Opublikowano 18 lutego 20178 l Sugerujesz że kable nie mają znaczenia jeżeli chodzi o sprzęt audio? :) Nie sugeruje, podaje suche fakty. Jednak Bizon ma rację temat zaczyna robić się żałosny. Sugerujesz że kable nie mają znaczenia jeżeli chodzi o sprzęt audio? :) Nie sugeruje, podaje suche fakty. nie A to co za posty z tyłka Fakty są takie, że audiofile omijają szerokim łukiem ślepe testy- bo padają na nich jak muchy. Dorabiają do tego gadki o jakimś uduchowieniu i że jest to sprzeczne. Do tego dołożyć można The Audio Engineering Society które zajmuję się muzyką i w swoich artykułach obala te wszystkie akustyczne odczucia dzięki sprzętowi- drogiemu trzeba dodać. Głośniki audiofili tzw hiend nie odbiegają od tego co sprzedaje się masowo. Pewnych percepcji człowieka nie idzie ominąć i na ślepych testach padają audofile, bo NIE POTRAFIĄ odróżnić Kiedyś czytałem o firmie w USA która zaproponowała nie wąska sumę osobie za wykazanie różnic na ślepym teście- tak, nikt tej sumki nie odebrał. A może odebrał, bo czytałem o tym kilka lat temu. Także ten tego..... Zasugeruj coś o swoich odczuciach Sugeruję żebyś przestał piep.rzyć bzdury i się ośmieszać. Jeżeli masz problemy ze słuchem to idz do laryngologa. Pamiętaj nie wszystko co się pisze w inetrnetach to jest prawda.
Opublikowano 18 lutego 20178 l Dokładnie, tu zależy też BARDZO dużo od jakości słuchu odbiorcy. Bardzo, bardzo dużo. Edytowane 18 lutego 20178 l przez Figaro
Opublikowano 18 lutego 20178 l Absolem- konkrety proszę :) https://consumerist.com/2008/03/03/do-coat-hangers-sound-as-good-monster-cables/ To ściema? :( Edytowane 18 lutego 20178 l przez iluck85
Opublikowano 18 lutego 20178 l Konkretnie to kup sobie dobry sprzęt (mam tu na myśli coś porządnego a nie zestaw wzmacniacz i kolumny za 1000 zł) i podłącz kolumny kablem który kosztuje 50 groszy za metr i takim który kosztuje dajmy na to 80 zł za metr. Jeżeli nie zauważysz różnicy to jest to sygnał że czas się udać do laryngologa.
Opublikowano 18 lutego 20178 l Mam wydać hajs na audio żeby poczuć różnice. Super. Proszę drugi raz o konkrety podyktowane Twoimi wrażeniami, testami z neta, artykułem. Nie chce wydawać 50 koła na sprzęt żeby Ci przyznać racje. Kiedyś byłem, bo pani albo babcia na badaniach do pracy za cicho wymawiała słowa na 2 końcu pokoju i stwierdziła że coś mam ze słuchem. Dala mi skierowanie i wysłali mnie do takiego miejsca gdzie wchodziłem do pomieszczenia ze słuchawkami i przyciskiem w ręce. Zaniosłem i oczy jej wyleciały z gałek- skwitowała że mam bdb słuch :) Tyle z historii.
Opublikowano 18 lutego 20178 l Tydzień temu ,kupiłem sony sd8505 ,o ktorym malo w necie mozna wyczytać .Wybieralem pomiedzy ks7500 ,xd85,i tym.Narazie nie narzekam,ale moj poprzedni sony w805 nie ma sie co wstydzić .
Opublikowano 18 lutego 20178 l Do czego to doszło żeby ludzie wymieniali tv co dwa lata ! i konsola 0,5 generacji
Opublikowano 18 lutego 20178 l Do czego to doszło żeby ludzie wymieniali tv co dwa lata ! i konsola 0,5 generacji Też mnie to dziwi ludzie usłyszeli o 4k, hdr i od razu pobiegli do sklepów po nowe telewizory mimo że wcześniej nie planowali wymiany.
