Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Szkoda, że te Anywhere ogranicza się do systemu Microsoftu, a już nie do Steam Decka np. Fajnie jakby kiedyś złamali XSX tak jak Xbox Classic by zrobić z niego multimedialny kombajn do wszystkiego, wtedy jeszcze będzie miał sens ten sprzęt.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 3 minuty temu, ASX napisał(a):ale i tu sprzedaż nie będzie miała większego znaczenia bo i tak bedzie dostawał praktycznie wszystkie gry z wyjątkiem NintendoOj Asax Asax, znów piszesz na pewniaka a tak naprawdę opierasz się na tym co mówią ludzie z MS, a w ostatnim roku półtorej walili kłamstwo za kłamstwem.Nie wiesz czy będzie Steam. Czy będzie za darmo czy moze w ramach jakiegoś nowego tiera GP. Nie wiesz czy gry Sony nie będą w jakiś sposób zablokowane, bo może się tak zdarzyć. Nie wiesz czy będzie darmowy online. Czy na 100% cała biblioteka będzie we wstecznej czy licencje pozwolą.Ja bym się wstrzymał jeszcze z zapewnieniami
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 7 minut temu, Czoperrr napisał(a):Szkoda, że te Anywhere ogranicza się do systemu Microsoftu, a już nie do Steam Decka np. Fajnie jakby kiedyś złamali XSX tak jak Xbox Classic by zrobić z niego multimedialny kombajn do wszystkiego, wtedy jeszcze będzie miał sens ten sprzęt.Trzeba by zagadać z gabenem, żeby dawał darmową kopię gry na steam po zakupie na ms store, wtedy byłby play anywhere ultimate. Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez Atherius
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 4 minutes ago, drozdu7 said:Oj Asax Asax, znów piszesz na pewniaka a tak naprawdę opierasz się na tym co mówią ludzie z MS, a w ostatnim roku półtorej walili kłamstwo za kłamstwem.Nie wiesz czy będzie Steam. Czy będzie za darmo czy moze w ramach jakiegoś nowego tiera GP. Nie wiesz czy gry Sony nie będą w jakiś sposób zablokowane, bo może się tak zdarzyć. Nie wiesz czy będzie darmowy online. Czy na 100% cała biblioteka będzie we wstecznej czy licencje pozwolą.Ja bym się wstrzymał jeszcze z zapewnieniamiNo ja tym chujkom już w nic nie uwierzę i nic więcej od nich nie kupię.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Gdyby nie backlog w pudełkach które mam, to już bym jakiś czas temu pogonił Xboxa. A nie będę wymieniał pudełek z xboxa na ps5.Ale Ninja Gaiden 4 to se kupię na konsole Sony.Ciekawe czy Forze Horizon wydadzą w pudełku
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 3 minutes ago, iluck85 said:Gdyby nie backlog w pudełkach które mam, to już bym jakiś czas temu pogonił Xboxa. A nie będę wymieniał pudełek z xboxa na ps5.Ale Ninja Gaiden 5 to se kupię na konsole Sony.Ciekawe czy Forze Horizon wydadzą w pudełku Oczywiście, że tylko cyfra dla twojego dobra bo Play Anywhere. Nawet Gearsy nie wyszły już w pudełku.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor No tak już będzie, jeśli komuś zależy jeszcze na płytach to na xboxie to będzie tylko gorzej i gorzej pod tym względem.Xbox zamienia się w cyfrową platformę, niezależną od hardware'u. I w tej układance wyraźnie nie widzą miejsca na nośniki fizyczne.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Niby MS gra w jakieś szachy 4D o dominację na rynku, ale przy tej próbie ujednolicenia platform wylali dziecko razem z kąpielą - większość ich XSX-ów to wciąż konsole z napędem i są ludzie którym na tych nośnikach zależy. Wczoraj sprawdzam sobie co tam słychać w sprawie Ninja Gaiden 4, bo premiera za rogiem i tu info z oficjalnej strony, że gra którą finansuje Microsoft będzie na nośniku fizycznym. Ale jedynie na PS5. :/Litościwie sprzedają TOW2 na płycie, bo wycofali się z pudłem z kodem. Cena w sklepie cyfrowym - 299zł. Cena w MediaExpert - 269zł.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Flagowy tytuł dla mnie. Ten dla którego kupiłem Xboxa Classic. A oni nawet pudełka nie dadzą przy 4 odsłonie. Żal patrzeć.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Spokojnie. Nawet nie wiemy czy współczesne Platinum da radę legendarnemu ip
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 1 minutę temu, iluck85 napisał(a):Flagowy tytuł dla mnie. Ten dla którego kupiłem Xboxa Classic. A oni nawet pudełka nie dadzą przy 4 odsłonie. Żal patrzeć.Będzie limitowane wydanie fizyczne, kod + gra, ale ściągać trzeba z Kanady. https://pnpgamesonline.com/product/ninja-gaiden-4-deluxe-edition-xbox-series-x-m/Pewnie kiedyś będzie to biały kruk.