Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
24 minuty temu, MYSZa7 napisał:

PUBG w jakimś tam stopniu ekskluzywny dla One i bulu dupska nie widzę. 

sytuacja z PUBG jest inna. 

DMC ma wydawcę, Capcom duża korporacja od wielu lat wydająca gierki na wszystkie platformy. 

PUBG jeszcze niedawno nie miało wydawcy. Podpisali jednak umowę z Microsoftem, można się domyślać że ze względu na to że była dla nich najkorzystniejsza (np. Microsoft pomaga przy portowaniu gry na Xboxa i podzielił się technologią). 

No chyba że uważasz że Microsoft powinien wydawać swoje gry również na Playstation. To wtedy oszem można uznać że Microsoft zachował się nieładnie nie wydając PUBG, Ori, czy Forzy Horizon  na playstation. Jak widać sytuacja jest zupełnie inna.

Edytowane przez asax

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 502,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

No sytuacja trochę inna, ale tak jak Capcom dogadał się z Sony, tak twórcy PUBGa dogadali się z MS.

Opublikowano

Ninja Theory to ekipa od slasherów których przerasta stworzenie dobrego system walki.  Z klimatem jeszcze coś am zrobią (Hellblade) ale  system walki  to dla nich czarna magia. A DMC był tak niedorobiony  i odtwórczy , że z całej gry pamiętam tylko 1 walkę, reszta to takie meeh

Opublikowano
46 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Jeśli nowe DMC ma zrobić Ninja Theory to może lepiej, że gra trafi do ograniczonego grona odbiorców. Szambo wybije tylko w jednym miejscu.

Pełna zgoda. Powtarzałęm to i będę to powtarzał do usranej śmierci: slashery i mordooklepy potrafią zrobić dobrze tylko Chińczycy.

Opublikowano
1 godzinę temu, asax napisał:

DMC ma wydawcę, Capcom duża korporacja od wielu lat wydająca gierki na wszystkie platformy...

Jak widać sytuacja jest zupełnie inna.

Dziwne, z tego co pamiętam marka DMC w swoich najlepszych latach była kojarzona nie z multiplatformami, a trylogią exòw na PS2, tak samo jak np. Okemi od tego samego producenta. Słabe por. z TR które od początku miały swoje konsolowe korzenie na psxie. 

Pomijając że DMC5 jak i jego rzekomy status, to na razie zwykła plotka.

Edytowane przez nobody

Opublikowano

Częściowo się zgadzam. 

Oryginalna trylogia  rzeczywiście jest kojarzona z PS2, ale Sony przecież nie kiwnęło palcem aby to sobie zagwarantować. Ot taki wówczas był rynek,  japońskie gry często omijały inne platformy ukazując się tylko na PS2. Na szczęście w większości te czasy dawno minęły, wyjątek stanowi jeszcze kilku ksenofobicznych developerów.

BTW pisząc o korzeniach Tomb Raidera na PSXie udawadniasz jak bardzo zakłamany przez konsole Sony jest twój odbiór rzeczywistości. Bo gra od zawsze była multiplatformowa, pierwsza cześć była nawet Launch Exclusivem na Saturna ;) 

Także piszemy na zupełnie dwóch innych płaszczyznach, ty odwołujesz się do pewnego rodzaju "tradycji" często błędnie. A ja piszę o faktach, a fakty są takie że w interesie wydawcy, którego głównym celem jest zarabianie pieniedzy, jest wydanie swojej gry (takiej jak DMC) na jak największą ilość platform. Zwłaszcza jeśli robił to wcześniej tak jak Capcom. 

Edytowane przez asax

Opublikowano

Przecież to oczywiste, klapy które przy tomb raiderze zapluwały się ze złości mówiąc o korupcji Microsoftu teraz będą pisać same superlatywy o dealu z Capcomem xD

Opublikowano
54 minuty temu, Heviro (Fanboy BDG) napisał:

Ninja Theory to ekipa od slasherów których przerasta stworzenie dobrego system walki.  Z klimatem jeszcze coś am zrobią (Hellblade) ale  system walki  to dla nich czarna magia. A DMC był tak niedorobiony  i odtwórczy , że z całej gry pamiętam tylko 1 walkę, reszta to takie meeh

Bzdura, DMC miało świetny system walki, nie tak rozbudowany jak DMC 4 ale mało kto ogarnia na poziomie ten system (na tym forum to może XM umie w to grać - reszta pewnie przeszla na normalu i tyle - sam tak zrobiłem hehe) 

43 minuty temu, nobody napisał:

Słabe por. z TR które od początku miały swoje konsolowe korzenie na psxie. 

