Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Popaatrz ma PSN ID tam znajdziesz gry.

Koniec gadki z Tobą chłopie jak już Ci styki puszczaja i od debili jedziesz. 

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 364 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
7 minut temu, C1REX napisał:

Masz rację. Najdroższa konsola prawie nigdy nie wygrywa. 

Osobiście też sądzę, że 2x szybszy ssd (4x szybszy w top speed) jest ważniejsze od kilka teraflopow. 

Cena jednak ma najważniejsze znaczenie i m$ nie popełnia błędów z x one. 

Dales dobry argument, ale xbox one x przegrał i został wycofany z rynku. 

Ten jeden argumenty wystarczy mi aby wierzyć, że ten co chce to zrobi, a już na pewno MS dostarczy tak wyglądające gry na Series X, że jak klapy to zobaczą obsrają się świątecznym twarogiem :xboss:

Opublikowano
3 minutes ago, Soul said:

Ten jeden argumenty wystarczy mi aby wierzyć, że ten co chce to zrobi, a już na pewno MS dostarczy tak wyglądające gry na Series X, że jak klapy to zobaczą obsrają się świątecznym twarogiem :xboss:

Oby, ale mam wątpliwości. M$ nie ma przewagi podobnej do one x. Sony nie pcha sie też w crossgen, a tylko dokupuje nowe studia i wiecej exclusivow. 

M$ może jeszcze zaskoczyć, ale grami na razie wygrywa sony. 

Xbox może przekonać ceną i z czasem przekonać devow do tej konsoli. 

Napewno xbox bedzie silniejszą konkurencją dla ps tym razem i ma poważne szanse na wygraną. Sony będzie musiało się mocno starać. 

Będzie ciekawie i dobrze dla graczy w tej generacji moim zdaniem. 

Opublikowano
Teraz, C1REX napisał:

M$ może jeszcze zaskoczyć, ale grami na razie wygrywa sony. 

Xbox może przekonać ceną i z czasem przekonać devow do tej konsoli. 

Napewno xbox bedzie silniejszą konkurencją dla ps tym razem i ma poważne szanse na wygraną. Sony będzie musiało się mocno starać. 

Będzie ciekawie i dobrze dla graczy w tej generacji moim zdaniem. 

Niesamowite wnioski.

Opublikowano

Rozbrajają mnie te analizy Cirexa

Opublikowano
9 minutes ago, Mejm said:

Niesamowite wnioski.

1 minute ago, ASX said:

Rozbrajają mnie te analizy Cirexa

Czyli co? Brakuje Wam argumentów? 

Opublikowano
25 minut temu, Soul napisał:

..a już na pewno MS dostarczy tak wyglądające gry na Series X, że jak klapy to zobaczą obsrają się świątecznym twarogiem :xboss:

Naprawde w to wierzysz? Skoro na ostatniej prostej wrzucają XSS jako budżetową wersję Nextgena, stawiają głównie na GP i jeszcze łączą to z EA (czyt. więcej graczy w Fife) to wierzysz że zainwestują w jakieś super wyjątkowe gry które pozamiatają PlayStation? Będzie odcinanie kuponów - już game pass na PC podrożał srogo. Były gry usługi, teraz będzie konsola - usługa. 

Opublikowano
2 minutes ago, Soul said:

No mi wystarczył jeden xD

Rdr2 jest wyjatkiem i żaden z nas nie wie, czy gra nie była optymalizowana pod one x. Dasz radę udowodnić, że nie była? 

Poza tym przypominam, że najmocniejszy xbox one x przegrał najmocniej. 

Opublikowano

przecież w całej tej polityce M$ stawiania na usługi a nie pudełko pod tv, kluczowe są dobre gry które przyciągną ludzi do abonamentu. Znacznie łatwiej jest zrezygnować z abonamentu bo to tylko 3 kliknięcia niż sprzedać używaną konsole. Dlatego jeżeli Microsoft nie będzie dostarczać hitów do gamepassa to ludzie przestaną opłacać abonament.

Opublikowano
3 minuty temu, ListuniO napisał:

Naprawde w to wierzysz? Skoro na ostatniej prostej wrzucają XSS jako budżetową wersję Nextgena, stawiają głównie na GP i jeszcze łączą to z EA (czyt. więcej graczy w Fife) to wierzysz że zainwestują w jakieś super wyjątkowe gry które pozamiatają PlayStation? Będzie odcinanie kuponów - już game pass na PC podrożał srogo. Były gry usługi, teraz będzie konsola - usługa. 

No już pierwsze jakby dowody tej wiary mają miejsce, patrz Hellblade 2, Fable nowa Forza, Project Mara, Everwild, Avowed i dużo dużo więcej.

