Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
3 minuty temu, ping napisał:

Ale wiesz o tym, że jak Xboksowiec będzie chciał wyłożyć pęgę na pudełko/cyfrę, to fakt posiadania gamepassa mu tego nie blokuje? :D

Reasumując:

- XBOX = Gamepass + Nextgenowe gierki na wyciągnięcie ręki

- PS5 = gry za 360 zeta, z czego większość to odgrzewane kotlety z pastgena/crossplatformy.

- XBOX = Gamepass + Nextgenowe gierki na wyciągnięcie ręki za 360 zeta, dasz?

@Faka mówisz o stadzie szczekaczy gdzie można było słowa powiedzieć bo jeden przez drugiego jak wygłodniałe psy się rzucili? no to fajnie masz nasrane we łbie

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 362,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
12 minut temu, ListuniO napisał:

Dla przykładu własnie gram w DG i ze względu na brak czasu spokojnie dojde do premiery piątki i sobie tam dalej będe kontynuował.

a wiadomo już czy sejw będzie działał? :)

Opublikowano

A czemu ma nie działać? Insomniac się tłumaczyło z zamieszania. A i będzie boost który też był system seller na zielonym poletku. To co dalej chłopki?

Edytowane przez ListuniO

Opublikowano

Nie dam, bo jestem z tych, którzy nie sprzedają gier po przejściu, grają dużo i uważam, że 360zł jest ceną niewspółmierną do kawałka common plastiku (co innego jakieś limited print runy, istniejące w liczbie kilku tysięcy sztuk).

Microsoft miażdży system wsteczną kompatybilnością. Podejrzewam, że ich team sporo jeszcze podziała z BC dla gier X/X360.

Mam kilka tysięcy pudełek na platformy MS - rozciągniętych na trzy generacje konsol. Wiele z tych gier będę mógł uruchomić na XSX.

Mam kilka tysięcy pudełek na platformy Sony - rozciągniętych na kilka generacji konsol. Na PS5 będę mógł pograć tylko w gry z PS4, zakładając, że będą działały w 100% sprawnie (różnie to z Sonowską wsteczną bywało).

Jako, że nie sprzedaję gier po ich ukończeniu cieszę się z kursu, jaki obrał Microsoft. Jako klient patrzący w przyszłość wiem, że ich platformy - przy dbałości o możliwość uruchamiania biblioteki gier z innych generacji sprzętowych - są dobrą inwestycją i nie zdziwię się, jak kolejna generacja konsol, już po XSX, również będzie zapewniała kompatybilność wsteczną.

Argument o biedakach grających w starocie można sobie darować. Niektóre gry, podobnie jak filmy czy muzykę, lubię sobie odświeżyć.  Niezależnie od ich wieku. Jedni trzymają się mainstreamu, inni lubią smakować z olbrzymiej biblioteki nie bacząc na to, co aktualnie jest na topie.

Opublikowano
4 minuty temu, ping napisał:

Nie dam, bo jestem z tych, którzy nie sprzedają gier po przejściu, grają dużo i uważam, że 360zł jest ceną niewspółmierną do kawałka common plastiku (co innego jakieś limited print runy, istniejące w liczbie kilku tysięcy sztuk).

Microsoft miażdży system wsteczną kompatybilnością. Podejrzewam, że ich team sporo jeszcze podziała z BC dla gier X/X360.

Mam kilka tysięcy pudełek na platformy MS - rozciągniętych na trzy generacje konsol. Wiele z tych gier będę mógł uruchomić na XSX.

Mam kilka tysięcy pudełek na platformy Sony - rozciągniętych na kilka generacji konsol. Na PS5 będę mógł pograć tylko w gry z PS4, zakładając, że będą działały w 100% sprawnie (różnie to z Sonowską wsteczną bywało).

Jako, że nie sprzedaję gier po ich ukończeniu cieszę się z kursu, jaki obrał Microsoft. Jako klient patrzący w przyszłość wiem, że ich platformy - przy dbałości o możliwość uruchamiania biblioteki gier z innych generacji sprzętowych - są dobrą inwestycją i nie zdziwię się, jak kolejna generacja konsol, już po XSX, również będzie zapewniała kompatybilność wsteczną.

Argument o biedakach grających w starocie można sobie darować. Niektóre gry, podobnie jak filmy czy muzykę, lubię sobie odświeżyć.  Niezależnie od ich wieku. Jedni trzymają się mainstreamu, inni lubią smakować z olbrzymiej biblioteki nie bacząc na to, co aktualnie jest na topie.

O biedakach sam wyjechałeś więc odbiłem. 

To co napisałeś wyżej ma fchvuj sens ale dużo napisałeś że to Twoje upodobania i Twoje fazy na zbieranie gier itd. A tutaj fanatyczne boty piszą ciągle że Spencer jest bogiem bo dał im konsole za grosze z GP za grosze. Nie kumają że każdy kupuje konsole pod siebie. 

