Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 1.03.2025 o 15:39, PiPoLiNiO napisał(a):

9800X3D zdychają lawinowo.

Zły bios, słaba partia 9800X3D

U mnie się nic nie dzieje, ale niesmak pozostał.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 858,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on:         Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czar

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

• Przyszło, wydaje mi się że kiedyś pudełka były większe. Czekam tylko dzisiaj na obudowę i zacznę składać.    

Opublikowano

Ja mam w końcu działająca 5080 w domu, wiec jak ktoś by się zastanawiał, to możecie pytać śmiało, nie wiem w końcu czy tamte były zespute, bo tym razem wyłączyłem w biosie ASPM i podłączyłem oryginalnym kablem z przeplotką na 3xPCI-E.

Nie mam zamiaru już wyciągać - napisz tylko tyle - w Alanie Wake mam średnio 170-220 klatek przy FGx3, nie widze artefaktów a opóźnienie na moim oledzie pokazuje średnio 50-60mls, a nie 100 jak było w filmach DF (może dlatego, że testowali w 4K, przez HDMi - nie wiem).

Cyberpunk w jakości obrazu ze wszystkim na fulla to samo - 170 fpsów, z mniejszym IL niż na 4080 gdzie przy FGx2 miałem ich koło 80-90. Póki co nie widzę ani artefaktów, ani błędów graficznych gra się wybornie.

Opublikowano
2 godziny temu, easye napisał(a):

Ja mam w końcu działająca 5080 w domu

nvidia jest dla nas zbyt łaskawa

Opublikowano
14 godzin temu, MarekCol napisał(a):

@PiPoLiNiO już po testach? odesłane bo 1 stopień za dużo w Fur Marku?

Czy mamy to?

Jest top 100 w rankingu światowym 3d Mark jako jeden z 2 Polaków, więc jest dobrze 🤣🤣

Messenger_creation_37F4CE7B-2BCA-4C09-AEB9-D9E0A1DA2DC3.thumb.jpeg.e14b01111dd6fdd02f92db07f9164104.jpeg

20250303_151643.thumb.jpg.e02fd79081795a8bcca0052a032ed3f9.jpg

Ale cewki dają nawet w przeglądarce jak przewijam stronę. Czekam na @creatinfreak aż wpadnie z zasilaczem i będziemy sprawdzać czy coś się zmieni.

Jednak po tym jak gadałem z chłopakami, to raczej nie ma co liczyć na Astrala i brak cewek. Niby chwalili się tym, że zmienili i od 4090 matrix używają innych, ale gówno to zmieniło. 

W Gainward cewki są niemal bezgłośne. A tu jest jak w TUF 4090 którego kiedyś oddałem po 2 godzinach :)

Edytowane przez PiPoLiNiO

Opublikowano
16 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Jest top 100 w rankingu światowym 3d Mark jako jeden z 2 Polaków, więc jest dobrze 🤣🤣

Messenger_creation_37F4CE7B-2BCA-4C09-AEB9-D9E0A1DA2DC3.thumb.jpeg.e14b01111dd6fdd02f92db07f9164104.jpeg

Ale cewki dają nawet w przeglądarce jak przewijam stronę. Czekam na @creatinfreak aż wpadnie z zasilaczem i będziemy sprawdzać czy coś się zmieni.

Jednak po tym jak gadałem z chłopakami, to raczej nie ma co liczyć na Astrala i brak cewek. Niby chwalili się tym, że zmienili i od 4090 matrix używają innych, ale gówno to zmieniło. 

W Gainward cewki są niemal bezgłośne. A tu jest jak w TUF 4090 którego kiedyś oddałem po 2 godzinach :)

Wszystkie dupy twoje z takimi osiagami

Opublikowano
40 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Trochę się naczekales ale fajnie, że ostatecznie przysłali i obyło się bez anulowania. Jak temperatury pod obciążeniem w wymagających grach? Testowales już coś? I czy robisz od razu UV?

Opublikowano

Wpadłem tylko podziękować w imieniu brata za porady do wyboru kompa. Zamówił zestaw za 8k z hardPC, może będzie miał do weekendu więc pewnie za niedługo kurewsko zapiecze mnie dupa ;) no ale to nie moje budżety. 

Chociaż do kawy poogladalem jakieś składaki i ten Keis składał za 5500 zł chyba 7900 Gre i mówił żeby nie słuchać głupot że tylko za 10 k to są komputery, bo to co on pokazuje to naprawdę porządny komp na parę lat. 

Zresztą ja i tak nie kumam, na konsoli rozdzielczość skalowana z 864p i detale na low. A na kartach 4060 w 1440p ultra detale i niemal stałe 60fps. To myślę sobie o huj tu chodzi 

Opublikowano

To jest w ogóle trochę paranoja żeby na karcie za taką kasę występowały takie babole. Dla mnie kpina z konsumentów.

Opublikowano
47 minut temu, easye napisał(a):

A po co Ci dodatkowe 2 wiatraki u dołu jak w karcie masz 4?

Bo dają chłód i obniżyły temp chipsetówno 8 stopni. Jeszcze jeden jest w piwnicy i bierze z dołu zimne powietrze :)

Opublikowano

Zamierzasz zwracać i zostać przy 4090 czy czekać na kolejną 5090?

Nie chce pisać, że beka z typa bo to w sumie nie twoja wina, no ale beka z typa, że w cenie używanego samochodu dostaje się spierdoloną kartę do gierek, która i tak nie działa prawidłowo xD

Opublikowano

@Rooofie No beka i to w chuj ogólnie :) Wystawiam na kilka dni na olx, potem zwrot jak nie zejdzie.

No będę polować na jakąś 5090. Problem w tym, że "premium" czyli Astral i MSI Suprim tak samo skrzeczą. Reszta ma średnie chłodzenie. 

Więc może skończy się zmianą pasty na PTM w Gainward i zostanie do 60xx.

Opublikowano

Teraz to już nie dostaniesz po takiej cenie jaka kupiłeś tego Astrala bo 5090ki niby są ale cena minimum 17k.

Opublikowano

@Qbon Nawet nie planuje. Gadałem z chłopakami którzy kupili Astral i ogólnie wszystkim oprócz jednej osoby piszczą. Ale czy naprawdę mu nie piszczy to wie tylko on :p

Edytowane przez PiPoLiNiO

Opublikowano

przecież te śmieszne jebane cewki i załatwienie sprawy z tym, to nie jest żadne rocket science, plują na morde klientom nie ogarniając tego jak należy i tyle. jeszcze chuj w jakichś budżetówkach, ale tutaj moim zdaniem to nieakceptowalne i wręcz bezczelne. gdybym kupił kartę za taki hajs i mi się trafiło to upierdliwe gówno, to następnym razem nawet bym nie spojrzał na ofertę takiej firmy

Opublikowano
20 minutes ago, krzysiek923 said:

przecież te śmieszne jebane cewki i załatwienie sprawy z tym, to nie jest żadne rocket science, plują na morde klientom nie ogarniając tego jak należy i tyle. jeszcze chuj w jakichś budżetówkach, ale tutaj moim zdaniem to nieakceptowalne i wręcz bezczelne. gdybym kupił kartę za taki hajs i mi się trafiło to upierdliwe gówno, to następnym razem nawet bym nie spojrzał na ofertę takiej firmy

Do tego prowadzi monopol.