3 minuty temu, C1REX napisał:

Rdr2 jest wyjatkiem i żaden z nas nie wie, czy gra nie była optymalizowana pod one x. Dasz radę udowodnić, że nie była? 

Poza tym przypominam, że najmocniejszy xbox one x przegrał najmocniej. 

A dasz radę, że była? jesteś developerem? czy zwykłym graczem, który coś tam sobie poczytał i dzieli się  ze światem swoimi przemyśleniami? Chyba to drugie.

Może i przegrał ale swoje 5 minut miał i zrobił co miał zrobić.

Opublikowano
5 minut temu, Soul napisał:

No już pierwsze jakby dowody tej wiary mają miejsce, patrz Hellblade 2, Fable nowa Forza, Project Mara, Everwild, Avowed i dużo dużo więcej.

No i (pipi), sam się dałeś złapać. ;)

Opublikowano

@Soul wszyscy my tu udajemy, że wiemy więcej w oparciu co przeczytaliśmy.

Xbox one X ma więcej teraflopow niż nowy series S. Różnica mocy była maga duża, a mimo to gry wyglądały bardzo, bardzo podobnie na każdej wersji konsoli obu firm. 

Suche fakty:

- series x  ma wiecej teraflopow od ps5, ale minimalnie. 

- series s ma mniej teraflopow, niż one x, ale to podobno nadrabia w innych miejscach 

- ps5 ma wiecej gier na premierę. 

- x ma lepszą ofertę cenową 

- historycznie cena ma największy wpływ na sukces konsoli 

Nie będę wyciągał wniosków z tych punktów. 

Opublikowano

Mara i Hellblade to pewnie na jedno kopyto będzie ale ocenie jak zobacze. Forza i Fable? Żeby nam klapki pospadały? Naprawde? Ale spoko - jak jesteś fanem tych gier to pewnie dodajesz kilka oczek do oceny ale to nie to co pokona PS. 

A gdzie czasu gdy na X-a wychodził Bioshock? Gearsy? Lost Planet? to były nowe, świeże IP które przyciagały. Wtedy się jarałem Xboxem na maksa. Byłem nawet na Xbox Fund Day w pobierowie (tam pierwszy raz grałem w Bioshock) i na mazurach (wróciłem z Guitar Hero). Ale kilka lat później wszystko idzie w kierunku masowego dostarczania gierek. 

Xbox nie umrze pewnie długo i z innego perspektywy to ktoś coś tam w nim zobaczy i będzie nawet grał ale Sony w aktualnej generacji ich pokonało a w kolejnej pewnie dobije. 

Opublikowano
1 minutę temu, C1REX napisał:

@Soul wszyscy my tu udajemy, że wiemy więcej w oparciu co przeczytaliśmy.

Xbox one X ma więcej teraflopow niż nowy series S. Różnica mocy była maga duża, a mimo to gry wyglądały bardzo, bardzo podobnie na każdej wersji konsoli obu firm. 

Suche fakty:

- series x  ma wiecej teraflopow od ps5, ale minimalnie. 

- series s ma mniej teraflopow, niż one x, ale to podobno nadrabia w innych miejscach 

- ps5 ma wiecej gier na premierę. 

- x ma lepszą ofertę cenową 

- historycznie cena ma największy wpływ na sukces konsoli 

Nie będę wyciągał wniosków z tych punktów. 

ps5 ma (pipi) na premierę, to tak na serio

Opublikowano
6 minut temu, lpcl napisał:

No i (pipi), sam się dałeś złapać. ;)

lgbt - nie każdy ma napięcie jak Ty kolego...

Opublikowano
1 minutę temu, ListuniO napisał:

lgbt - nie każdy ma napięcie jak Ty kolego...

Nie każdy ma tak zryty łeb jak ty i nie jestem twoim kolegą, idź szukać sobie ciepłych chłopców gdzie indziej... 

Opublikowano
2 minuty temu, lpcl napisał:

Nie każdy ma tak zryty łeb jak ty i nie jestem twoim kolegą, idź szukać sobie ciepłych chłopców gdzie indziej... 

ok, Typie, najcieplejszy na razie jesteś Ty...

Opublikowano
Teraz, ListuniO napisał:

ok, Typie, najcieplejszy na razie jesteś Ty...

Może zajmij się dzieciakami bo skończą jak ich stary. 

Opublikowano

ja pierdole, ale to cw teraz stało się smutne

Opublikowano

o co chodzi z tymi dwoma typami? 

yebancy maja po 50 lat, a ich najlepsze punche to 'chyba ty' xd

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

O nic nie chodzi Lgbt zaczął od wyzwisk ale On może, ma staż w graniu 31 lat....

Opublikowano

Rozumiem, że to temat bez moderacji, ale po co odrazu z siebie ch.uja lub debila robić? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.