Opublikowano niedziela o 07:582 dni Na sklepie sony 299, a na steam teraz promocja 50% i 149zł 4 bomby już grubo.
Opublikowano niedziela o 08:012 dni No ktoś srogo odleciał żeby brać 4 bomby za gierkę w 900p gdy konkurencja ma lepszą wersję za stówkę taniej Ciekawe ile takich kwiatków tam jeszcze się chowa
Opublikowano niedziela o 08:112 dni Autor No tak, ale tak po prawdzie to wydawca czyli w tym przypadku Bandai Namco jak zawsze ustala cenę.To że MS wprowadzi nowy wyższy standard cenowy 80 dolców to nie oznacza że wszystkie gry nagle będą tyle kosztować. To podwyżka dotyczyć bedzie najdrozszych gier jak Gearsy E-Day, Fable czy nowy CoD, równolegle wciąż będą wychodziły taniej wyceniane gry typu South od Midnight. A wydawcy third party mają wolną rękę, mogą iśc w ślady Nintendo i MS i równiez wprowadzić podwyżki, albo pozostać przy starych cenach. Chociaż nie ma co się oszukiwać, raczej prędzej niż później wszyscy podniosą ceny.
Opublikowano niedziela o 10:131 dzień Nie zmienia faktu, że nic nie usprawiedliwia ruchów MSu który zdaje się robić pod górkę posiadaczom Xboxa. Tak przyszłym jak i obecnym.
Opublikowano niedziela o 10:481 dzień Autor Nic moim zdaniem nie usprawiedliwia takiej podwyżki. Na palcach i to jednej ręki, jestem w stanie wymienić gry które są dla mnie warte więcej niż 250 zł na premierę. Płacenie 370-380 zł na premierę za grę, które często są zabugowana to dla mnie absurd. Wolę poczekać, 2-3 miesiące i kupić już grę naprawioną i usprawnioną ,a przy okazji 30-50% tańszą, ewentaulnie zagrać w GP.
Opublikowano niedziela o 10:511 dzień Trzeba będzie kupić tego Obliviona na Islandii jakby mieli podnosić ceny a te soulsy beka, widać XBOX sprzęt premium z cenami konsol i gier się zaczyna robić. Może to taki nowy sposób na markę
Opublikowano niedziela o 11:171 dzień Dla mnie sytuacja jest prosta - jak brać coś na własność to na Plejaka/Switcha, a gry MSu na PC lub Xboxie z GamePassa. Więc MS zadowolony, może ja niekoniecznie ale coś. Życie.
Opublikowano niedziela o 11:541 dzień Autor No gier na Switcha nie ograsz w abonamencie, a gry Sony trafiają tam dopiero po kilku latach od premiery, więc tam nie masz specjalnie innego wyboru niż kupić je własność.
Opublikowano niedziela o 11:551 dzień W dniu 1.05.2025 o 23:00, ASX napisał(a):Jeśli ktoś miał wcześniej Xboxa One, zbudował sobie bibliotekę to wciąż opłaca mu się kupić XSS lub XSX jeśli nie chcę wszystkiego stracić.Przesiadka z PS5 na Xboxa wiadomo że nie ma aktualnie zbyt wiele sensu, no chyba że z powodu Game Passa.Dla mnie PS5 to taka komsola do odpalenia tej jednej ekskluzywnej gierki raz na rok. PC jako daily driver do przechodzenia większości tytułów w najwyższej jakości a Xbox w sumie nie wiem, ja tam lubię czasami odpalić coś z Play Anywhere jak nie chce mi się siedzieć przed kompem.Jak kogoś nie jara GP i ma mieć tylko jeden sprzęt to PS5 zdecydowanie wygrywa. Edytowane niedziela o 11:551 dzień przez Chewie
Opublikowano niedziela o 13:141 dzień Tez zalezy czy tego Xboksa sie juz posiada czy nie (wiem, troche glupi wniosek). Co z tego, ze Game Pass zapewni mi spora oszczednosc, skoro musze najpierw na samego Xboksa wydac 2600zl czy wiecej? Ta kwota starczy na gry w pudelkach na ps5 do konca generacji, a wiec i tak nie ma sensu za bardzo z finansowego punktu widzenia by pchac sie w kolejny sprzet. Edytowane niedziela o 13:161 dzień przez Lukas_AT
Opublikowano niedziela o 13:181 dzień Mając PS5 nie ma sensu kupowania XSX, w drugą stronę podobnie chociaż trochę mniej (jednak biorąc PS5 i zakładając brak peceta gamingowego w domu zyskuje się dostęp do paru fajnych gierek).
