Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 262,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

Bzdura Paolo. Ja tam wole miec mniej natywne piksele w RDR2, ale za to juz w srode info o nowym-starym Medievil:ohboy:

Opublikowano
13 minut temu, MaZZeo napisał:

RDR2 na One X wygląda lepiej niż jakikolwiek ex Sony.

Szkoda, ze exow na X1 nikt nawet nie bierze pod uwage w takich zestawieniach.

Opublikowano
4 minuty temu, Moldar napisał:

Na ps4 jest przynajmniej z czym porównywać :reggie:

No tak, bo na xśmieciu nie ma gier huehuehue

Opublikowano
11 minut temu, aphromo napisał:

Bzdura Paolo. Ja tam wole miec mniej natywne piksele w RDR2, ale za to juz w srode info o nowym-starym Medievil:ohboy:

Supcio, premiera w 2020 i nostalgiczny remake dla fanów.

Chyba sam widzisz że nie jest to kaliber gry generacji. :reggie: 

Chociaż i tak najbardziej cieszy że Śmieć of War nie dostanie GOTY. RDR2 to kubeł zimnej wody na głowę branży, której się już dawno pop.ier.doliło się od mitologizowania exów i gloryfikowania grafiki nad zawartość.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
5 minut temu, aphromo napisał:

Szkoda, ze exow na X1 nikt nawet nie bierze pod uwage w takich zestawieniach.

Proponuje zobaczyć Gearsy 4 w 4K i HDR to zbledniesz.

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Supcio, premiera w 2020 i nostalgiczny remake dla fanów.

Wiesz, nikt nie kupi PSP specjalnie po to zeby ograc. Skoro PCtowycy moga sie jarac WoW Classic, to tym bardziej mozna remakiem Medievila.

6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Chociaż i tak najbardziej cieszy że God of War nie dostanie GOTY. RDR2 to kubeł zimnej wody na głowę branży, której się już dawno pop.ier.doliło o mitologizowania exów i gloryfikowania grafiki nad zawartość.

Nie zgodze sie Paolo, grafika to bardzo mocny plus RDR2. Ja juz co nieco pogralem i widze wlasnie duzo nawiazan do Sony template, ale nie chce zaczynac klotni.

God Of War ? Coz, chyba zadna gra poza TloU nie moze rywalizowac z R, ale mimo wszystko warto docenic ryzykowny reboot serii, a nie klepanie tego samego jak Tomb Raider. Poza tym swietny growy rok nam mija, MHWorld, GoW,Spiderman,teraz opus magnus R. A za rogiem kolejne hiciory.

Jak to mowia, bad luck. Gdyby nie ten RDR2, to exy Sony lub gry kojarzone z ta platforma rywalizowalyby same ze soba.

11 minut temu, MaZZeo napisał:

Proponuje zobaczyć Gearsy 4 w 4K i HDR to zbledniesz.

No dobra, nawet jesli zbledne, to co z tego ? RDR2 serwisy zajmujace sie ta tematyka porownuja do Horizon ZD,SM.

Opublikowano
5 minut temu, aphromo napisał:

No dobra, nawet jesli zbledne, to co z tego ? RDR2 serwisy zajmujace sie ta tematyka porownuja do Horizon ZD,SM.

Czy to oznacza że jeśli nie wymieniono takiego God of War czy Uncharted to te gry są z automatu brzydsze i niewarte porównania?

6 minut temu, aphromo napisał:

Wiesz, nikt nie kupi PSP specjalnie po to zeby ograc. Skoro PCtowycy moga sie jarac WoW Classic, to tym bardziej mozna remakiem Medievila.

Nie mówię że nie wolno się jarać, bo sam się jaram a Medievil Ressurection było moją pierwszą grą którą kupiłem w bundlu z białym PSP. Chodzi o to że jest to inny kaliber niż RDR2. Medievil porównywać to można z remakiem Crasha albo Spyro, a jeśli twórcy nie dopracują skostniałej mechaniki oryginału to nawet nie będzie co porównywać bo gra będzie przestarzała na starcie.

8 minut temu, aphromo napisał:

Nie zgodze sie Paolo, grafika to bardzo mocny plus RDR2.

Nie chodzi o to że grafika jest zła i każdy jarał się kiedyś grą i nie liczył klatek czy nie zwracał uwagi na technikalia, bo to wierutna bzdura. Chodzi o to że God of War jest tech demem silnika, sama gra kończy się na dobrą sprawę gdy w końcu zaczyna się rozkręcać, jest powtarzalna i sprawia wrażenie nieukończonej. Nie wiem za co SSM te oceny otrzymało, bo te zwiastowały mesjasza, a wyszedł taki pół-produkt. RDR 2 zdaje się że sprostało oczekiwaniom i swoim ocenom.

Tu dochodzimy też do problemu inflacji ocen, gdzie między 94 GoWa a 97 RDR2 zdaje się być dosłownie przepaść jakościowa i zawartościowa. 

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Czy to oznacza że jeśli nie wymieniono takiego God of War czy Uncharted to te gry są z automatu brzydsze i niewarte porównania?

Chodzi raczej o gry open world. Po prostu w katalogu MS nie ma wogole takiej gry, a co dopiero mowic o porownaniach. Oczywiscie taki AC:O czy W3 rowniez moglby byc brany pod uwage, no ale popatrz, nie, wola porownywac z Horizon. Szkoda, ze nie podpatrzyli solucji HDR jaka tam zastosowano, bo ten w RDR2 zdecydowanie by zyskal, gdyby skopiowali.