Opublikowano 19 lutego 20178 l Tydzień temu ,kupiłem sony sd8505 ,o ktorym malo w necie mozna wyczytać .Wybieralem pomiedzy ks7500 ,xd85,i tym.Narazie nie narzekam,ale moj poprzedni sony w805 nie ma sie co wstydzić . No to zyebales, bo bys zaplacil 1000zl mniej i bys mial super zaje,bistego najlepszego pod sloncem ks7000. No ale za marke trzeba placic
Opublikowano 19 lutego 20178 l 0,02 sec. wiekszy input lag, sorry, ale na czyms takim to raczej nie da sie grac.
Opublikowano 19 lutego 20178 l W dodatku wybrales androida a nie wypasionego tizena. Ja bym sie zabil.No i jak pisze easye z takim input lagiem to ty mozesz ciagnikiem w farming symulator polatac conajwyzej.
Opublikowano 19 lutego 20178 l Uwielbiam ironizowanie, które przykrywa ból dupska. Wprawdzie nie wiem czemu tak was piecze bo macie dobre telewizorki no ale proszę kontynuujcie, tak wiele wnosicie do tematu.
Opublikowano 19 lutego 20178 l No nie powiem, posty o IL troche mnie rozbawily - ale zmienie na moment temat, bo dyskutowalem ostatnio ze znajomym, ktory szukal koniecznie 10 bitowej matrycy, pelnego wsparcia HDR, wydal na TV kosmiczne pieniadze, a okazuje sie, ze na dzien dzisiejszy z zadnego urzadzenia nie da się puścić sygnału 4K hdr 60fps w pełnej chromie 4:4:4. Niektore materialy w ogole wyswietlaja 8 bitowe kolory z HDR. Do takich rzeczy potrzeba nam Display Portu, nowego portu HDMI ? - chlopy kloca sie o kable 2.0, 1.4, a tu wychodzi na to, ze zaden telewizor obecnie na rynku nie jest w stanie wyświetlić tego o czym wszyscy od 100 stron pie(pipi)a... xD Edytowane 19 lutego 20178 l przez easye
Opublikowano 19 lutego 20178 l No ale tak zawsze bylo. Wystarczy spojrzec jak wyglada ilosc i dostep do seriali w takim 4k. Ale chyba i tak kazdy tutaj bardziej sie opieral na tym jak rozwija sie branza gier a ta jednak sugerowala zeby sie zbroic w 4k z hdr bo gry beda z tego korzystac. Dlatego wg mnie wydac te 4-5k na tv teraz jest spoko, ale wydac nie wiem 8 czy ponad 10k jak dla mnie mija sie z celem bo zanim bedzie taka moc wykorzystywana w pelni panas dx900 bedzie kosztowal juz 6k Nie pamietacie jak bylo z full hd? Gdzie 90% filmow to bylo tylko hd ready a i gier na ps3 z fhd byla namiastka. No tak to juz wyglada.
Opublikowano 19 lutego 20178 l No ale Kanabis tak się jarał niższym lagiem przy 4:4:4 xD Tak jak pisałem wcześniej, lag w takim przypadku nie powinien być żadnym deal breakerem przy wyborze nowego telewizorka. Edytowane 19 lutego 20178 l przez Ins
Opublikowano 19 lutego 20178 l Nie jaralem po prostu pokazywalem czym argumentuje sony polecanie tv pod pro jarzysz typie czy dalej ciezko? Ja to mam w (pipi)e te il bo dla mnie wystarczy aby mial ponizej 40ms i w zupelnosci wystarczy nie jestem typem ktory sobie wmawia ze widzi roznice 3ms ktorego ludzkie oko nie ma prawa wylapac , chyba ze twoja matka lub ojciec pochodza z planety krypton. Ciekaw tez jestem w co ty grasz i w jakiej grze zauwazylbys roznice 9ms w opoznieniu. Poza tym skad masz pewnosc ze w przyszlosci niedalekiej jednak probkowanie 444 nie bedzie standardem , i co wtedy placz ze twoj samsung ma gorszy wynik laga od sony?