Nic dziwnego że spoko gadasz w końcu jesteś z Wroc. 

Edytowane przez ListuniO

Opublikowano

Nie no, o biedakach to nadinterpretacja - nigdy bym nikomu nie cisnął ze względu na finanse. Po prostu śmieszy mnie zestawienie forumowej zaradności i próba zaklinania rzeczywistości twierdząc, że może nie będzie tak źle.

Będzie tragicznie..

Wszystko drożeje, bułki, mięso, siła nabywcza pieniądza jest coraz niższa. Nie dziwota, że ceny gier idą w górę (ich produkcja jest coraz bardziej kosztowna)

Dla zwykłej polskiej rodziny - chłop w robocie za średnią krajową, baba w domu, dzieciak lub dwa - te trzy i pół bomby za gierkę to będzie jednak cena zaporowa. Już 229/239 na premierę to był srogi pieniądz. A że cena wysoka, to pewnie na rynku wtórnym trzeba będzie gonić z większą stratą.

Tutaj właśnie pięknie prezentuje się plan Microsoftu - masz pęgę i ciśnienie na ogrywanie nowości? Wskakuj do nas. Nie bardzo Ci po drodze z takimi wydatkami? Nie ma sprawy, mamy dla Ciebie GamePassa - w gry od naszych studio pośmigasz w cenie abonamentu na premierę, na niektóre tytuły będziesz musiał jednak chwilę poczekać. Ale nie martw się - zadbamy o to, żebyś się nie nudził, mamy ponad dwie setki gier w ofercie, a jak masz smartfona, to możesz równocześnie pykać na nim w gry z X Cloud i dzielić się konsolą ze swoimi bliskimi (dzieciak na przykład).

Dawno nie bylo tak pro-konsumenckiego podejścia jak u Microsoftu.

Opublikowano

Wszystko spoko. Masz plusa jak mi wróci pula. 

Opublikowano

Opublikowano

Kurrrrde Spencer niedlugo bedzie z lodowki wyskakiwal. Kupilem 4 monsterki za 16ziko, a jeszcze dostałem 20dni Gamepassa ultimate:xboss:

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano

Nie rozumiem, jak to w ogóle możliwe. 

Sony blokuje przenoszenie sejwów czy jak? Może kasę za to chcą? 

Opublikowano

Mają dałna w tym sony.

Opublikowano
6 minut temu, C1REX napisał:

Nie rozumiem, jak to w ogóle możliwe. 

Sony blokuje przenoszenie sejwów czy jak? Może kasę za to chcą? 

Technicznie rzecz biorąc pewnie jest tak, że na Xboksy deployowana jest ze sklepu ta sama gra, jeno ze zmienionym configiem (ewentualnie innym pakietem tekstur).

A na Plejstację, pewnie przekompilowany tytuł, pod nową architekturę i sejwy się gryzą.

(pipi)owo ogólnie i pamiętajcie - multiplatformy tylko na sprzęcie MS.

Opublikowano

Ku.rwa, tylko tego d-pada szkoda, no nie chce mi się grać w Tony'ego na tym krzyżaku od xboxa. 

Opublikowano

Yebłem prawie calaka (brakuje mi 100 levelu online i pluszaków) na XBOXIE i zrobiłem to z przyjemnością. Krzyżak nie jest taki zły.

A jak jest, to padzik 3rd party i wio. Albo jakiś wynalazek żeby podpiąć pada od PS4.

Opublikowano

Ja na xboksie właśnie na przejściówkach do dual shocka lubiłem grać. 

Opublikowano

Przecież nie będę na kablu jak zwierz grał. Przyzwyczai się człowiek do d-pada i tyle.

Opublikowano
Teraz, Faka napisał:

Przecież nie będę na kablu jak zwierz grał. Przyzwyczai się człowiek do d-pada i tyle.

Są przejściówki bezprzewodowe. 

Opublikowano
  • Autor

To co Sony odjebało w tym remasterze Spidera to aż szkoda komentować.

Opublikowano

Jeszcze nie jest za późno, biba u Spencera w willi pomieści wszystkich :) No cipex i Liściu może odbiją się od bramkarza przy selekcji na wejściu, ale to szczegół

Opublikowano

Bym zrozumiał, gdyby to było 1440p 60 fps, no ale nie w FHD, no bo konsola nie da rady. Jeszcze twarz poyebana jakaś, darmowego upgrade'u nie dostaniesz mimo posiadania kopii. Co jeszcze może się zyebać?

Opublikowano

spacer.png

JEDZIEMY CHŁOPAKIIIIIII

Edytowane przez ping

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.