Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Wrzuciliby do gamepassa takie coś to wtedy byłaby perełka niedoceniona przez recenzentów.

Smutne jest tylko że może ktoś tam na xboxach by faktycznie chciał sobie w to zagrać, a nie może.

• Odpowiedzi 36,7 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Anger Foot 93% na Steamie - ale hicior lol po co to na xboxie

Avowed 77% na Steamie - świetny tytuł rpg, powrót do formy Obsidiana, zdecydowanie must play na xboxie

Taka właśnie logika xbotów.

IMG_5413.png

IMG_5412.png

Opublikowano

Uznałem, że temat gier omijających xboxa potrzebuje profesjonalnej analitycznej tabelki

opencritic 77+, myślę, że może być, Paolo z takich ocen się cieszy w gamepassie (Patapon ma błędnie 78, bardzo przepraszam za ten błąd)

to jest tylko 2025 rok

image.png

źródło: Best Games of 2025 - OpenCritic

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, devilbot napisał(a):

Pewnie z tego discorda co się z niego ewakuowałeś jak Phil podniósł cenę gamepassa ,w bezpieczne chronione przez moderację miejsce gdzie można zgłosić i podjebac jak dyskusja nie idzie.

dobrze wiedzieć że nie zaprzeczyłeś :)

Wiesz, jakby moderacja cokolwiek robiła to już dawno byłbyś zbanowany, bo każdy twój post tutaj to albo troll albo bezpośrednia agresja połączona z trollingiem

Opublikowano
8 minut temu, wojtas011 napisał(a):

Uznałem, że temat gier omijających xboxa potrzebuje profesjonalnej analitycznej tabelki

opencritic 77+, myślę, że może być, Paolo z takich ocen się cieszy w gamepassie (Patapon ma błędnie 78, bardzo przepraszam za ten błąd)

to jest tylko 2025 rok

image.png

źródło: Best Games of 2025 - OpenCritic

Niezła lista gówna, serio. Wystarczy, że ktoś nie jest fanem jRPGów i praktycznie ta lista przestaje mieć znaczenie. No i sorry, ale Patapony z PSP jako dowód, że konsola olewana jest przez wydawców. xDDDDDDDDD Już takie akrobacje na chuju robicie, że aż człowiek nie dowierza, że tych postów nie pisze AI.

Z jakiegoś powodu jak na Xboxie wychodziły sztosy pokroju Gearsów 5, Forzy Horizon 4, Ori czy Cupheada to były to albo "gówna na 8" albo jakieś indory niewarte czasu, ale teraz brak kilku gier co wyglądają jak zapychacze do GamePassa to jest major deal breaker. Niestety, będę musiał z bólem dupy obejść się smakiem na remaster SagaFrontier ze średnią 79% czekając na jakieś chujowe NInja Gaiden 4 i grając w Silent Hill f. /

PlayStation to choroba - umysłowa i to z tych najcięższych.

Opublikowano
31 minut temu, devilbot napisał(a):

Pewnie z tego discorda co się z niego ewakuowałeś jak Phil podniósł cenę gamepassa ,w bezpieczne chronione przez moderację miejsce gdzie można zgłosić i podjebac jak dyskusja nie idzie.

Trochę strzał w stopę ASX z ta ucieczka z discorda. Tam mógł edytować posty i edycja przychodziła nawet w cytowany tekst. Na forum tak się nie da.

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

Niezła lista gówna, serio. Wystarczy, że ktoś nie jest fanem jRPGów i praktycznie ta lista przestaje mieć znaczenie. No i sorry, ale Patapony z PSP jako dowód, że konsola olewana jest przez wydawców. xDDDDDDDDD Już takie akrobacje na chuju robicie, że aż człowiek nie dowierza, że tych postów nie pisze AI.

No dla mnie cała ta lista to gówna, ale jak coś takiego wpada do gamepassa, to są to wybitne indyki z ocenką 80 na meta, więc stworzyłem taką listę. To może potem zrobię listę 85+ od premiery seriesa ;)

Opublikowano
Teraz, wojtas011 napisał(a):

No dla mnie cała ta lista to gówna, ale jak coś takiego wpada do gamepassa, to są to wybitne indyki z ocenką 80 na meta, więc stworzyłem taką listę. To może potem zrobię listę 85+ od premiery seriesa ;)

Byku, nie tu pukasz. Ja nie grałbym w te gry nawet jakbym miał GamePassa i kompletnie nic innego do grania.reggie

Opublikowano

Dodatek do Chained Echoes nie wyszedł na Xboxie? O kurwa, ale sieczka / Akurat tam sobie kupiłem żeby grać w chmurce. Dzięki Philu byku!