Opublikowano 19 lutego 20178 l 1. Pisałeś głupoty to dostałeś odpowiedź na podobnym poziomie. 2. 3ms ? Zaraz w tym swoim pjerdololo zejdziesz do "1ms lol placebo zyebie". 3. 4:4:4 istnieje od dawna, ogolnie nikogo przy takim użytkowaniu jak my, widać jak interesujesz się tematem. Dla mnie górną granicą jest pewnie 30ms, przekonam sie jak potestuje LG B6 o ile pojawi sie u nas w końcu update, który obniża laga w tym modelu do tego poziomu (w US dostępny od miesiąca). PS. Pytasz o gry ? Już Ci mówię, Rocket League, Halo 5, Gears of War Ultimate, The Last of Us Remastered. Edytowane 19 lutego 20178 l przez Ins
Opublikowano 19 lutego 20178 l PS. Pytasz o gry ? Już Ci mówię, Rocket League, Halo 5, Gears of War Ultimate, The Last of Us Remastered. Ok to mi wystarczy. Tak myslalem.
Opublikowano 19 lutego 20178 l Jakbyś chciał prowadzić dyskusję to byś rozwinął myśl, no ale czego można się spodziewać po osobie, która chce z tego tematu zrobić śmietnik.
Opublikowano 19 lutego 20178 l A co tutaj rozwijac mam sie klocic ze typ widzi roznice 3 ms lagu w rl ktore na konsolach bie chodzilo nawet w 60fps? Dla mnie temat zakonczony. Ta dyskusja wyglada tak, w samsungu mam troche lepszy input lag,troche lepszy hdr. Ale jak mam gorsza troche palete barw i gorszy input przy 444 co pisanie ze nie ma znaczenia jest glupota bo kazdy kto ma o tym pojecie wie ze probkowanie 444 to obraz idealny i obslugiwany bez zadnego problemu to juz to sa rzeczy absolutnie nieistotne i i tak nikt tego nie zauwazy. W skrocie minimalne roznice w lagach i innych duperelach ludzie zauwazaja bez problemu za to tego w czym tv sony jest lepszy od samsunga ludzie juz powinni miec w du.pie i i tak tego nie sa w stanie zauwazyc.Normalnie brzmi jak fanatyzm. Blazenada. Edit: ogolnie to o co ci typie chodzi? Serio, co chcesz udowodnic ? Ze twoje tv jest absolutnie we wszystkim najlepsze w swojej klasie? Nie jest. W ogolnym rozrachunku, jak najbardziej tak. I o jakim dealbreakerze mowisz? Wrzucasz wszystkich do jednego wora i nie widzisz mozliwosci ze ktos smial wybrac tv pod innym katem niz najnizszy input lag czy najlepszy w danym segmencie hdr. Podpowiem ci niektorzy maja to w du.pie. Mozna sie sugerowac jeszcze firma, oprogramowaniem, wielkoscia no doslownie wszystkim. A mozna tez wejsc do sklepu spojrzec na tv i pomyslec okej ten bedzie spoko i go wziac a nie pol roku czytac i notowac niemal nieznaczace specyfikacje zeby wybrac tv marzen za 5 kola jakby byl za 15 i potem jechac kazdego kto smie wyskoczyc z randomowa wartoscia ktora smiala byc lepsza od naszego ukochanego tv. A dlaczego tv sony nie sa tak polecane w kazdym smiesznym katalogu gracza? Bo sony zawsze byla i bedzie drozsza marka niz samsung, logiczne a co za tym idzie bedzie napewno gorsza w stosunku cena/jakosc porownujac do firm ktore robia tez pralki. Poza tym gdyby nie to ze xd80 bylo mniejsze i bardziej mi pasowalo co za tym idzie do sklepu to wzialbym ks7000 wiec co ty sie tak s.rasz. Tak bralem xd80 z pelna swiadomoscia ze w ogolnym rozrachunku jest slabszym tv niz samsung. Dasz wiare ze moim delabreakerem byla wielkosc tv a nie input lag? Niesamowite co? Edytowane 19 lutego 20178 l przez kanabis
