Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano
4 minuty temu, MYSZa7 napisał:

A dla botów tylko grafa się liczy. A przecież gameplayowo Horizon Zero Dawn... w sumie to był (pipi)owy :potter:

Przypomnieć  ci bekę i ciśnięcie po Xboxie, kiedy miał ciut niższą rozdzielczość niż PS4?  Wtedy grafa się liczyła. 

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 262,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

4k w state of decay 2 musi ryć banie

Opublikowano
45 minut temu, teddy napisał:

Co? Jaka walke? Sony nawet nie wie ze sie z kims bije w tej generacji

To sie moze wydawac nieprawdopodobne, ale ruchy konkurencji nie imaja sie sprzedazy PS4. Jedynym ograniczeniem jest zdolnosc produkcji.

30 minut temu, _Be_ napisał:

ja pamietam początek generacji 

Ten niepokoj i dusza na ramieniu, ze przeciez MS na pewno ma jakiegos asa w rekawie,  Chmury i inne dziury,szukanie ukrytego GPU/CPU w X1, gigantyczna ulga po zmianie polityki, remaster Halo/girsow, najgorsza Forza,zjechane QB, niedowierzanie w dzialanie systemu/interfejsu, tragiczna smierc Titanfalla ( uzytkownik forum  - gra dobra ale nie moge na to patrzec ide grac w Destiny ) i tak dalej i tak dalej.

O smiesznej Cortanie czy AR z litosci nie wspominam.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
7 minut temu, Pupcio napisał:

4k w state of decay 2 musi ryć banie

Natywne w RDR2, Horizon 4 i Gears 4 ryje, uwierz mi. 

Opublikowano
40 minut temu, Figaro napisał:

MS coś tam stara się, a przynajmniej udaje ,że się stara przez pierwsze 2 lata konsoli, a potem nagle olewka zielonych robali i hajpowanie "czekajcie, za 3 lata to dopiero będzie!". I ponownie nie ma. Tak było z OG, tak było z 360, tak jest i teraz. 

Z Nintendo jest tak samo, cale Wii U czekanko na Zelde, wyszla Zelda i .. pustka.

Opublikowano

Jak tam innowacyjne days gone?

Opublikowano

Serdecznie polecam temat Gears 5. Już Xśmieciara nawet nie ukrywa, że jest blacharskim pomiotem xdddddddd 

Opublikowano
5 minut temu, chris85 napisał:

Natywne w RDR2, Horizon 4 i Gears 4 ryje, uwierz mi. 

A coś z fajnym gameplayem?

Opublikowano
Klejnot generacji xD Brzydsze niż RDR2 i AC. Nudniejsze niż Far Cry.

Ciężko porównać grafikę RDR2, która jest bardziej prawdziwa do bajkowej z HZD ale na pewno AC na XOX nie jest ładniejsze od HZD na Prosiaku.
Tak jak multiplatformy są ładniejsze na koksie tak exy na prosiaku są nawet ładniejsze od tych multiplaform.

Grami na wyłączność Sony wyprzedza MS i trzeba powiedzieć to uczciwie. Bo raz, że jest dużo więcej różnorakich gier, dwa są remake i remastery, trzy są gry z czasową wyłączność oraz gry dostępne tylko na ps4 i PC.
Gdyby było inaczej to użytkownicy Xboxa nie trzymali by Ps4.
Tak samo trzeba sobie uczciwie powiedzieć, że gdyby prosiak był tak samo mocny jak xox, posiadałby czytnik 4k to nikt by nie kupował drugiej konsoli.

Ja potrafię docenić obie konsole i cieszę się z ich posiadania bo super się uzupełniają i tyle.

@aphromo

To się z nimi nie użeraj i graj po prostu. Ty wiesz co dla Ciebie najlepsze [emoji4]

Opublikowano

Ja sie dowiem aporho kto i co kopiuje z gierek sony?

Opublikowano
1 godzinę temu, Shagohad napisał:

Wez wymień mi te wszystkie gry. Serio. PODAJ ICH TYTUŁY.

Exy Sony warte uwagi? 

-Uncharted 4

-Bloodbrone

-Spiderman

-God of War

I tyle sensownych gier. 4 TYTUŁY

WYMIENIŁEM WAM QRŁA CZTERY TYTUŁY WIĘC MACIE QRŁA DO OGRYWANIA CZTERY TYTUŁY Z KTÓRYCH MOŻE BĘDZIECIE ZADOWOLENI :nosacz:

No już widzę jak qboty dissujace granie na pc, zabijają się o swoje gejmingowe taborety, każdorazowo gdy chcą ograć jakaś "multiplatformę dostępną na pc", albo wyciągają z szafy ps2 :pizza:

Mentalność userów tego tematu utknęła w 2013 na dobre (*)

Opublikowano

W Gearsy na klawie i myszce jak jakiś szczur. Ja (pipi)e.

Opublikowano

Wiadomo lepiej nie miec wyboru :usmiech:

Opublikowano

4 exy vs 0 no c00rwa nie wiem którą konsole wybrać :nosacz3:

Opublikowano
5 minut temu, MYSZa7 napisał:

W Gearsy na klawie i myszce jak jakiś szczur. Ja (pipi)e.

no ale nioh, ys lacrimosa, czy yakuza już okej. a zamiast pełnoprawnego rimejku, lepiej nadrobić oryginał w sd i w 15 fpsach jak jakiś śmieć :banderas:

1 minutę temu, _Be_ napisał:

Wiadomo lepiej nie miec wyboru :usmiech:

dobrze wiesz o jakim pjerdololo piszem trajhardzie :usmiech:

Opublikowano
3 minuty temu, Kolos28 napisał:

Tak jak multiplatformy są ładniejsze na koksie tak exy na prosiaku są nawet ładniejsze od tych multiplaform.