EDIT TAK ŻEBY KAŻDY ZAUWAŻYŁ ŻE BYŁ EDIT I NIKT NIE ZARZUCIŁ, ŻE BYŁ EDIT A NIE WIDAĆ EDITA

Jak kurwa nie wyszedł jak wyszedł: https://www.xbox.com/pl-PL/games/store/chained-echoes-ashes-of-elrant/9N4F3CFZJRP2/0010 co to za oszukiwanie Wujka Bzdurcia

Opublikowano

To nie graj. Fakt jest faktem, sporo tytułów Xboxa omija. Inne wychodzą z opóźnieniem. Chyba tylko Switch 2 z oczekiwaniami na premierę Shadows jest gorszym miejscem do grania niż Xbox

Opublikowano

3 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Dodatek do Chained Echoes nie wyszedł na Xboxie? O kurwa, ale sieczka / Akurat tam sobie kupiłem żeby grać w chmurce. Dzięki Philu byku!

EDIT TAK ŻEBY KAŻDY ZAUWAŻYŁ ŻE BYŁ EDIT I NIKT NIE ZARZUCIŁ, ŻE BYŁ EDIT A NIE WIDAĆ EDITA

Jak kurwa nie wyszedł jak wyszedł: https://www.xbox.com/pl-PL/games/store/chained-echoes-ashes-of-elrant/9N4F3CFZJRP2/0010 co to za oszukiwanie Wujka Bzdurcia

To ufaj dalej Homelanderowi i Devilowi co na chuju stają aby tylko obrzydzić innym Xboxa.

Prawda jest taka, że najlepsze tytuły tej generacji, o ile nie są zaklepane przez Sony, są dostępne na Xboxie, więc powodzenia tam w napierdalaniu fikołków klapy. Tylko uważajcie żebyście przypadkiem nie wyjebali się na mordę.

Opublikowano

Akurat listę robił Wojtas i ja mu wierzę, ale muszę zacząć mówić sprawdzam

Opublikowano

Nawet te japońskie gry co wychodzą typu jakuzy, persony to Microsoft za to płaci czy pieniądze czy fajnym deaklem w gamepassie inaczej żaden japoński wydawca by się nie fatygował.

To samo ze składanka Marvel vs capcom, capcom olał port na Xboxa, Microsoft sam musiał po czasie zrobić/pomóc w portowaniu.

Jedyna pozytywna rzecz to że Phil dał pieniążki na ninja gaiden 4.

Wiadomo że gierka będzie cieniem swojej legendy bo robiona do gp ale miło będzie zagrać w nowe NG

Opublikowano
Teraz, Bzduras napisał(a):

Z jakiegoś powodu chłopak postanowił dać listę jRPGów, czyli gatunku który jakby nie patrzeć nie jest targetem Xboxa, jako argument, że Xboxa omijają gry. xDDDD

Ej, chuopaki, na którym PlejStation zagram w Forze Horizon 4, Gearsy 5, Gearsy Tactics, Ori oraz Beepera? Na żadnym? CHOLERA PLAYSTATION 5 UMIERA!!

Teraz, devilbot napisał(a):

Nawet te japońskie gry co wychodzą typu jakuzy, persony to Microsoft za to płaci czy pieniądze czy fajnym deaklem w gamepassie inaczej żaden japoński wydawca by się nie fatygował.

OK, ale co mnie to obchodzi? Rozumiem, że Stellar Blade to stał się exem z dobroci serca? Chłopie, w co Ty grasz?

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Byku, nie tu pukasz. Ja nie grałbym w te gry nawet jakbym miał GamePassa i kompletnie nic innego do grania.reggie

w inne gry też nie grasz, akurat masz gamertag zostawiony w profilu to można zobaczyć, w tego SH F to idzie Ci wybitnie "czekając na jakieś chujowe NInja Gaiden 4 i grając w Silent Hill f.", 65/1000 a ostatnie osiągniecie 6 października odblokowane.

cały profil w grach 0,10,30/1000, pewnie czasem je dłużej ściągasz niż grasz.

Po profesjonalnej analizie profilu xbox live, stwierdzam, że nie kończysz zbyt wiele tych "wybitnych" gier na xboxie z abonamentu game pass

5 minut temu, Bzduras napisał(a):

zostałem oszukany przez stronę opencritic, przepraszam

Opublikowano
3 minuty temu, wojtas011 napisał(a):

Po profesjonalnej analizie profilu xbox live, stwierdzam, że nie kończysz zbyt wiele tych "wybitnych" gier na xboxie z abonamentu game pass

Ale Avowed zeby bronic honoru gp i udowodnic wszystkim jak mocno sie myla majac beke z tej wydmuszki to skonczyl w calosci xD

Opublikowano
Teraz, wojtas011 napisał(a):

w inne gry też nie grasz, akurat masz gamertag zostawiony w profilu to można zobaczyć, w tego SH F to idzie Ci wybitnie "czekając na jakieś chujowe NInja Gaiden 4 i grając w Silent Hill f.", 65/1000 a ostatnie osiągniecie 6 października odblokowane.

