Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
42 minuty temu, easye napisał:

@Zdrowywariat, zgadzam się, tyle że tam gdzie są luki są inne konsole-PC, każdy o tym wie poza Ficusiem, który dostał chyba pierwszy inne konsole niż Sony i zderzenie z rzeczywistością lekko zachwialo jego psychika... 

Ale ja go rozumiem, nie posiadał N64, Gacka, Wii i WiiU, z czego mi wiadomo, więc zachłysnął się grami Nintendo, co nie zmienia faktu, że pomógła mu w tym też trochę posucha na PS4, może nie miał w co grać. Poza tym bardziej wierzę komuś, kto posiada wszystkie konsole, bo nawet Xa pożyczył, niż jakiemuś mendrkowi, czy aphromo, co zieją nienawiścią do Ninny, mimo że Switcha w rękach nie trzymali. Potrafią tylko nawijać o 4k.

35 minut temu, aphromo napisał:

Platformery no ok jest srednio, ale YL, HiT,Crash, Ratchet Guacamelle, jak ktos nie ma wymagan z kosmosu to znajdzie cos dla siebie, wyscigi wiadomo boski DC, kanapowe multi akurat sie wypowiem bo duzo gram, Nex Machina, Battlefront, Diablo, UFC, nie jest az tak duzo jak na zeszlej generacji ale absolutnie PS4 nie ma sie czego wstydzic.

Właśnie, że ma. Z kanapowym multi to nawet nie ma startu do... zawsze od zawsze Nintendo>Sony. Gry platformowe? Nie chce mi się wymieniać tych sztosów na PSXa i PS2, więc wymienię kilka na PS3, tam były chociaż LBP1 i 2, i chyba nawet 3? Pełnoprawne Ratchety, dwa świetne, lepsze to, niż Knacrap, remake Ratcheta i CB trylogia, która o dziwo ratuje sytuację. Z wyścigami też bieda, wolałbym Xa, gdybym lubił wyścigi. Poza tym na PS3 naprawdę jest co wymieniać, lista jest długa, od Motorstormów, przez Bornouta, aż do GT, w tym jeszcze wtedy niezłe Need For Speedy, kilka świetnych racerów od Codemasters. Co tu mówić, do tego cała masa trylogii, Dead Space, Mass Effect, Demon Souls/Dark Souls. Jak tak patrzę na PS2 i 3 to utwierdzam się w przekonaniu, że PS4 to najgorsza konsola Sony, i jeszcze Pro nie wiadomo po co.

update: zresztą co Ty mi za platformery wymieniłeś, z czego większość jest/będzie na Switchu i Xboxie One. Całą tą listę gniecie SMO i DKCTF, a będą kolejne. Sony najlepsze? Otóż nie.

Wyścigi? Rządzi Xbox One.

Platformery? Rządzi Nintendo.

Chcesz sprawdzić inne gatunki?

Edytowane przez zdrowywariat

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 505,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano
21 minut temu, zdrowywariat napisał:

Właśnie, że ma. Z kanapowym multi to nawet nie ma co startować do... zawsze od zawsze Nintendo>Sony. 

Jest wiecej gier od Nin niz od Sony ale akurat tutaj multiplatformy ratuja sytuacje. Duzym problemem gierek na pare osob na Switch jest to ze najczesciej maja charakterystyczna oprawe, ktora nie zawsze jest odpowiednia. Pewnie jak ktos jest rodzicem czy cos to sa jak znalazl no ale to moze byc deprymujace dla innych.

25 minut temu, zdrowywariat napisał:

, tam były chociaż LBP1 i 2, i chyba nawet 3? 

Tak, na PS3/4

26 minut temu, zdrowywariat napisał:

Pełnoprawne Ratchety, dwa świetne, lepsze to, niż Knacrap, remake Ratcheta i CB trylogia, która o dziwo ratuje sytuację. Z wyścigami też bieda, wolałbym Xa, gdybym był fanem wyścigów.

