Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 35,2 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor

Kolejny raz okazuje się że największym wrogiem Microsoftu, nie jest Valve czy Sony ale sam Microsoft.

Jak byłem młodszy to marzyłem o pracy w gamedevie, ale teraz branża jest w takim miejscu że nigdy bym nie chciał w niej pracować. Mogę sobie w tylko wyobrazić jak to jest pracować nad czymś 5-6 lat by na końcu wszystko to zostało skasowane, a ludzie zwolnieni. Bo szef, wielomilardowej firmy, postanowił z dnia na dzień zwolnić 9000 ludzi w całym Microsofcie, bo zapragnął mieć więcej zysków.

Fatalne zarządzanie to mało powiedziane i oczywiscie zwolnieniami objęci są pracownicy niskiego i średniego szczebla, więc jestem przekonany że nic się nie zmieni.

Opublikowano
5 minutes ago, KrYcHu_89 said:

Microsoft zobaczył, że na dobrych grach się dużo nie zarabia, nie tyle co na robieniu agentów AI i jakiegoś innego korpo bullshitu, więc nie będzie dobrych gier, ale za to słabych też będzie mniej xD.

Mogliby już te gry dokończyć w Copilocie.

No trudno, XSX to była super konsola i fajne zakończenie marki, która kiedyś coś znaczyła.

Opublikowano

Dupa najbardziej boli, że z Perfect Dark nic nie wyszło.

Opublikowano
6 minut temu, ASX napisał(a):

Kolejny raz okazuje się że największym wrogiem Microsoftu, nie jest Valve czy Sony ale sam Microsoft.

Jak byłem młodszy to marzyłem o pracy w gamedevie, ale teraz branża jest w takim miejscu że nigdy bym nie chciał w niej pracować. Mogę sobie w tylko wyobrazić jak to jest pracować nad czymś 5-6 lat by na końcu wszystko to zostało skasowane, a ludzie zwolnieni. Bo szef, wielomilardowej firmy, postanowił z dnia na dzień zwolnić 9000 ludzi w całym Microsofcie, bo zapragnął mieć więcej zysków.

Fatalne zarządzanie to mało powiedziane i oczywiscie zwolnieniami objęci są pracownicy niskiego i średniego szczebla, więc jestem przekonany że nic się nie zmieni.

Branża jest w bardzo dobrym miejscu, wystarczy nie trzymać się z cwelami z Microsoftu.

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał(a):

Myślę, że poza problemem na płaszczyźnie zarządzania projektami istnieje również istotny problem, że w okresie pandemii i krótko po w branży zatrudniono ocean ludzi bez kwalifikacji i nieefektywnych - ściągano z rynku wszystkich którzy coś tam liznęli, ale niekoniecznie potrafili.

UE5 + AI zaraz będą robić 90% roboty za developerów, a gry i tak będą powstawać przez 10 lat robione przez 500 osób.

A później schodzi się 30 luda z ubisoftu i robi rzeczy, które wcześniej klepało 1000 osób za setki mln $.

Edytowane przez SnoD

Opublikowano

Może będę w mniejszości ale szczerze to czego się spodziewaliście? Patrząc na to ile było gier widmo i studiów które wyglądały że nic nie robią to ja się wcale nie dziwię co się odwala a gry MS w ostatnich latach nie były sukcesami. Szkoda ludzi wiadomo ale widać że MS chce się skupić na pewniakach a nie eksperymentach bo niestety to jest biznes. Jak mają przepalać 100mln na Everwilda czy Perfect Darka którego nikt nie kupi to wolą przepalić te kasę na nowego CoD-a który im zarobi kilka miliardów. Te studia od CoD-ów to też wyglądały jak pralnia pieniędzy, tysiące ludzi robią jedną serię która często z części na część wygląda niemal identycznie, no kurwa xD

W studiach MS będzie powrót do Forza, Gearsy, Halo i tyle. Reszta jak Bethesda będzie robić swoje, Activision Call of Duty co roku + okazjonalnie jakieś odgrzewanie kotletów jak Tony Hawk i tyle.

Opublikowano
31 minut temu, SnoD napisał(a):

Mi tam nie jest żal developerów przy tych falach cięć w całej branży. Skończyło się Eldorado, ci co się ostaną niech lepiej zaczną zapierdalać.