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. W dniu 1.10.2025 o 19:37, ASX napisał(a):Nikt nie zmusi pecetowcow to placenia haraczu za online mają oni swój rozum i godność czlowieka.Dlatego moim zdaniem jeśli następny sprzet MS nie będzie zamkniętym systemem jak typowa konsola to haracz za online tam nie przejdzie.Godzinę temu, ASX napisał(a):Ten ich nowy sprzęt nie ma zamiaru wcale opanować świata ani przyciągać kogoś nowego. Wystarczy że będzie odpalał gry z xboxa, windowsa i tyle wystarczy by ktoś go kupił. Pod względem sprzedażowym będzie jak Steam Deck z którego sprzedaży naśmiewają się fani Nintendo, ale i tu sprzedaż nie będzie miała większego znaczenia bo i tak bedzie dostawał praktycznie wszystkie gry z wyjątkiem Nintendo.Wyłożyliby karty teraz i przynajmniej ludzie wiedzieliby na czym stoją, a oni też na tej niepewności ludzi tracą. Jest jakiś powód, dla którego tego nie robią i uznali, że zakomunikowanie tego mogłoby być dla nich jeszcze gorsze na tym etapie, więc lepiej poczekać.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ale akurat Play Anywhere to faktycznie jest jeszcze jedyne co powstrzymuje mnie od kupowania gierek już tylko na Steam/GOG. Skoro mogę mieć za jednym zakupem wersję na trupa i smoka to czemu nie. Gdyby nie ten bajerek to pewnie MS musiałby już jakiś czas temu odliczyć moje zakupy ze swojego excelka.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor Wyłożyli te karty, powiedzieli że następne ich sprzety nie będa ograniczone do pojedynczego sklepu i że Windows będzie platformą numer jeden do grania.Nie wszyscy wierzą w te słowa, ale co mogą więcej zrobić na 2 lata przed premierą? Powtarzać to częściej, aby spróbować przekonać ludzi którzy i tak im nie uwierzą? I tak bardzo wcześnie zakomunikowali te zmiany, ale nieprzekonani i tak nie zostaną przekonani dopóki nie zobaczą tego w praktyce.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 5 minut temu, ASX napisał(a):Wyłożyli te karty, powiedzieli że następne ich sprzety nie będa ograniczone do pojedynczego sklepu i że Windows będzie platformą numer jeden do grania.Konsola - o ich nowej konsoli mówimy. Pokaż mi oficjalne info, że na kolejnym Xboksie od MS zagram w gry Sony.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 10 minut temu, ASX napisał(a):Wyłożyli te karty, powiedzieli że następne ich sprzety nie będa ograniczone do pojedynczego sklepu i że Windows będzie platformą numer jeden do grania.Nie wszyscy wierzą w te słowa, ale co mogą więcej zrobić na 2 lata przed premierą? Powtarzać to częściej, aby spróbować przekonać ludzi którzy i tak im nie uwierzą? I tak bardzo wcześnie zakomunikowali te zmiany, ale nieprzekonani i tak nie zostaną przekonani dopóki nie zobaczą tego w praktyce.Wydaje mi się, że Drozdu popełnił post gdzie wypunktował te obietnice i jak to wyszło w praktyce. Prawda jest taka, że nikt nie wierzy w zapewnienia co do SPRZĘTU jeśli chodzi o MS, bo im ten sprzęt ewidentnie wadzi. Z resztą, samo PlayAnywhere jest też tymczasowym rozwiązaniem i chwytem marketingowym, bo jeśli następny ich sprzęt to będzie de facto small factor PC i to samo tyczy się handhelda - to na czym innym odpalać będziemy PA? Ta funkcja zniknie po przejściu w pełni na nową generację.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. No ja się nie dziwię że ludzie uwierzą dopiero jak będzie oficjalnie pokazany sprzęt i jego funkcje. Nawet pomimo zapowiedźi które mamy.No wszystko co do tej pory mówili, oficjalnie, do ludzi, okazało się kłamstwem. Wszystko. Nawet przecież Phil mówił że kupno actiblizz nie spowoduje podwyżek GP.Kurwa książkę by napisał o tych ściemach.Oczywiście gracze czyli my już wysnuli własny plan na podstawie tych "przekazów", jak darmowy Steam, online i gry Sony. Bo przecież na Rog Ally są.A ja zaczynam myśleć że słowo konsola dalej u nich funkcjonuje (a przecież mogliby to oficjalnie scalić jako Xbox PC) bo będzie funkcjonować na innej zasadzie, czytaj po konsolowemu z całą zapuszczoną golarką
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Tak jak Paolo mówi, Play Anywhere zniknie wraz z wygaszeniem obecnej generacji konsol jeśli następca będzie pecetem.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor no Play Anywhere ostatecznie nie będzie już potrzebny, gdy będzie jeden sklep ze zintegrowaną biblioteką bo wszystko wtedy będzie Play Anywhere. Wówczas jak na Steam będzie się kupowało grę raz i będzie można na niej grać, na PC, konsoli, handheldzie czy w chmurze (jak opłacisz subskrybcje) to jest ich ostateczny cel
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Chyba pierwszy raz w historii marketingowy tweet jednego z większych wydawców dostał Community Note. Brawo MS, znowu pierwsi!
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 4 minutes ago, ASX said:no Play Anywhere ostatecznie nie będzie już potrzebny, gdy będzie jeden sklep ze zintegrowaną biblioteką bo wszystko wtedy będzie Play Anywhere. Wówczas jak na Steam będzie się kupowało grę raz i będzie można na niej grać, na PC, konsoli, handheldzie czy w chmurze (jak opłacisz subskrybcje) to jest ich ostateczny celAle daj już spokój z tym Steamem, im chodzi o ich sklep i ich usługę gamepass.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor oczywiście że im chodzi o ich sklep i gamepassa. Steama użyłem jako porównania jak to będzie działać, bo to nie jest nowy pomysł.