Opublikowano niedziela o 13:401 dzień 15 godzin temu, Hanza71 napisał(a):Niezle w MS maja pod sufitem.Dobrze, że pudełka jeszcze nie zdechły.
Opublikowano niedziela o 15:481 dzień Autor Ogólnie nie ma ma zbyt wiele sensu, przesiadki jeden na drugi sprzęt. Ani z PS5 na Xboxa, ani tym bardziej z PS5 na Xboxa. Jeszcze nigdy w historii obie platformy nie były tak podobne do siebie tak podobne. Najpopularniejsze gry na obu platformach to w zasadzie to samo. Czasy kiedy każda z konsol mocno różniła się od innych dawno minęły. Dziś mają one blizniaczą bibliotekę gier z kilkoma wyjatkami, identyczną architekture, a różnic w wydajności trzeba doszukiwać się często na 300% zbliżeniach i są niewidoczne dla zwykłych użytkowników. Dziś nawet Nintendo, do niedawna symbol odrębności, zapowiadając nowa konsole pokazuje na pierwszym pokazue w większości multiplatformy, znane z PC, Xboxa i PS. Więc w tę stronę idzie cała branża. W tych realiach nic dziwnego że nie ma specjalnego powodu do posiadania kilku konso i niewiele osób chce porzucać posiadane biblioteki przesiadając się na nowy sprzęt. I zauważył to chyba sam Microsoft, bo skoro w zdecydowanej większości ludzie i tak się nie przesiadą, to zawsze można przynajmniej coś na nich zarobić. To jest zresztą ten sam powód dlaczego Sony wydaje gry na PC.
Opublikowano niedziela o 16:371 dzień 5 hours ago, messer88 said:Trzeba będzie kupić tego Obliviona na Islandii jakby mieli podnosić ceny a te soulsy beka, widać XBOX sprzęt premium z cenami konsol i gier się zaczyna robić. Może to taki nowy sposób na markę Nie da się już kupować z innych regionów, lecą zwroty.
Opublikowano niedziela o 16:401 dzień Brałem coś tam z miesiąc temu z Węgier. W vpny już się nie bawię.
Opublikowano niedziela o 17:091 dzień Bralem duzo gierek z Argentyny I wszystko dziala do dzisiaj, a zwroty to za co sa? Jak podjade na wakacje I kupie gierek w sklepie gdzies tam to tez zablokuja ?
Opublikowano niedziela o 17:141 dzień Godzinę temu, ASX napisał(a):Ogólnie nie ma ma zbyt wiele sensu, przesiadki jeden na drugi sprzęt. Ani z PS5 na Xboxa, ani tym bardziej z PS5 na Xboxa.Jeszcze nigdy w historii obie platformy nie były tak podobne do siebie tak podobne. Najpopularniejsze gry na obu platformach to w zasadzie to samo. Czasy kiedy każda z konsol mocno różniła się od innych dawno minęły. Dziś mają one blizniaczą bibliotekę gier z kilkoma wyjatkami, identyczną architekture, a różnic w wydajności trzeba doszukiwać się często na 300% zbliżeniach i są niewidoczne dla zwykłych użytkowników.Dopóki Sony nie wycofa się z wydań fizycznych swoich gier, łatwej dostępności konsol na rynku i gier na wyłączność, co i tak prędzej czy później nastanie, to wciąż jednak oferta Sony jest tą ciekawszą. Osobiście jakby ktoś mnie zapytał dzisiaj o możliwość wyboru jednego sprzętu stacjonarnego do grania wahałbym się między PC a PS5, a Xboxa przy takiej konkurencji nie mógł polecić z czystym sumieniem.