1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Chodzi o to że jest to inny kaliber niż RDR2. Medievil porównywać to można z remakiem Crasha albo Spyro,

Alez ja nie porownuje tego w zaden sposob. Ukazuje roznice poziomow miedzy konsolami. Piksele to nie wszystko...

5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie wiem za co SSM te oceny otrzymało, bo te zwiastowały mesjasza, a wyszedł taki pół-produkt. RDR 2 zdaje się że sprostało oczekiwaniom i swoim ocenom.

Tu dochodzimy też do problemu inflacji ocen, gdzie między 94 GoWa a 97 RDR2 zdaje się być dosłownie przepaść jakościowa i zawartościowa. 

Tutaj kwestia gustu. Ja ze swojej strony moglbym wymienic wiele powodow, dla ktorych wg mnie ta gra zasluguje na takie oceny. W RDR2 jest licznik postepu, ciekawe w ktorej grze spedze wiecej czasu, bo dosc szybko idzie.

Inflacja ocen ? Jasne, przeciez kazdy widzi ze np. ocenki BOTW to przepychanie kolanem z polki sklepowej do klienta, zeby Switch nie umarl od razu jak Wii U, bo juz by bylo pozamiatane na amen. Czy tam Wiedzmin 3, odejmij wklad Sapkowskiego i masz kiepskiego Asasyna.

Opublikowano

RDR2 ocalił xoxa. Ale i tak konsola dla instagramowców.

Opublikowano
58 minut temu, MaZZeo napisał:

RDR2 na One X wygląda lepiej niż jakikolwiek ex Sony.

42 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

branży, której się już dawno pop.ier.doliło się od mitologizowania exów i gloryfikowania grafiki nad zawartość.

Myślę, że możemy tą analogię Wezyra zastosować do xbotów tasujących się do sterylnego 4K.

Poza tym że Wezyr strasznie pier*oli nt. mitologizowania ex'ów, które od zarania dziejów były solą i chlebem każdej konsoli, czyniąc je unikatowymi, a nawet w pewnym sensie ideowymi pod kątem stylu gier i targetu graczy. No ale wiadomo, Wezyr próbuje nam wmówić że miałka i mało oryginalna konsola taka jak Xbox One, to coś fajnego, bo sam sfrajerzył kasę na tego szrota i szkoda mu być jedynym frajerem w gronie. No ale na szczeście ponad 40 milionów sprzedanych egzemplarzy różnicy świadczy o tym, że niestety ale Wezyr tym frajerem pozostanie... 

Opublikowano

Jako caloksztalt GoW z pewnoscia zasluguje co namniej na te 9/10. Nie bez powodu np. w nowych Girsach od razu widac nawiazania. 

Teraz, milan napisał:

RDR2 ocalił xoxa. Ale i tak konsola dla instagramowców.

Jedyna gra warta uwagi w tym roku na ta platforme.

Opublikowano

Ano, bądzmy poważni, xox istnieje tylko dzięki ładniejszym multiplatformom, nie ma żadnych exów. Najwieksza beka jak ludzie po kupnie xoxa sciagali cupheada, flashową gierkę w 4k xD

Opublikowano

Pragnę też przypomnieć o czymś.

Cytat

Wersja demonstracyjna, demoware, demo, wersja pokazowa, próbna - wersja zwykle komercyjnego programu komputerowego. Zazwyczaj jest to wersja o ograniczonej funkcjonalności w stosunku do wersji pełnej lub wersja pełna o ograniczonej czasowo możliwości wykorzystania (Wikipedia).

Jako, że Playstation 4 dostanie więcej zawartości wcześniej, można przyjąć że wersja na Xboxa One jest wersją niepełną, czyli zgodnie z powyższą definicją NA XBOXIE JEST WERSJA DEMO RDR 2 ZAMIAST PEŁNEJ WERSJI GRY, KTÓRA JEST NA PLAYSTATION. Słyszysz potencjalny kliencie? UWAŻAJ I NIE DAJ SIĘ NABRAĆ! Wybierz wersję pełną na Playstation 4, a nie demo na Xbox One ;)

Opublikowano

Xkoks jest po prostu wersja Premium Xboxa One i tyle. Kto chce, bierze i cieszy się lepszą grafa i tyle. 

Pytanie, nie paczowali Sunseta pod Xkoks Enhanced?

Mendek, wstyd mi za Ciebie bo plamisz imię fanów PlayStation takich jak ja. A ja sam mam dwa Xboxy i lubię na nich pograć i co TERAZ???

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Beskitu, ofermo mendrek i yeti xddd boty maja przynajmniej zachowane resztki godnosci i jedynym durniem jest bodaj czarek.

Opublikowano

ja pier/dole doskonale pamiętam podniety Mendrka 8 lat temu że łooo co z tego że trawy nie ma i 640p na PS3 skoro jest ekskluzywny kapelusz xd

mendrek nie zmieniaj się

Opublikowano
7 minut temu, Grabek napisał:

Beskitu, ofermo mendrek i yeti xddd boty maja przynajmniej zachowane resztki godnosci i jedynym durniem jest bodaj czarek.

+daddy

Opublikowano

Ale psycha siada xd CW serious businnes, od zawsze to wiedzialem :yao:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.