Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem u mnie na OLEDZIE 55 cali jak odpalam takiego RDR 2/ Metro na PRO a później na nadkonsoli to od razu widzę różnice w ostrości obrazu. 

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 361,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
W dniu 7.10.2020 o 08:52, izon napisał:

Oczywiście, że PS5 pod kątem nowych gier ma lepszy line-up od Xboxa, tak szczerze to nie wiem, czy nie najlepszy w historii.

Jak się potwierdzi z Soulsami to posypuję głowę popiołem i odwołuje te herezję. Wychodzi na to, że Medium to chyba jedyna gra dedykowana na next geny w tym roku:):)

Opublikowano
Just now, Soul said:

Nie wiem u mnie na OLEDZIE 55 cali jak odpalam takiego RDR 2/ Metro na PRO a później na nadkonsoli to od razu widzę różnice w ostrości obrazu. 

Dwa różne sprzęty różniące się nacznie wiecej,niż rozdziałką. Suwaki na prawo w one x masz. 

Ustaw w konsoli 4k,1440p i 1080p i wtedy sprawdź. Albo hdmi podłącz do portu, gdzie nie masz 4k.

Opublikowano

@izon

Ziomal, przecież ta gra to żaden (pipi)a jego mać next gen, to remake logicznie, że będzie wyglądać lepiej niż to co było ile tam 11-12 lat temu?! 

Jeżeli dla kogoś to next genowa grafika to nie wiele wymaga od PS5, no ale to klapy tego nie pomalujesz.

1 minutę temu, C1REX napisał:

Dwa różne sprzęty różniące się nacznie wiecej,niż rozdziałką. Suwaki na prawo w one x masz. 

Ustaw w konsoli 4k,1440p i 1080p i wtedy sprawdź. Albo hdmi podłącz do portu, gdzie nie masz 4k.

Nie po to mam nadkonsole w domu i oleda, żeby pajcować jak jakiś cygan ;)

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Nawet 1080p na PC nie jest (pipi) rozmazanym i niszczy cokolwiek na ps4pro

Edytowane przez C1REX

Opublikowano
3 minuty temu, Soul napisał:

Xbox bez gier i OLED to jak Cygan bez taboru wiec akurat Tobie pasuje:)

Opublikowano
5 minut temu, C1REX napisał:

Grałem trochę w 1440p w halo i w 4k i różnicę widać, chyba, że Ty siedzisz tak że 2 metry od to może nie. 

Opublikowano
1 minute ago, lpcl said:

Grałem trochę w 1440p w halo i w 4k i różnicę widać, chyba, że Ty siedzisz tak że 2 metry od to może nie. 

Jak masz zapas mocy, to spoko. Ale jak masz wybrać 30fps vs 60fps to weźmiesz 4K? Dla mnie różnica jest za mała. 5% ładniej wizualnie za połowę fps to słaby deal moim zdaniem. 

Opublikowano

Nazywanie nową generacją tych popluczyn konsolowych to troche kek. 

Nintendo juz dawno przestało uczestniczyć w tym wyścigu i szanuje ich za nowe pomysły gameplayowe. 

Większość ludzi juz ma dość cinematic experience, a xbox jest dla casuali. 

Edytowane przez oFi

Opublikowano

Nie powinno byc zdziwienia. Juz dawno pisalem, ze demons nie wyglada next genowo. (pipi)y crossgen XD

Opublikowano
4 minuty temu, oFi napisał:

Nazywanie nową generacją tych popluczyn konsolowych to troche kek. 

Nintendo juz dawno przestało uczestniczyć w tym wyścigu i szanuje ich za nowe pomysły gameplayowe. 

Większość ludzi juz ma dość cinematic experience, a xbox jest dla casuali. 

A to dlaczego? To cinematic experience jest dla hardkorowców?

Opublikowano
6 minutes ago, oFi said:

x jest dla casuali. 

A nintendo dla hardcorów. 

A tak na serio to Nintendo ma grafikę nvidii. 

Nowy switch pro ma mieć DLSS i podbijać gry do 4K. 

Edytowane przez C1REX

Opublikowano
4 minuty temu, C1REX napisał:

Może wtedy dogonią graficznie obecną generację. 

