Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Po co mam grać w jakieś ch.jowe exy od Sony skoro są lepsze gry (multiplatformowe) w najlepszej jakości na BeastBoxie?

Lepsze gry na x-smiecia w poszczególnych kategoriach od Persony, Niera, Crasha, Horizon, Nioha, Uncharted, pięknie poproszę.
  • Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 529,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Jak można być samodzielnym, kiedy aby zawiązać but, to trzeba na siedząco nogę do góry podnieść?

Opublikowano

przeciez ta kuvva menda nie gra w exy - jakie caly dorobek exow skonczonych na plejbece4 to yakuzy i remake ratcheta, a tak najwieksze sztosy nigdy nie kupione albo lizniety nioh czy horizon xdddd

Opublikowano

tak popatrzyłem na tę listę "prawdy" mendrka i brak mi słów

Znalezione obrazy dla zapytania speechless giphy

Opublikowano

Widzisz, sęk w tym że Sony zapowiada i one wychodzą, dlatego 2017 był tak dobry. Spójrzmy na średnie ocen ex'ów konsolowych i pełnych na PS4 (minimum 10 recenzji), które mają powyżej 79 na Metacritic (czyli od 8-10/10)
  • Persona 5 - 93
  • Undertale - 92
  • Horizon: Zero Dawn - 89
  • Nier: Automata - 88
  • Nex Machina: Death Machine - 88
  • Nioh - 88
  • Zero Escape: The Nonary Games - 87
  • Guilty Gear Xrd: Rev 2  - 86
  • Yakuza 0 - 85
  • Ys VIII: Lacrimosa of Dana - 85
  • Pyre - 85
  • Polybius - 84
  • Uncharted 4: Lost Legacy - 84
  • Puyo Puyo Tetris - 83
  • Danganronpa V3: Killing Harmony - 81
  • Hellblade: Senua's Sacrifice - 81
  • Gravity Rush 2 - 80
Dodajmy remastery i remake'i:

• Final Fantasy XII: The Zodiac Age - 86
  • Final Fantasy IX HD - 85
  • Wipeout Omega Collection - 85
  • Kingdom Hearts HD I.5 + II.5 Remix - 85
  • Danganronpa 1-2 Reloaded - 83
  • Yakuza Kiwami - 80
  • Crash Bandicoot N.Sane Trilogy - 80
Exy bardziej znane i zbiorczo powyżej 74 na MC (czyli wciąż na zielono)

• LocoRoco HD - 79
  • Tales of Berseria - 79
  • Echo - 78
  • Everybody's Golf - 78
  • YS Origin - 77
  • Toukiden 2 - 77
  • Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue - 76
  • Dragon Quest Heroes 2 - 76
  • Chaos;Child - 76
  • Windjammers - 76
  • LawBreakers - 76
  • .hack//G.U. Last Recode - 76
  • Full Throtle Remastered - 76
  • Gran Turismo Sport (beka XD) - 75
  • Last Day of June - 75
  • .hack//G.U. Last RecodeUtawarerumono: Mask of Truth - 75
Ex'ów było jeszcze więcej oczywiście, niektóre mniej znane, niektóre poniżej 75.

I TO WSZYSTKO JEDYNIE W 2017 ROKU NA PS4, XBOX ONE TEGO NIE MA, BO NIE DLA PSA KIEŁBASA. ZM XBOXIE!

[emoji6]

Piękna lista, a teraz porównamy to do konkurencji. Zielone robaki ze swoją Forza o Cuphead, dwa crapy które nie zmieścił się do Top 50, a biedronie z jednym, jedynym Mario, bo tego xenogówna nawet nie liczę, bo też poza 50.
Z CZYM DO LUDZI WY OFERMY ŻYCIOWE?
Opublikowano

@Ficuś Czy ja jestem jakąś wyrocznią? W tym aspekcie wyrocznią, że jak Mendrek w coś nie zagra, to już kaplica dla gry? Ja jestem nieistotny, istotne są średnie ocen wykwalifikowanych krytyków, którym za to płacą żeby byli obiektywni. Ja nie jestem ani ekspertem, ani obiektywny. Dlatego wylistowałem grę wedle Metacritic, a nie wedle widzimisię.