Oczywiscie, ale to nie grafika jest dla mnie najwieksza zaleta gier Sony.

5 minut temu, Kolos28 napisał:

Tak samo trzeba sobie uczciwie powiedzieć, że gdyby prosiak był tak samo mocny jak xox, posiadałby czytnik 4k to nikt by nie kupował drugiej konsoli.
Ja potrafię docenić obie konsole i cieszę się z ich posiadania bo super się uzupełniają i tyle.

Ciesze sie. Scigalki i strzelanki, platformowki na PS4 sa w ilosci i jakosci dla mnie zadowalacej, mi X1 Switch nie jest potrzebny, nawet gdybym mial te konsole i te wszystkie exy to i tak bym nadrabial backlog na ps4. Tak samo jak boty graja non stop multi z kolegami w strzelanki.

9 minut temu, Kolos28 napisał:

To się z nimi nie użeraj i graj po prostu. Ty wiesz co dla Ciebie najlepsze emoji4.png

Hola hola, ktos tu nie zna moich forumkowych pryncypiow :) . Nie ma mowy o jakimkolwiek ustepowaniu holocie, bo to bedzie tylko narastac. Doradzales mi, zebym sobie przerwe od forum, ja moge Ci "doradzic" zebys sprobowal na 2 dni wejsc w moje buty i dyskutowac z nimi na spokojnie, ze ps4 nie jest pleykuhwom bez gier!!!!!oneone

hehehe, walilbys glowa o blat biurka :0

Opublikowano

Nobody oświeć mnie

Opublikowano

aż szkoda że brakuje scen z Upadku, bo tak bym wyjaśnił aphromo że spierdoliłby na gameonly

to co dzisiaj wyczytałem w tym temacie spokojnie przebija talibowanie Mendrka z lat 2010-2012

Opublikowano

Aphorno tak strigerowany przeze mnie ze juz nawet mi nie odpisuje xdddd

Przez dwa lata ukazalo sie wiecej exow na switcha niż przez kilka lat ps4, a pewnie wiiu to tez widziales co najwyzej w internecie

Zreszta co ja pisze...tyle lat i play dorobil sie calych czterech dobrych exow, CZTERY kuvva, potwarz i rownia pochyla z generacji na generscje, ale co zrobic...jak sony zamyka na potege zostajac z dwoma studiami gdzie pedaluja to zostaje tylko cw

Opublikowano

No dawaj te eksy ze Switcha wymieniaj

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

[mention=66116]aphromo[/mention]

Oczywiste jest, że jakość multiplaform na ps4, zwłaszcza pro jest wystarczająco ładna ale mając drugą mocniejszą konsolę wybrałbyś tylko jedną do ich ogrywania.

To tak jak z graniem na mocarnym PC, nigdy sam dobrowolnie nie zmniejszysz ustawień dopóki możesz grać na najwyższych ustawieniach.

Wiesz ja świadomie kupiłem xox choć długo się wahałem ale jednak konsola jest wygodniejsza do grania, oglądania filmów czy słuchania muzyki niż laptop podłączony pod tv i sprzęt audio.

Wszyscy jarają się grafiką w FH4 (jest to genialna gra) ale to Motorsport 7 ryje beret grafiką i samym gameplayem, i to na tyle, że GTS wyleciał wczoraj z dysku prosiaka. Killer Instinct też jest lepszy od MKX i injustice 2, jest jeszcze kilka gier wartych uwagi na Xbox. Dodatkowo ominęła mnie generacja 360 i ps3 a więc mam co nadrabiać we wstecznej na xox.

Do czasu zakupu xox, posiadałem trzy ps4 w tym dwa prosiaki i na brak gier do ogrania nie narzekam bo łącznie mam ich około 136 i to nie są indyki. Mam tego na tyle dużo, że aż ciężko mi coś kupić na xox ale już coś mam bo i nowego assassin, nowego tomb ridera, bfv, fifa19, f76(nie wstydzę się tego) a nawet W3, którego ogrywam na nowo na xox.

Natomiast muszę szczerze powiedzieć, że gdybym wcześniej kupił xox to większość tych multiplaform (zwłaszcza RDR2, mimo, że na prosiaku i tak wygląda genialnie), które już posiadam na ps4, zakupiłbym na Xbox bo zawsze lepiej jest zagrać w najlepszej możliwej opcji.

Żeby nie było, że nie doceniam Ps4 - ta konsola dała mi mnóstwo fajnych gier na wyłączność jak i na czasową wyłączność. Dzięki niej mogłem ograć na premierę takie gry jak Nioh, Nier Automata. Mało tego cieszę się z niedocenianego SFV a na dysku posiadam więcej gier niż na xox plus multum w bibliotece PS.

Ale rozumiesz, exy sony już w większości ograłem, zostało mi kilka pozycji w tym Detroit, które na dniach planuje kupić. Wiadomo nie będę kupować drugi raz tych samych gier co już posiadam na ps4 i ogram zaległości na konsoli Sony ale nie widzę sensu aby nowe gry kupować na słabszej konsoli.

Z drugiej strony, jeśli nie zasmakowales jakości XOX to nie wiesz co tracisz a wiec nie dziwię się, że wystarcza Tobie prosiak.

Opublikowano

Fortnite Gargamel Edition

Opublikowano

Aha, czyli tak dobre te eksy, że aż wstyd wypisać. Aha ok 

Edytowane przez Yakubu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.