Nie gram na wyścigi. Pisałem wielokrotnie, do grania w Silenta mam wymagania co do warunków i szczerze mówiąc w dupie mam co o tym myślisz. Jak będę chciał to i 3 miesiące będę ją przechodził.

1 minutę temu, wojtas011 napisał(a):

cały profil w grach 0,10,30/1000, pewnie czasem je dłużej ściągasz niż grasz.

xDDDDDDDDDDDD OK

1 minutę temu, wojtas011 napisał(a):

Nie korzystam często z GamePassa, ale jeśli Cię to interesuje to w tym roku skończyłem dzięki niemu Clair Obscure Expedition 33, Ninja Gaiden 2 i DOOMa The Dark Ages, kosztowało mnie to niecałe 100zł. IMO udany deal.

Pojebani jesteście na punkcie patrzenia w profil.

Opublikowano

Grałem w SH2 Remake na Ps5 ale irytuje mnie że okres ekskluzywnośći się skończył a będziemy czekać na niego hooy wie ile bo twórcy mają takie podejście do Xboxa a nie inne.

Z tymi grami omijającymi Xboxa to chodzi o zasadę, to jest wynik hujowej kondycji sprzętu i tej całej famy że na Xboxie nie sprzedaje się gier

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nie korzystam często z GamePassa, ale jeśli Cię to interesuje to w tym roku skończyłem dzięki niemu Clair Obscure Expedition 33, Ninja Gaiden 2 i DOOMa The Dark Ages, kosztowało mnie to niecałe 100zł. IMO udany deal.

Brawo ja skończyłem tonego hołka, warhammera czy sniper elite i kosztowało mnie to 3zl bo tyle kosztował na kluczykach pc gamepass, konsole jak zawsze ruchane w dupę

Opublikowano

Mniej gadania więcej grania chłopaki, czyta się Matiego czy Pawła i mam wrażenie, że z backlogiem jesteście na bieżąco i tylko czekacie na kolejne gry w GP, a tu ani jeden ani drugi nie gra, bo nie ma czasu, ale na bronienie marki, która w tym momencie nie jest najlepiej zarządzana, macie czas 24/7.

No i te klasyczne wyrzuty w strone disco jakby to był jakaś winowajca tego kataryniarstwa tutaj. Wychodzenie z czapy, żadne nara, spierdalaj, a poźniej wielce obrażeni.

Opublikowano
3 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Z

Ej, chuopaki, na którym PlejStation zagram w Forze Horizon 4, Gearsy 5, Gearsy Tactics, Ori oraz Beepera? Na żadnym? CHOLERA PLAYSTATION 5 UMIERA!!

Forza Horizon 4 - 2018

Gearsy 5 - 2019

Gears Tactics - 2020

Ori - 2016

To ostatnie nawet nie wiem co to jest.

Proponuję przytoczyć Pitfalla, Ricka Dangerousa, Pinball Dreams i Soccer Kida jako dowód na śmierć Playstation. No skoro cofasz się o minimum 5 lat i jedną generację to czemu nie więcej? ;)

Opublikowano
Teraz, MYSZa7 napisał(a):

czyta się Matiego czy Pawła i mam wrażenie, że z backlogiem jesteście na bieżąco i tylko czekacie na kolejne gry w GP

Nie wiem o co Ci do końca chodzi. W ogóle ktoś postawił jakąś tezę, że jak ma się Xboxa to trzeba ogrywać wszystko w XGP i koniecznie od razu jak wyjdzie? Kończę średnio 18-20 gier rocznie, mnie ten wynik satysfakcjonuje.

1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Forza Horizon 4 - 2018

Gearsy 5 - 2019

Gears Tactics - 2020

Ori - 2016

To ostatnie nawet nie wiem co to jest.

Proponuję przytoczyć Pitfalla, Ricka Dangerousa, Pinball Dreams i Soccer Kida jako dowód na śmierć Playstation. No skoro cofasz się o minimum 5 lat i jedną generację to czemu nie więcej? ;)

Nom, lepiej podawać Patapony 2007 i remastery jRPGów z PSXa. reggie

Opublikowano
  • Autor

Z tego co się orientuje to za czasów Xboxa One znacznie więcej gier omijało gier. Ogólnie sporo można xboxowi zarzucić i chociaż zawsze będą pewnie jakieś przypadki keidy jakaś gra ominie xboxa, to akurat na brak gier czy to first party czy third party trudno w ostatnich latach narzekać.

Zwłaszcza jeśli chodzi wsparcie z Japonii, jest bardzo duży postęp względem xboxa one, chociaz ja akurat nie jestem tymi grami jakoś specjalnie zainteresowany. Jest jednak faktem że Xbox to jedyna konsola na której na przykład można bedzie zagrać w każdą odsłonę Final Fantasy.