Ficuś i Vesir cwaniacy, mają k*rwa jeden czy dwa lepsze ex'y na ruski rok, mogą się pochwalić że są na bieżąco. Na PS4 jest tyle tego, że nie sposób wszystkiego ogarnąć, nawet jakby się chciało. Dlatego mam dużo gier pozaczynanych, bo gram w to, potem w to, potem w to, potem w tamto, w to, w tamto, tu to i tamto, WCH*JZYLION HITÓW A DOBA 24H TYLKO.

Nie to co Switch - czapka i leśne zagadki po raz 1000000, czy Xbox CopyPasterza 8 ;)

Opublikowano
9 minut temu, YETI napisał:

Lepsze gry na x-smiecia w poszczególnych kategoriach od Persony, Niera, Crasha, Horizon, Nioha, Uncharted, pięknie poproszę.

Nie ma, ale to znaczy że muszę w nie grać? Poza Nierem ta lista to remaster serii którą skończyłem na szaraku, Nioh dostępny na PC i przemielone do porzygu Uncharted i Horizon. Personę przemilczę, bo P4Q to podobno najlepsze co Vita miała do zaoferowania, a gra była top 10 balasów mojego życia.

Opublikowano

nie na ruski rok, a dwa w ciagu 9 miesiecy zycia konsoli, z wieksza srednia niz jakakolwiek gra w historii marki plejsztejszyn wg istotnych srednich ocen wykwalifikowanych krytykow, ktorym placa za bycie obiektywnym

tyle tych zayebitych exow na plejbece, ze olewaz je cieplym moczem i woliz grac w overwatch i t7 i gdy akurat zadna nowa multiplatforma sie nie pojawia to z braku gier siegasz od biedy za jakiegos exa

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie ma, ale to znaczy że muszę w nie grać? Poza Nierem ta lista to remaster serii którą skończyłem na szaraku, Nioh dostępny na PC i przemielone do porzygu Uncharted i Horizon. Personę przemilczę, bo P4Q to podobno najlepsze co Vita miała do zaoferowania, a gra była top 10 balasów mojego życia.

Czy na białorusi żyją same bezguścia?

Opublikowano

@Ficuś

No platformówka i sandbox z zagadkami, serio bardzo popularne gatunki, mają tak dużą konkurencję, że o tą średnią serio musiały się zabijać żeby ją osiągnąć XDDDDD

Dobra, nie kompromituj się. Kupiłeś Switcha, świetnie. Znaj miejsce tej konsoli w szeregu. Ma dobry początek, życzymy jej dobrze, bije nawet Xboxa i PC-ta, ale do PS4 wciąż jej brakuje ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Ficuś napisał:

tyle tych zayebitych exow na plejbece, ze olewaz je cieplym moczem i woliz grac w overwatch i t7 i gdy akurat zadna nowa multiplatforma sie nie pojawia to z braku gier siegasz od biedy za jakiegos exa

Opublikowano
2 minuty temu, Pupcio napisał:

Czy na białorusi żyją same bezguścia?

Nie, wiem polecam zajść do Konsulatu Białorusi i zapytać. Zapłacę Ci nawet za bilet, przynajmniej przestaniesz pisać te bezbeczne łanlajnery.

http://poland.mfa.gov.by/pl/kunsulaty/a7c3e1fc75f3ecba.html

Opublikowano

Tak jak pisze Rayos

Opublikowano

Jakie bieda na szrocie4 bez gier :)  mendrek miał wymienić exy wymienia multiplatformy z PC i innych konsol, no cóż plejsztejszon skończy jako usługa w przyszłości do oglądania chińskich bajek, takie życie  :) 

Opublikowano

Najlepsze jest to, że historia zatacza koło, kolejna generacja i xboty znowu muszą się bronić multiplatformami. Wydymani jak zawsze XD

@Daddy, jak tam pupa, boli że nie możesz na swoim Xboxie zagrać w te ex'y które wymieniłem? To jest wina tego, że nie słuchasz rad starszych by nie brać xboxa ;)

Opublikowano

Wydymane to jest PS4, które musialo czekać 4 lata po premierze żeby mieć wiecej niż 3 gry na +90 na meta (w tym jedna to crossgen z ps3) kiedy switch w pierwszym roku dostał 3 gry na 90+ (tak jeden to crossgen a drugi to remaster z wii u) do tego 4 ekskluzywne gry na +80. Przeciez to jest jakieś K.O

Opublikowano

Gravity Rush 2? To ta gierka, gdzie Sony 18 stycznia zamyka serwery po ROKU?? #sonytakiedobre #sonyomniedba

Za chwile będzie trzeba brać gry na premiere bo niewiadomo czy po miesiącu nie wyłączą online. #jakapadaka

Opublikowano

Nie ma, ale to znaczy że muszę w nie grać?

