Zobacz sobie jak śmigają pod konsolą gierki działające na Unity.

4.No generalnie konsola też nie kosztuje 2 koła na premierę, bo trzeba mieć jeszcze odbiornik telewizyjny, w przeciwnym wypadku nie wyświetlimy obrazu. Lapek za 4 koła, to wydatek taki jak konsola i TV z niskiej/aspirującej do średniej półki.

5.Co? :dynia:

1. Skoro tak, to jakim cudem Evil Within 2 ma problemy na PC i X1, skoro na PS4 radzi sobie b. dobrze ?

2. Owszem, ale TV to sprzet wielofunkcyjny i nie oszukujmy sie - nieco wiekszy i lepsiejszeszy niz ekran lapka.

5. Zdecydowana wiekszosc gier jest pisana na platforme z ktorej tworcy maja najwiekszy dochod, a pozniej portowana, w zeszlej generacji to bylo bardzo widoczne.

robale co to nawet nie zaznały starych dobrych czasów panoszą się tutaj niczym ludologowie co przemielili tysiące solidnych produkcji.

To czy sie jest robalem czy nie, nie zalezy od metryki panie Ping.

Opublikowano

Mi wystarczy gamertag/psn id, żeby odróżnić konesera od robala.

Opublikowano

A co ci zmieni, jak bedziesz wiedzial ile gamescore ktos ma w FFXIII czy innym Tekkenie ?

Opublikowano

Nie chodzi o gamerscore, bo to stulejarstwo - po prostu bardziej szanuję zdanie ludzi, którzy jednak trochę tych gierek przemielili, więc znają rynek, od zdania ludzi, którzy grają w kilka taśmociągów od UBI/EA na krzyż.

Opublikowano

Pieknie ping wyjasnil konsolowe blacharstwo ktore kupuje te sama konsole co roku.

A za dwa lata xbox one xxx i ps4 pro deluxe vr :fsg:

Beka ze trzeba co dwa lata pakowac 2 kafle w konsole. Moj PC niezmiennie mocny :)

Edytowane przez Velius

Opublikowano

po prostu bardziej szanuję zdanie ludzi, którzy jednak trochę tych gierek przemielili, więc znają rynek, od zdania ludzi, którzy grają w kilka taśmociągów od UBI/EA na krzyż.

Bardziej szanujesz,  ale co w zwiazku z tym ? Wybacz, ale ilosc ogranych gierek nie ma zadnego wplywu na znastwo panie ping, bo odbior gry jest zawsze subiektywny. 

Nawet jesli porownamy np. exy Sony i MS, to po pierwsze efekt takiego porownania to zawsze - tylko- nasza opinia, dwa ze tego porownac sie nie da, bo nie ma skali lepszosci, te gry sa po prostu inne, rozne od siebie.

Aha, jesli juz przy tym znawstwie jestesmy, to jesli chodzi o poszczegolne gry, to jednak np. zdanie MaZZeo ktory np. loi w kazde Halo ma wieksza wartosc, gdy chcesz sie dowiedziec ktore Halo ma np. najlepszy balans, niz opinia kogos kto ma nawet i 50 konsol w piwnicy.

Beka ze trzeba co dwa lata pakowac 2 kafle w konsole. Moj PC niezmiennie mocny :)

Nawet na tym forum posiadacze ulepszonej wersji to mniejszosc. Koszt przesiadki jest rozny, ale ciagle to nie ten rzad cyfr co kupno solidnego PC.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.