Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Popaatrz ma PSN ID tam znajdziesz gry.

Koniec gadki z Tobą chłopie jak już Ci styki puszczaja i od debili jedziesz. 

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 409,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
7 minut temu, C1REX napisał:

Masz rację. Najdroższa konsola prawie nigdy nie wygrywa. 

Osobiście też sądzę, że 2x szybszy ssd (4x szybszy w top speed) jest ważniejsze od kilka teraflopow. 

Cena jednak ma najważniejsze znaczenie i m$ nie popełnia błędów z x one. 

Dales dobry argument, ale xbox one x przegrał i został wycofany z rynku. 

Ten jeden argumenty wystarczy mi aby wierzyć, że ten co chce to zrobi, a już na pewno MS dostarczy tak wyglądające gry na Series X, że jak klapy to zobaczą obsrają się świątecznym twarogiem :xboss:

Opublikowano
3 minutes ago, Soul said:

Ten jeden argumenty wystarczy mi aby wierzyć, że ten co chce to zrobi, a już na pewno MS dostarczy tak wyglądające gry na Series X, że jak klapy to zobaczą obsrają się świątecznym twarogiem :xboss:

Oby, ale mam wątpliwości. M$ nie ma przewagi podobnej do one x. Sony nie pcha sie też w crossgen, a tylko dokupuje nowe studia i wiecej exclusivow. 

M$ może jeszcze zaskoczyć, ale grami na razie wygrywa sony. 

Xbox może przekonać ceną i z czasem przekonać devow do tej konsoli. 

Napewno xbox bedzie silniejszą konkurencją dla ps tym razem i ma poważne szanse na wygraną. Sony będzie musiało się mocno starać. 

Będzie ciekawie i dobrze dla graczy w tej generacji moim zdaniem. 

Opublikowano
Teraz, C1REX napisał:

M$ może jeszcze zaskoczyć, ale grami na razie wygrywa sony. 

Xbox może przekonać ceną i z czasem przekonać devow do tej konsoli. 

Napewno xbox bedzie silniejszą konkurencją dla ps tym razem i ma poważne szanse na wygraną. Sony będzie musiało się mocno starać. 

Będzie ciekawie i dobrze dla graczy w tej generacji moim zdaniem. 

Niesamowite wnioski.

Opublikowano

Rozbrajają mnie te analizy Cirexa

Opublikowano
9 minutes ago, Mejm said:

Niesamowite wnioski.

1 minute ago, ASX said:

Rozbrajają mnie te analizy Cirexa

Czyli co? Brakuje Wam argumentów? 

Opublikowano
25 minut temu, Soul napisał:

..a już na pewno MS dostarczy tak wyglądające gry na Series X, że jak klapy to zobaczą obsrają się świątecznym twarogiem :xboss:

Naprawde w to wierzysz? Skoro na ostatniej prostej wrzucają XSS jako budżetową wersję Nextgena, stawiają głównie na GP i jeszcze łączą to z EA (czyt. więcej graczy w Fife) to wierzysz że zainwestują w jakieś super wyjątkowe gry które pozamiatają PlayStation? Będzie odcinanie kuponów - już game pass na PC podrożał srogo. Były gry usługi, teraz będzie konsola - usługa. 

Opublikowano
2 minutes ago, Soul said:

No mi wystarczył jeden xD

Rdr2 jest wyjatkiem i żaden z nas nie wie, czy gra nie była optymalizowana pod one x. Dasz radę udowodnić, że nie była? 

Poza tym przypominam, że najmocniejszy xbox one x przegrał najmocniej. 

Opublikowano

przecież w całej tej polityce M$ stawiania na usługi a nie pudełko pod tv, kluczowe są dobre gry które przyciągną ludzi do abonamentu. Znacznie łatwiej jest zrezygnować z abonamentu bo to tylko 3 kliknięcia niż sprzedać używaną konsole. Dlatego jeżeli Microsoft nie będzie dostarczać hitów do gamepassa to ludzie przestaną opłacać abonament.

Opublikowano
3 minuty temu, ListuniO napisał:

Naprawde w to wierzysz? Skoro na ostatniej prostej wrzucają XSS jako budżetową wersję Nextgena, stawiają głównie na GP i jeszcze łączą to z EA (czyt. więcej graczy w Fife) to wierzysz że zainwestują w jakieś super wyjątkowe gry które pozamiatają PlayStation? Będzie odcinanie kuponów - już game pass na PC podrożał srogo. Były gry usługi, teraz będzie konsola - usługa. 

No już pierwsze jakby dowody tej wiary mają miejsce, patrz Hellblade 2, Fable nowa Forza, Project Mara, Everwild, Avowed i dużo dużo więcej.