Dziękuję za tą wypowiedź. Dobrze ze ustalilismy, że Xbox dobra konsola do sredniakow nie mieszczących się w top 50, PS4 do najwyżej ocenianych gier w swojej kategorii. Mi taki podział jak najbardziej pasuje.
Poza tym, oczywiście, że nie musisz w nie grać, przy czym wmawiać sobie różne dziwne, nieprawdziwe rzeczy, bo co ci pozostało będą botem? Gdyby zaś taka Persona czy Nioh pojawił się ba Xboxa, to dopiero byłbo coś. Śpiew i taniec botów, no może poza Białystokiem, bo wiadomo, że tam największe bezguscia z Mazzeo na czele.
Jakie bieda na szrocie4 bez gier [emoji4]  mendrek miał wymienić exy wymienia multiplatformy z PC i innych konsol, no cóż plejsztejszon skończy jako usługa w przyszłości do oglądania chińskich bajek, takie życie  [emoji4] 
Jest pacjent z choroszczy który zaraz wymieni nam exy z Xboxa, dawaj. Co nie ma? Haha ale was spencer urządził. XBOX ONE PIERWSZA KONSOLA W HISTORII BEZ EXOW XDDDDDD. Po co ten śmieć żyje?
Opublikowano

mendrek ale to wy klapy od lat wklejacie tutaj tylko chińskie gry z androida na które nikt w Polsce nie splunie nawet a od pół roku jedyny argument to apormo że plejbeka się sprzedaje a gdzie są gry? :)  Przez 2-3 lata był argument że 180p więcej w pięciu grach było a teraz nie ma nawet tego, brak gier, zapowiedzi widmo, multiplatformy w 20fpsach i 720p!

Złodzieje z $ony pozamykali studia, olali exy na rzecz reklamowania się pif pafami, nie tak plejsztejszon miało wstać z kolan :)

Opublikowano

@YETIKur.wa, ale czy ty nie rozumiesz że jeśli chcę pośmigać autkami to biorę Forzę 7, najlepszą w kategorii, a jak mam ochotę na jRPGa to odpalę sobie Personę albo Bravely Default? Ew. pocisnę w MMO na PC, bo tylko na tej platformie da się w takie gatunki grać? Czaisz typie, że każdy musi siedzieć jak Ty i klepać jakieś denne listy exów w które potem nikt nie gra, bo oboje jesteśmy świadomi, że to tylko fasada, a same w sobie te gry nie są warte czasu? Masz te listy na PS4, ale ja mam coś czego Ty mieć nie będziesz nigdy: mam wybór w co i kiedy.

Beka z jednokonsolowców od zawsze na zawsze.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
O bezguściach piszą amatorzy japońskich bajek i wachania gaci :dynia: oby jak najmniej takich gier na xboxie

Jakieś tam miały być, ale skasowali, bo community tak chciało. :yao:Mazzeo, największy przegryw wszystkich generacji, strzelanki nawalanki i koniec.

Wezyr, i bardzo dobrze, tez miałem dwa poprzednie Xbox. one sobie datuje, bo nie oferuje dla mnie nic, oprócz multi halo. Zaś na ps4 tyle gier, że musiałbym mieć znów 18lat, chodzic do szkoły i na tym moje obowiązki by się kończymy, wówczas może bym był na bieżąco z tymi najlepszymi grami w swojej kategorii, nie mam czasu na średnią ki nie lapiace się do Top 50.

Daddy, no dawaj te exy na x-smiecia bez gier.

Opublikowano

Bartoszek taki rycesz Xścierwa, a ani jednej gry na tego capa nie przeszedł w poprzednim roku ahahhahahaahahhahahahahahaha

Opublikowano

Przecież na Xboxa nie ma gier, więc co miał niby przechodzić? ;)

Opublikowano
7 minut temu, Rozi napisał:

Bartoszek taki rycesz Xścierwa, a ani jednej gry na tego capa nie przeszedł w poprzednim roku ahahhahahaahahhahahahahahaha

nie wiem co tam seplenisz ale conajmniej 5 gier na xo weszlo :lapka: 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.