Opublikowano
6 minut temu, C1REX napisał:

Te indyki 2d ze steama które były już w humble bundle 3 lata temu a na Switchu nadal 40$?

Nintendo kocha graczy całym serduszkiem :reggie:

Opublikowano
21 minutes ago, lpcl said:

Może wtedy dogonią graficznie obecną generację. 

Biedna gra w 4K dalej pozostaje biedna. Tylko mniej ząbków na krawędziach. 

43 minutes ago, Soul said:

Polecam mimo wszystko przetestować. One X nawet w 720p zniszczy plejaka w 4K. Dla samej satysfakcji z przewagi nad konkurencją warto.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano
5 minut temu, C1REX napisał:

Biedna gra w 4K dalej pozostaje biedna. Tylko mniej ząbków na krawędziach. 

Polecam mimo wszystko przetestować. One X nawet w 720p zniszczy plejaka w 4K. Dla samej satysfakcji z przewagi nad konkurencją warto.

Kuhwa Cirex o czym ty mówisz, bo ja o upośledzonym technologicznie sprzęcie Nintendo w 2020 roku, a ty już coś bredzisz o tym 4k i 30 fpsach. 

Opublikowano
1 minute ago, lpcl said:

Kuhwa Cirex o czym ty mówisz, bo ja o upośledzonym technologicznie sprzęcie Nintendo w 2020 roku, a ty już coś bredzisz o tym 4k i 30 fpsach. 

No właśnie piszę, że dodanie 4K i tak pozostawi grafę upośledzoną. 
Ludzie za bardzo się spuszczają przy tym 4K. 

https://press-start.com.au/news/nintendo/2020/08/25/the-nintendo-switch-pro-will-apparently-target-4k-graphics-with-a-heap-of-2021-switch-games-on-the-way/

Opublikowano

Pewnie i tak zaczną iść w jakieś pływające rozdziałki za jakiś czas, jak więcej efektów będzie w next genowych gierkach, tyle tylko, że takie plejstejszyn już nie wyrabia na starcie z tym 4k, ale co się dziwić jak to niewiele lepsze niż xox. 

Opublikowano

A na (pipi) mnie na switchu jakieś 4K?

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał:

Kolejna zaleta nadkonsoli

Osz Ty zielona myndo - a myślałem, że sobie razem popływamy w SoT :pirate:

3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Konsola bez tych gunwnów od Sony? Sama radość. <3

Podobnie - za szkalowanie exów Sony będzie teabag w Halo Infinite :shotgun:

1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Jesteś świadom tego, że sufit XSX jest znacznie wyżej niż PS5, prawda? Że jak wyjdzie np. taka Senua 2 czy Horizon 5 to wyjaśni wszystko co ma do zaoferowania konkurencja?

Nieprawda - sufit PS5 musi być wyżej, inaczej ta kobyła się nie zmieści :xboss:
Z tą Senuą to nie żartujmy, bo kogo obchodą symulatory spacerów, a Horizon będzie miał dopiero numerek 2, ale z wyjaśnianiem konkurencji to się zgodzę :kaz:

Opublikowano
12 minut temu, Wredny napisał:

a Horizon będzie miał dopiero numerek 2, 

Jemu chodziło chyba o te wyścigi dla casuali i yanuszowych racerów...

A co do szkalowania Ex- ów to Palo nawet w TLOU2 nie grał a taki z niego szkaler exów z Sony. W sumie to niewiele tych exów ograł. O Days Gone to napierdziela że ubisofciak a nawet nie grał. Taki z niego core gamer a NIOH ledwo dotknięty. Teoretyk yebany:)

Edytowane przez ListuniO

Opublikowano

1440p > 4K ?

No kurwa musze być w CW, nie ma innej opcji XD

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano
10 minut temu, ListuniO napisał:

Jemu chodziło chyba o te wyścigi dla casuali i yanuszowych racerów...

A co do szkalowania Ex- ów to Palo nawet w TLOU2 nie grał a taki z niego szkaler exów z Sony. W sumie to niewiele tych exów ograł. O Days Gone to napierdziela że ubisofciak a nawet nie grał. Taki z niego core gamer a NIOH ledwo dotknięty. Teoretyk yebany:)

W sumie nic nie stracił ( po za Niohem) :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.