Opublikowano 12 października 20241 r Fani xboxa grają na xboxie, ale dzięki temu będą mogli też zagrać w swoje gry na innych urządzeniach, to chyba plus.
Opublikowano 12 października 20241 r Fani xboxa już mają problem z głowy i w następnej generacji nie muszą kupować tej konsoli, bo jak coś nie wyjdzie na ps6 to będzie w xcloudzie lub geforce now
Opublikowano 12 października 20241 r Jeżeli Xbox nadal będziesz szedł tą drogą to Series S jest zdecydowania moją ostatnią konsolą stacjonarną Microsoftu
Opublikowano 12 października 20241 r 4 minuty temu, Homelander napisał(a): Jeżeli Xbox nadal będziesz szedł tą drogą to Series S jest zdecydowania moją ostatnią konsolą stacjonarną Microsoftu
Opublikowano 12 października 20241 r 12 minutes ago, ASX said: No tak, przenośnego Series S biorę day1
Opublikowano 12 października 20241 r Swoją srogą jeśli komuś nie podoba się wizja w ramach której ma dostęp do biblioteki swoich gier z konsoli na dowolnym urządzeniu dzieki chmurze. To niestety czeka go więcej złych informacji w przyszlosci, bo dokładnie nad tym samym pracuje Sony , z tym że są kilka lat z tyłu.
Opublikowano 12 października 20241 r 12 minutes ago, ASX said: Swoją srogą jeśli komuś nie podoba się wizja w ramach której ma dostęp do biblioteki swoich gier z konsoli na dowolnym urządzeniu dzieki chmurze. To niestety czeka go więcej złych informacji w przyszlosci, bo dokładnie nad tym samym pracuje Sony , z tym że są kilka lat z tyłu. Problem to z jakością tych gier jest, a nie z chmurą. Gamepass będzie potrzebny do grania w chmurze w swoje gry?
Opublikowano 12 października 20241 r No jakość obrazu pozostawia wiele do życzenia, teraz nad poprawieniem tego aspektu powinni się skupić. Tak, Game Passa Ultimate będzie potrzebny do grania w chmurze tak jak teraz. Podobno też pracują nad jakimś tańszym abonamentem tylko do chmury.
Opublikowano 12 października 20241 r 16 minutes ago, ASX said: Tak, Game Passa Ultimate będzie potrzebny do grania w chmurze tak jak teraz. Podobno też pracują nad jakimś tańszym abonamentem tylko do chmury. To niech se to wsadzą
Opublikowano 12 października 20241 r 8 minut temu, Homelander napisał(a): To niech se to wsadzą Skoro do tej pory do grania w chmurze było potrzebne GPU więc z jakiego powodu miałoby się to teraz zmienić? Raczej można spojrzeć że w ramach tego abo dochodzi Ci jeszcze jedna możliwość. Chciałbym zobaczyć jak takie lub podobne rzeczy byłyby rozwiązywane u konkurencyjnych ekip
Opublikowano 12 października 20241 r 2 minuty temu, drozdu7 napisał(a): Skoro do tej pory do grania w chmurze było potrzebne GPU więc z jakiego powodu miałoby się to teraz zmienić? Jakoś Fortnite mogą udostępnić bez opłat Geforce Now daje darmowy tier Luna pozwala grać w wybrane gry z goga i ubisoftu za 4zl miesięcznie
Opublikowano 12 października 20241 r 25 minutes ago, drozdu7 said: Skoro do tej pory do grania w chmurze było potrzebne GPU więc z jakiego powodu miałoby się to teraz zmienić? Raczej można spojrzeć że w ramach tego abo dochodzi Ci jeszcze jedna możliwość. Chciałbym zobaczyć jak takie lub podobne rzeczy byłyby rozwiązywane u konkurencyjnych ekip No bo te gry były w Gamepassie? A teraz te gry są moje własne, za które zapłaciłem. No trudno, wybitnie nie jestem targetem usług Microsoftu
Opublikowano 12 października 20241 r ale prąd i sprzęt na ktorym te gry dzialaja nie jest darmowy. Przyczepianie sie na sile. To i tak jest opcja awaryjna, bo ta ich chmura to gowno i nie nadaje sie do niczego wiecej niz VN.
Opublikowano 12 października 20241 r Grasz w gry własne, ale na konsoli która jest w serwerach Microsoftu i której obraz i dźwięk jest streamowany na twój nośnik. Chmura to nie jest magiczne rozwiązanie, budowa infrastruktury i koszty jej utrzymania swoje kosztują, więc raczej rzadko się zdarza że ktoś to udostępnia za darmo.
Opublikowano 12 października 20241 r Darmowe nie będzie, bo fakt faktem, że utrzymanie tej infrastruktury kosztuje. Natomiast powinni wprowadzić osobny abonament wyłącznie z funkcjonalnością chmury. Natomiast do GPU to będzie kolejna już wartość dodana. Edytowane 12 października 20241 r przez SnoD
Opublikowano 15 października 20241 r Panowie przymierzam sie do ogrania kilku tytulow na xCloud na swoim MacBooku. Czy internet mobilny 5G wystarczy czy bede mogl pograc tylko w bibliotece gdzie jest zajebisty internet?
Opublikowano 15 października 20241 r 3 minutes ago, Sven Froost said: Panowie przymierzam sie do ogrania kilku tytulow na xCloud na swoim MacBooku. Czy internet mobilny 5G wystarczy czy bede mogl pograc tylko w bibliotece gdzie jest zajebisty internet? Raczej wystarczy tylko jaki masz pakiet? Streaming szybko zżera gigabajty.
Opublikowano 15 października 20241 r Mam 1TB miesiecznie i sciagam jakies 300-400 GB 2 minutes ago, Czoperrr said: Raczej wystarczy tylko jaki masz pakiet? Streaming szybko zżera gigabajty.
Opublikowano 15 października 20241 r Panowie przymierzam sie do ogrania kilku tytulow na xCloud na swoim MacBooku. Czy internet mobilny 5G wystarczy czy bede mogl pograc tylko w bibliotece gdzie jest za(pipi)isty internet?Ogarnij sobie wtyczkę do przeglądarki better xcloud
Opublikowano 16 października 20241 r I nie używaj aplikacji Xbox do streamingu, przez przeglądarkę jest o niebo lepiej z lagiem i jakością obrazu (przynajmniej na tych pecetach, na których sprawdzałem).
Opublikowano 16 października 20241 r A to ciekawe bo w moim przypadku aplikacja xbox miała zawsze mniejszy input lag, a przeglądarka lepszą jakość, ale ostatni raz korzystałem gdzie w Kwietniu
Opublikowano 16 października 20241 r U mnie w aplikacji Xbox jest sieczka zamiast ekranu i nie da się przez to grać, natomiast na tym samym kompie odpalam Edge z Better xCloud i wszystko wygląda oraz śmiga tak, jak powinno. w pracy to samo, ale nie mówcie mojemu szefowi
Opublikowano 16 października 20241 r 2 hours ago, Bzduras said: U mnie w aplikacji Xbox jest sieczka zamiast ekranu i nie da się przez to grać, natomiast na tym samym kompie odpalam Edge z Better xCloud i wszystko wygląda oraz śmiga tak, jak powinno. w pracy to samo, ale nie mówcie mojemu szefowi Czyli na MacBooku lepiej grac na Safari czy na Edgu?
Opublikowano 16 października 20241 r Nie wiem jak to na Safari wygląda bo nie korzystałem. Better xCloud obsługuje tę przeglądarkę, więc teoretycznie powinno być cacy. https://better-xcloud.github.io/