Ratchety ? No dla mnie akurat jedynka ( i remak na PS4) ma najwiecej z platformowki. Na PS4 sa fakt multiplatformy, ale takie Shantanae jest OK,  nadchodzace Psychonauts 2 to chyba najladniej wygladajaca gra z gatunku w ogole. Knack 2 musze sprawdzic, bo podobno wlasnie duzo elementow platformowki dodali, a nie mam w zwyczaju oceniac jak nie ogralem.

Z wyscigami zgoda, jest wiecej na X1, ale jak sie doliczy multiplatformy to wcale nie jest zle. Tutaj to juz priorytety i gusciki graja role. 

30 minut temu, zdrowywariat napisał:

Jak tak patrzę na PS2 i 3 to utwierdzam się w przekonaniu, że PS4 to jedna z najgorszych konsol Sony, i jeszcze Pro nie wiadomo po co.

Wiesz, rowniez i ja moglbym wymienic lepsze multiplatformy, z innowacyjnym gameplayem, albo po prostu ciekawie pomyslane jak Kingdom Come ale juz nie popadajmy w megalomanie bo nikt nie bedzie czytal 30-40 gier jednym ciurkiem. PS4 ma przed soba statystycznie rzecz biorac najlepsze lata pod wzgledem zapowiedzianych gier, nie ma co siac defetyzmu bo tez przeginasz pale w druga strone.

36 minut temu, zdrowywariat napisał:

Poza tym bardziej wierzę komuś, kto posiada wszystkie konsole, bo nawet Xa pożyczył, niż jakiemuś mendrkowi, czy aphromo, co zieją nienawiścią do Ninny, mimo że Switcha w rękach nie trzymali. Potrafią tylko nawijać o 4k.

Ciezko takiemu zachowaniu odmowic logiki, sek w tym ze malo co Ficus ogral z tej nieszczesnej bibiloteki na PS4, wiec multiplatformowosc jest iluzoryczna. Dwa, ze opinia zawsze jest subiektywna.

Zianie nienawiscia ? Nie, po prostu stwierdzam fakty. Widzisz, slowa nie mowie np. o Scorpio bo umiem liczyc, nie narzekam na Odyssey bo widze ze to powazna gra z umierajacego gatunku, ale..chyba zle sie do zabierasz do dyskusji. To nie jest tak, ze Sony to jakies chlopaki do bicia. Za bardzo, za prosto sie starasz udowodnic jakie to PS4 jest do dupy a na neutralne uwagi reagujesz bulwersem, tyle ode mnie.

Opublikowano
17 minut temu, aphromo napisał:

Jest wiecej gier od Nin niz od Sony ale akurat tutaj multiplatformy ratuja sytuacje. Duzym problemem gierek na pare osob na Switch jest to ze najczesciej maja charakterystyczna oprawe, ktora nie zawsze jest odpowiednia. Pewnie jak ktos jest rodzicem czy cos to sa jak znalazl no ale to moze byc deprymujace dla innych.

co 

xD

Opublikowano

ten apormo to musi być jakiś stary program napisany napisany przez studenciaka na przerwie między lekcjami który spamuje forum.

Opublikowano

zdrowywariat pyta się o exy, apormo rzuca same multilatformy w najgorszej jakości + knacka  xDDD

plejbeka4 wspaniała konsola do fifki w niedziele, może $ony się ogarnie z ps5 żeby jakieś gry na to były...

Opublikowano
25 minut temu, asax napisał:

co 

xD

No po prostu duzym problemem gierek na pare osob na Switch jest to ze najczesciej maja charakterystyczna oprawe, ktora nie zawsze jest odpowiednia. Pewnie jak ktos jest rodzicem czy cos to sa jak znalazl no ale to moze byc deprymujace dla innych

Opublikowano

Hum jak rozyebal bezczelne karakany jutro leci plusik.

Opublikowano

No ta charakterystyczna oprawa jest nieodpowiednia, co mnie bardzo deprymuje.

Opublikowano
4e1.thumb.jpg.463a183be599a000269e8ffdad5f7a60.jpg

Ficek nawet solsami się zainteresował po zapowiedzi portu na switcha xd

2hx20bd.jpg
Opublikowano

On ma dar xD

Opublikowano
8 godzin temu, Ficuś napisał:

Gdzie ja napisalem ze bayonetta ma fajna fabule chinski klapie?

8 godzin temu, Zetta napisał:

A dac ci photo screena umorusancu?

8 godzin temu, Ficuś napisał:

Dajesz

No zetta czekamy na te bomby. 

Opublikowano
20 minut temu, aphromo napisał:

Hum jak rozyebal bezczelne karakany jutro leci plusik.

A Ty wiesz, co to jest sarkazm? Bo skopiował bzdurę, którą nas uraczyłeś? Heh

Opublikowano

aphromo chyba za dużo dzisiaj na forumku siedzi bo już mu retoryka szwankuje

Ninny mnie nigdy nie deprymowalo przez oprawę w grach xDDD

Opublikowano

No zetta czekamy na te bomby. 

Bomba jest nieograc w 2017 Niera, Persony 5, Yakuzy 0, Nioha pozniej piszac ze przez taki slaby lineup kupilo sie switcha.
Twoj kolega Ficus nie powiedzial ci ze seniory moga edytowac posty bez zauwazenia.

Nie jeszcze lepiej ograc w tamtym okresie tylko Horizona i pisac wszedzie ze to klejnot generacji.

2hx20bd.jpg

Tez dac screenshota? Internety powazna sprawa a Ficus dalej sie rzuca.

Btw kupie tego switcha by pograc we wczesnych godzinach w pracy i tyle na temat tej super konsoli.
Opublikowano

Ale dasz wreszcie te skriny czy dalej bedziesz pier dolil bez ladu i skladu?

Opublikowano
11 minut temu, Zetta napisał:

Bomba jest nieograc w 2017 Niera, Persony 5, Yakuzy 0, Nioha pozniej piszac ze przez taki slaby lineup kupilo sie switcha.
Twoj kolega Ficus nie powiedzial ci ze seniory moga edytowac posty bez zauwazenia.

Nie jeszcze lepiej ograc w tamtym okresie tylko Horizona i pisac wszedzie ze to klejnot generacji.

2hx20bd.jpg

Tez dac screenshota? Internety powazna sprawa a Ficus dalej sie rzuca.

Btw kupie tego switcha by pograc we wczesnych godzinach w pracy i tyle na temat tej super konsoli.

Skoro piszesz, że ktoś coś stwierdził, odnośnie fabuły w Bayo, to udowodnij to? W innym przypadku to oszustwo, wymyślony „argument” na potrzeby dyskusji. Oszustwo, czyli oczernianie kogoś innego, robienie z niego oszusta. Nie wymiguj się od odpowiedzialności, tylko podaj link, skoro inni pytają, bo nie tylko sam „autor”, tej - jak dotąd - nieprawdziwej informacji.

Opublikowano

Ale to nie jedyne gry na Playu, przeciez gdyby taki Last Guardian, czy Kolosy wyszły tylko na Switcha to Ficus pialby z zachwytu. Ile tez razy czytalem elaboraty o perelkach pokroju Resogun, Salt and Sanctuary, Teraway na Vicie - nagle (pipi) chlop zapomnial o wszystkich grach, bo kupil Switcha i pocina w port Bayonetty z 2009r (ktory co jak co ale w 2018r wyglada jak (pipi)). Swietna gra, ale ciezko byloby mi powiedziec, czy lepsza od chocby DMC, a nie slyszalem by sie Ficus zagrywal... Chlop szczekal 2 lata Driveclubem po "jubileuszowym patchu", jezdzac 100h 1 zakret w forumowej lidze, nagle PS4 (pipi), bo bananem w gokardy nie mozna rzucac! No co kto woli, jedni jezdza w Mario, inni Forze 7, ktos zamiast Switcha kupil Xboxa, bo woli zapierdalac z kumplami przez pola burakow w Horizonie, jeszcze inni 3h powtarzaja 1 os w Dircie, czy zakrety w grand Tourismo - daleki jestem przed wskazywaniem, ktora gra jest jest lepsza, tymbardziej (pipi)enia ze "wszystko (pipi) ino Switch z 3 grami na krzyz!"

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jezu cokolwiek wyjdzie na Switcha to z miejsca mesjasz i sztos, czego kurtyzany nie rozumiecie ?

Opublikowano
10 minut temu, easye napisał:

Ale to nie jedyne gry na Playu, przeciez gdyby taki Last Guardian, czy Kolosy wyszły tylko na Switcha to Ficus pialby z zachwytu. Ile tez razy czytalem elaboraty o perelkach pokroju Resogun, Salt and Sanctuary, Teraway na Vicie - nagle (pipi) chlop zapomnial o wszystkich grach, bo kupil Switcha z 3 grami na krzyz i pocina w port Bayonetty z 2009r. Swietna gra, ale ciezko byloby mi wybrac czy lepsza od chocby DMC, a nie slyszalem by sie Ficus zagrywal...

Chlop szczekal 2 lata Driveclubem po "jubileuszowym patchu", jezdzac 100h 1 zakret w forumowej lidze, nagle PS4 (pipi), bo bananem w gokardy nie mozna rzucac! No co kto woli, jedni jezdza w Mario, inni Forze 7, jeszcze inni 3h powtarzaja 1 os w Dircie, czy zakrety w grand Tourismo - daleki zas jestem przed wskazywaniem, ktora gra jest jest lepsza.

Ale masz do tego prawo, żeby pisać co jest dla Ciebie lepsze, ważne żebyś był szczery sam ze sobą. Do tego trzeba sprawdzić wszystkie wymienione gry i ocenić,  a nie jak aphromo oceniać na oślep.

Opublikowano
32 minuty temu, Nemesis napisał:

aphromo chyba za dużo dzisiaj na forumku siedzi bo już mu retoryka szwankuje

Ninny mnie nigdy nie deprymowalo przez oprawę w grach xDDD

Ciebie moze nie, ale dla mnie to bylaby siara odpalic np Mario Kart do co opa.

Wiadomix moge zmienic znajomych ale nie chce 

Opublikowano
7 minut temu, aphromo napisał:

Ciebie moze nie, ale dla mnie to bylaby siara odpalic np Mario Kart do co opa.

Wiadomix moge zmienic znajomych ale nie chce 

Z powyższego wynika, że nie masz własnego zdania, skoro sugerujesz się znajomymi, w co masz grać, żeby nie było siary?

Serio? Jeśli tak to powiedz im, żeby spier... i graj w to, na co masz ochotę.

Opublikowano
7 minut temu, zdrowywariat napisał:

sugerujesz się znajomymi, w co masz grać, żeby nie było siary?

Jesli nie zauwazyles to koledzy sobie smieszkuja z mojej jakze dyplomatycznej wypowiedzi na stylistyke Nintendo :) Polecam zluzowac, serio:yakubu:. Chcialem zahintowac, ze stylistyka jest specyficzna i nie dla kazdego,tyle. Nie boj zaby moja konsola ja rzadze ^^

21 minut temu, zdrowywariat napisał:

a nie jak aphromo oceniać na oślep.

Ale co oceniam na oslep ? Ze do polowy roku na Switchu beda same remastery,porty i kartony ? To Cie boli ?

Opublikowano
15 godzin temu, Zetta napisał:

A dac ci photo screena umorusancu?

@Zetta roztocki dawaj, dalej czekam gdzie niby kiedykolwiek napisalem, ze bayo ma super fabule i sie niby nia jaram

@easye kolejny nawiedzony i strigerowany cw, resogun, driveclub dalej sa super, a salcie nie pisalem poematow, a z tearaway mnie ponioslo tu jedynie zgoda choc zla gra to nie jest i swoj urok ma

Dawajcie dalej wymyslone argumenty z linia obrony, ze pewnie cos ninja wyedytowalem bo mam seniora, matke wam przeciez obrazam xddd ta zniewaga krwi wymaga, zdradzilem sony 

Opublikowano

Zetta jaki bieda-foruming ostatnio.

Pisać większe głupoty niz aphormo, nie wiedziałem, że to jest możliwe. :notbad:

Edytowane przez Hum

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.