Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Czy to coś złego że pojawiają się nowe opcje? Mnie w się wydaje, że to raczej dobrze że znów starają się zawalczyć o nowego klienta.

Ludzie w dobie tych wszystkich podwyżek chyba trochę zapomnieli, że do zdobywania nowych graczy potrzebne są wszelakie haczyki jak bundle czy promocje.

• Odpowiedzi 37,8 tys.
  • Wyświetleń 3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał(a):

Czy to coś złego że pojawiają się nowe opcje? Mnie w się wydaje, że to raczej dobrze że znów starają się zawalczyć o nowego klienta

Po prostu cykl się powtórzy, nie ma cudów, nie ma darmowych obiadów. To nie jest nitro dodane do gamepassa, a gamepass do nitro...

Księgowi którzy cisnęli Spencera zostali na miejscu przecież.

Miły gest ale raczej pieniędzy do kieszonki z tego szybko nie będzie jeśli w ogóle.

Opublikowano
  • Autor

No za jakieś X lat pewnie cykl się powtórzy i MS pewnie znowu odjebie na punkcie zysków.

Ale na razie się opamiętali, zdali sobie sprawę że ten nacisk na krótkoterminowe wysokie zyski podkopał fundamenty i pozycję nie tylko Xboxa ale i Windowsa i znowu chcą zawalczyć o klienta. Dla nas to dobrze i nie ma czego sobie żałować. Trzeba z tego korzystać, tym bardziej że wiecznie to znowu trwać nie będzie.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę jakie CAPEX inwestycje planują w AI, i ile już poszło na kupno wydawców, to ten moment kreski nadejdzie szybciej niż później.

Opublikowano
  • Autor

Ostatni raz byłem tak zaskoczony jak po wtorku była środa

Opublikowano
4 godziny temu, ASX napisał(a):

Ostatni raz byłem tak zaskoczony jak po wtorku była środa

Koniec z plusikami na zakupach growych blush

Opublikowano
3 godziny temu, aph napisał(a):

Koniec z plusikami na zakupach growych blush

Równowaga zostanie zachowana, więcej plusików zacznie wpadać z cyfrowych zakupów growych.

Opublikowano

Talos Principle 3 omija Xboxa.

Czy to już koniec?

Opublikowano

"Pojawił" się nowy update: https://support.xbox.com/en-US/help/hardware-network/settings-updates/whats-new-xbox-one-system-updates

Tłumacze dla Europy idą na rekord świata (zamiast en-us wklejcie pl-pl en-gb de-de itd), jeszcze nigdy tak wolno, zwykle ok. 3 dni. Generalnie angielski rozumiem (gram w takie gry), ale tu potrzebuję lepszego tłumaczenia.

"Na karcie gry zobaczysz teraz wyraźny wskaźnik pokazujący, czy Twoje zapisy są synchronizowane z chmurą, w pełni zsynchronizowane, niezsynchronizowane, czy też utknęły na innym urządzeniu lub są offline. Niezależnie od tego, czy wychodzisz z gry, zawieszasz rozgrywkę, czy przygotowujesz się do przejścia na inne urządzenie, otrzymasz natychmiastową informację zwrotną i pewność, że Twoje postępy są bezpieczne.

Aby sprawdzić stan zapisu dowolnej gry, zaznacz grafikę pudełka gry w dowolnym miejscu w interfejsie konsoli, naciśnij przycisk Menu  i przejdź do karty gry . Z poziomu karty gry wystarczy ponownie zaznaczyć grafikę pudełka gry, aby zobaczyć stan zapisu powiązanego z tą grą".

Nie jestem w stanie tego znaleźć, a to zmiana EPOKOWA! Zwykle synchro jest po zamknięciu gry, ale czasem nie. A już parę razy straciłem save, bo usunięcie lokalne usuwało też chmurę (to taki mały plik tworzony automatycznie, a nie cały save, ale wystarczy to ruszyć i save też znika) czy też przesyłanie do chmury jest natychmiast w tle bez powiadomienia (wbrew poradnikom na TrueAchievements) więc usunięcie save powoduje że ściągamy to samo z chmury, w wielu przypadkach jest info że save się różnią.

Opublikowano
  • Autor

To już trzeci raz kiedy pojawiają się informacje że MS pracuje na takim program. Pierwszy raz był jeszcze przed premierą Xboxa One, drugi raz przed premierą XSX ok. 2018 r.

Może w końcu się to zmaterializuje, byłoby spoko. Jeśli pozwolą mi zamienić licencję pudełkowej Forzy Horizon 1, 2, 3 na cyfrową licencje, to nawet się nie będę zastanawiał.

Opublikowano
5 godzin temu, Arek_ napisał(a):

Nie jestem w stanie tego znaleźć

To trochę słabo tej. Dosłownie po kliknięciu na grę jest wyświetlany stan sejwa.

17788687966725166732949844731497.jpg

Opublikowano
31 minutes ago, ASX said:

To już trzeci raz kiedy pojawiają się informacje że MS pracuje na takim program. Pierwszy raz był jeszcze przed premierą Xboxa One, drugi raz przed premierą XSX ok. 2018 r.

Może w końcu się to zmaterializuje, byłoby spoko. Jeśli pozwolą mi zamienić licencję pudełkowej Forzy Horizon 1, 2, 3 na cyfrową licencje, to nawet się nie będę zastanawiał.

No i co później, płyta do kosza? Nie jest to dobre rozwiązanie z różnych powodów.

Opublikowano
  • Autor
23 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

No i co później, płyta do kosza? Nie jest to dobre rozwiązanie z różnych powodów.

Dla mnie może lecieć nawet do kosza. Mam pewnie ponad setkę płyt, kiedyś nie wyobrażałem sobie innego grania, ale teraz nie mam do nich żadnego sentymentu. Kwestia wygody wygrywa w moim przypadku.

Opublikowano

No chyba nie wierzycie w to że nagle licencja z płyty stanie się gra cyfrową?

Przecież to z każdym wydawcą osobno musiałoby być dogadane albo Microsoft sam by zwracał kasę takiemu wydawcy. Średnio realne.

Będzie pewnie zniżka 5% na grę cyfrową dla posiadacza płyty.