Opublikowano 19 lutego 20178 l Jezusie serio ? Rocket League mam na 3 platformach, na jednej mam minimum 60 klatek, no ale prawie udał Ci sie argument. Wybrałeś jedną grę która ma problem ze stałymi 60 klatkami na konsolach, nie wspominając o reszcie. Żałosne. Oczywiste jest to, że opóźnienie łatwiej odczuć przy 60 klatkach bo sam input lag w sterowaniu jest przynajmniej 2 razy mniejszy. Podałem Ci przykłady gier, w ktore gram i w których odczuje tą różnicę, a ty znowu bełkot. Po raz kolejny starasz się udowodnić, że 4:4:4 jest istotne dla nas. W doopie masz laga i HDR bo zapewne TV głównie używasz do przegladania forumka z odległości poniżej metra. Pewnie nawet nie wie wiesz, że PS4 przy HDR obsłuży jedynie 4:2:0 i limited RGB. No i jeszcze ta paleta barw xD W SDR lepsza w szajsungu, w zdecydowanie gorszym hadeerze masz to pokrycie barw o 1 procent większe i jest to dla ciebie argument xD Chcesz robić CW z tego tematu to chociaż poczytaj trochę, bo inaczej cały twój post po raz kolejny będzie inwalidą i wielkim bólem dupska. Edit. Typie to nie ja zacząłem porównywać te telewizory. Zacząłeś pisać bzdury to zareagowałem. Ja mam w doopie kto na czym gra. Sam mam o wiele wyższe wymagania co do telewizorka i KS7000 ich nie spełnia, dlatego też jak wszystko dobrze pójdzie to go niedługo zmienie. Ztriggerowaleś się, zacząłeś walczyć o swój telewizorek to teraz sie nie dziw, że ktoś Ci odpowiada. Edytowane 19 lutego 20178 l przez Ins
Opublikowano 19 lutego 20178 l No ale to ty wyleciales z tabelkami robiac cw to po pierwsze nie ja, i nikt cie tutaj nie zapraszal zebys udwoadnial tabelkami ze ks7000 jest lepszy od xd80 bo kazdy o tym wie. Przyleciales narobiles smrodu a wszystko sie rozchodzilo o to ze fanek napisal ze w 2016 roku sony nie wypuscilo dobrego tv do gier czemu zaprzeczylem bo to ze jakis tv jest gorszy od ks7000 nie znaczy ze jest tv zlym. I prosze o link w ktorym jest napisane ze ps4 pro obsluguje tylko 4,2,0. I wytlumacz mi o co dokladnie mialbym miec bol dupska, bo chyba nie o to ze swiadomie nie wybralem samsunga z prozaicznego powodu. Bol dupy to moglbym miec o dx900 a nie o ks7000. Aha no i na tv nie przegladam forum, gram w gry , tyle ze takie dosyc swieze nie w indykopodobne lub remastery z generacji sprzed 10 lat. Edytowane 19 lutego 20178 l przez kanabis
Opublikowano 19 lutego 20178 l Przejrzyj poosty jeszcze raz i sprawdź co wypisywałeś. 4:2:0 w HDR. Jak wroce do domu to specjalnie dla Ciebie podesle linka. Wystarczy podlaczyc amplituner i sprawdzić jaki sygnał wysyła konsola no ale poszukam, bo widocznie przerasta Cię obsługa google.
Opublikowano 19 lutego 20178 l Nie musisz wracać do domu. Przepustowość standardu nie pozwala na HDR w RGB, dlatego jest on ograniczony do YUV420. 4:4:4 i RGB dostępne są tylko w trybie 8bit dla 4K lub 10bit z capem 30fps. Każdy materiał 4k 10bit powyżej 30fps lata już tylko w 4:2:0.