3 minuty temu, C1REX napisał:

Rdr2 jest wyjatkiem i żaden z nas nie wie, czy gra nie była optymalizowana pod one x. Dasz radę udowodnić, że nie była? 

Poza tym przypominam, że najmocniejszy xbox one x przegrał najmocniej. 

A dasz radę, że była? jesteś developerem? czy zwykłym graczem, który coś tam sobie poczytał i dzieli się  ze światem swoimi przemyśleniami? Chyba to drugie.

Może i przegrał ale swoje 5 minut miał i zrobił co miał zrobić.

Opublikowano
5 minut temu, Soul napisał:

No już pierwsze jakby dowody tej wiary mają miejsce, patrz Hellblade 2, Fable nowa Forza, Project Mara, Everwild, Avowed i dużo dużo więcej.

No i (pipi), sam się dałeś złapać. ;)

Opublikowano

@Soul wszyscy my tu udajemy, że wiemy więcej w oparciu co przeczytaliśmy.

Xbox one X ma więcej teraflopow niż nowy series S. Różnica mocy była maga duża, a mimo to gry wyglądały bardzo, bardzo podobnie na każdej wersji konsoli obu firm. 

Suche fakty:

- series x  ma wiecej teraflopow od ps5, ale minimalnie. 

- series s ma mniej teraflopow, niż one x, ale to podobno nadrabia w innych miejscach 

- ps5 ma wiecej gier na premierę. 

- x ma lepszą ofertę cenową 

- historycznie cena ma największy wpływ na sukces konsoli 

Nie będę wyciągał wniosków z tych punktów. 

Opublikowano

Mara i Hellblade to pewnie na jedno kopyto będzie ale ocenie jak zobacze. Forza i Fable? Żeby nam klapki pospadały? Naprawde? Ale spoko - jak jesteś fanem tych gier to pewnie dodajesz kilka oczek do oceny ale to nie to co pokona PS. 

A gdzie czasu gdy na X-a wychodził Bioshock? Gearsy? Lost Planet? to były nowe, świeże IP które przyciagały. Wtedy się jarałem Xboxem na maksa. Byłem nawet na Xbox Fund Day w pobierowie (tam pierwszy raz grałem w Bioshock) i na mazurach (wróciłem z Guitar Hero). Ale kilka lat później wszystko idzie w kierunku masowego dostarczania gierek. 

Xbox nie umrze pewnie długo i z innego perspektywy to ktoś coś tam w nim zobaczy i będzie nawet grał ale Sony w aktualnej generacji ich pokonało a w kolejnej pewnie dobije. 

Opublikowano
1 minutę temu, C1REX napisał:

@Soul wszyscy my tu udajemy, że wiemy więcej w oparciu co przeczytaliśmy.

Xbox one X ma więcej teraflopow niż nowy series S. Różnica mocy była maga duża, a mimo to gry wyglądały bardzo, bardzo podobnie na każdej wersji konsoli obu firm. 

Suche fakty:

- series x  ma wiecej teraflopow od ps5, ale minimalnie. 

- series s ma mniej teraflopow, niż one x, ale to podobno nadrabia w innych miejscach 

- ps5 ma wiecej gier na premierę. 

- x ma lepszą ofertę cenową 

- historycznie cena ma największy wpływ na sukces konsoli 

Nie będę wyciągał wniosków z tych punktów. 

ps5 ma (pipi) na premierę, to tak na serio

Opublikowano
6 minut temu, lpcl napisał:

No i (pipi), sam się dałeś złapać. ;)

lgbt - nie każdy ma napięcie jak Ty kolego...

Opublikowano
1 minutę temu, ListuniO napisał:

lgbt - nie każdy ma napięcie jak Ty kolego...

Nie każdy ma tak zryty łeb jak ty i nie jestem twoim kolegą, idź szukać sobie ciepłych chłopców gdzie indziej... 

Opublikowano
2 minuty temu, lpcl napisał:

Nie każdy ma tak zryty łeb jak ty i nie jestem twoim kolegą, idź szukać sobie ciepłych chłopców gdzie indziej... 

ok, Typie, najcieplejszy na razie jesteś Ty...

Opublikowano
Teraz, ListuniO napisał:

ok, Typie, najcieplejszy na razie jesteś Ty...

Może zajmij się dzieciakami bo skończą jak ich stary. 

Opublikowano

ja pierdole, ale to cw teraz stało się smutne

Opublikowano

o co chodzi z tymi dwoma typami? 

yebancy maja po 50 lat, a ich najlepsze punche to 'chyba ty' xd

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

O nic nie chodzi Lgbt zaczął od wyzwisk ale On może, ma staż w graniu 31 lat....

Opublikowano

Rozumiem, że to temat bez moderacji, ale po co odrazu z siebie ch.uja lub debila robić? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.