Co za krótkowzroczne myślenie. Winny jest tutaj management każdej tej firmy, a nie Boga winnych koderów i designerów.

Opublikowano

Mi się wydaje ze dobrych pracowników się nie zwalnia. Widocznie były to słabe gry. Nie ma co żałować. Jest w co grać.

Opublikowano

Nikt nie patrzy na to, że tym jak Wy to mówicie zwykłym ludziom opłaca się odejść, bo dostaną odprawy i w 30 dni zaczną robić swoje inne projekty, dodatkowo uwalniając się od korpo, w którym i tak nie chcieli pracować.

Opublikowano
Teraz, Figaro napisał(a):

Co za krótkowzroczne myślenie. Winny jest tutaj management każdej tej firmy, a nie Boga winnych koderów i designerów.

No wiadomo, 400 ludzi nie mogących zrobić jednej gry przez 7 lat to wcale nie jest problem, zarząd w nich krzesłami rzucał jak wprowadzali kolejne linijki kodu ;)

Opublikowano
7 minut temu, suteq napisał(a):

Może będę w mniejszości ale szczerze to czego się spodziewaliście? Patrząc na to ile było gier widmo i studiów które wyglądały że nic nie robią to ja się wcale nie dziwię co się odwala a gry MS w ostatnich latach nie były sukcesami. Szkoda ludzi wiadomo ale widać że MS chce się skupić na pewniakach a nie eksperymentach bo niestety to jest biznes. Jak mają przepalać 100mln na Everwilda czy Perfect Darka którego nikt nie kupi to wolą przepalić te kasę na nowego CoD-a który im zarobi kilka miliardów. Te studia od CoD-ów to też wyglądały jak pralnia pieniędzy, tysiące ludzi robią jedną serię która często z części na część wygląda niemal identycznie, no kurwa xD

W studiach MS będzie powrót do Forza, Gearsy, Halo i tyle. Reszta jak Bethesda będzie robić swoje, Activision Call of Duty co roku + okazjonalnie jakieś odgrzewanie kotletów jak Tony Hawk i tyle.

A Blizzard będzie dalej rozwijał WoWa, Overwatcha 2, Diablo 4 i Herathstona

Opublikowano

Pewnie podjęli razem z Satya taką decyzję. Xbox pod respiratorem, puls zanika, a oni niespiesznie usuwają winowajcę.

Edytowane przez Beelzeboss

Opublikowano
2 minuty temu, Dragon13 napisał(a):

A Blizzard będzie dalej rozwijał WoWa, Overwatcha 2, Diablo 4 i Herathstona

Aczkolwiek w mniejszym gronie.

Opublikowano

Trzeba czekać na dalsze info bo wątpię by Everwild i PD to były jedyne skasowane produkcje.

Opublikowano
10 minut temu, SnoD napisał(a):

No wiadomo, 400 ludzi nie mogących zrobić jednej gry przez 7 lat to wcale nie jest problem, zarząd w nich krzesłami rzucał jak wprowadzali kolejne linijki kodu ;)

Slabe myslenie. Starczy spojrzeć na przykład Dragon Age ostatniego. Głowy Bioware kasują trzy wersje projektów, wartych nawet po 2 lata pracy maluczkich koderów i każą od nowa, bo EA chce teraz inną grę. Serio, skupmy się na chciwych, niezdecydowanych garniturach i muszących ich słuchać głowach studiów, niż na "leniwych koderach".

Opublikowano

Ojjj początek pogrzebu dziś się zaczyna na poważnie, za chwilę drugi kroczek w stronę dołu czyli pewnie decyzja o zaprzestaniu produkcji nowych konsol i zostaną po prostu producentem gier z kilkoma pewniakami sprzedażowymi z gamepassem

Opublikowano
Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):

Ciekawe, że Ninja Theory zostaje, może dalej będą klepać prototypy gier na UE5.

Spokojnie, w USA dzień sie dopiero rozkręca xD

Opublikowano

Mógłby ktoś zaktualizować grafikę ze studiami MS robiącymi gry, która była wklejana co targi od 4 lat XD