Opublikowano niedziela o 17:301 dzień 19 minutes ago, Hanza71 said:Bralem duzo gierek z Argentyny I wszystko dziala do dzisiaj, a zwroty to za co sa? Jak podjade na wakacje I kupie gierek w sklepie gdzies tam to tez zablokuja ?Też mam sporo gier z Argentyny, podobno ktoś tam dostał teraz bana za aktywację po VPN. Zwrotu lecą za normalne zakupy z Węgier lub Islandii.
Opublikowano niedziela o 17:331 dzień Autor Moim zdaniem również, PS5 jeśli chodzi o wybór tej jednej domyślnej konsoli jest lepszym wyborem. Zwłaszcza w obecnej sytuacji, kiedy konsole Xboxa podrożały, a kolejny gry first party na PS5 to tylko kwestia czasu.Ale nawet przed tymi podwyżkami i zanim gry Xboxa zaczeły wychodzić na PS5 trudno było z czystym sumieniem polecić xboxa, komuś kto przesiadał się z PS4, konsoli znacznie popularniejszej, na której ma już swoją bibliotekę gier.Po prostu w takich realiach, gdy na rynkusą dwie konsole, bardzo do siebie podobne, to ta mniej popularna, będzie na tym układzie stratna.Dlatego konsole Xboxa, jeśli nie chcą pozostać taką mniej popularną, gorszą alternatywą dla Pl;aystation muszą wymyślić coś nowego w kwestii sprzętu.
Opublikowano niedziela o 17:351 dzień Wątpię, że Xbox będzie rósł jako konsola, ale ma szansę chociaż dobić do tych 40 milionów egzemplarzy jeśli MS nie zaprzestanie starań w sortowaniu gier które ciężko na Xboxa sportować albo które zablokowało Sony - seria Final Fantasy, Silent Hill 2, WuKong. Na razie faktycznie dużo tego nie ma, ale są to duże gry i miały duży impakt na branżę w ostatnich latach.
Opublikowano niedziela o 17:401 dzień Autor Jako konsola na pewno nie będzie róśł. Bo w zasadzie żadna platforma konsolowa aktualnie nie rośnie. Dlatego wysiłki o pozyskanie klientów zaczynają skupiać się gdzie indziej.
Opublikowano niedziela o 17:501 dzień 18 minut temu, Czoperrr napisał(a):Zwrotu lecą za normalne zakupy z Węgier lub Islandii.ale to z doświadczenia piszesz czy kolega na pepperze przeczytał
Opublikowano niedziela o 17:531 dzień 3 minutes ago, messer88 said:ale to z doświadczenia piszesz czy kolega na pepperze przeczytałNo tak tutaj się madrzyliście na forum to ja wam wierzę.
Opublikowano niedziela o 18:001 dzień 22 minutes ago, Paolo de Vesir said:Wątpię, że Xbox będzie rósł jako konsola, ale ma szansę chociaż dobić do tych 40 milionów egzemplarzy jeśli MS nie zaprzestanie starań w sortowaniu gier które ciężko na Xboxa sportować albo które zablokowało Sony - seria Final Fantasy, Silent Hill 2, WuKong. Na razie faktycznie dużo tego nie ma, ale są to duże gry i miały duży impakt na branżę w ostatnich latach.Nie będzie 40 milionów, po ostatnich ruchach MS czyli ograniczeniu ilości konsol w sklepach, chorej podwyżce ceny czy przejściu na pełną multiplatformowość to nowych nabywców konsoli będziesz mógł policzyć na palcach jednej ręki.