Opublikowano 30 września 20204 l 6 minutes ago, maciekww28 said: @C1REX Xcloud - gra leci z serwerów (nie musisz posiadać konsoli) Remote play - gra leci z konsoli po wifi (coś jak screen mirror) Przecież wiem i nawet o tym pisałem. Jednak dla posiadacza konsoli, to nie robi różnicy, czy serwer m$, czy moja własna konsola. Pod wieloma względami wolę swoją własną konsolę i 100% moich gier, niż xCloud z wybranymi grami. Jakoś ciężko mi wyobrazić sytuację, że ktoś będzie opłacał GPU bez posiadania konsoli. Edytowane 30 września 20204 l przez C1REX
Opublikowano 30 września 20204 l Jak wyjdziesz z domu, to remote play przestaje działać. Czego nie rozumiesz?
Opublikowano 30 września 20204 l XDDD to jeszcze raz -remote liczy twoja konsola, w twoim domu, za twoje pieniądze, dane przesyła przez twój router i tylko w obrębie tego routera możesz odbierać dane na lapku/telefonie, ergo możesz grać tylko tam gdzie masz konsole -xcloud liczy chmura, w serwerowni phila spencera, za pieniadze phila spencera, dane przesyła przez cokolwiek jestes połączony, może to być lte lub wifi u twojej babci, w domu lub mcdonaldzie, ergo możesz grać gdziekolwiek masz połączenie internetowe, nie potrzebujesz w ogóle fizycznie posiadac konsoli, a tym bardziej być w zasięgu podłączonej do niej sieci
Opublikowano 30 września 20204 l 1 hour ago, Shankor said: Jak wyjdziesz z domu, to remote play przestaje działać. Czego nie rozumiesz? Remote play działa na LTE (bez potrzeby wifi) , więc dlaczego ma przestać działać? Edytowane 30 września 20204 l przez C1REX
Opublikowano 30 września 20204 l Bez czepialstwa, ale weź zostań na PC albo kup PS5. Nie będziesz miał takich problemów.
Opublikowano 30 września 20204 l Just now, Bzduras said: Bez czepialstwa, ale weź zostań na PC albo kup PS5. Nie będziesz miał takich problemów. Ale wytlumacz. Każdy mi tu pisze, ze remote play jest tylko z domu, kiedy tak naprawdę działa przez 4g z dowolnego miejsca na Ziemi. Sony owszem jest tak zacofane, ale nie xbox.
Opublikowano 30 września 20204 l Ale ty jesteś męczący. Przyjdzie czas, że cała biblioteka będzie dostępna. I tak nie będziesz w ten sposób grał przez 99% to po co wynajdujesz problemy z dvpy.
Opublikowano 30 września 20204 l Nie, tłumaczenie Ci tej zawiłej kwestii odpalania gierek bez konsoli na telefonie mnie przerasta, nawet się nie podejmuje. Już pięć osób napisało Ci to samo, a Ty dalej nie rozumiesz.
Opublikowano 30 września 20204 l Ale co Wy gadacie. Ja pisze, ze remote play daje dostęp do całej konsoli i wszystkich naszych gier, a ludzie tu błędnie piszą, że poza domem nie działa. Remote play działa poza domem i bez wifi.
Opublikowano 30 września 20204 l 6 minut temu, Bzduras napisał: Nie, tłumaczenie Ci tej zawiłej kwestii odpalania gierek bez konsoli na telefonie mnie przerasta, nawet się nie podejmuje. Już pięć osób napisało Ci to samo, a Ty dalej nie rozumiesz. bez konsoli bez konsoli bez konsoli BEZ KONSOLI
Opublikowano 30 września 20204 l Bzduras - ile razy mam pisać, ze wiem, ze xcloud idzie z serwerów? Ja się pytam, dlaczego mi się wmawia, że remote play nie działa w autobusie?
Opublikowano 30 września 20204 l 5 minutes ago, 20inchDT said: matka ci w domu włącza konsolę i przekłada płytki z gierkami? Jakie płytki? Jezus maria. Ja piszę, ze remote play dziala w autobusie, a Ty z płytkami wyskakujesz? Co to ma do rzeczy? xcloud to tylko gamepass z serwerów. Remote play to Twoja konsola, czyli gamepass + wszystko co kupiłeś. Jak Cie nie ma w domu, a chcesz nową grę, to sobie ściągasz zdalnie. Edytowane 30 września 20204 l przez C1REX
Opublikowano 30 września 20204 l Przecież remote play do działania potrzebuje być w tej samej sieci co konsola i telefon. Czyli nie zagrasz w autobusie.
Opublikowano 30 września 20204 l 16 minutes ago, maciucha said: Przecież remote play do działania potrzebuje być w tej samej sieci co konsola i telefon. Czyli nie zagrasz w autobusie. Na playstation tak. Na xboksie dziala lte/4g/bez wifi - czyli w autobusie.
Opublikowano 30 września 20204 l 7 minut temu, C1REX napisał: Na playstation tak. Na xboksie dziala lte/4g/bez wifi - czyli w autobusie. No jeśli jest tak jak mówisz to Jutro przetestuję i dam znać
Opublikowano 30 września 20204 l R 47 minut temu, C1REX napisał: Na playstation tak. Na xboksie dziala lte/4g/bez wifi - czyli w autobusie. ale co ty pierdolisz, remote play na PS vita(nie wiem jak na pc np. w pracy) normalnie działa przez lte i jak u kogoś się podłączysz po wifi. Musisz mieć tylko konsole w chacie na czuwaniu podłączona do neta z dobrym uploadem
Opublikowano 30 września 20204 l 3 minutes ago, Figuś said: R ale co ty (pipi)isz, remote play na PS vita(nie wiem jak na pc np. w pracy) normalnie działa przez lte i jak u kogoś się podłączysz po wifi. Musisz mieć tylko konsole w chacie na czuwaniu podłączona do neta z dobrym uploadem Nie wiedziałem o tym. Na telefonie nie potrafiłem i wymiękłem. Tylko na WiFi mogłem.
Opublikowano 30 września 20204 l No to na przyszłość zanim zaczniesz pisać głupoty to może warto zrobić reaserch
Opublikowano 30 września 20204 l 11 minutes ago, Figuś said: No to na przyszłość zanim zaczniesz pisać głupoty to może warto zrobić reaserch Jesteś pewny, że LTE działa na telefonach? Właśnie szukam w necie i jedyne LTE widzę na VITA. - Ensure that you are on Wi-Fi because the app will only work across your home network - you cannot play PS4 games remotely when on the bus, for example.
Opublikowano 30 września 20204 l Zacznijcie gadać tylko o xcloud, po chvj tu piszecie o jakiejś vicie Wiadomo że w autobusie streaming po lte z chmury bo jak wy chcecie się po wifi z konsolą łączyć
Opublikowano 30 września 20204 l 8 minutes ago, maciekww28 said: Zacznijcie gadać tylko o xcloud, po chvj tu piszecie o jakiejś vicie Wiadomo że w autobusie streaming po lte z chmury bo jak wy chcecie się po wifi z konsolą łączyć Remote play działa przez LTE/4G/Mobile data
Opublikowano 2 października 20204 l koledzy robie sobie gamestreaming na smartfona, konsola podpięta kablem, telefon po wifi, ale appka pokazuje że słabe wifi i wszystko dość mocno tnie jest jakiś magiczny sposób?