Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ʕ•́ᴥ•̀ʔ Islandia ʕ•́ᴥ•̀ʔ

Featured Replies

Opublikowano

Aż dziwne, szukałem w dziale i nie znalazłem odpowiedniego tematu.

Kto był? 

Piszę teraz z użytkownikiem @Labtec, który chyba jeszcze tam jest, lub niedawno wrócił. 

Pomaga mi ogarnąć temat wyjazdu, może ktoś jeszcze chętny byłby podzielić się wrażeniami / wskazówkami?

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja właśnie jestem. Pewnie wielu zainteresowanych już sporo na ten temat czytało więc w skrócie. Wypożyczyliśmy samochód na 6 osób i robimy rundkę na około wyspy. Codziennie nocleg w innym

• W połowie września, z żoną ; )    Póki co na oku mamy firmę   ICEPOLE.EU   mają rózne opcje, ale z tego co oglądałem w sieci, to chyba najtaniej. Ubezpieczenia w cenie, m

• @tukan postaram się dziś na PW Ci odpisać.

Opublikowano

Krzysiu Gonciarz był. Mam nadzieję, że pomogłem.

Opublikowano

Kiedy jedziesz?

Nie byłem, ale kusi mnie w przyszłym roku na weekend majowy, będę szukał kogoś, żeby w więcej osób pojechać co by przynajmniej trochę zbić koszta.

Opublikowano
  • Autor

W połowie września, z żoną ; ) 

Póki co na oku mamy firmę

ICEPOLE.EU

mają rózne opcje, ale z tego co oglądałem w sieci, to chyba najtaniej. Ubezpieczenia w cenie, mozna wypożyczyć auto z namiotem na dachu - takie na początku chcieliśmy, ale teraz wybór padnie chyba na Pajero III z dieslem oraz "kanapą" w środku. 

wm10fe5.jpg

luksus panie : )

Opublikowano

Kurła, taka terenówka z miejscem do spania do wypas jest.

Opublikowano

Ja planuje wypad w tym roku na islandie, tez ze spaniem w aucie :) gdzies tam znalazlem dobra oferte za 420 ojro na 9 dni z autem i paliwem ( bez jedzenia i lotow). Najtaniej chyba lot wychodzi z londynu, ostatnio byl za 100zl.

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, Pajda napisał:

Ja planuje wypad w tym roku na islandie, tez ze spaniem w aucie :) gdzies tam znalazlem dobra oferte za 420 ojro na 9 dni z autem i paliwem ( bez jedzenia i lotow). Najtaniej chyba lot wychodzi z londynu, ostatnio byl za 100zl.

Czy w tej ofercie masz ubezpieczenie na auto oraz "stuff kempingowy"? 

Opublikowano

Oglądałem relację Gonciarza, nie mam już po co jechać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przygotujcie sie na bardzo drogie jedzenie. O alkoholu juz nawet nie pisze.

Opublikowano
  • Autor

Dobra znajoma jest tam już drugi czy trzeci raz i mniej więcej wiemy co i jak.

Zabieram ze sobą pół kg masła orzechowego, na wszelki wypadek. I coś na rozgrzanie też ;) 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

I jak @Banny @Pajda byliście w końcu? Jeśli tak do rzućcie jakieś tipy. Szykuje mi się wypad jakoś czerwiec/lipiec pewnie. Lot do Reykjaviku i dalej już auto wynająć. Nie chcę tam spędzać za dużo czasu, max 7dni, kierunek jezioro Myvatn na północy, siostra narzeczonej tam pracuje teraz i śmigamy w odwiedziny.

Opublikowano

Nope, skusilem sie jednak na inny region. O islandii bede myslal w tym roku. Skąd chcesz lecieć?

Opublikowano
Godzinę temu, Pajda napisał:

Nope, skusilem sie jednak na inny region. O islandii bede myslal w tym roku. Skąd chcesz lecieć?

Z Londynu oczywista. W sumie, jak masz, jakieś strony gdzie szukać fury na wynajem czy jakieś inne pomoce naukowe to podrzuć proszę :lapka:

Godzinę temu, milan napisał:

Ze Zmywakowa Górnego pewnie

patrzcie go jaki śmieszek ohoho

Opublikowano

Całe zycie pewnie mówił o robocie za granicą  "na zmywaku",  ale jak już tam pojechał to patrzcie jaki  wrażliwy.

Opublikowano

Tu nie chodzi o wrażliwość tylko o twoje totalnie zbędne tryhardowanie.

• 5 lat później...
Opublikowano

A ja właśnie jestem.

Pewnie wielu zainteresowanych już sporo na ten temat czytało więc w skrócie.

Wypożyczyliśmy samochód na 6 osób i robimy rundkę na około wyspy. Codziennie nocleg w innym miejscu. Południe zdecydowanie ciekawsze niż połnoc, zachód. 

Ceny w sklepach różne. Są produkty cenowo zbliżone do tego co mamy tutaj ale wiadomo większość rzeczy jednak sporo droższa. Fajki 53 zł. Alkohol tylko w konkretnej sieciowe rozsianej po całej wyspie. Ceny piwek - najtańsze w przeliczeniu około 10 zł i potem już Ceny w górę.

Wódeczka - najtaniej pół litra 150 zł.

Jedzenie w knajpach to też wydatki od 120 zł w góre za osobę. Litr paliwa na stacjach około 9 zł.

Natomiast to co najważniejsze to krajobraz wyspy. W zasadzie co chwilę coś nowego/innego niż wcześniej i zupełnie innego niż na lądzie u nas. Klimat surowy. Mamy potężne połacia płaskiego terenu pokrytego mchem. W oddali góry. Po chwili jesteś wśród tych gór i w tle dziesiątki wodospadów. Zaraz jedziesz jakimś dziwnym wąwozem by za chwilę z niego wyjechać by zobaczyć w tle wulkany. No pojebane.

Jak ktoś grał w Death Stranding to lekką namiastkę tego klimatu wirtualnie już poczuł. 

Ze swojej strony gorąco polecam taką przygodę. 

Fantastyczne doświadczenie, nieporównywalnie z niczym innym czego do tej pory doświadczyłem.

Dorzucam kilka fotek.

IMG_20240930_200442058.jpg

IMG_20240930_155451934_HDR~2.jpg

IMG_20240930_133101983.jpg

IMG_20240930_124434891.jpg

IMG_20240930_101358617.jpg

IMG_20240929_190738854~2.jpg

IMG_20240929_192418409.jpg

IMG_20240929_141056312_HDR~2.jpg

IMG_20240929_132035228~2.jpg

IMG_20240929_145124174.jpg

IMG_20240929_130715551_HDR.jpg

IMG_20240928_130407074~2.jpg

IMG_20240928_174831796.jpg

IMG_20240928_113219979_HDR~2.jpg

IMG_20240928_122057447.jpg

IMG_20240928_161900519_HDR~2.jpg

Opublikowano

Po czym poznac relacje Polaka z podrozy? Pierwsze co wymienia to ceny alkoholu i fajek xD

Ale no offense @Jakim, dobra relacja.