Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Zwykły ROG w ubranku Xboxa, można się rozejść.

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor

czyli tak jak było wiadomo od początku. 

Jedyną nowością będzie tylko ta nakładka na windowsa z xboxowym interfejsem. Ale i na tym powinni skorzystać aktualni posiadacze ROG Ally czy Legiona Go. Ot po prostu kolejny windowsowy handheld, tym razem z logiem xboxa i tyle. 

Opublikowano
24 minutes ago, Bzduras said:

Zwykły ROG w ubranku Xboxa, można się rozejść.

W świetle początkowych informacji trudno było spodziewać się czegoś innego. 

Zobaczymy, potencjalnie interesujący mnie produkt. 

Opublikowano

Muszę przyznać, że ten ROG x Box (hehe) prezentuje się bosko. Co prawda nie liczyłbym nawet na umiarkowany sukces w roku premiery Switcha 2 (którego sam wybrałbym nad tego Xa), ale zobaczymy co przyniesie faktycznie dedykowany hh od Microsoftu.

Opublikowano

No fajnie, ale SD tak rozpieściło trackpadami, że bez nich jakikolwiek handheld PC wydaje się być wybrakowany. Czym wy tam kursorem będziecie ruszać, prawą gałką?

Opublikowano
23 minutes ago, ASX said:

czyli tak jak było wiadomo od początku. 

Jedyną nowością będzie tylko ta nakładka na windowsa z xboxowym interfejsem. Ale i na tym powinni skorzystać aktualni posiadacze ROG Ally czy Legiona Go. Ot po prostu kolejny windowsowy handheld, tym razem z logiem xboxa i tyle. 

Dodajmy, że kompletnie nienatchniony i generyczny. Szkoda zachodu

Opublikowano

No troche liczyłem jednak na jakieś zmiany. Czasem mi wraca pomysł na ROGa. W końcu też wyszedł ten ROGx który jakieś tam zmiany na plus miał (nie pamiętam jakie ale Rysław coś tam się zachwycał). Tu też mogli pójść i zrobić upgrade. A tak to pewnie ta nakładka xboxowa też na "zwykłym" ROGu będzie. 

Opublikowano
  • Autor

Jeśli masz Steam Decka to ja nie widzę sensu zakupu kolejnego bardzo podobnego sprzętu 

Opublikowano

Może modderzy zrobią na bazie series s. Są już przenośne ps2, gamecuby itd. więc i na xss przyjdzie czas. :D

Opublikowano

Dokładnie, kolejny handheld i tyle. Będzie tego coraz więcej, bo będą warianty z Xbox OS, Steam OS. 

Jakbym miał się czyms bardziej jarać to chyba jednak bardziej Steam Deckiem 2 niz przenośnym Xboxem 

Opublikowano

Ale beka że będzie brandowany Xbox a nie odpali nawet gier z Xboxa tylko będzie zwykłym pecetem z Windowsem odpalajacym gry z Windowsa. Coś jest mocno nie tak z działem gamingowym w Microsofcie.

Na Xboxie mamy quick resume, a tego nawet uspać nie będzie można, z czym do ludzi?

Opublikowano
Just now, Czoperrr said:

Ale beka że będzie brandowany Xbox a nie odpali nawet gier z Xboxa tylko będzie zwykłym pecetem z Windowsem odpalajacym gry z Windowsa. Coś jest mocno nie tak z działem gamingowym w Microsofcie.

Na Xboxie mamy quick resume, a tego nawet uspać nie będzie można, z czym do ludzi?

W punkt!

2 minutes ago, drozdu7 said:

Dokładnie, kolejny handheld i tyle. Będzie tego coraz więcej, bo będą warianty z Xbox OS, Steam OS. 

Jakbym miał się czyms bardziej jarać to chyba jednak bardziej Steam Deckiem 2 niz przenośnym Xboxem 

Ja na Xboxie jako platformie kładę kreskę całkowitą. Ten brandowany rog ally to zwykły żart, w dodatku mało śmieszny. Założe się, że ta nakładka sprowadzi się do tapety i ikonek na pulpicie

Opublikowano
13 minutes ago, Czoperrr said:

Walić to quick resume, nigdy mnie nie interesowała ta funkcja.

Jak dla mnie to ma sens, jeśli ktoś kupował tego asusa pod granie w gierki z gamepassa, to miło będzie mieć feeling jeszcze bliższy pada od xboxa oraz typowo xboxowe elementy designu. 

