Moldar 2 242 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Ale cena nie wzrośnie nagle do 30 dolarów co sugerujesz, opłacalność gamepass zależy również od ilości użytkowników, a nie tylko od ceny. Wczoraj pokazali 4 bardzo ciekawe gry, nie widzę żadnej zależności z gamepassem. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia ale Wy tak na serio teraz, że ceny nie rosną abonamentów, tak? Dobra to na tym zakończę xD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Jak masz taki problem z czytaniem ze zrozumieniem to zastanawiam sie jak skończyłeś Baldura. Czy może wyszedł ten tryb z historią w obrazkach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 8 minutes ago, ASX said: Ultimate kosztuje 17 dolarów, na konsole i PC kosztuje po 10 dolarów. A o tym wróżeniu o gamepassie za 30 dolaców czyli jakiś 120 zł miesięcznie to czytam od lat i jest to całkowicie odklejona kwota, bo nikt tyle nie zapłaci za miesięczną subksrybcje. Zamiast martwić się o przyszłość Game Passa który jest rentowny, to na twoim miejscu Krycha bardziej obawiałbym się o przyszłość rynku AAA, bo trend w którym gry takie jak Spiderman 2 już teraz kosztują 315 milionów dolarów, a koszty produkcji stale rosną dąży do katastrofy. I mówi o tym głośno były szef Playstation Shawn Layden, a z dokumentów z Insomniac wynika że samo Sony też zdaje sobie z tego sprawę, bo w tych dokumentach pojawiają się pomysły by robić 2-3 mniejsze gierki w budżecie jednej gry AAA, albo żeby podzielić Spidermana 3 na dwie części i każdą sprzedawać za 70 dolarów, albo żeby w ogóle podnieść ceny gier do 80-100 dolarów w 2027 r. Czyli jakiś 400 zł... Osobiście chciałbym powrotu do gier jak z ery PS2 czyli 8-10 godzin skondensowanej rozgrywki za normalną cenę zamiast molochów z nudną zawartością co kilka lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia ale Wy tak na serio teraz, że ceny nie rosną abonamentów, tak? Dobra to na tym zakończę xD. Gdzieś cena skoczyła prawie dwukrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 19 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Licząc bazową cenę to nawet trzykrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 3 minuty temu, Moldar napisał: Gdzieś cena skoczyła prawie dwukrotnie? Ubi podniosło o 25% kilka dni temu, to dałoby jakieś 21 dolców, więc za rok może, ale już się nie wypowiadam, bo to przecież nierealne, żeby M$, który zaniża ceny od kilku lat, nagle zaczął je podwyżać xDDD ludzie :). Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 19 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia skąd wiesz że ceny są zaniżone? Zresztą, Game Pass jest tylko opcją, jeśli ceny podskoczą trzyktortnie i przestanie mi się opłacać to po prostu anuluje subskrybcje i będę kupował więcej gier zamiast opłacać abonament. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Z głowy.Oczywistym jest, że kiedyś będzie kolejna podwyżka abonamentu. Oczywistym jest też to, że nie będzie to 13 dolarów, a może z dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Teraz, ASX napisał: skąd wiesz że ceny są zaniżone? Z całym szacunkiem, każdy to Wie, podobnie jak Amazon jeszcze zaniża ceny Prime'a, tak robią potentaci. Gamepass wciąż jest w adopcji, ale jak mówiłem, na razie nawet dla mnie się opłaca więc zakończmy ten temat, nie ma sensu spinać się o takie rzeczy. 13 minut temu, Moldar napisał: Ale cena nie wzrośnie nagle do 30 dolarów co sugerujesz, opłacalność gamepass zależy również od ilości użytkowników, a nie tylko od ceny. Wczoraj pokazali 4 bardzo ciekawe gry, nie widzę żadnej zależności z gamepassem. nie ma zależności pomiędzy pokazem 4 gier do gamepassa z gamepassem :)? Cytuj Odnośnik do komentarza
tedi007 626 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) 28 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Nie no jasne i rozumiem, ale oficjalnie Gamepass już jest na granicy opłacalności i jak cena jeszcze wzrośnie, a wzrośnie na 100%, zaczną się schody dla tego modelu. Ja tam wciąż czekam na jakąś bombę od M$, ale po prostu widać, że wolą iść w mniejsze projekty, bo muszą wydać konkretną ilość gier w roku, przez wprowadzony przez nich model, który wyklucza większe projekty na 5+ lat, tak to widzę. Czy Game Pass jest opłacalny dla Microsoftu raczej tak, liczba użytkowników rośnie, wpływy się zgadają przynajmniej z raportów finansowych które mogliśmy zobaczyć w czasie procesu przejmowania Acti, jak był zeszły rok zobaczymy po opublikowaniu nowych. Nikt też nie każe opłacać pass ciągle, nie ma obowiązku zakupu go na 12 m-c z góry czy coś takiego, można poczekać na zebranie odpowiedniej ilości gier i opłacenia go na miesiąc, dwa ogranie tego co wydaje nam się interesujące i czekanie do kolejnego zebrania się odpowiednie ilości tytułów do ogrania. A na pytanie czy ktoś jest gotowy wydać 10, 17 dolców za abonament dla jednej gry to zapewne przekonamy się gdzieś w listopadzie tego roku gdy nowy Call of Duty będzie miał premierę w passie. Ja myślę, że koniec roku (ostatni kwartał 2024) może być dla Microsoftu rekordowy jeśli chodzi o przyrost subskrypcji. Edytowane 19 Stycznia przez tedi007 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Zaniżasz ich wartość, jakby gamepass był za to odpowiedzialny. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 19 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 8 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Z całym szacunkiem, każdy to Wie, podobnie jak Amazon jeszcze zaniża ceny Prime'a, tak robią potentaci. Gamepass wciąż jest w adopcji, ale jak mówiłem, na razie nawet dla mnie się opłaca więc zakończmy ten temat, nie ma sensu spinać się o takie rzeczy. Ale z danych wynika że Game Pass już teraz jest rentowny. Więc skąd wziąłeś te informacje. Chyba że to po prostu twoje osobiste przeświadczenie i uważasz że Game Pass oferuje zbyt dużo za zbyt małą cenę i z tego wyciągasz wniosek że jego cena musi być zaniżona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) 3 minuty temu, ASX napisał: Ale z danych wynika że Game Pass już teraz jest rentowny. Więc skąd wziąłeś te informacje. Chyba że to po prostu twoje osobiste przeświadczenie i uważasz że Game Pass oferuje zbyt dużo za zbyt małą cenę i z tego wyciągasz wniosek że jego cena musi być zaniżona. PS Plus i Ubisoft + też są rentowne (i były), a one już są po podwyżkach, dużych, więc Gamepass chociażby z tego względu na pewno wzrośnie, ale wiadomo, że tutaj wchodzą w grę inne rzeczy jeszcze, jak tak naprawdę to, że każdy sobie może tym dużo łatwiej manipulować niż innymi subami, przez ogrom możliwości na "oszukanie" cennika :). Edytowane 19 Stycznia przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Podziwiam was chłopaki że dajecie się w trolling z krychą 13 minut temu, Czoperrr napisał: Osobiście chciałbym powrotu do gier jak z ery PS2 czyli 8-10 godzin skondensowanej rozgrywki za normalną cenę zamiast molochów z nudną zawartością co kilka lat. 15-25h z czasów x360 Ja bym chciał żeby wróciły gry Arcade na konsole które je definiowały (burnout, ssx, gry segi na dreamcasta, itd.) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia O tej mitycznej, 100% podwyżce ceny GP czytam już tak z 5 lat. Już niedługo za 60 baksów miesięcznie!!!11 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Po prostu GamePass nie może być rentowny, bo nie może być rentowny. Wszystko po staremu. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Ok, z tego co wiem, to kiedyś był za 4 zł, to trochę zdrożał xD kult Xboxa jest w Was wielki i naprawdę budzi We mnie totalny podziw. Topic over, bo "ojciec" się obrazi i znowu użyje wszystkich minusów na mój post, jak przez ostatnie 30 dni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Ale przecież 4 zł to nie była standardowa cena. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Ja pierdolę, co za chłop. Tak, był po 4zl, a teraz po 60 - podrożal o 1500%. A wy dalej sobie wmawiajcie, że wszystko jest w porządku. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Mmm to mityczne 4zl jednak działało na wyobraźnię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 19 minut temu, KrYcHu_89 napisał: kult Xboxa jest w Was wielki i naprawdę budzi We mnie totalny podziw Dziękujemy, Twoje oddanie niebieskiej sprawie również jest niesamowite. Phil czyta i już za chwilę, już za momencik tak nam ceny abonamentu wywali w kosmos, że aż kukle będą nas swędzieć. Kurde, gdyby tylko dało się kupić gierki na tym Xboxie tak, żeby grać w nie nawet bez abonamentu PIĘKNIE NAS ROZEGRALI. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 22 minuty temu, Bzduras napisał: Dziękujemy, Twoje oddanie niebieskiej sprawie również jest niesamowite. Phil czyta i już za chwilę, już za momencik tak nam ceny abonamentu wywali w kosmos, że aż kukle będą nas swędzieć. Kurde, gdyby tylko dało się kupić gierki na tym Xboxie tak, żeby grać w nie nawet bez abonamentu PIĘKNIE NAS ROZEGRALI. No właśnie - JUŻ NIE DA SIĘ KUPIĆ NAWET PUDEŁKA na gry z GP, źle, źle i niedobrze, abonament zrobi nam wszystkim dobrze. Rozumiem, że brak pudełek to oszczędność dla środowiska, więc rozumiem Was :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Pudełka rozumiem są jedyną formą dystrybucji gierek poza abonamentem? Tak, wiem, za chwilę podniosą ceny abonamentu, a za 20 lat wyłączą serwery i zostaniemy z niczym. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 46 minut temu, Bigby napisał: Ale przecież 4 zł to nie była standardowa cena. W wielu krajach to dalej jest standardowa cena , przecież można było anulować i przedłużać w nieskończoność, w PL zablokowali, ale w wielu krajach dalej to jest możliwe :). 1 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi