Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Dlaczego im tak umniejszasz? Zapomniałeś o remasterach z ps2 za $60.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 361,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Nie musisz próbować nawracać Mendrek na plesjtejszyn czyli twoim zdaniem jedyna sluszną i prawdziwą konsole. Od lat gram na konsolach Sony znam dobrze ich mocne i słabsze strony.

Taka propaganda rodem z TVP ktora uprawiasz i plucie jadem na xboxa raczej działa na niekorzyść twojego ukochanego korpo i odpycha ludzi zamiast zachęcać.

Opublikowano

Klasyczny mendrek...

" Drogi nieznajomy użytkowniku,który przeszukujesz cały dark web w poszukiwaniu informacji którą konsolę wybrać. Plejstejszyn czy iksboks. To bardzo ważna życiowa decyzja, dobrze że w końcu trafiłeś do cw na fpe, gdzie ja prowadzę życiową misję i krucjatę w imię kawałka plastiku do grania. Itd itp i tldr. "

Czy przez tyle lat ktokolwiek poszedł do sklepu po konsolę Sony pod wpływem argumentów mendrka? Raczej na odwrót :teehee:, sam jesteś koniem trojańskim, ale obozu niebieskich i jeżeli cokolwiek sprzedałeś to zaopewne parę X'sow :whistling:

PS4 to za(pipi)ista konsola, warta swojej ceny, tańsza od koksa - na uj ten game pass - różnicę lepiej wydać  na wspieranie branży, a za drobne cebuliony reszty kup jakieś warzywa w lidlu :unknown:

Opublikowano

Przysięgam, że wydłubię sobie oczy jak jeszcze raz przeczytam "wspieranie branży"

Opublikowano

Co niby tak złego jest... we wspieraniu branży? :Coolface:

Opublikowano

Że niektórych lepiej nie wspierać. :)

Opublikowano

@ajakssx Jest pustym frazesem, który jest nadmiernie używany na tym forum. Poza tym osoby pracujące w IT radzą sobie finansowo dobrze i nie musicie się o nich aż tak martwić.

Opublikowano

Hehe, coś poszło nie tak. Ostatni akapit miał mieć raczej wydźwięk "argumentu" aka strzału z serii w kolano merdka. - a nie mojej opinii. Tak czy inaczej, nie ważne. Szkoda na to czasu. 

[cw/off] Bo tak bardziej serio to ok, rozumiem Twoje podejście. To prawda, nie ma się co litować nad twórcami gierek i napychac im kabzę w imię urojonych ideologii. Na pewno są kreatywni i zarobieni, na tyle żeby sobie jakoś w życiu dać radę jak jakąś gierka się nie sprzeda. Luz, wszystko gra. Jednak, z drugiej strony cobyś nie musiał jednak wydłubywać sobie oczu, to jak "wspieranie branży" zastąpimy pochodnym "głosowanie portwelem" to wcale nie jest to pozbawione sensu. Wiadomo tasiemce i odcinanie kuponów od ea itp. to wspieranie raka, ale kupno na premierę np. ambitnego Dreams to już całkiem inna sprawa. I tu znów, jakby Media Molecule rozwiązali (tfu.) bo gierka się nie sprzedała to wiadomo, ludzie dadzą sobie radę... ale chyba wszyscy chcą na rynku jak najwięcej tak ambitnych i dużych projektów cnie? Same idyki to za mało. 

BTW. Game Passa mam i chce PS Now w zbizonej formie. [cw/on] 

Opublikowano

Mendrek? Typ usera który obrzydzi Ci nawet najlepszą grę. Kupując Xboxa minimalizujesz ryzyko, że spotkasz go na jakimkolwiek evencie/wspólnej grze/Empiku, więc konsolarzu, wybierz mądrze.

Wybierz Xboxa.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Ludzie nie pozwalajcie grac swoim dzieciom online na plejstejszyn, bo niektorzy nie potrafia sie kontolowac i stosuja grozby karalne. Ewentualnie wyroochaja wasza matkę poprzez mica.

Opublikowano
1 godzinę temu, teddy napisał:

Tylko przejrzałem filmik ale cieżko się nie zgodzić z filmikiem. Ta generacja konsol, to zdecydowanie spadek formy xboxa. Spadek formy Halo i Gearsów, za mało nowych dobrych gier gier (jak w Ori, Sunset czy Ori) a za dużo średniaków, co jest szczególnie widoczne jeśli zestawimy to ze znakomitą formą Nintendo i Playstation.

Mam nadzieje że następna generacja będzie lepsza i będzie bardziej przypominać czasy X360 niż One'a. Wydają się być na dobrej drodze...

Opublikowano

No nie wiem, nie zapowiedzieli nic ciekawego jak na razie. :reggie:

Opublikowano

Od czasu powstania marki xbox nie zapowiedzieli nic fajnego więc nie wiem czemu teraz miałoby się to zmienić  :)

Opublikowano

Akurat (pipi)olo - ta zapowiedz pierwszych Gearsów z mad world, hype wokol Halo, Mass Effect poki byl exem - to były zapowiedzi które trzęsły branżą, aż sam sie skusilem na kupno konsoli.

Kiedyś to było w zielonej krainie, aż mi żal xbotów które ciągle szanują tę markę po tym co MS jej zrobił.

Opublikowano

no niestety jest spadek ale i tak dwa poziomy wyżej niż plejśmieciarka bez gier, sony niby tyle studiów a od dwóch lat nic ponad 90 na meta i gry 6/10  ;)

a bioware od kilku lat u EA [*]

Opublikowano

W zielonym szambie na pewno :(

Opublikowano
23 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Pewnie dlatego, że obecna generacja to popłuczyny po poprzedniej. 

Jak się ma gejpassa do grania w stare gierki to można być zgorzkniałym zieleniakiem po tylu latach.

Opublikowano

ale zazdrość o gamepassa zżera proste umysły sonybocarni  :)

Opublikowano

mam nadzieje że Spencer udostępni w końcu Gamepassa na playstation i skończy się ta zawiść

Opublikowano
22 minuty temu, oFi napisał:

Jak się ma gejpassa do grania w stare gierki to można być zgorzkniałym zieleniakiem po tylu latach.

Obecna generacja to zastój gorszy niż koniec poprzedniej, tylko w nowej graficzce.

ale niższej klasie może się spodobać :) 

Opublikowano

kiedyś - gearsy, mass effect, bioshock, motorstorm, uncharted, resistance, forza horizon, alan wake, demons souls, the last of us, viva pinata, infamous, heavy rain, lbp, lost odyssey

teraz - ori, quantum break, detroit, horizon zero dawn, spiderman, death strand, ryse, dreams, drivecrap, sunset

IP które powstały w danych generacjach lub gry który były czasowymi exami (bioshock) w obozach MS/Sony. Jak ktoś twierdzi że jest lepiej teraz to chyba jak pupcio zaczął przygodę z konsolami w 2013. 

Opublikowano
21 minut temu, ASX napisał:

mam nadzieje że Spencer udostępni w końcu Gamepassa na playstation i skończy się ta zawiść

już sobie wyobrażam jak Mendrek pisze, że to dzięki sony i on kupując gamepassa od MS wspiera Sony :) 

Opublikowano

Prawda jest taka, że to tytuły zeszłej generacji najmocniej popchnęły gatunki, wprowadziły najwięcej rozwiązań które są obecnie standardem, a tak dzisiaj to (pipi)nia.

Jeszcze te open-worldy pierd,olone, rak największy, więcej tego nasrano niż FPSów poprzedniej generacji. TFU j,ebać tę generację.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.