Opublikowano
  • Autor

To zwykła popierdółka, coś wypuszczonego niewielkim kosztem, zresztą nawet nie przez samego Xboxa. Ot jedno z wielu podobnych urządzeń na rynku. 

O wiele bardziej interesujące jest to co te oba artykuły mówią o przyszłych konsolach. Czyli o konsoli odpalającej gry z PCta, lub pececie odpalającym gry z konsoli, zależy jak na to spojrzeć. Jednym zintegrowanym sklepie, tworzeniu przez developerów jednej wersji gry która uruchomi się zarówno na PC i konsoli,  wstecznej kompatybilności gier ze starych konsol i potencjalnej możliwości obsługi sklepów zewnętrznych. To są już duże rzeczy jeśli wszystko to by się potwierdziło, i to nie tylko dla konsoli ale dla tych którzy grają na PC również. 

Opublikowano
18 minutes ago, Mustang said:

Walić to quick resume, nigdy mnie nie interesowała ta funkcja.

Jak dla mnie to ma sens, jeśli ktoś kupował tego asusa pod granie w gierki z gamepassa, to miło będzie mieć feeling jeszcze bliższy pada od xboxa oraz typowo xboxowe elementy designu. 

Quick resume w handheldzie jest o wiele wiele bardziej istotne niż w stacjonarce. Ja sobie nie wyobrażam handhelda bez uśpienia i szybkiego powrotu do gry

Opublikowano
31 minutes ago, Homelander said:

Quick resume w handheldzie jest o wiele wiele bardziej istotne niż w stacjonarce. Ja sobie nie wyobrażam handhelda bez uśpienia i szybkiego powrotu do gry

Jak dla mnie zależy od poboru energii, ale przyznam, nie wiem jak ta kwestia wygląda w praktyce. Na pewno wolałabym poświęcić 15 sekund na włączenie gry, jeśli w zamian w czasie moich np. 8 godzin w pracy, konsola straci mniej baterii. Ale może pobór energii jest śladowy. 

Co do tej konsoli przenośnej, to będę śledził info z zainteresowaniem. Akurat czas dojazdów pociągiem do pracy, jest dla mnie najsensowniejszym czasem na granie w ciągu dnia. 

Opublikowano
  • Autor

Quick Resume w ogóle nie wpływa na pobór energii.  To nie usypianie.

Możesz nawet odłączyć zasilanie na kilka dni, czy miesiące potem włączyć konsole na nowo i wracasz do miejsca gdzie ją zostawiłeś. 

Z tego co rozumiem to działa na zasadzie tego, że dzięki szybkiemu SSD jest w stanie, niejako sklonować aktualnie  używaną przez grę pamięć RAM  na SSD. 

To swoją drogą chyba jedyna  nextgenowa konsolowa funkcja która przyniosła ta generacja konsol i która nie jest obecna na PC. Mam nadzieję że będzie też w następnych konsolach i PC. 

Opublikowano

Nawet lepiej, bo wczoraj sobie z nudów rozkręciłem konsolę żeby zobaczyć czy radiator się nie przykurzył bo robi się cieplej i lubię dbać o swój sprzęt. Rozebrałem, wyciągnąłem płytę główną z zasilaczem na zewnątrz, profilaktycznie przedmuchałem (kurzu nie stwierdzono, ale no jak już mam na wierzchu to się sieknie tymi kilkoma barami po grillu) i skręciłem, a po włączeniu dalej siedzi mi gierka w Quick Resume :obama:

Opublikowano

Kuzwa, też bym tak chciał ale się trochę cykam rozkręcać. Pewnie przydałoby się co nieco poczyscic w środku

Opublikowano

Żeby wyciągnąć bebechy na zewnątrz potrzebujesz odkręcić dokładnie 10 śrubek - dwie od tylnej części obudowy, cztery schowane pod podstawką, trzy od wiatraka i jedną od pokrywy zabezpieczającej napęd. Odpinasz dwa ribbony (te takie przewody-tasiemki, płaskie), jeden konektor od wiatraka i dwa od napędu i już masz dostęp do radiatora. Jeśli nie chcesz wyciągać całości to w sumie samo otworzenie i wyjęcie wiatraka wystarczy, musisz tylko uważać żeby nie poharatać niczego pistoletem od sprężary. Tu poradnik, z którego korzystałem jak zmieniałem sobie pastę na PTM - interesują Cię jedynie pierwsze dwie minuty.