Shen 10140 Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 Obejrzałem dwa odcinki, jak komuś podobały się filmy, to i tutaj powinien byc zadowolony. Drugi sezon potwierdzony 1 Quote
ornit 3033 Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 O (pipi)a! Nawet nie zdawałem sobie sprawy z tego, że coś takiego powstało. Dzięki! W wolnym czasie obejrzę. Quote
Shen 10140 Posted June 16, 2018 Author Posted June 16, 2018 Tak się wkręciłem, że wleciał cały sezon. Walki nawet niezłe, nie takie czerstwe jak w filmach. Quote
mcp 2065 Posted June 17, 2018 Posted June 17, 2018 Wspaniały serial, dla fanów oryginału powrót do lat 90. Moja słuszna opinia w nowościach serialowych. Czekam na drugi sezon. Quote
Shen 10140 Posted June 17, 2018 Author Posted June 17, 2018 Dobra recka. Bardzo fajne rozwiniecie postaci Johna, w filmie był zwykłym dupkiem który dręczy słabszych. Po serialu, można nawet zrozumiec jego zachowanie. Dobrze też wykorzystano wstawki z filmu, do tego masa smaczków dla fanow oryginału. średnia 90% na imdb i rotten mnie już nie dziwi, chociaż pierwszy trailer był moim zdaniem mylący. Quote
Plugawy 3751 Posted June 17, 2018 Posted June 17, 2018 To musze obejrzeć, jestem ciekaw co i jak. Quote
smallv86 881 Posted June 17, 2018 Posted June 17, 2018 Godzinę temu, Shen napisał: w filmie był zwykłym dupkiem który dręczy słabszych Yyyyy Quote
mcp 2065 Posted March 9, 2019 Posted March 9, 2019 o matko w tym roku czekam tylko na dwie rzeczy, avengers endgame i właśnie to. I obie rzeczy wchodzą w kwietniu w odstępie dwóch dni jak coś to muzyczkę macie w opisie, niestety na jutubie nie znalazłem 3 Quote
Shen 10140 Posted March 9, 2019 Author Posted March 9, 2019 Czekam, pierwszy sezon byl świetny. 1 Quote
Plugawy 3751 Posted March 22, 2019 Posted March 22, 2019 (edited) Czekałem rok aż ten serial wreszcie pojawi się na netflixie a to na YouTube leciało XD sciągnąłem pierwsze trzy odcinki i pierwszy urywkami przejrzałem bo nie mogłem się doczekać i niektóre scenki bardzo fajne no i sentymencik. W ogóle to całe Cobra Kai z Karate Kid to bardzo mi przypomina Kyokushin - twarde karate bez litości dla przeciwnika. Edited March 22, 2019 by Plugawy Quote
smallv86 881 Posted April 4, 2019 Posted April 4, 2019 co za miesiąc premiera w ten sam dzień co avengersi. Quote
mcp 2065 Posted April 26, 2019 Posted April 26, 2019 (edited) Skończyłem drugi sezon. No i uleciało niestety sporo tej magii z pierwszego, choć to kontynuacja więc można się było tego spodziewać. Brakuje tu świeżości i przyznam, że sporo fragmentów zwyczajnie przewijałem. Pierwszy sezon do dzisiaj pamiętam szczegółowo, drugi zapomnę do weekendu, gdyby nie ciekawy finał i spory cliffhanger to nie miałbym kompletnie ochoty na trzeci. Na plus: - Zabka jest absolutnie genialny, zdecydowanie najlepszy aktorsko. Filmy były o Danielu ale Cobra Kai jest o Johnnym i jako postać jest zdecydowanie ciekawszy niż Larusso. Mam nadzieję, że dzięki temu serialowi gość wypłynie trochę. Scena jak kupuje laptopa i odkrywa internet to złoto w najczystszej postaci. I ta rozmowa po nakręceniu reklamy: Spoiler - And throw Thunderstruck under it. - I'm pretty sure the rights for that song will cost too much. - No, I already own it. Cassette's in the car. Oh. And put one of those hash browns at the end. You know, like, "Hash brown, Team Cobra Kai" or something. - Sceny Johnnego z Danielem - nie ma ich zbyt dużo ale kiedy są to gęba się od razu uśmiecha, Daniel ma lepszą chemię z Johnnym niż ze swoją żoną czy resztą postaci. Bromance wisi w powietrzu i widać, że gdyby nie oddzielne dojo i beef z przeszłości byliby najlepszymi kumplami. - Dzieciaki - poza drobnymi wyjątkami (Demetri, Robby) nie wkurzają i to w sumie wystarczy - Finał - jest z przytupem Spoiler i zapowiada powrót starej znajomej - Stingray xD Na minus: - Trochę za dużo tego high school romansu - przewijałem te fragmenty bo zwyczajnie nie dało się tego oglądać - Daniel - płaski, jednowymiarowy. Nie wiem czy to kwestia tego, że Ralph jest jednak kiepskim aktorem, czy może po prostu jego postać jest tak nijaka. Sceny z jego dojo są nudne i zbyt cukierkowe. Spoiler - Kreese - j.w. Internet się zachwyca a dla mnie to archetypowy złolec, od razu wiadomo, że gra w podwójnej roli i nawet kiedy znika na dwa odcinki wiadomo, że wróci i będzie chciał przejąć dojo. Tu bez zaskoczenia. - Dużo mniej fleszbeków ale tu jednak sam materiał źródłowy nie pozwala na więcej - co miało zostać pokazane zostało pokazane w pierwszym sezonie. Jest Spoiler powrót dawnych kumpli Johnnego i sentymentalna (w zamiarze) ostatnia podróż ale spłynął po mnie ten odcinek całkowicie. Generalnie takie 7/10, głównie dzięki Williamowi Zabce. Dla niego warto obejrzeć. Edited April 26, 2019 by mcp 1 Quote