Na PSXie, PC i Saturnie chciałeś dodać :kaz:

Opublikowano
2 godziny temu, asax napisał:

sytuacja z PUBG jest inna. 

DMC ma wydawcę, Capcom duża korporacja od wielu lat wydająca gierki na wszystkie platformy. 

PUBG jeszcze niedawno nie miało wydawcy. Podpisali jednak umowę z Microsoftem, można się domyślać że ze względu na to że była dla nich najkorzystniejsza (np. Microsoft pomaga przy portowaniu gry na Xboxa i podzielił się technologią). 

No chyba że uważasz że Microsoft powinien wydawać swoje gry również na Playstation. To wtedy oszem można uznać że Microsoft zachował się nieładnie nie wydając PUBG, Ori, czy Forzy Horizon  na playstation. Jak widać sytuacja jest zupełnie inna.

To że microsoft jest wydawcą pubg na swojej konsoli nie oznacza że w przyszłości sony czy inny wydawca nie wypuści tej gierki na PlayStation. Microsoft poza prawdopodobnie umową na czasową konsolową wyłączność nie ma żadnych praw do pubg i wszystko zależy od Player Unkown. Nie widzę przeszkód żeby pubg o mocno niejasnym statusie exa nie pojawił się na innych konsolach.

Opublikowano
5 minut temu, kes napisał:

To że microsoft jest wydawcą pubg na swojej konsoli nie oznacza że w przyszłości sony czy inny wydawca nie wypuści tej gierki na PlayStation. Microsoft poza prawdopodobnie umową na czasową konsolową wyłączność nie ma żadnych praw do pubg i wszystko zależy od Player Unkown. Nie widzę przeszkód żeby pubg o mocno niejasnym statusie exa nie pojawił się na innych konsolach.

Dokładnie, tak jak piszesz. 

Ale pisałem o sytuacji na ten moment. Nie chciałem wdawać się w spekulacje, aczkolwiek podobnie jak Ty jestem przekonany że PUBG wyjdzie również na inne konsole 

Edytowane przez asax

Opublikowano

Kogo w ogóle interesuje PUBG xd 

Opublikowano

Graczy z krwi i kości a nie jakiś lamusów co recenzują gre nie grając w jej poprzednika. 

Opublikowano

xboty sie jarają więc musi być niezła perła gejmingu :)

Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał:

xboty sie jarają więc musi być niezła perła gejmingu :)

Taka perła jak COD WW II? :obama: 

Opublikowano

Nikogo nie obchodzi, ważne że klapy będą miały ból d.upy jeśli gra wygra tytuł Gry Roku na The Game Awards :obama: Pamiętam jak Mendrek potrafił miesiącami wojować The Journey bo ten samograj na 3h zdobył jakąś tam nagrodę xD

Opublikowano

w codzie są skrzyneczki więc pubg na kolanach

Opublikowano

PSX-owe korzenie TR xD kiedy plejstejszon wjedzie za mocno

I już też nie zapędzaj się z tą trylogią DMC kojarzoną z PS2. Pierwsza część owszem, tak. Druga raczej mieszane recenzje miała, więc chyba nie ma czego żałować i tak. A trzecia (uważana też za najlepszą jeśli się nie mylę) na PC wyszła.

Opublikowano

ale jest kojarzona przede wszystkim z PS2 taknieok? myslisz DMC widzisz PS2 a nie jakiegos zyebanego blaszaka :sapek:

Opublikowano

oczywiscie ze trylogia dmc kojarzona jest z ps2

Opublikowano

w sensie że klapy wszystko kojarzą z plejstejszon?

no tak, to się kłócić nie będę

jak tam, final fantasy to pewnie też kojarzona z PlayStation marka, co?

Opublikowano

kruku, tak jak ja Cię naprawdę lubię

to czasami jesteś strasznie zyebany :sapek: 

Opublikowano

majac xboxa mialem beke ze klapy nie mogly ograc TR, teraz mam beke ze xboty nie ograja nowego DMC xd co za zj.eby

Opublikowano

Nie no, trochę faktycznie jest kojarzona z Playstation. Ciężko mi to przechodzi przez palce, ale jednak. Pamiętam, że jak DMC4 wychodziło na 360 to było to nie lada wydarzenie. Mówiło się, że wraz z  wydaniem GTA IV, DMC 4 czy Final Fantasy XIII na konsoli MS, Sony może iść się pakować.

Opublikowano
1 minutę temu, Rayos napisał:

kruku, tak jak ja Cię naprawdę lubię

to czasami jesteś strasznie zyebany :sapek: 

jakbym cię teraz zgłosił to mógłbyś sobie sam dać warna?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.