Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano
10 minut temu, Wojtas1986 napisał:

Tylko Oled Kurła !

Jeszcze niedawno sony było królem xd

52 minuty temu, sprite napisał:

Jakiś telewizorek 4k dla kumpla do gierek za 2/2,5k? Znajdzie się w ogóle coś w tej cenie?

Ile cali?

Opublikowano

2 godziny temu, SG1-ZIELU napisał:

Wy tak na serio ? człowiek chce kupić tv za 2,5 tyś a wy wyskakujecie "Niech dozbiera do B7" dlaczego nie do FZ800 ?. Nie każdy musi mieć oleda i nie każdy ma budżet na niego. Może zamknijmy temat i zostawmy notkę "CHCESZ KUPIĆ TV, KUP B7"

Moim zdaniem to byla właśnie ironia, ale mogę się mylić! ^^

Edytowane przez easye

Opublikowano
Godzinę temu, sprite napisał:

A ile cali w tej cenie da radę, żeby było bez cringe’u?

Widzę 49 calowy Sony XE 7005 nie jest to najlepszy tv na świecie ale ma niski input lag i przyzwoita jakość jak na taką cene. 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Dziękuje kolega :lapka: 

edit: @_Be_ widzę, ze jest w Empiku 55 calowa wersja, która ma lepszą matrycę VA. 2,5 krotnie lepszy kontrast

http://www.empik.com/telewizor-sony-kd55xe7005baep-led-55-4k-usb-wi-fi-smart-tv-sony,p1196662216,elektronika-p?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=oferty_cpc&utm_content=p1196662216

edit2: chociaż to sprzedaje jakiś Solpol a nie empik.com więc pewnie jakiś powystawowy :/

jeszcze na mediaarena jest za 2579

http://mediaarena.pl/pl/p/telewizor-SONY-KD-55XE7005-55-4K/4611

Edytowane przez sprite

Opublikowano
3 godziny temu, SG1-ZIELU napisał:

Wy tak na serio ? człowiek chce kupić tv za 2,5 tyś a wy wyskakujecie "Niech dozbiera do B7" dlaczego nie do FZ800 ?. Nie każdy musi mieć oleda i nie każdy ma budżet na niego. Może zamknijmy temat i zostawmy notkę "CHCESZ KUPIĆ TV, KUP B7"

Przecież to jest oczywista ironia. Chyba miała być parodia tych legendarnych fanbojów OLED-a, którzy za każdym razem niezależnie od preferencji radzą TV od LG o których póki co czytam już któryś raz w tym temacie a jeszcze żadnego tu nie spotkałem.

Opublikowano
Godzinę temu, raven_raven napisał:

Przecież to jest oczywista ironia. Chyba miała być parodia tych legendarnych fanbojów OLED-a, którzy za każdym razem niezależnie od preferencji radzą TV od LG o których póki co czytam już któryś raz w tym temacie a jeszcze żadnego tu nie spotkałem.

Pamiętajcie o wypaleniach na ekranie. 

szwagrowi sie celownik w kolofdjuty wypolił 

:nosacz:

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Panowie ktoś rozwalił mi matryce w ks700 przez co mam pęknięcie na środku ekranu i mase artefaktów . Chce kupić nowy tv gdzie odczuje skok jakości przy przejściu z ks7000 coś do 1500e się znajdzie? Przeglądając internet doszedłem do wniosku że wybór jest między x900f i lg b7 bo są w podobnym pułapie cenowym.

Edytowane przez SpacierShark123

Opublikowano
8 godzin temu, chris85 napisał:

Pamiętajcie o wypaleniach na ekranie.

szwagrowi sie celownik w kolofdjuty wypolił 

:nosacz:

Jak szwagrowi to szkoda, jak somsiadowi to dobry telewizor :shieeet:

Jeśli kolega może dołożyć jeszcze z tysiaka to za 3500zł było kilka propozycji ze 2 strony temu, kupi się już 4K HDR z ok 450nit 55"

Opublikowano
7 godzin temu, SpacierShark123 napisał:

Panowie ktoś rozwalił mi matryce w ks700 przez co mam pęknięcie na środku ekranu i mase artefaktów . Chce kupić nowy tv gdzie odczuje skok jakości przy przejściu z ks7000 coś do 1500e się znajdzie? Przeglądając internet doszedłem do wniosku że wybór jest między x900f i lg b7 bo są w podobnym pułapie cenowym.

LG B7 :lapka:

ewentualnie ten nowy samsung z motionflowem, ktory ma laga na poziomie 30 ms

Opublikowano

Każdy z serii Qled to ma? Korci mnie OLED ze względu na te czerń , która pewnie mocno robi w giereczkach. Czyli patrząc na pułap cenowy mam do wyboru B7/C7 albo Q6/Q7 . Jak ktoś miał styczność niech da znać bo w piąteczek bym pojechał już kupić .

Opublikowano
Godzinę temu, SpacierShark123 napisał:

A jest róźnica w jakości B7 a C7 ? Wizualnie bardziej mi siedzi c7 bo jest cały czarny i ma lepszą podstawkę. O jakiego samsunga chodzi? 

Ta ramka dodaje mu stylu i elegancji. Z resztą jak  się ogląda, to jej nie widać. 

Opublikowano

Sam ma soniacza ktoremu jak odpale uplynniacz na maksa to jest petarda, z tymże kosztem ciulatych artefaktow, a w tym Samsungu wszystko bangla jak ta lala. 

Generalnie spoko czerń, ale czy tym sie bym jarał na sto pro? czy raczej za(pipi)ista plynnoscia i obrazem jako calosc? Za(pipi)ista czern to uzyskalem i w swoim tv. Wiadomo ze to nie ta sama liga co w B7. W sumie teraz to mialbym trudny wybór po wypluciu tego Samsunga. 

Opublikowano
19 minut temu, SpacierShark123 napisał:

Ale ponoć czerń OLED wbija w fotel i ten lepszy model QLED stoi po 1800e więc 400e drożej niż znalazłem C7/B7.

Jeśli masz hajs na OLEDa, to bierz OLEDa. Nad czy ty kurde myślisz? XD

Opublikowano

Problemem też jest cena przebitka dość spora i to nie za topowy model bo ten stoi w wersji 55 cali za 2300e . Jak pisałem mój pułap cenowy to 1500e w tej cenie jedyny QLED jaki stoi to q6fn . Ciekawi mnie ten upłynniacz , 120fps na konsoli  PANIE ELEGANCKO.

Opublikowano

No to musiałbyś na swojej skórze przetestować w takim razie, ja nie grałem na tym upłynniaczu więc ciężko mi coś powiedzieć, testowałem na Soniaczach i to jest ku,rwa dramat. 

Opublikowano

Tylko bez porównan uplynniacza w budzetowkach. Bo w takim xe90 za(pipi)iscie to chodzi o ile gra rowniez jest w bitych 60 klatkach.