sprite 1806 Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 (edited) 3 sezon potwierdzony. Premiera w 2020. Edited May 4, 2019 by sprite 2 Quote
Farmer 3288 Posted August 29, 2019 Posted August 29, 2019 Przez ograniczony czas (do 12.09) youtube daje cały sezon CK za darmo do oglądania. 11.09 podobnie będzie z drugim sezonem z tym, że odcinki będą dostępne pojedynczo co tydzień. Quote
Farmer 3288 Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 Oż w dupe. No gdybym wiedział, że to takie dobre będzie dałbym jutubkowi pieniądze z góry. Wiedziałem, że będą na mnie grać jak na yebanej wiolonczeli dostarczając co chwilę nostalgię filmów z Noriyuki "Pat" Morita ale szczerze nie myślałem, że scenariusz też będzie z głową ułożony. To nie jest jak ten odświeżony kasztan z gówniarzem Willisem kopiujący każdy aspekt oryginału. Przełożenie wszystkiego na perspektywę "tego złego" było strzałem w dziesiątkę. Raz, że Zabka elegancko powrócił do roli Johnny'ego, a dwa fabuła dodaje drugie dno do persony Lawrence'a. Echa przeszłości nie dają o sobie zapomnieć jak i toksyczne lekcje wyniesione z Cobra Kai. Pojedynek Larruso i Lawrence'a jest niby tłem dla wszystkiego ale ładnie napędza spiralę nienawiści. I w sumie tutaj mam problem z serialem. Klisze w postaci niedomówień, braku wyjaśnień czy po prostu niezrozumienia to sztampowe zagrywki używane już od początku kina. Mówię tutaj o scenach gdzie Miguel widzi jak jego dupa je kolację z rodziną i gostkiem i analogiczna do tego gdzie Robby zza rogu widzi starego przytulającego Miguela. No (pipi)a, dajcie spokój. W ogóle sceny z gówniarzami są najsłabszymi elementami ale tylko te dotyczące trójcy Miguel-Robby-Samantha (nie ma tzycków ale są hard nipples). Reszta jakoś się odnajduje (nawet pomimo sztampowych zagrań jak popularna wredna zdzira czy szkolny mięśniak z ekipą głąbów). Mam trochę beki z przemiany Hawka ale gówniarz dostarcza więc przymykam oko. Dimitri też ma swój moment gdy wonio koszulę po tym jak laska przypadkiem się o niego ociera xD Żarty są sprawnie dostarczone. Johnny który mentalnie tkwi w latach 80-tych, jego poniżanie gówniarzy, Hawk i Dimitri... jest to plus. Miałem oglądać po dwa odcinki ale pękł sezon w dwa dni. Ostatni odcinek dostarczył choć powielili błędy obrazu z Jakie Chanem. Rozumiem, że Robby ma naturalny talent ale zarówno on jak i Miguel trochę za szybko zaczęli okładać się jak pro. Sądząc po finale drugi sezon też dostarczy. Wejście Spoiler yebanego Kreese genialne W sumie od początku powtarzam, że fabuła aż prosi się by na scenę wpadła Hilary Swank i wyjaśniła obu. A tak nawiasem mówiąc scena przy grobie to klasyczne Karate Kid jakie pamiętam. Banzai! 1 Quote
Plugawy 3751 Posted September 23, 2020 Posted September 23, 2020 No i kiedy ten trzeci sezon? Czy przez koronkę nic nie kręcili? Przyznam szczerze, że dopiero teraz skończyłem na netflixie obydwa sezony i to było złoto. Długo nic mnie tak nie przyciągnęło do ekranu, serial pękl w 3 dni, co u mnie jest szybko. A ten Stingray to chyba ktoś z forumka? XD Takie miałem przynajmniej wrażenie. 1 Quote
Sep 1680 Posted September 23, 2020 Posted September 23, 2020 Trzeci sezon już jest dawno nakręcony, tylko że w wyniku tego że przejął to netflix wyjdzie dopiero w 2021. Quote
mcp 2065 Posted December 9, 2020 Posted December 9, 2020 O, nawet fajnie się zapowiada. Ale nie ma Ali? Quote
Farmer 3288 Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 Aaa chuuj... Zabrakło peso, że zamiast Hilary jest była dupa Daniel-san (bo to chyba ona, c'nie? nie chce mi się googlować)? Quote
smallv86 881 Posted December 26, 2020 Posted December 26, 2020 1 stycznia to nowa data premiery. Quote
Recommended Posts